- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
én most szedtem le ezt az irányíthatatlan gagyit, és nálam akad, szal megakad a kép olyan 15mp-enként kb 1 mp-re. Mitől lehet ez? a tűzfalat kikapcsoltam az nem okozhatja
-
rudi
nagyúr
OFF
Nem akarlak én bántani és nem hízik a májam. Úgy érzem magadból indulsz ki amikor ilyeneket írsz! Szerintem Te biztosan örülnél ha bejönne egy ATI fiaskó.
Szerintem a PROHARDVER! pontosan arra való hogy ilyen problémákra figyelmeztesse a vásárlóközönséget.
Ha esetleg követed az ATIs történéseket a fórumon akkor láthatod hogy én egyáltalán nem vagyok csakéscsak ATI fan és nem örülök ha az NVnek baja van (amúgy NVs alaplapom van és hiányosságai ellenére mindenkinek melegen ajánlom). Láthatod hogy mióta bejöttek a 64bites lowend ati kártyák azóta SENKINEK nem tanácsolom és melletted hirdetem én is hogy az alvégen CSAK a gf4ti az egyetlen jó alternatíva. Hasonlóan emelem szavamat ha valaki 9600pro RAdeont akar venni ami SE verziós szar ramokkal van szerelve!
Mindig az ár/teljesítmény fanja vagyok voltam és amíg nem leszek millllliomos az is maradok!
Ezért dicsértem a 800@1066os celeront az ASUS V7100as gf2MXeket a gf3akat, a gf4ti-t az 1700+os AthlonXP-t a c sorozatos 2.4-2.8as P4eket és ezért szidom a P4celeronokat a gf4MXeket a 64bites Ati szemeteket és a néregdrága kérdőjeles FXeket
ON -
Keitaro
addikt
Isteneeeeeeem. Hagyjátok már egymást
-
rudi
nagyúr
UP! Most egyre aktuálisabb...
-
zsoltee10
addikt
Eltűnik, de nem hiszem, hogy az r420 kijön tavaszra, szerintem az r380 is késni fog. Jobb lenne ha az Ati nem kapkodna, hanem normálisan optimalizálná a chipet. Nehogy nagyon melegedjen, vagy hasonlók... Másrészt a 9800 nem tud kifutni, és nem olcsó lesz, hanem eltűnik, mit most a 9700-as. Árlistán bezzeg van pofájuk mutogatni, hogy csak 59999 a 9700-as radeon.
-
rudi
nagyúr
nekem is volt NVidia kártyám, gf2mx400 és NAGYON meg voltam vele elégedve, piszok olcsó volt és egész jól húzható, azt kaptam amire számította. Szerintemolcsó kártyában most is a gf4ti4200 a legjobb.
DE. Az nvidia nálam az FX sorozattal egyenlőre leírta magát. Már az első késett, hangos volt, most meg semmi nyoma nem maradt és még a weboldalukról is eltűnt. Aztán jött a nem is 8/1 hanem 4/2 kamuzás és a 3dmark birizgálás, szóval utóbbi 1-2évben gyászos.
Pillanatnyilag aki árérzékenyen vásárol azt nem nagyon tudja - a konkurenciával ellentétben - maradéktalanul kielégíteni az NV. Ha tényleg gondjuk van az FX5900 ps2.0-s képességeivel akkor egész komolyat kell majd azoknak is csalódniuk akik több mint 100ezer Ft-t adtak a kártyájukért... -
peterqe
aktív tag
Tedd azt. Eddig csak Nvidia kártyáim voltak (TNT-Gf1-Gf2-Gf3-Gf4), leszámítva a Trio+Vudu álompárost.
DE: Tegnap engedtem a kísértésnek -főleg a sok hozzászólás miatt. (nyitok is egy ilyen topicot: A prohardver fórumai gerjesztik a vásárlást és nincstelenné teszik a szegény usert?)
Vettem egy 9800-at. Hát: eddig kamunak gondoltam az ilyen képminőség, stb dolgokat, de tényleg számítanak. Pláne, ha ilyen brutális teljesítménnyel párosulnak.
Szóval: Nagyon-nagyon elégedett vagyok az Ati-val, ennek ellenére nem anyázom az Nvidia-t, mert eddig is frankón teljesítettek a kártyái a játékokban.
Úgyis tök szubjektív dolog, kinek mi a lassú vagy szép pl. egy játék futtatásakor. A lényeg, hogy mindenki a SAJÁT igényeit kielégítő kártyeszt vegyen, ne azért vegyen vmit, hogy benchmark pontszámokkal villoghasson. -
rudi
nagyúr
Kb. Lehet hogy másik kompiler (pixelkód fordító) vagy frissebb driver majd megoldja a problémát és a felmerülése is kérdéses mert HalfLife2 kódolói tapasztaltak hasonló problémát de az aquamark3 fejlesztői nem (ez is magyarázná a más-más kompiler használatát). Egyenlőre kevés a PS2-t használó game (asszem csak a tombraider AoD) mire jön a DoomIII majd meglátjuk mi lesz. Addig talán érdemes várni...
-
nokamiki
senior tag
Hali!
Ne haragudjatok de nem tudom elolvasni a topicot idő hiányában...
Miről volt szó?
Ki a győztes Nvidia vagy Ati? -
Keitaro
addikt
Nálunk meg kellett volna anno, hogy X ember összegyűljön aki akar netet az épületen belül, de tele voltunk öreg nyugdíjasokkal nagyrészt akiknek ugye nemigen kellett így isdnezgettem még egy ideig. Aztán a matáv megszünteté kedvezményeit... és lőn asdl-em szóval most jobbl, de akkor nagyon tudtam volna ölni
-
rudi
nagyúr
Lehet hogy kicsit elszálltam de nekem olyan a mércém hogy begőzölök ha valaki félinfók alapján von le egészen komoly személyes következtetést; mifelén pont az emlegetett egyedek teszik ezt.
Múltkor pl. felvetettem hogy lehetne mikrohullámos net a panelben meg 60rugós kezdőt kellene összedobni máris jött a nománemáteamipénzünkönakarsznetezni pedig mikrohullámról annyit tudtak hogy ''sütni lehet vele''... -
Keitaro
addikt
Hol van vulkán? le vagyok maradva
A gargoyle szerintem nem hasonlít, de az nV wolfmant igaz csak képeken láttam, de nekem nagyon idiótának tűnt. De a dawn, meg pár GF4-es demo nagyon jóra sikerült szerintem. Tényleg hangulatosabbak mint az Ati demok. Egyébként valaki kérdezte, tényleg az Ark-ra gondoltam és nekem abban az időszakban nagyon tetszett -
Keitaro
addikt
Azért védenem kell Egon-t, mert amiket mondott az elején, azok tényleg eléggé elszálltak voltak, de a parasztozás szerintem nagyon durva volt rá. Elég finomnak tűnik, de szerintem iszonyat komoly sértés. És ezzel most nem a kedves parasztokat akartam sértegetni ha valaki olvasná a fórumot ^^
-
Grafman
aktív tag
Pl. egy 5200FX dobozán en is ott a cimke.
És nyilván van aki direkt azért vesz meg mert azt gondolja - no majd a DÚÚM háromra jó lessz ez nekem- , erre kiderül, hogy csak DX8.1a-t fog használni + még egy 9800PRO is megizzad alatta fullra húzott grafikával.
(Arról nem is beszélve, hogy az 5200FX-nek nincs harveres dx9 ficsőrje) -
rudi
nagyúr
OFF
Már megbocsáss de a reakciód a komoly technikai fórum eléggé égető témát feszegető és SOKAK által elismert és dicsért (elmerasztaló szavat Tiéden kívül nem találatm ezen a fórumon és a sajátjukon sem) cikkére finoman szólva is illetlenül reagáltál, ami az én mércémmel mérve közel van a nőági felmenők felemlegetéséhez ami meg eléggé füldműves szakember jellegű viselkedés különösen valakitől aki többezer hozzászólással büszkélkedik egy szintén nívós szakfórumon.
ON -
Raymond
titán
Most neztem meg a Volcano-t. Hat meg kell mondanom nagyon allat !
-
e-biza
őstag
az ati logoja alias Gargoyle nem hasonlit az nvidia
wolfmanjára, csak futurisztikálták?
ahogy a vulkán is hasonlit erre:
-
Raymond
titán
ATI Demok:
A Car es az Animusic Pipedream nagyon allat. A Bacteria screensaver erdekes a tobbi OK. Ami meg technikailag kiemelkedo (vagy erdekes) az a NPR Hatch (kezzel rajzolt/festett efekt) es a Paul Debevec Natural Lighting implementacioja.
NVidia Demok:
Barmelyik amely az FX-el jott allati jol nez ki - Az autos, a jatekos (tank meg UFO), a ''szorny'' es termeszetesen a Dawn es Dusk. A regiek (GF3 es GF4) is altalaban nagyon jok voltak. A regi kedvencem a ''Principles of Shading''.
Dawn ATI-n: csak ez az egy megy, mert csak ehez ''hackeltek'' a dll-t. Mas demohoz nem jo. -
e-biza
őstag
http://developer.nvidia.com/object/nv30_emulation.html
igy tud emulálni -
e-biza
őstag
igen akkor volt
bár nem tudom abban hol volt dx9 de nekem nagyon tetszett. nem is tudom milyen demoi vannak az nvidiának, csak a chameleonra emlékszem meg a grace -re. talán letöltögetem megnzem melyik milyen. dx9-et nem láthatok,bár tud emulálni nv30-at az nvidi driver
igy lehet nem lesz gond.
-
e-biza
őstag
http://www.ati.com/home/images/main-1157-aiw9600pro.jpg
meg az ilyen képek tetszettek -
e-biza
őstag
maya 5 az alias.com cimröl letölthetö. van már belöle Personal Edition, de az nvidia itt is gyorsabb volt
hogy mennyivel?
http://developer.nvidia.com/object/MayaCgPlugin.html ennyivel -
e-biza
őstag
nem u.az. a dawn demo nem fut alapbol atin és az ati dx9 demojai sem futnak nvidián. ez okés, csak a rendermonkey egy programozással kapcsolatos vmi. a shaderek létrehozását és gyors lefutását lehet vele elkésziteni. ennek ellenére csak ati-n fut mig az nvidia cg-je ami szintén erre van (c for graphics) fut az ati kártyáján. ergo jobb megoldás
http://www.ati.com/developer/sdk/radeonSDK/html/Tools/RenderMonkey.html
de tetszik ahogy az ATi lemásolta az nVIDIA driver részlegétsöt az oldal sok helyen hasonlit a konkurrens oldalhoz
-
Raymond
titán
He He, ez jo volt. Jol megy a Dawn a 9500Pro-n a MIT OpenGL.dll ''apro'' kozremukodesevel.
Amugy az nVidia techdemok jobban neznek ki mint az ATI techdemok. Valahogy jobb a stilusuk/dizajn. De azert a Pipedream-et leneztem parszor - nagyon allat.
Amire ugy igazan kivancsi vagyok az a Maya5 Hardware Renderer. A RenderMonkey demo csak olyan izelito-fele, A Maya viszont a ''Valo Vilag'' :-) -
e-biza
őstag
és a CG http://developer.nvidia.com/ ?
-
Raymond
titán
A helyzet az, hogy minel jobban bele fognak merulni a shader-ek hasznalatba, annal kissebb jelentosege lesz a ''regi iskolaju'' 4x2/8x1 stb, filozofianak. A programozhatosag vegett a kulombozo shader-ek kulombozo idoben vegeznek a feldolgozassal. A shader-ek bonyolultsaga fokozodni fog es mar ma egesz jokat lehet veluk elerni.
Pl. lasd az ATI RenderMonkey demot. Ami jo ebben a demoban az az, hogy ha ugyanazt a shader-t leforditod OpenGL2.0-ra, akkor van hogy ketszer olyan gyors mint ha DX9-re van forditva :-) Pedig az ATI mindig is DX-ben volt jobb. -
Keitaro
addikt
Fenébe... Beírtam egy kilóméteres hozzászólást erre eltűnik.
Szóval no multi? Tudod ez eszembe sem jutott, ez elég sok mindent megmagyarázna.
Így az is érhető miért 12x1 felé akarnak lépni, mert anno persze a pletykák 8x2-t emlegettek.
Egyszer nagyon sok időm lesz, és rá tudom szedni magamat akkor elolvasom azt a totyikot. De olyan roooooooooooohadt sok hozzászólás van már, hogy nehezen szedem rá magam... -
Keitaro
addikt
B3D fórumtéma amit már mondtam. Ott taglalják, hogy jobb, de sok esetben mind1 szinte. Szerintem (saccra) azért lehet, mert 8 pipeline dolgozik mondjuk 2 textúrán akkor a jó visszaforgatás miatt nem tart kétszer annyi ideig felpakolni őket.
Egy durva példa :
Rakjon fel mondjuk egy textúrát 1sec alatt kettőt pedig 1.8 alatt.
Így egy két textúrásnál nézve 1.8 sec alatt végez 8pöttyel amin kettő van.
4x2 végezzen egy sec alatt a 2-vel. így 2 sec alatt végez a 8 pöttyel.
De ez csak az egyik tipp a másik, hogy páratlan számú textúránál hátrányba kerül a 4x2, mert pl 3 textúra esetén marad elpazarolt teljesítmény.
Ugye akkor a 3 textúrát két menetben tudja felpakolni, tehát két menet alatt készül el 4 pixellel míg 8x1nél ez 3 menet, de 3 menet alatt lesz 8 pixel, míg átlagolva ezt 4x2nél csak hatot kapunk. szvsz ez a valószínűbb. De fene tudja, csak este van és hangosan gondolkoztam -
zetecR
addikt
A Depth Of Field DX9-es feature?
Mert qrva jól néz ki... -
Raymond
titán
A ''benchmarkos'' update meg nem publikus.
-
zetecR
addikt
A Beyond3D-ről letölthető Readme.rtf file-ban ez áll:
''Installation and Usage
Within this archive are two additional files :
''prague3a.pad'' -- this is the actual demo file.
“benchmark.bat” – this is a batch file for benchmarking the above demo''
Viszont a B3D-n azt mondja:
DOWNLOAD BENCHMARK DEMO README INFORMATION
(this download only contains a file called ''readme.rtf'' and nothing else) -
Vitus
őstag
Igen 4/2 sorry! http://www.hwupgrade.it/articoli/829/2.html
-
Vitus
őstag
Nekem egy asus v9900am van (fx5800) és a Tomb Raider: Angel of Darkness el full grafikán játszottam 4xAA és 4xAF mellett textúraélesítéssel. Észrevettem volna ha 20 fps alatt ment volna a game. De a játék annyira sz@r, hogy letöröltem. Most sajnálom, hogy nincs már meg egy benchmark erejéig. Viszont az oldal nagyon korrekt! Ja a felbontás 1024*768. És az én kártyám nem ultra hanem a sima legegyszerűbb 5800as. De mintha azt írnák rá hogy 8 pixel pipeline lenne rajta, de erre nem esküszöm meg.
-
_Volkovy_
nagyúr
Technosznobok...
-
Keitaro
addikt
Igen, maradt. De pont a Beyond3D fórumain van erről egy iszonyat nagy topic, érdemes belenézni. Külön kis progikkal megmutatják, hogy a 4x2 még nem a legnagyobb baj, mert lehet olyan mint a 8x1 teljesítményben (ez ugye logikus), a baj ott van, hogy a shaderek lasabbak és mint láttuk a minőséggel is van némi probléma.
Az FX5800 bejövetelekor épp ezért támadták az egyik legjobban a 3dmark03-at mert pixel shader tesztben ha feleannyit nyomott mint a 9700. Most, hogy jönnek ki a DX9 játékok meg fog látszódni az FX-ek hátrányainak jórésze.
Egyébként Newell ajánlását én is olvastam -
rudi
nagyúr
Valami olyasmi. Láttam ott cikkrészleteket Molinoux-al a SIMek atyjával. Idézetet Gabe Newell-től (raven soft HL2 team) hogy a 9800-at ajánlja a 5900ellenében mert gyorsabb és szebb a képe.
Mr. Newellnél maradva:
Just to back the article up, here's a reply from Gabe Newell:
Quote:
I have been a long-time NVIDIA card user. Currently I have ATI 9800 Pro's in both my work and home machines.
The DX9 performance described by the Beyond3D article is consistent with what we've been seeing.
Jól tudom hogy az NV35nél is maradt a 4/2 felállás futószalag/renderelő mint ar NV30nál? -
rudi
nagyúr
OFF
Már megbocsáss de p@raszt vagy!!! A beyond3D az egyik LEGKOMOLYABB ha nem a legkomolyabb 3Ds cuccokkal foglalkozó weboldal, napi kapcsolatban állnak az nvidia, ATi, Raven soft. Id sof, J. Carmack és hasonló nevekkel!!!
ON
PROCILIMITÁL?! 1024×768ban még AA/AF nélkül is összesz@rjákfossák magukat a dx9es kártyák minden dx9 fícsör fullos bekapcsolásánál. -
Keitaro
addikt
Egon ne csináld már. Az említett DX9 teszt (most nem az FX5900 vagy a Red), nagyon korrekt. Ha végigolvasod te is rájössz. Vagy azt akarod mondani, hogy az FX alá kétszer olyan jó proci kell, mint Ati alá, hogy szépen menjen?
-
Raymond
titán
Ne legyetek mar vakok. Barmely jatek amely DX9 pixel shaderek-et hasznal megoli meg a legallatibb Radeon vagy FX kartyat is. Teljesen mindegy hogy egy XP1800 vagy egy P4 3GHz van a gepben, mert a grafikus kartya GPU-ja lehal a terhelestol.
PS: Azok, akik elott nem vilagos kik is allnak a Beyond3D mogott ajanlom hogy nezzenek korul a forum-jukon es ha a nevek nem lesznek ismerosek akkor csak annyit roviden, hogy mind eleg komoly emberek a szakmaban. -
-
-
Egon
nagyúr
Nos, az a ''referencia kép'' ki tudja mit takar - ezek után?!? Lehet hogy kétszeres felbontásban, mindenféle szűrőkkel csinálták, és/vagy az nV neve fölé biggyesztett kép Photoshoppal lett kezelve...
Majd ha lesz teszt a prohardveren, illetve ha a _saját szememmel látom_ (de azt is, hogy tényleg FX-szel, és nem noname TNT2-vel szerelt gépen fut a teszt...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Temu
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest