- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Macrodroid
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jag
senior tag
Van itt valaki, aki a Diginél üzletkötő?
Érdemes hozzájuk menni dolgozni? -
Jag
senior tag
válasz mitulabattyi #9773 üzenetére
Telenornál tuti, hogy nem hónap elseje a hónap kezdés.
Az ügyintéző mondta meg nekem is annó, hogy nekem asszem 4.-e a kezdő napom.
Hogy ez mitől függ, azt nem tudom. Talán szerződéskötés? -
-
Jag
senior tag
Hát akkor a Digi nem a te "Trabantod".
Csak nem értem, akkor miért nem váltasz az általad említett rengeteg szolgáltatásra, ahol még nem bontanak.Bár gondolom a digi a gyökér, hogy miattad, - mert néha 2 percet kellett várnod egy távoli elérésre - nem csap a homlokára, hogy: b+, brd most mit fog csinálni?????
Bár kiváncsi lennék, te hogyan próbálnád meg eladni a drága üzleti csomagjaidat, ha nem bontogatsz 24 óránként.
Zsolteaa:
Említenél párat?[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Nem azt mondtam, hogy ez az egyetlen oka a bérelt vonal vásárlásának, ne ferdítsd el a dolgokat.
Meg aki nem engedheti meg magának, hogy a céges adatok mentése közben legyen az aktuális 24 óránkénti bontás. Természetes.Igen emlékszem, és azt is megbeszéltük, hogy megoldható a bontás időzítése és nem hiszem, hogy azok az esetek számítanának, ahol a kedves user 24 óránál többet tölt el egyhuzamban a gép előtt. Közel 0 azoknak az események száma, illetve a kit érdekel kategória, pl. hogy leesik az IRC-ről. :-)
-
Jag
senior tag
válasz cascada #9637 üzenetére
Na még egyszer...
BÉRELT VONAL!
Ha nem tetszik a bontásosdi, vegyél bérelt vonalat, az való cégeknek üzletszerzés céljából.
Ha nem lenne bontás és még fix is lenne, ki a franc venne bérelt vonalat?Nézd csak meg az üzleti csomagjaikat...
30 rugó a legolcsóbb...Usernek semmi hátránya nem származik a napi bontásból, nem is értem mit vergődtök ezen már hetek óta.
-
Jag
senior tag
Most komolyan kezdjem el felsorolni egy router előnyeit a directbe gépre kötött net helyet? :-D
Pláne diginél?
Hogy is osztod meg a neted a notebookod, vagy a telefonod között? (Wlan)
Csak, hogy egy alap példát említsek.
A router meg alapból csak azokat a csomagokat fogadja, amiket megcímzett. Kifelé persze, hogy nem véd, nem is az a lényege. A bejövő kapcsolatokat, csomagokat szűri.
Néztetek már logot? Mi mindent utasít vissza?
Pl. Hiába támadják meg mondjuk a 21-es portot, ha az nincs routolva valamelyik gépre, akkor cseszheti, ellenben a direktbe kötött géppel.Ki ne találjuk már, hogy a router felesleged.
-
Jag
senior tag
válasz sittes79 #9528 üzenetére
kb. 3 éve digizek, előtte ADSL-em volt. bf1942 óta játszom komolyan online, kb. 5TB uppom van torrent oldalakon, szal netezek eleget és még sosem okozott problémát a napi 1x bontás.
Ennyit a témáról.
Rendes router nélkül - amire egy normál használat melett úgy is szükséged lesz - amúgy is badarság netezni, abba meg minden belőhető.Ha meg kívülről akarod elérni a gépet, Dyndns.
-
Jag
senior tag
Még mindig nem értem.
Ha van router, akkor nem gond.
Ha nincs, akkor szoftverrel konnektál'.
Ha bekapcsolja a vasat, akkor van net, tehát onnantól kezdve 24 órája van. Egyedül akkor lehet gáz, ha 24 óráig fent van és épp a 24. órában csinál valami eszméletlen fontosat - ami nem is tudom mi lehet, hogy ne bírjon ki egy reconnectet :-)Kizártnak tartom, hogy ne lenne valami reconnect progi. Régen volt adsl autoconnect, az tudta emlékeim szerint. Belövi, hogy hajnali 3-kor reconnectáljon.
Vagy hogy nyilvánul ez meg? Bekapcsolod reggel hétkor, egész nap tolod, majd alszol és reggel fél 7-kor kezdesz neki valamit letölteni egy olyan szoftverrel, ami nem tudja folytatni a letöltést és soha többé nem lesz elérhető az anyag? -
Jag
senior tag
válasz sittes79 #9481 üzenetére
Hogy lenne ugyan az...
24 óránkénti kapcsolat bontás nem jár feltétlen új IP-vel, de gyanítom, hogy az esetek 99%-ban új IP-t kapsz. Ezért lett kitalálva sztem.
IP váltás pedig csak kapcsolat bontással lehetséges.Egyébként komolyan nem értem, miért érv, vagy miért van pozitívként feltüntetve, hogy nincs 24 óránkénti bontás. Nem mindegy, hogy 1, 3, naponta, vagy 2 hónaponta kapsz új IP-t?
Ha nem fix, akkor úgy is mindegy, alapozni nem lehet rá.Sőt, biztonsági szempontból jobb is, ha változik az IP-d. Rapid letöltésről ne is beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
válasz sittes79 #9472 üzenetére
Routerben be kell állítani, hogy minden nap hajnali 3-kor nyomjon egy reconnectet.
Egyébként semmi hátrányod nem származik a bontásból.
Ha van egy normál routered, akkor abba még dynds-t is tudsz regisztrálni, így válthat IP-t, amennyit akar kívülről elérhető vagy ugyan azon a címen.IP váltás márpedig kapcsolat bontással jár.
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Lehet, hogy épp szerelték az optikát valahol és azt a kalapácsolást halottad.
Meg ugye ilyenkor, ha optikát toldanak előfordulhat, hogy befúj a szél a kábelbe és mire odaér hozzád felerősödik, mert a sok bit, meg bájt lökdösi jobbra-balra.
Aztán az is lehet, hogy a szomszéd fingott bele.Vigyázni kell, mit beszélsz, mert belehallatszik. Az üvegszál átveszi a hangot. Ezért, ha az utcán Digis zöld elosztó doboz mellett mész el, ne beszélj arabul, pláne ne említsd meg a bomba, fegyver, merénylet szavakat egy mondatban.
Ááá én mindig mondtam, hogy nem jó ez a Digi az optikai kábelével.
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Akkoriban egy 900-as cerkán futott a szekrény tetején a "server", arra lett felétéve a cfos.
Lehet, hogy így nem volt megfelelő a konfig, de ez nem volt kizáró okként leírva, vagy én nem találtam annó erre külön beállítást.Mondtam, hogy lehet, hogy beállítási probléma volt, a ludas, de akkoriban kipróbáltam szinte mindent. Sőt, ha jól emlékszem 2 féle is volt belőle. Már nem tudom mi volt a különbség a kettő között. Mindenesetre számomra a csomagoptimizálás pont annyira hangzik egzotikusan, mint a "korreláló újraelosztó-rendszer". :-)
Letöltésnél persze, hogy nem veszed észre, ha egy file 8 perc alatt jön le és nem 6,9 alatt, mert a kettő közötti különbséget elvette csomagoptomizálás néven. :-)
-
Jag
senior tag
És így?
-
Jag
senior tag
Nálatok nincs gond az M1-M2-vel? Nálam tök zizis...
A többi csatornával semmi baj.
User hiba? -
Jag
senior tag
Hát ezt a hétvégén kipróbálom...
De végül is logikus.Tűzfalas témához:
Súlyos évek óta, sztem legalább 5-6 éve nem használok semmilyen szoftveres tűzfalat a routeren (hardveres) kívül.
Egy jó vírusirtó, meg egy spyware és kész. Ez idő alatt soha nem vágtam haza az oprencert' vírus miatt.
Pedig járok minden felé...
Tudni kell hova lehet/érdemes kattintani és azzal az esetek 99%-át ki lehet szűrni szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Van má' ilyen is:
-
Jag
senior tag
válasz cannyon #5719 üzenetére
Én torrenthuszár vagyok, de sztem ez a 50-80-100 megás net már beteges...
Aki nem tudja a 30-as nettel kiélni a hajlamait, az inkább kezeltesse magát.
A userek 90%-a még mindig csak levelezik meg max wow-al játszik, nem hiszem el, hogy indokolt lenne a 80 megás net...
Nem merem bekapcsolva hagyni már a torrenet, mert leég a pofámról a bőr, hogy pár óra alatt felkúszik 5-10 giga. :-) A 2 vinyómra már egy képet nem tudtam lementeni, mert rajta volt a fél zinternet...Minek? Kezd kissé elfajulni a dolog szvsz...
Arról nem is beszélve, hogy a végén úgy fogunk járni, mint a júpíszí, szépen bekorlátozzák a torrentet, meg az összes p2p-t, aztán nézhetünk..Akkor nézhetjük a pinget online gémelés közben... -
Jag
senior tag
válasz radi8tor #5643 üzenetére
Ezek szerint az alvilág is jól csinál valamit, mert tele vannak lével... :-)
Abból él, hogy átbakja a hozzá nem értőket. Ez szerinted rendben van?
Még a jártas emberek is megszívják néha velük, - láthatod a cikkekből - nem hogy Jolán néni a 60 évével, vagy az, aki csak nem ért hozzá, de kell neki a tv-net-telefon. És valljuk be, kevés olyan ember van, aki ezeket ne használná.
Azért van ennyi ügyfele, mert az előfizetőinek 90% nem hozzáértő (miért is kellene, hogy az legyen.) és fingja nincs arról, hogy átbakják...[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Gondolkoztam ezen a hűségen és kiderült, hogy a fél év 3000Ft-os havidíj utána fél évig maradnom kell a 30/20-as csomagban. Így mindjárt más a helyzet. Nem is értettem, miért ilyen jó fej a digi. :-)
Ennek ellenére megéri, csak már nem akkora poén.Szerk.: Pár napja hiba nélkül megy a rendszer. Torrent azonnal tölt és simán megvan a 2,5-2,6MB/s
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Még mielőtt bevásárolsz, töltsél le egy Live linuxot. Kiírod cd-re, vagy átmásolod pendrive-ra és bootolj be róla. Nézd meg, hogy Linux alatt megy a a DIGI. Lehet valami össze van akadva és egy újratelepítés megoldaná a gondod.
Az is lehet, hogy mem jó drivereket szedsz le. Az XP nem ismeri fel alapból a hálókártyád? -
Jag
senior tag
válasz jasonka #4755 üzenetére
Hát márpedig szerintem valami miatt nem kapsz IP-t. Az az IP, amit látsz, az egy DNS server IP-je.
Start - vezérlőpult - hálózati kapcsolatok - jobbklikk a helyi kapcsolaton - tulajdonságok - TCP/IP - tulajdonságok.
Itt legyen IP cím automatikus kérése és az alternatív fülön is ezt állítsd be, majd reboot.
Jahh és a MAC (fizikai cím) címedet jobb lesz, ha kitakarod szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Valszeg cirka 3 éve még nem neteztél, ezért nem vagy tisztában a dolgokkal. -
Jag
senior tag
válasz PeterPH #4219 üzenetére
Ok, persze, nem ugyan az...
Attól, hogy én lemondom a szolgáltatást, attól az még ott nálam szar marad, csak nem fizetek elő rá. :-)
Nálam nincs gond a nettel eddig, nem úgy a telefonnal, meg a tv-vel és ugye az exkábelnet szörnyedelem utáni rossz szájíz. Szóval nem arról van szó, hogy netezős vérpista rácsapott az olcsó torrentnetre, hanem itt hosszú évek óta ez a szolgáltató és a használhatatlan kábelt kiváltotta egy használhatóbbra. Más örüljön, hogy ez az első nete és minden frankó nála, de azért beszólni/megszólni, mert másnál nem épp korrekt a dolog, kissé vicces.Hosszú monológokat tudnánk írni, hogy megjártuk már többször a digivel. Attól, hogy másnál jó, itt még szar,(bár már elég jó irányba mennek) ez van, ha tetszik ha nem egyeseknek.
Az olcsósága meg számomra nem jelent semmit, sőt. Sokszor elmondtam, hajlandó lennék többet is fizetni, csak ne legyen gubanc.
A tv adás is sokadszorra megy el. Ilyenkor az van, hogy pár nap múlva mire hazaérünk, az ajtó előtt le van bontva a kábelcsatorna és be van iktatva egy toldó. Gondolom egy kábel darabot kivágnak és betesznek egy másik darabot. Csak lassan az egész rendszer kábelcsatikból fog állni, aztán nézhetik, hol a hiba...
Ahelyett, hogy becsöngetnének, vagy felhívnának mikor vagyok otthon és a bejárati ajtó mögötti csati utáni vezetéket egy az egybe kicserélnék. Nem vagyok szerelő, de így is van 2 csati bent, kint lassan 4-5, cirka 5 méteren belül. Szted ez normális?[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Ugyan olyan szolgáltatás, mint mondjuk a villany...
Jönne egy szolgáltató, hogy ő olcsóbban adja a villanyt. Igaz, néha nincs meg a 220, csak 190V, így néha nem megy random mód a kávéfőző, vagy a hajszárító, de legalább olcsó és mit pattogsz, mert a hűtő, meg a mikró megy, így éhen nem döglesz...
Inkább fizetnék pár százzal többet, de ne is tudjak róla, hogy van, csak használni keljen.
-
Jag
senior tag
Aszongya' nem rossz indulatból, de legyen szar a neted...
Már bocs, hogy belepofázok, de egyszerűen megáll rajtatok az eszem. Ennyire nem lehettek szerelmesek egy netbe...
Ennyi netbuzit rég láttam egy kupacban. Abban is biztos vagyok, ha nálad lenne probléma, te lennél az első, aki fel lenne háborodva...Ha olvasnál is nem csak írnál láthatnád, hogy nem 1-2 napról van szó, ráadásul hónapok óta baj van a környéken az egész rendszerrel, beleértve az előző kábeles netjüket.
Tudod, amikor 2 naponta lesz valami probléma a lakásodba, ami mind a digihez kötődik, (tv, telefon, internet) akkor igazán megérthető, hogy nem épp pozitív a megítélése a cégnek.Persze ahol nincs gubanc, onnan könnyű pofázni, hogy mit rinyálsz. Ráadásul neked nem is értem miért fáj, hogy valaki leírja, hogy tele van a töke a szerencsétlenkedéssel. Ilyen is van, bár mennyire is dúl nálad a szerelem.
Eddig kábel volt a környéken, ami egy rakás hígfos. Végre fény gyúlt az éjszakába, hogy bevezetik a lant, erre mit érzékel a user, hogy az sem megy tökéletesen. Nem lennél kibukva? Dehogynem...
Szerk.: Nem tetszik ne használd szánalmas beszólásra nincs szükség...
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Mivel felhasználó név+jelszóval kell csatlakoznod, így nem hiszem, hogy egyszerre két géppel tudnál kapcsolatot létesíteni. Ha így lenne, gyakorlatilag az egész házban lemondhatnánk az előfizetést és egy accountal netezne az egész ház.
Ha már létrejött a kapcsolat, után okés a switch, de ahhoz mennie kell az egyik gépnek állandóan. Illetve úgy tudom még leképzelni a működést, hogy switch utáni gépek tudnak csatalkozni, de csak külön-külön.
Nem fogod megúszni a routert, ha mindkét géppel akarsz egyszerre netezni.
-
Jag
senior tag
-
Jag
senior tag
Neten én sem találtam sokat róluk, holnap beszkennelem a papírt és feldobom ide...
-
Jag
senior tag
Euro Channel-es szórólappal találkozott már valaki? Teljesen ugyan olyan árakon szolgáltat netet, mint a Digi, csak van egy 60/30-as nete 7k-ért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- iPhone 13 Pro 128Gb Grafit - 86% akkumulátor - Szép állapot - független
- Sony kdl-46ex720 led lcd 3D full HD tv
- Gigabyte rtx 3070
- Rengeteg tokkal + üvegfóliával - iPhone 13 Mini gyári független 128GB Akku: 85%
- Apple M4 Pro chip 14 magos CPU-val és 20 magos GPU-val, 24 GB egyesített memória 512 GB-os SSD-tárol
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest