Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android szakmai topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- One mobilszolgáltatások
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
VINIKOR
senior tag
PPPoE szó minek a röviditése és mit jelent?
-
DjPremier
aktív tag
Ma hivtam fel a digit itt a 1 17 kerben mi lesz és azt mondta Juliusban érdeklödjek ennyit az 1-2 honaprol
-
törölt tag
Hello!
Csatlakoztam én is, eddig chellom volt(még nem mondtam le, de asszem jövő héten bizti) a router asus 500gpv2, XVII. ker.
-
sanyi150
tag
Na erre varrjatok gombot! Nálam a letöltési sebesség a másfélszerese a feltöltési sebességnek:

Budapesten VI kerületben, TP-Link TL-WR542G mögött ülve mértem a fenti sebességet. StarNet csomagra fizettem elő, a mérést több különböző napszakban is megismételtem. A letöltési sebesség nem soha megy 11 Mbit fölé, a feltöltési viszont ennek akár másfélszerese is lehet nálam!
-
VOid
tag
Na itt is bekötötték a digit ( Székesfehérvár), szóval gyorsan haladnak. Egyelőre 30/20as basenet csomag, leteszteltem kb 29mbit a le 18-19 Mbit körüli a feltöltés, egész közel van
azért az 1-2 Mbitért meg nem fogok sírni. Ezelőtt UPC-m volt és igen csak feltűnő a különbség úgy hogy ezt nem korlátozzák
1-2 óra alatt sikerült több mint 10 giga adatforgalmat generálni
félelmetes
remélem sokáig maradnak ezek a szép idők és nem most kezdik el majd a digi-t is korlátozni... -
sztothj
tag
válasz
Szerintem...
üzenetére
Hali!
Nálam is fontos volt, hogy ne kelljen össze-vissza kábelezni a lakást. Ilyen routert vettem és nem bántam meg. 20/10-es netem van. Én csomagban vettem egy USB stickkel. Teljesen üzembiztos Linux fut rajta, lehet mókolni, ha valaki akarja, én nem tettem. Panel lakásban használom a térerő mindenhol megfelelő. És még ami nekem bejött az a dizájn, hát az nem mindennapi...
-
McLaca
őstag
válasz
VINIKOR
üzenetére
Betelefonálsz az ügyifogyira, vagy írsz nekik mailt. Te határozod meg a felhasználónevet és a jelszót. Feltölteni FTP-n lehet, a tárhely a w3.hdsnet.hu/felhasználónév útvonalon érhető el. 1-2 nap alatt aktiválják a hozzáférést, és ha kész, felhívnak (legalábbis engem felhívnak).
Szerintem...: a notiban N-es a wlan kártya? (Egyébként WLAN-on bármilyen jó kártyával és routerrel sem fogod tudni szinkron kihasználni ezt a sávszélt. Oda, vagy vissza külön-külön N-essel fog menni, de oda is és vissza is egyidőben, nagy forgalom mellett lassulni fog.)
Üdv!
-
mustad1
tag
sziasztok
teómnak hoztak ma diginetet.
semmi outer meg ilyenek, egyből rá az alaplapi lanrafelhasználónév, jelszó ok. csatlakozik. bent látják!
de semmilyen böngészővel nem tudok böngészni.. már a dns-t megadtam kézzel is.. ígysem. nincs kapcsolat nélküli munka stb.valakinek ötlet erre?
-
polonic
félisten
válasz
Szerintem...
üzenetére
Én is javasolhatok egyet?
D-link dir-635. Otthon még upc-s net van (remélem nem sokáig
), de azzal simán viszi a 20 megabitet. Megbízható teljesen, mióta megvan gond nélkül működik.. USB csatlakozás van a hátán, tudod nyomtatószervernek is használni az újabb firmware-rel. -
VINIKOR
senior tag
Startnethez járó 30 Mbyte tárhelyet milyen cím - jelszó - felhasználónévvel tudom elérni?
-
VINIKOR
senior tag
Havi internetes forgalmamat hogy tudom megnézni a diginetnél?
-
McLaca
őstag
válasz
Szerintem...
üzenetére
WiFi-n N-es router kell ehhez a sebességhez (150/300Mbit), a G-s már nem tudja kiszolgálni a 30/20-at. A G-s routerek legtöbbjén WiFi-n úgy 18-24Mbit érhető el, egy irányba. Ha mindkét irányba megy a forgalom, ez a sebesség megoszlik.
Az N-es routerhez viszont N-es WLAN kártya is kell a noteszben. De még az N-es se garancia arra, hogy az egyidejű le- és feltöltésnél ki fogod tudni hozni a maximumot. Na, ezért vettem én 20 méter gyáriszerelt UTP kábelt 1600Ft-ért, és kábeleztem be a lakást (esztétikusan elrejtve a madzagot).
Üdv!
-
B@zs
tag
minden rendben van,csak újre kellet indítani a routert
-
Szerintem...
aktív tag
Sziasztok!
30/20-as Digikábelhez kellene egy router. Eddig UPCs voltam és tőlük béreltem egy Netgear WPN824 V2-t. Mivel most lemondtam náluk a szolgáltatást ezért egy új router után nézek. 1 PC és 1 laptop csatlakozik a nethez.
Eddig azon gondolkodtam, hogy 17-ért veszek egy olyan Netgeart mint ami volt. De valamiért csak 16/16 sebességre képes (a laptopon, WiFi)
Pedig az asztalin simán megy a 30/20 (az asztali rá van csatlakoztatva kábellel a routerhez). Ha tudtok valami jobbat ajánlani hajrá. Torrentezés nekem igen fontos 
Olyan 20-25 ezer a keret.
-
xabolcs
őstag
szia,
azt hogyan erted, hogy: "... de nem érzékeli a gép a netet" ?
ugyanis a kliens gepeknek (amik a routerre vannak kotve), semmit sem kellene erezni a valtozasbol.felhasznalonev + jelszo ki legyen toltve, a service name legyen ures (meg space sem)!
varj egy kicsit, s ha nem megy, akkor a router naplojaban nezegesd (+masold be) az utolso par bejegyzest, hatha segit.
-
B@zs
tag
Sziasztok
Segítség kéne.Digis netre váltottam,eddig upc-s volt és a routert nem tudom beállítani hogy működjön.Átváltok PPPoE üzemmódra de nem érzékeli a gép a netet.Mit állítsak be még? A router egy DI-524-es.
Köszi -
Gregorius
őstag
A továbbiakban üdvözlök mindenkit a bizonyítottan rosszul mérő speedtest megbízhatatlan eredményeit publikáló topicban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Calogero
addikt
Sziasztok, mostantól én is ide tartozom (30/20)
Az első mérés:
-
rocket
nagyúr
Bekotottek, 20/10-es csomag:

ftp.fsn.hu:
Transferred: 1GiB 1 073 741 824 bytes in 7 minutes 12 seconds (2 422,7 KB/s)Egyelore minden oke

-
Moonline.
aktív tag
A speedtest az ilyen gyors nethez képest már nagyon pontatlanul mér. Nekem 2 Mbites net van most (jöv héten itt is digi
) De amikor elindul a sebesség mérés akkor nekem is mért már 10-20 Mbitet....legpontosabban nagy fájlokkal lehet mérni. -
cannyon
aktív tag
-
-
sasreti
csendes tag
Sziasztok
Most kötötték be a Diginetet(Pécs, Rózsadomb). UPCről válatotam.
UPC Bronze =6900Ft.
Digi BaseNet = 3500Ft.
Asszem a sebességteszt mindent elárul.
(azért nekem szerencsém van a sebességgel, mert az egész panelban csak nekem van digis netem, szal szabad a sávszélleség)Mindenkinek csak ajánlani tudom.

-
McLaca
őstag
válasz
unknownuser
üzenetére
Köszi!
(Pont ezt az oldalt kerestem keresztül-kasul, csak épp a "cégünk" részt nem néztem.
)Más: tegnap elég izgalmas dolgokat produkált a digi, egy órán belül 3× szakadt, az utolsó kettőt 3 percen belül. A sávszél alig volt kihasználva, úgyhogy nem nagyon értettem a dolgot, mert ilyen eddig még nem volt. A routerem kicsit lomha, mert fél perc után kezd visszacsatlakozni, sajnos ezt gyorsítani sem lehet.
A lépcsőházban viszont egyre többen vagyunk bekötve (15 lakásos), elvileg az első switch már tele van (8 port, -1 a bejövő LAN-nak, -1 a VoIP adapternek, marad 6 port, annyi lakás meg már be is van kötve). Lehet, hogy ez az oka...Üdv!
-
xabolcs
őstag
"és biosba is mindent visszavett alapra"
huazannya! na ilyen kekhalalom se volt meg.
sztem ez alaplapi / vista gond lesz.
az ujabb driver beszerzese jo otlet.
ha nem hoz eredmenyt, akkor kerdezz itt: vista topic, vagy itt: azonnali alaplapos kerdesek topikja
-
exor
tag
nyomtam egy speedtestet és ahogy elérte a 30mbit-t azonnal kékhalál, és biosba is mindent visszavett alapra, megprobálok uj drivert felrakni a halokartyahoz
-
xabolcs
őstag
-
exor
tag
Hi, van egy kis problémám amiota bekötötték a digi netet.
Windows Vista Ultimate 32bit oprendszerem van és eddig tökéletesen müködött, de most ha letöltök valamit és ki is használom a 30mbitet akkor pár perc után kékhalál..:S eddig 2x csinálta tegnap délután ota (akkor kötötték be a netet) de csak akkor ha kihasznalom a sávszélt, volt már valakinek ilyen? -
exor
tag
Most kötötték be a digi-t
30/20-as
http://www.speedtest.net/result/448434876.png -
Folze
aktív tag
Azt hiszem, megtaláltam a problémát:
Integrált LAN -> sorozatosan fagyott az XP a logónál betöltéskor
Szerencsére volt itthon egy RTL8139-es hálókari... -
Core2duo6600
veterán
válasz
corran9
üzenetére
HA tutira akarsz menni, akkor szerintem egy PC vel érdemes a routolási feladatot ellátni.
Akár win server, akár valami speciális linux distro segítségével.
A vicc az, hogy kipróbáltam, még egy 8 megas adsl esetében is fürgébben ugráltak be az említett módszerrel az oldalak, éjszaka, amikor nem volt túlterhelve semmi sem. -
corran9
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, h van-e vkinek tapasztalata ill.mi a véleménye a D-link Dir-615 routerről? Mennyit tudhat ez kisajtolni egy esetleges 50/25-ös csomagból? (a gépek kábellel lesznek rákötve a routerre)
Köszi a válaszokat előre is!

-
Jag
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
McLaca
őstag
Meg olyan is előferdül, hogy a kezdő seeder lassú, emiatt az összes leecher kb. azonos mértékig töltötte a torrentet (érdemes megnézi seeder/leecher listát, kinek hágy %-a van, és ha azonosak kb., akkor lassú feltöltésre kell számolni a % elérése után).
Amúgy tegnap Miskolc Avas III. ütemben éjfél körül lehalt a net és a router nem tudott visszacsatlakozni sem. Most reggel már jó. Valakinek valami infó? Karbantartás volt esetleg?
Üdv!
-
cannyon
aktív tag
az azert nem mehet rendesen mert rengeteg szerveres van a torrentnél és azért nem viszik rolad a korlátot meg ved ki belole felesleges ez nem olyan net hogy ha gyorsan toltesz fel lassan tudsz leszedni vagy éppen forditva a kapcsolatoknál emelhetnéd a perek számán lehet az segit nallam 1000 500 500 ra van beállitva igaz én 1.7.7 et használok mert ezzel meg vagyok elégedve de az ujabakkal nem mert a kapcsolodások nem valami jok valamit elcsesztek rajta probálkozzál meg ezekkel hátha segit jobb otletem nincs
az azert mert van elegendo seed és a tied mar nem kell annyira ma delelöt ha felraknak dvdt vagy hdt szed le és ott majd kiderül hogy viszik e
-
Folze
aktív tag
válasz
cannyon
üzenetére
több 100 a seeder, sebességkalauzban állítottam be x/10Mb-esre
de mikor a lost részeket töltöttem le isohuntról a feltöltés maxon ment, csak ezek a fránya magyar trackerek...most az előbb is, töltöttem le ncore-ról: 12 seeder / 7 leecher
a seederek közt láttam 2 diginetest, ők adták is rendesen, de én meg csak 10 kB/s-ekkel tudtam adni :S -
cannyon
aktív tag
seeder mennyi? én 8 dvd seedelek és 1.4mb el megy fel ncorera eszaka már gyenge a seed mert mindenki elhuz aludni gépet meg kilovi nincs véletlen bekorlátozva a sebességed?
-
ZaXXoN
tag
Hopp, inkább azt mondjátok meg, hogy lehet elérni azt a bizonyos email címet, amit adnak a digihez? És mi a kimenő levelezőszerver címe?
-
Folze
aktív tag
Sziasztok!
Ma kötöttek 20/10-es digit. Torrent problémám van, feltöltéssel, de csak ha ncore-ról, bH-ról szedek, isohuntra pl. maxon tölt vissza. Ncore-ra, bH-ra nagyon vacak a feltöltés, szinte a 0-val egyenlő. Utorrentet használok. Mi lehet a gond?
-
ZaXXoN
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szaladgálj inkább a kertben, ne engedd elraboljanak a természettől holmi mendemondák a sávszélességről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ZaXXoN
tag
Én is átálltam digire, jók a pingek és a 30/20 is felüdülés upc 10/2 után.
A poén, hogy hívom az upc-t, felejtsük el egymást. Erre mondják, hogy jaj, ne mondjam le, van itt egy akciós ajánlat, valami 3000Ft-ért 30Mbites sávszélesség, és a tv 2500-ért ez a set-top-box-os felvevős csoda 90 adóval.
Úgy látszik, nagyon berezeltek a tömeges lemondások miatt és kijöttek egy digivel kb azonos ár/teljesítmény arányú ajánlattal (bár az uplink mondjuk nem hiszem, hogy ekkora).
Persze, ha nem hívom őket, sose árulják el... Nem kenyerem reklámot csinálni nekik, de aki upc-ről tervez váltani, az szerintem előbb erresszen el egy "azon gondolkozok, hogy lemondom" telefont és esélyes, hogy kb. ugyanazt megkapja. Hadd menjenek le az árak, pörögjön a piac, ha már a csapból úgyis csak a válság folyik. -
Jag
senior tag
Neten én sem találtam sokat róluk, holnap beszkennelem a papírt és feldobom ide...
-
Jag
senior tag
Euro Channel-es szórólappal találkozott már valaki? Teljesen ugyan olyan árakon szolgáltat netet, mint a Digi, csak van egy 60/30-as nete 7k-ért...
-
DjPremier
aktív tag
Én is arra várok,hogy az optikákat elkezdjék.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
xabolcs
üzenetére
Nekem ez csak azért furcsa, mert én még a kerítés "innenső oldalán" vagyok: a házat bekábelezték már Digiék tavaly ősszel, de az optikát még mindig nem hozták el idáig, és már nagyon eszem a kefét az 5 gigás mobilnetemmel.

Ha végre itt lenne már az optika, de csak 15-tel jönne a 30 helyett, azt hiszem azt is leszarnám. -
cannyon
aktív tag
én torrenten merem mindig a sávot ha már 2.0mb alá megy a feltöltésem akkor már gond van de még nem fordult elö egyszerse

-
xabolcs
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
a sok elegedett felhasznalonak nincs jobb dolga.
olvass bele a chellos topikba!
... bar ott meg mar csak sebbessegmerozni tudnak.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az elmúlt egy-két oldal végigolvasása után az a benyomásom, hogy néhányan csak sebességmérésre használják a netet. Mire jó ez?

-
pohár
félisten
A DigiNet milyen kábelen jön?
Mert már qrvajó lenne ha a kis városunkban is lenne már Digi, ehelyett van 2Mbit-es T-Home net...

-
Sayen
tag
Üdv ismét !
Mégsem reklamáltam a Dignél , mert náluk minden oké...Nálunk két op rendszer van fent és én a vistát használom avast mellett. Az xp-n norton figyel , de ez nem is fontos
A lényeg az hogy az xp-n fullon jön minden , de ha átmegyek a vistára , akkor marad a 10/10 .
Tegnap többször is mértem , letöltésnél is annyit mutatott , amit a mérők ,,,Tehát a vistán (ultimate) belassul

Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple MacBook
- Képregény topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Apple iPhone 13 512GB eladó! 100%, Szép megkímélt állapot, 12 hónap garancia
- Cayin ha 3a csöves fejhallgató erősítő
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig az asztalin simán megy a 30/20 (az asztali rá van csatlakoztatva kábellel a routerhez). Ha tudtok valami jobbat ajánlani hajrá. Torrentezés nekem igen fontos
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) De amikor elindul a sebesség mérés akkor nekem is mért már 10-20 Mbitet....legpontosabban nagy fájlokkal lehet mérni.

)

A lényeg az hogy az xp-n fullon jön minden , de ha átmegyek a vistára , akkor marad a 10/10 .