Aktív témák

• dchard

veterán

LOGOUT blog

válasz kali #6670 üzenetére

Szerintem az, hogy csodás hazánkban a többségnek foggalma nincs arról, hogyan működik a roaming, vagy a nemzetközi telefon szolgáltatás, még nem von le a szolgáltatás értékéből szerintem. A linkelt csomag nem azok miatt az okok miatt olcsóbb, mert nem lehet vele autópálya matricát venni, vagy parkolást fizetni, abban biztos lehetsz. Arról nem beszélve, hogy a cég aki azt a csomagot csinálja, szerződéssel rendelkezik a legtöbb operátorral, ugyanis anélkül nem működne a szolgáltatás. Tehát a legtöbb operátor szerint ez egy jó deal.

A szolgáltatók sajnáltatása helyett induljunk ki a kapitalizmusnak abból az alapvetéséből, hogy ezek a vállalatok alapvetően profit orientáltak, nem pedig szeretet szolgálatok. Volt a magyar távközlésben egy rövid időszak, amikor volt jelentőssége annak, hogy kinek hány ügyfele van (olyan szolgáltató is volt, aki a nyereségességben utolsóként azzal kampányolt, hogy nála forgalmazzák a legtöbb adatot. Nem tudom ez miért jó egyébként.). De biztosíthatlak: ma már csak az ARPU számít. A helyes megfejtés, hogy a flottás csomagokon nem keresnek annyit, de hogy nem veszteségesek, abban is biztos lehetsz.

Aktív témák