-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Lackooo84 #94296 üzenetére
Ez nem nálam volt, hanem az emeleti szomszédnál. Ha találkozom velem majd megkérdezem milyen ONT-ot kapott. Ez valami új eljárás lehet a DIGI-nél, mert idáig még senkinél sem kötötték be így. Fehér dobozból kijön ez a fekete optikai kábel (nem tudom ez dupla, vagy csak merevítő száll van mellette), és külön megy a koax. Lehet az lesz, ami mpo írt. Szerintem ez a várható kártérítés tette be a kaput a DIGI-nek. Most ezt próbálják megelőzni, a külön koax-al. A végén még át kell kötni az eddigi összes FTTH-t is. Egyébként nem értem mi volt a probléma? Ha valaki csak internetre fizetett elő, akkor az FTTH-s ONT-ból TV jel is jött? Nekem még régebben eleve külön húzták be a koaxot, LAN kábelt. Most úgy néz ki visszatérnek ehhez.
Tényleg besz@rás, ha ezzel le lehet választani a TV adást. Akkor viszont tényleg át fognak mindent kötni újra. -
Necc
addikt
válasz
Lackooo84 #92940 üzenetére
"Most kaptam 2 emailt, hogy a hibajegyeim lezárva"
Mert valószínűleg ticket lezáráskor generált sablon választ kaptál ami mindig ugyanaz, akkor is ha a ticket úgy kerül lezárásra hogy a hiba nem oldódott meg.
Működik az IPv6, lehet már régebb óta, heti 1x pislantok csak rá mikor időm engedi.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Lackooo84 #93426 üzenetére
Közben meglett MadMancs fórumtárs segítségével.
Sajnos teljesen mindegy milyen csatornára meg mhz-re állítom, ugyanaz.
Egy percen belül tudok mérni 130 mbps letöltést amikor a feltöltés timeout, meg 1,5 mbps le és 8 mbps feltöltést. Semmilyen rendszer nincs benne.Úgyhogy nemtom...
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Lackooo84 #93406 üzenetére
Szia,
"csak 40MHz-re van állítva a router sávszélesség 80 helyett"
- ilyen beállítási lehetőséget a digis routernél láttam, viszont a tp-linken egyelőre nem találtam meginksebesség mennyi amit kiír?
- itt sajnos nem tudom mire gondolszpár kép a beállításokból, hátha nektek mond valamit
nem nyomkodtam el semmit, factory reset és quick setup (pppoe-s dolog) utáni állapot:
-
MasterMark
titán
válasz
Lackooo84 #93320 üzenetére
ICMP az egy kontroll protokoll, IPv6 nagyban támaszkodik rá, ezért a v4-gyel ellentétben, itt át kell engedni minimum bizonyos részét a tűzfalon. (A routeredén.)
RFC Recommendations for Filtering ICMPv6 Messages in Firewalls
Nálam zöld igen, mert én átengedtem ezeket.
-
Geth
veterán
válasz
Lackooo84 #93274 üzenetére
A speedtest kimenetét átirányítottad a speedtest nevű fileba (ott figyel a redirection '>'). Mivel ott relatívan adtad meg, a célkönyvtár az aktuális könyvtár lesz, ami a kép alapján a C:\
A C:\ alapvetően védett NTFS filerendszeren, azaz csak adminként tudnád írni.Mivel a redirect után még van paraméter, vélhetően elgépelés történt, az elejéről töröld ki a "speedtest>" részt, ha valóban a C:\ gyökérben tárolod a speedtest-et.
Vagy a speedtest a C:\speedtest könyvtárban van, ez esetben a redirection helyett a '\' elválasztóval fűzd össze az útvonalat, azaz speedtest\speedtest -s 31717 -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #92699 üzenetére
Mivel a legtöbb ember, akinek 1-3ms van, az sokkal közelebb van a szerverhez, én elég távol vagyok tőle (kb 200km), de ettől függetlenül régen fttb esetében megvolt a 3-4ms, majd 1-2 év elteltével ez elmászott 6-7-re, ami ftth esetében visszament 4-5-re, nem nagy különbségek, de a 10-11 nála a jó eredmény, mert amúgy rosszabb szokott lenni, azért ezzel kezdhetne valamit a digi.
-
adika4444
addikt
válasz
Lackooo84 #92656 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt te nem fogod tudni megoldani, nem is nagyon érdemes ezzel vacakolnod. A hiba központi jellegű, nálam is ugyanez volt, és lazán letagadták, de majd' egy hét után még is megoldódott.
Végig bridge-ben volt az F668, de több gépen közvetlen és routeren is ugyanez volt a problémám, ami neked. Végül csütörtökön magához tért, azóta is jó. Nem volt PPPoE újrakapcsolódás amikor megjavult, viszont akkor újrakapcsolódott amikor elromlott még múlt pénteken.fogalmam sincs mi lehet ez, gyanítom, az ÜFSZ nem tud róla. Ha jól rémlik, írtál nekik mail-t a problémával, de ha nem, mindenképp tedd meg, szerintem dacára a letagadásnak továbbítják illetékesnek, onnan csak idő kérdése, mikorra fixálják.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
-
turulbird
tag
-
Soma01
veterán
-
bhonti
aktív tag
válasz
Lackooo84 #91517 üzenetére
Hát, ha az ONT mögé van kötve a router, akkor is értelemszerűen hasonlóan kell eljárni mint sima gép esetén... ha a routered kap 1 "jónak" tűnő IPv6 címet, de érdemben használni nem tudja, akkor kérj 1 újat, akár csak a kapcsolat újralétesítésével, akár az ONT-t újraindítva. Mi hozza létre a PPPOE kapcsolatot, az ONT vagy a routered? Ha az ONT, akkor switchként kell a routeredet használni (pl. LAN-LAN kapcsolatot csinálva a router és az ONT között). Vagy jól mondják a Passthrough módot, szóval csak engedje át az IPv6-ot, azt kell beállítani valahogy és akkor a DIGI ad IPv6 címet is, DHCP se kell hozzá, elég lesz anélkül SLAAC-vel a router mögött.
-
bhonti
aktív tag
válasz
Lackooo84 #91502 üzenetére
Előfordul, nekem legalábbis gyakran megesik, hogy a heti IP-váltás után nem megy az IPv6 (címem van, de forgalmazni nem tudok kifelé vele - pl. weben: ident.me) ... olyankor addig kérek új címet (pl. az ONT weben történő újraindítgatásával), amíg végül nem megy újra.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Lackooo84 #91292 üzenetére
Pedig amit ott láttál, az tökéletes, gyakorlatilag hozza nagyjából a maximumot. Ha már 900 körül mérsz az 1000/300-on, ott már a mérés körülményei befolyásolnak annyit, és annyira közel vagy az elméleti maximumhoz, hogy nyugodtan tekintheted tökéletesnek a kapcsolatot.
-
MadMancs
veterán
válasz
Lackooo84 #91175 üzenetére
Nekem win azt írja IPv6: Internet. IPv6 tesztek rendben lefutnak, teló viszont bár kap IPv6 címet is, miden teszt azt írja nincs érvényes IPv6 címem. Úgy tűnik android másképp kezeli mint Windows. Router: TP-Link C6 AC1200, Teló: Galaxy S21 Ultra. Net: Digi FTTH 1000, ONT Bridge ben.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest