- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPOILER
Sajnos én ezt csak a vége felé fedeztem fel, ahol nem sok jelentősége volt már. Asszem a TV-stúdióban, vagy hol.
Meg a "leérkezéskor szétcsapok magamkörül" is csak utolsó pályán láttam kifejezetten ilyen helyet, ahol egy jó mély kör keresztmetszetű csőbe kell leugrani, ami Sarifékhoz visz. Lenézve ugye látszik a 2 őr, akik látványosan segget vakarnak. Ez is valahol hiba a játékban szerintem, hogy sok esetben tálcán tolják az orrom elé a szolúsönt adott szitura. Elég a dobozok/tereptárgyak helyzetét alaposan megtekinteni, már lehet tudni, hogy kb merre kell kombinálni. Ezt valahogy kevésbé egyértelműre is lehetett volna designolni.Annyit rinyálok már, hogy én kérek elnézést. Pedig tényleg nagyon tetszik a játék.
-
válasz
#65675776 #1182 üzenetére
SPOILER
Az elején csak hackingre gyúrtam, és folyamatosan 5-7 praxis pontom volt talonba, mer ismerem az erpégé istenét, és jöhet olyan rész ami bizonyos augra tervezve sokkal könnyebb (főleg esés, gáz, elektromos áram, kettőhárom mindből van). A főfő boss előtt asszem 5 pontom maradt fölös, elnyomtam valamire, amit addig eszembe se jutott kigyúrni, és azt vettem észre hogy a halk futás/ugrás és a radarokon kívül mindenem maxos.
Elmondom mi a bajom ezzel. Az augmentek fele max 2-3x használható a végigjátszás során (per darab). Ezek azok a helyek, ahol NAGYON megkönnyíti a dolgod az adott ability, vagy adott képesség nélkül elérhetetlenek ezek a részek. És erre írtam azt, hogy ha pontot költök valamire, az ne csak abban nyilvánuljon meg, hogy plusz három szobát el tudok érni a játékban.
A gázra immun tüdő konkrétan egyetlen egy plusz szobát tesz elérhetővé az egész játékban, a célegyenes elejin van egy security terminál, szobában (ahol a gáz van), amivel a hídon lévő csordát lehet lelövetni.
A súlyemelésre majdnem ugyanez vonatkozik. Kb. 3 helyen van értelme (rejtett szoba, csináld-magad-létra, ilyesmik). Lelkesen pakolgattam a cukorkaautomatákat, de alig kettő-három mögött volt bármi. És sokszor éreztem ezt, főleg az egyen-lakások feltúrásakor: Berontok, ölök, be konyha, pult végignéz, a frigót kib@szom folyosóra (mögötte semmi), berontok hátsószoba, ölök, szekrény/festmény/széf, hack (örül), berontok a budira, körülnéz (semmi), majd távozás. És ezt a rutint úgy kb. 30-40x biztos meg kell csinálni a játékban. Sok olyan tárgy van, amit erőemelőként el bírsz rakni pluszként, ha kigyúrod, de 98%-ban ennek semmi értelme/hasznos eredménye. Ja, talán még volt egy hely, ahol a kólaautomatát magam előtt tartva sikerült valami kamerát vagy ágyút átverni. De ezt is csak 1x kellett.A budiknál ilyen helyeken, amik nem lakások, ott mindig vártam, hogy rányitok valaki(k)re és lendületből leszúrhatom/fejbelőhetem (őket), de ugye sose ült (vagy csinált bármit) rajtuk (bennük) senki... Pedig ez is jó poén lenne, így meg semmi értelme sincs a rötyinek, pár helyen alternatív útvonal, de erre elég lett volna akárhol a falban az a szellőző, ehhez nem kell egy egész budit lemodellezni. Az, hogy lehet pisálni/kezet mosni, az a Duke Nukem 3D óta fáradt poén.
Azt szerettem volna mondani mindezzel, hogy az ötletek nagyon jók. Nagyon jó, hogy ilyen szinten interaktálható a környezet. Régen az interaktív pályaelem azt jelentette, hogy szét lehet lőni egy részét. Ettől még megmaradt akadálynak, csak az állaga átalakult romosra, de nem lehetett sehol hamuvá szecskázni a falakat, hogy kiess a pályáról. Ebben a játékban is elég jól tetten érhető az, hogy be vagy zárva az utcákra/folyosókra. Gondolom ezen próbálna lendíteni ez a pár mókás ability. Leugrom/odébbrakom/felmászom/átütöm. Ez remek, csak kevés helyen van ilyen. Ha az így elérhető plusz tartalom (szoba/háztető/pince/alternatív útvonal) a mostani duplája lenne, az valóban sokat lendítene a játékon. Én így látom.
Jah, majd elfelejtettem: az OST zseniális (collectors), a kupiban olyan techno megy, hogy besz@rsz (a rúdtáncos csajnál).
Boltba megnézem a hullát, nemrémlik, hogy lett volna. Ugye hullát látva az ember reflexből áttúrja, mint írod is, ezér gyanús, hogy nem volt ott semmi. Talán majd most másodjára, hamarosan odaérek. De kösz a tippet.
-
NAGY, SOK, SPOILER
A játék vége lehangoló. Mass Effect-eken nevelkedvén nem bírom megemészteni, hogy a lehetséges 4 végkifejlet csak azon múlik, hogy melyik gombot nyomom meg. Azt most hagyjuk, hogy meg kell találni a kulcs NPC-ket, hogy minden lehetőség aktiválható legyen, mert ez nem az, amire én vágyom. A játékban hozott döntések nincsenek hatással a végkifejletre, nonlethal terézanyaként is meg lehet nyomni a leggonoszabb lehetőséget is.
Továbbá ugye elég hamar kiderül, hogy a hackelés igecsak el lett túlozva a játékban. Ha mindent fossá hekkelsz, és próbálsz csendben gyilkolni, de csak ott, ahol ez nem túl fáradságos, már akkor is az utolsó pályára vidáman ki van maxolva (majdnem) minden aug...
Ez esetben viszont a hekkelés teszi ki a játék negyedét, ami egyszerűen sux.A fegyverek kissé inbalanced-ek, a 10mm-es puttyogtató a megszerzésétől kezdve a legvégéig nagy hatékonysággal használható (lézerpointerrel simán kiváltja a snipereket, ami egyszerűen muhaha). Természetesen rommá upgradelve. A sniper félrehordása egydolog, de hogy korlát mögött hasalva próbálok ellőni a (ritkásan álló) korlát csövek mellett (alatt-fölött), és a golyó mind elakad a korlát textúrában, az vicc.
A lézerágyú kitakarja fél Detroitot, igaz cserébe üt, mint a tehervonat. A plazmapuskához a játékban talált összes lőszer is csak ippeg elég a főfő bosshoz (ágyúk+robotok+az a pár tag).A játék feléig csak megnyomtam a "Q"-t, és fel sem merült bennem, hogy nyomvatartva biza paradicsomos az effekt, és csak csodálkoztam, hogy hol maradnak a látványos belezések /smiley
A legjobb a kurvás quest, számomra valamiért nagyon hangulatos volt (szeretem a kurvákat), plusz jó ötlet az "álcázzuk öngyilkosságnak" dolog.
Kínában van egy quest, ahol valami hűdeveszélyes terroristát/bűnözőt kellene megkeresni, aki a hentesboltban (?) bújt el. Ilyen ugye van, az egyik metrótól nem messze, de a boltban nincs senki. Esetleg ötlet?Ami még nagyon csípte a szemem, az a párbeszédek alatt a karakterek parkinson-kór stílusú rángatózása. Ezen a téren sajnos ismét a Mass Effect-hez kell hasonlítanom a játékot, ott az ilyesmi sokkal szebb. Olvastam, hogy ez azért lehet, mert az ME 3rd person nézete jobb és több lehetőséget ad a normális kameramozgáshoz, míg a 1st person játékokban ez valamiért nehezebb, vagy ilyesmi.
Jensen hangjától kedvem támad a plafonról leharapdálni a vakolatot. Egyszerűen nem tetszik. De tény, hogy nagyon karakteres. Nekem a 92 éves John Rambo jut róla eszembe, aki épp kedvenc járókeretével felbadizva nézi a flamingókat egy japénkertben, és ilyen jensen-hangon konstatálja, hogy az inkontinencia probléma megin túlnőtt a reggel betárazott tenalédi betétjén. Sajnálom.
A lopakodás jó móka, de türelmet igényel. Ez engem kevéssé zavart, lévén a Commandos-t is imádtam (ott ugyanezt kellett csinálni csak felülnézetből). Egy végigjátszás után, hogy a sztorit ismerem, már van kedvem lassan pepecselve haladni.
Az átlátok a falon/átütöm a falat témából sokkkkkal többet is ki lehetett volna hozni, vagyis több helyen is lehetett volna erre épülő elemeket elhelyezni. Falon át leütni valakit talán 2x vagy 3x lehet a játékban, ami vicc, mer egy baromi látványos és fílinges effekt. Lenne. A nehéz tárgyak mozgatása dettó. Bár az idevágó aug kifejlesztése előtt elképzelem a párbeszédet:
- Te Malik, gyeremá kísérjél má el a budira...
- Minek, Jensen?
- Hát tudod a balesetem óta a doki megtiltotta, hogy nehéz dolgokat emeljek...(juteszembe erről, aki nem menti meg Malik-ot, annak nincs szíve...)
Mindezek ellenére szerintem ez egy nagyon nagyon jó játék. 2-3 végigjátszás simán benne van. De nem kérdés, hogy a Mass Effect marad a király.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG UltraWide UltraGear 38GL950G-B IPS Monitor! 3840x1600 / 175Hz / 1ms / G-Sync! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest