- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Eltűnik, de nem hiszem, hogy az r420 kijön tavaszra, szerintem az r380 is késni fog. Jobb lenne ha az Ati nem kapkodna, hanem normálisan optimalizálná a chipet. Nehogy nagyon melegedjen, vagy hasonlók... Másrészt a 9800 nem tud kifutni, és nem olcsó lesz, hanem eltűnik, mit most a 9700-as. Árlistán bezzeg van pofájuk mutogatni, hogy csak 59999 a 9700-as radeon.
-
peterqe
aktív tag
Tedd azt. Eddig csak Nvidia kártyáim voltak (TNT-Gf1-Gf2-Gf3-Gf4), leszámítva a Trio+Vudu álompárost.
DE: Tegnap engedtem a kísértésnek -főleg a sok hozzászólás miatt. (nyitok is egy ilyen topicot: A prohardver fórumai gerjesztik a vásárlást és nincstelenné teszik a szegény usert?)
Vettem egy 9800-at. Hát: eddig kamunak gondoltam az ilyen képminőség, stb dolgokat, de tényleg számítanak. Pláne, ha ilyen brutális teljesítménnyel párosulnak.
Szóval: Nagyon-nagyon elégedett vagyok az Ati-val, ennek ellenére nem anyázom az Nvidia-t, mert eddig is frankón teljesítettek a kártyái a játékokban.
Úgyis tök szubjektív dolog, kinek mi a lassú vagy szép pl. egy játék futtatásakor. A lényeg, hogy mindenki a SAJÁT igényeit kielégítő kártyeszt vegyen, ne azért vegyen vmit, hogy benchmark pontszámokkal villoghasson. -
Keitaro
addikt
Nálunk meg kellett volna anno, hogy X ember összegyűljön aki akar netet az épületen belül, de tele voltunk öreg nyugdíjasokkal nagyrészt akiknek ugye nemigen kellett így isdnezgettem még egy ideig. Aztán a matáv megszünteté kedvezményeit... és lőn asdl-em szóval most jobbl, de akkor nagyon tudtam volna ölni
-
Keitaro
addikt
Azért védenem kell Egon-t, mert amiket mondott az elején, azok tényleg eléggé elszálltak voltak, de a parasztozás szerintem nagyon durva volt rá. Elég finomnak tűnik, de szerintem iszonyat komoly sértés. És ezzel most nem a kedves parasztokat akartam sértegetni ha valaki olvasná a fórumot ^^
-
Keitaro
addikt
B3D fórumtéma amit már mondtam. Ott taglalják, hogy jobb, de sok esetben mind1 szinte. Szerintem (saccra) azért lehet, mert 8 pipeline dolgozik mondjuk 2 textúrán akkor a jó visszaforgatás miatt nem tart kétszer annyi ideig felpakolni őket.
Egy durva példa :
Rakjon fel mondjuk egy textúrát 1sec alatt kettőt pedig 1.8 alatt.
Így egy két textúrásnál nézve 1.8 sec alatt végez 8pöttyel amin kettő van.
4x2 végezzen egy sec alatt a 2-vel. így 2 sec alatt végez a 8 pöttyel.
De ez csak az egyik tipp a másik, hogy páratlan számú textúránál hátrányba kerül a 4x2, mert pl 3 textúra esetén marad elpazarolt teljesítmény.
Ugye akkor a 3 textúrát két menetben tudja felpakolni, tehát két menet alatt készül el 4 pixellel míg 8x1nél ez 3 menet, de 3 menet alatt lesz 8 pixel, míg átlagolva ezt 4x2nél csak hatot kapunk. szvsz ez a valószínűbb. De fene tudja, csak este van és hangosan gondolkoztam -
zetecR
addikt
A Beyond3D-ről letölthető Readme.rtf file-ban ez áll:
''Installation and Usage
Within this archive are two additional files :
''prague3a.pad'' -- this is the actual demo file.
“benchmark.bat” – this is a batch file for benchmarking the above demo''
Viszont a B3D-n azt mondja:
DOWNLOAD BENCHMARK DEMO README INFORMATION
(this download only contains a file called ''readme.rtf'' and nothing else) -
Vitus
őstag
Nekem egy asus v9900am van (fx5800) és a Tomb Raider: Angel of Darkness el full grafikán játszottam 4xAA és 4xAF mellett textúraélesítéssel. Észrevettem volna ha 20 fps alatt ment volna a game. De a játék annyira sz@r, hogy letöröltem. Most sajnálom, hogy nincs már meg egy benchmark erejéig. Viszont az oldal nagyon korrekt! Ja a felbontás 1024*768. És az én kártyám nem ultra hanem a sima legegyszerűbb 5800as. De mintha azt írnák rá hogy 8 pixel pipeline lenne rajta, de erre nem esküszöm meg.
-
Keitaro
addikt
Igen, maradt. De pont a Beyond3D fórumain van erről egy iszonyat nagy topic, érdemes belenézni. Külön kis progikkal megmutatják, hogy a 4x2 még nem a legnagyobb baj, mert lehet olyan mint a 8x1 teljesítményben (ez ugye logikus), a baj ott van, hogy a shaderek lasabbak és mint láttuk a minőséggel is van némi probléma.
Az FX5800 bejövetelekor épp ezért támadták az egyik legjobban a 3dmark03-at mert pixel shader tesztben ha feleannyit nyomott mint a 9700. Most, hogy jönnek ki a DX9 játékok meg fog látszódni az FX-ek hátrányainak jórésze.
Egyébként Newell ajánlását én is olvastam -
Egon
nagyúr
Nos, az a ''referencia kép'' ki tudja mit takar - ezek után?!? Lehet hogy kétszeres felbontásban, mindenféle szűrőkkel csinálták, és/vagy az nV neve fölé biggyesztett kép Photoshoppal lett kezelve...
Majd ha lesz teszt a prohardveren, illetve ha a _saját szememmel látom_ (de azt is, hogy tényleg FX-szel, és nem noname TNT2-vel szerelt gépen fut a teszt...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hővezető paszták
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen notebookot vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest