Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
MadMancs
veterán
-
Ati00
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem az, az még tökre könnyű, hanem hogy írni a DIGI-nek hogy:
-vegyenek ki a NATból (és bridgeljenek, utóbbit nem értettem miért nem tették meg)
-tegyék a routert bridgebe
de úgy hogy ne vonjanak kérdőre h most miért kell nekem úgy. mert, én nem vagyok átlag user hanem azért annál több xd És szeretnék szervert hostolni, ha úgy adódik, pl minecraft szerver, most éppen amúgy mivel nincs NAT, akadálytalanul működik minden -
Ati00
tag
No, a Fiberhome ONT-os router most már bridgebe van, így full control over everything muhahaha XD És vettem új lan kábelt (10 métereset, mert a routeremtől az ONT-ig 7 méter a távolság ahogy egyszer lemértem), amit jövöhéten veszek át a PCX-nél a duna plázában (nekem egy köpésre van úgymond, 20 perc tömegközlekedéssel), úgyhogy végre lassan pontot tudok tenni az i-re
És jóhír, hogy mivel saját routeremről dirigálok mindent, így aztán végre másik DNS szerver beállításával MINDEN eszközön akadástalanul megy bármi
Nem hiszem el hogy ennyi mindent kell csinálni ahhoz hogy végre normálisan működjön minden xddd -
Ati00
tag
-
Dr.NX
addikt
válasz
satmen
üzenetére
Van routeres topik:
https://prohardver.hu/tema/milyen_routert/friss.html
Szerk: ja már megtaláltad. -
Laccoss
addikt
-
satmen
tag
Jó reggelt!
A bőség zavara...
Mennyivel jobb választás az ASUS RT-AC58U a 65P-nél? "Jövő állóbb"?
-
Ati00
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, hogy a netem nem akad desktopról semennyire de van h például szüleimnek nem töltenek be néhány netes dolgok, illetve nekem se töltött be a wifimről a Telekomnak az alkalmazása (meg néha a Telegramon se tudtam küldeni képet vagy fájlt), Digis mobilnetről meg igen, ami végképp érdekes, tényleg ennyire gyász a DIGI-nek a vezetékes netje? Vagy a DNS szerverek haltak le? Lehet egyszer tényleg felhívom a DIGIéket hogy azt a qrva ONT-os routert tegyék be bridgebe hogy tudjak ÉN saját magam megadni DNS szervert az ÉN routeremről mert néha a Windózba meg kell mókolnom a hálózati beállításokat hogy ne a DIGI dns-ét használja, ez eléggé gáz hogy a DIGIs routert nem tom piszkálni úgy ahogy jónak látom...
Csak gyűlölöm hívni a DIGIéket mert ha nem az szólal meg a telefonba akié az előfizetés, elhajtanak mint macskát szarni, csak egyszer említettem, hogy anyám technikai analfabéta és ő nem tudja ezeket kimakogni.
Bocsi a hangnemért de idegesít ez a DNS genyó mert amúgy most teszteltem Speedtesttel és 2 ms a pingem, meg úgy hellyel közzel 90 mbps a sebesség (igen mert nem klimpeltettem át a netkábelt, én meg ahhoz béna vagyok)
-
dchard
veterán
válasz
satmen
üzenetére
Már a sokadik alkalom, hogy az USB --> Ethernet átalkaítók sebességét firtatja valaki. Nos, az USB3-mas ethernet átalakítók nagyja Realtek chipsettel szerelt, teljesen és tökéletesen alkalmas a gigabites sebesség átvitelére. Probléma leginkább akkor van, ha a user USB2 portba dugja, akkor 350-400Mbit érhető el lefelé, felfelé némileg kevesebb. Nálam is egy filléres Ali-s átalakító van, remekül átviszi a gigabitet mindkét irányban, PPPoE-vel is. Nem jobb, vagy rosszabb mint bármilyen alaplapra szerelt hálózati kártya (ugyanaz a chipset egyébként, csak a busz vezérlő a különbség).
A helyes kifejezés pedig: krimpelés, R betűvel. Az angol crimp kifejezésből származik.
-
satmen
tag
Sziasztok!
Alap előfizetésem volt/van (net + telefon) és egy régebbi (ASUS RT-N12) routerrel jól elvoltam. Négy eszköz LAN-on, a többiek WiFi-n kapcsolódnak. (kábelen 100Mbps, WiFi-n 50Mbps volt nagyjából a fel és letöltési sebesség is)
Az elmúlt héten engem is átkötöttek FTTH-ra.
A kapott ONT (Huawei EchoLife HG8143A5 GPON) bridge módban van. A szerelő újra klimpelte az addigi (CAT5) LAN kábel két végét, hogy majd az új routerig eljusson az 1Gbps.
(jelenleg még a régibe csatlakozik)
Kíváncsiságból egy Dell Inspiron 5570-es laptoppal a DIGI oldalán rámértem a sebességre és most is100Mbps körüli letöltési sebességet láttam. Ez az érték az átklimpelt kábel végén is, és az Huawei-hez kapott kb. 1m-es 1Gbps-es kábelt közvetlenül az ONT 1-es portjába dugva is.
Gondolom a laptop LAN portja lehet a ludas. (nem Gb-es) Erre ill a többi eszközhöz is megoldás lehetne az USB3-as (ez minden kütyümön van) csatival rendelkező gigabit LAN hálózati átalakító? Egy ilyen (TP-Link UE300) adapter beszerzéssel kezdeném, majd -olvasgatva a topikot- egy ASUS RT-AC65P routerral folytatnál a hálózatom korszerűsítését.
A CAT5-ös kábelek maradhatnak??
Szívesen venném a segítséget, véleményt a fenti elgondolásomról, javítást, javaslatokat!
Köszönöm előre is!
üdv
-
Blackmate
őstag
-
NGA
addikt
Diginél meg lehet valahogy oldani, hogy vezetékes régi telefonnal is lehessen hívni számot?
Kicseng, mikor hívnak, fel is tudom venni, hallani mindent, csak hivni nem tudok, hiába van Tone üzemmódban.
-
eisento
addikt
válasz
Demokatona
üzenetére
nagyon szepen koszonom!
-
Demokatona
tag
-
eisento
addikt
Sziasztok. Nem akarok visszaolvasni. Esetleg a digi belekezdett egy ujabb fejlesztesbe vagy mi? Nalunk Szolnokon a szecshenyi ltp-n 2-3 napig halozatfejszetesi munkakat vegeznek ma furtak faragtak, jo par eve optika van nalunk (10 emeletes panel) vagy sima altalanos fejlesztes lehet? Ha esetleg valaki tud infot irja mar meg koszi

-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Az oldalukon lévő tájékoztató szerint magára a készülékre nincs, csak a digi nekem csomagra kell 1 év hűséget vállalni és akkor lehet igényelni a wifi6 eszközt.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
vargata78
üzenetére
"Akkor eddig még mindig TP-Link, az árkülönbség miatt."
Hát igen, főleg ha bérled...
Viszont akkor meg butított szoftverrel kapod meg a routert!
Ha megkellett vennem volna a routert és választanom kellene a Asus AC65P vagy TP-Link Archer AX10 között akkor én nehéz helyzetben lennék.
De mivel inkám bérlem, igy egyértelmű az AX10 választása.(főleg úgy hogy akármikor visszaadhatom, nincs rá hűség Romániában, Magyarországon viszont VAN)
-
vargata78
csendes tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszi a linket. Ha össze kellene hasonlítani Asus AC65P vagy TP-Link Archer AX10 akkor inkább melyik? Árban a TP-Link sokkal jobb. Nálam két asztali gép is wifin megy jelenleg, egyik 2,4 Ghz a másik 5 Ghz-n. Gyerkőcök játszanak.
Kábelezés már bajosabb, sok takarással és falfúrással lehetne csak. -
Ejelhar
senior tag
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na kipróbáltam többféle variációt. Gépet rákötve az ONT-ra, betárcsázva változatlanul 300 Mbit körül van a letöltés. Live Linux Mint alól jött a 800-900 Mbit! Tehát winnel van valami. Gondoltam..majd rákötöttem egy régebbi Lattitude 850 G1-t, ami meg 180 Mbit-el töltött le win10 alól. Live Linux alól 600 Mbit körül hozott. Szóval a win 10 mindkét gépen jóval lassabb, mint linuxon. Persze nem így használom, de érdekes. Ha a router tárcsáz be és a gépek LAB-on DHCP-vel kapcsolódnak a routerre, akkor közel egyforma a sebesség, de a linux ott is gyorsabb, igaz nem sokkal, az már méréshatáron belül van.
Ami érdekesség, hogy a feltöltés bármelyik gépen, bármilyen felállásban (win, linux, router) stabilan 320 Mbit körül volt. -
Túzok22
senior tag
válasz
vargata78
üzenetére
A Tenda ac1200 ac10/10u 5 Ghz-je sz@rakszik nekem is és több ismerősömnek is, akiknek az van. Kábelesen atom stabil, 2.4 Ghz-e stabil, 5 Ghz-je nem, mert valószínűleg nem bírja el a router. Erős ping ingadozásos problémák jelentkeznek az 5 Ghz-n. 5 Ghz szempontjából nem ajánlom a Tenda ac1200 ac10-et vagy 10u-t.
-
zolnagy
őstag
válasz
Drenadar
üzenetére
Ez egy Lattitude 735 G5 Ryzen 5 Pro 2500U procival.
Valami nem kerek, kevésnek érzem a 300 Mbitet, főleg, hogy úgy rémlik (de biztos már nem vagyok benne), hogy az elején, mikor a kábel gondom volt (és még nem tudtam), össze vissza mértem, úgy is, hogy rá volt dugva és akkor mintha hozta volna 900 Mbit körülit. Megnézem egy live linuxon, hátha a win10 szivat. -
vargata78
csendes tag
Üdv,
Digi100-ról Digi1000-re váltottam, optika behúzva. Én makacsul ragaszkodtam a Tenda AC6 routeremhez (nem tudom miért, talán az androidos app miatt), így a digisek bridge módba kötötték a Huawei HG8143A5-ös ONT-t. Tenda router műkszik, viszont sem kábelen, sem wifin nem ad többet 100 Mb/s-nál. Gondolom mivel a Tenda nem gigabites router. Kérdésem, hogy nem lennék előbbre, ha visszaállíttatom a Huawei-t routernek, és a Tendát clone vagy repeater módba? Nem adna gyorsabb wifit? Huawei tudom nem tud 5 G-t csak 2,4-et, Tenda tudja, viszont jelenleg a 95-100 Mb/s a max.
-
zolnagy
őstag
Tegnap próbaképpen mértem egy speedtest sebességet alkalmazásból úgy, hogy a fiberhome-ra kötöttem a LAN1 portra a laptopot és betárcsáztam (előtte fiberhome-t újraindítottam).
Nos, ezt a sebességet hozta: [kép]
Bridgeben van. Ha az Asus routerem van rákötve és az tárcsáz így be, akkor az Asus LAN portjáta kötve a laptopot jön a 800-900 Mbit, ahogy kell.
Mitől lehet ez? -
TeeJay
félisten
ZTE, Huawei vagy Fiberhome-ot szoktak telepíteni
Ebből a 3 márkából is volt már több fajta
Mindegyik tudja a gigás netet kábelen, bónuszként 2antennával 2,4GHz N wifit
tehát maximum 300megabites linked lesz wifin, és ahhoz képest egész erős jelet adnak. Párat állítottam már be.
Akinek ez kevés az vesz saját AC vagy AX routert csak ugye tudni kell hogy 5GHz-en egy fal már elég szépen megfogja a jelet szóval akár még gyengébb is lehet a wifi mint 2,4GHz-en ahol viszont meg sok sok szomszéd wifi zavarhat beDIGI kábelen biztosítja az 1000-es netet, wifire egy bitet sem vállalnak ezért nem is lényeg a wifi tudása az eszköznek
-
hatD
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát, az előkészület alatt azt értettem, hogy ha egy elavult routert hoznak, legyen egy megfelelő már a bekötéskor, ezért voltam kíváncsi a felszereltek típusára, például van-e már 6-os Wifi?
Erről a május 27. óta meglévő lehetőségről még nem hallottam, megérdeklődöm. -
Apucy01
őstag
Nem értem miért kell előkészülni...................... Bár igaz nekem egyből optika jött talán még 2010 ben vagy 11 ben nem tudom már.
-
hatD
tag
Engem is elért a Digi internet optikai átállítása, azt szeretném kérdezni, hogy valakinek sikerült-e elérnie a bekötés előtt, hogy választhat a modem vagy router kínálatból.
Tudom a kérdés naiv, mert a válasz: eszi, nem eszi.
Szeretnék érdeklődni azoktól akik mostanában kapták meg, hogy milyen típusú modemhez, illetve routerhez jutottak? Ez sokat segítene az előkészületben.
A válaszokat köszönöm.
-
MadMancs
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Mit értesz FTTH terület alatt? Ahol csak FTTH van vagy azt is ahol FTTB/FTTH (átkötés alatt a település)? A mi városunk mostmár kb 70% FTTH ( mi tömbünkben FTTB fel is számolták) de a wifi6 os megrendelő form ban nincs bent városunk. Úgy összességében elég karcsú az a lista, kapásból feltudnék sorolni környezetemben pár települést ahol FTTH elérhető de lista nem tartalmazza. Persze olyan is van ahol többnyire FTTB, de új bekötések már FTTH, ott lassan haladnak.
Ezt úgy lett volna célszerű hogy nem szedik külön oldalra hanem nagysebességű internetből 2 van Tv és telefon mellett cím választáskor. 1 FTTH + wifi6 és egy FTTB. -
trec12
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
"Ha nincs mód erre akkor jön az 5GHz wifi de az zsebbenyúlós"
Igaz de sűrün lakott övezetben és mindenképp javasolnám. Amúgy a Digi is ad 5Ghz-es és wifi6-os eszközt 250/hó-ért ami egy Tp-Link AX 1500-as router (sajnos csak kevés településre érényes).
-
TIT
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
A plusz kábel az optika amit behúztak,a régit is ott hagyták.
Eddig nem szakadt,1-2 hónapja kezdte,de valamikor 10 percen belül 2x szakad,aztán bírja 1-2 órát,nem logikus,olyan csatornán van ami nem túlterhelt.
Régebben Tp-link 3600 router volt,mondjuk ott is elment,de csak ritkán.
TeeJay: Nem is emlékszem,hogy lehet usára tenni,mondjuk ez huawei,nem zte. -
TeeJay
félisten
Pedig 2,4GHz-en egyáltalán nem rosszak wifiben ezek a routerek
USA-ra állítva még sokkal bikább is mint egy 3antennás TP-link, magam is meglepődtem 6-8dB-el nagyobb jelet fogtam ugyanott egy ZTE ONT-vel mint egy TP 3antennás N routerrelJól be kell állítani meg keresni kevésbé zavart csatornát 1-13 között
Ha nincs mód erre akkor jön az 5GHz wifi de az zsebbenyúlós -
4Grider
félisten
Eddig a lépcsőházban alakították át az optikát ethernetre, most a saját lakásodban történik, tehát logikus a plusz doboz. De miért kell plusz kábel?
Ha stabil wifi-t akarsz, akkor költözz olyan helyre, ahol nem foglalt az összes 2.4 GHz-es wifi sáv, vagy használj saját, 5 GHz-et is tudó routert. Eddig FTTB-n mit használtál? -
MadMancs
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen úgy más. :)
Én pedig egy kis helpet kérnék.
Bár nem digi internet de legalább vezetékes. Megnézné nekem valaki hogy tud e voda mobilt hívni? Nálam minden vodásra azt mondja hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható. Telekom, Telenor és digi mobil M, vezetékesek oké.
-
trec12
addikt
válasz
bksgbr
üzenetére
Valóban így van méghozzá 60 napra mondják fel a törvény értelmében. Addig azért még bőven át lehet kötni. Nem érdemes vacakolni vele nekem pozitív tapasztalatom van az egész átkötéssel kapcsolatban és az FTTH is remek tényleg.
(Eddig 100-as LAN-om volt azért ez így már egész más dimenzió főleg hogy WiFi6-os router is lett. Gyakorlatilag meg ugyan annyit kell fizetni; ez azért igazán kedvező ajánlat bárkinek!
) -
MadMancs
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem teljesen. Mi lépcsőházunkban 7 digi előfizető volt, 1 nem akart plusz eszközt, 1 pedig külföldön él, nem foglalkozott vele, az a kettő megkapta a felmondást tavasszal, miután körbe járt egy digis csajszi FTTH miatt. 2 hete le is lőtték FTTB. Lépcsőházi szekrények ből elvitték ONT és Switch. Még a CATV osztókat is. Majd rá pár napra magát szekrényeket is. Kábelek még megvannak. Lehet csinálni lépcsőhazi LAN partit

Szóval X idő után nem várnak tovább és felmondják ha át van kötve mindenki ha nem. -
trec12
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha elérik a területen/épületben a Digi által megszabott limitet küldik a felmondólevelet. Mindenkire nem fognak várni.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Robotporszívók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Videószerkesztés
- További aktív témák...
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Eladó Jamo SW 410E
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
"mókolni" = átírni
Szeparált funkciókban kell gondolkozni, szeparált eszközökkel érdemes megvalósítani az otthoni hálózatot
Kábelezés már bajosabb, sok takarással és falfúrással lehetne csak.