- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxxika
senior tag
válasz
lucmók #55931 üzenetére
A családban az összes gépet ilyennel szereltem fel, pedig mindenkinek más gépe van, és hurcibásszuk rendesen őket. Nekem 4 évig volt egy ASUS gépben ilyen keretem, egyszer nem volt csatlakozási probléma belőle, pedig kilométereken át hordtam. Csavarozd bele jól, és nem kell aggódni. Ahogy a kolléga írta, egyúttal megejtenék egy pasztázást, tisztítást is. Valószínű régen volt már kezelve, és ezzel megnőne az élettartama is a gépnek, egyetem végéig kibírná simán.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
lucmók #55931 üzenetére
Szerintem a szabályok ugyanolyanok, mintha a gépben lenne a HDD: amíg nem dobálod, ejted le működés közben, ugyanúgy fog működik.
Négy csavarral lehet rögzíteni a keretbe a HDD-t, és aztán +1 csavar fogja általában hogy ne jöjjön ki a keret a helyéről a gép alján (meg kell nézni, lehet hogy a DVD olvasón van rajta egy pöcök amibe be lehet csavarni a +1 csavart). Az viszont lehetséges, hogy a DVD meghajtód SATA portja nem 3-as hanem 2-es (mondjuk ez sok vizet nem zavar elméletileg HDD-k esetében).
Szerk.: amúgy ha már úgyis felnyitod a gépet, nem lehet hogy érdemes lenne sűrített levegővel átfújni az alaplapot és újrapasztázni a processzort?
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
lucmók #55928 üzenetére
Sokat fog dobni rajta az SSD, főként a betöltési időben fog meglátszani a dolog. Szóval azokra a dolgokra, amire használni fogod, tökéletes lesz. Észrevehető lesz a különbség (főleg ha még nem használtál SSD-s gépet). Nézz be a "Milyen SSD-t vegyek?" topikba, biztos találsz jó ár/érték arányú ajánlott SSD-t.
A koncepció működik, ha nincs szükséged a DVD olvasóra. Kintről (AliExpress, Ebay) vagy belföldről (például Hardverapró) tudsz rendelni HDD caddy-t, amibe bele tudod rakni a winchestert. Viszonylag nem drága a dolog 800-3000 forint között mozog az ára a keretnek. Én kintről szoktam rendelni, általában 800 forintból megúszom (postázással együtt), viszont lassan ér ide (2-3-4 hét). Ha türelmetlen vagy, vagy boltból, vagy Hardverapróról ki tudsz fogni egy ajánlatot és viszonylag olcsón megúszhatod (+ egy héten belül jó esetben már a kezedben is van a keret). Azt lefelejtettem, hogy érdemes utánanézni, hogy milyen magas a DVD olvasód, és annak megfelelő méretű / magasságú keretet vásárolni bele - azt hiszem ebbe is a 12.7 mm-es magasságú keret megy, mint párom laptopjába (ami egy N5110-es).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Parfüm topik
- Milyen videókártyát?
- FOTÓS beárazás
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged