- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
Dhampir #49555 üzenetére
Ha kimondottan munkarol van szo akkor nem igazan, ha alkalmas lenne akkor nem lenne uzleti gep sem. A vostro volt talan atmenet, de ma mar inkabb konzumer az is. Inspiron 7xxx ami egesz jo minoseg de arban is eleg komoly. Ha mondjuk 200ig van keret munkara es uj kell akkor mas gyartonal nezelodnek inkabb.
-
premete
veterán
-
-
pure09
csendes tag
válasz
Dhampir #47288 üzenetére
Igen
"Operációs rendszer
Windows® 7 Professional 64 bites
Windows 8.1
Windows 8.1 Pro 64-Bit
Red Hat® Ubuntu® 12_04 "
Ezt a Dell oldalán találtam.Közben a win7-et felraktam rá azzal nem volt még baj. Persze az nem telepített fel annyi mindet mint a 8.1. Gondolok itt a vga-ra(Gf 840) pl stb. Másik topikban is kérdeztem nem lehet hogy van hardveres baja és csak telepítés után bukkan elő a hiba?
-
kistewe
tag
válasz
Dhampir #46961 üzenetére
A Mint-nek is van LTS verziója és jobban hasonlít a Win-re... az is Ubuntura épül amúgy...Unetbootin-el felrakod pendrivera es tesztelhető...a weboldalon 1 darabos ISO-ban van..
uff stewe
ui: nekem nem minden verzió volt stabil Dell-en, 6220-on a Petra, 6230-on a Qiana megy stabilan jó éve..
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #46959 üzenetére
Nem találtam meg, mert több csomagból áll össze a Dell Recovery Media Creation Package. Olyan formában lenne jó, amit Windowsos gépről írhatnék ki...
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #46958 üzenetére
Ha jól látom, akkor megtaláltam?
Az Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) Dell Recovery lenne a legjobb, de több fájl is van:
Package files
dell-recovery-bootloader_1.31_all.deb (9.8 KiB)
dell-recovery-casper_1.31_all.deb (7.4 KiB)
dell-recovery_1.31.dsc (1.2 KiB)
dell-recovery_1.31.tar.gz (1.2 MiB)
dell-recovery_1.31_all.deb (1012.7 KiB)Jobb lenne egészben, kész ISO-formátumba letölteni valahonnan, amit egyszerűen kiírhatnék pendrive-ra és örömbódottá'.
-
Razermazer
őstag
válasz
Dhampir #45386 üzenetére
Huhh hát hol is kezdjem.
Oprenszer Win7 talán a legelső és egyben a legidegesítőbb az volt(múlt idő, mivel érzésem szerint sikerült ezt is megoldani) hideg indításnál windows betöltési képernyő után kékhalál és újraindulás. Ezt eljátszotta minden 4-dik 5-dik indításnál nem újraindításnál, teljes kikapcsolt állapotból való indításnál.
Comodora gyanakodtunk, de miután a rendszer minden sallangtól megszabadult, a probléma fennállt továbbra is. A rendszer csak dell-es drivereket tartalmazott, tartalmaz most is.
Ez a kékhalál tippem szerint, vagy hardver, vagy driver probléma lehetett. Gyakorlatilag egy hetemet rászántam a kiderítésre, végigtesztelve mindent, amit itthoni körülmények között módomban állt.
Végeredmény nagy pontossággal, az intel hd audio és az nvidia hd audio összeakadása. Alvó állapotból még most is az nvidia high definition audio letilva marad. Egy újabb quadro driver kellene(1000m van a gépbe, később tervbe van véve a 2000-es változat) dell oldalán nincsen, nvidia oldaláról nem merném leszedni, ki tudja mit okoz megint.
Miután a kékhalál egyenlőre elkerült, a hang zene és film alatt csúszott, ropogott, ezt szintén kiderítettem az aida 64 okozza, ha nem fut, a hang sem ropog és nem csúszik, akad.
Bizonyos mkv konténeres full hd videóknál, azért a kép szétcsúszik kockásodik, nem mindegyiknél ez lehet a video kódolásának betudni, de lehet az intel grafikus driver is a ludas vagy az nvidia driver szintén.
Nálam automatikus beállításon van a grafikus vezérlő választás, ki kellene tesztelni egyenként a vezérlőket.
Nem használok codec csomagot csak vlc-t, media player classic home cinemat hozzá ac3 filtert, matroska splittert.
Újabb intel grafikus driver telepítése után alvó állapotból nem indul el a gép, tehát ez sem éppen ildomos. Így marad a dell oldaláról való bár régi.
A fire pro egyébként gcn-es már?AMD FirePro M5950 Mobility Pro with 1GB GDDR5 mert ha igen időtállóbb lenne, viszont ahogy alakul ez a mantle, dx12 mizéria jobb kivárni mi lesz a vége, aztán dönteni.(időközben utánanéztem nem GCN-es, csak az M4100, M400-es tudja mint utána következő firepro kártya).Soldi3r: Nálam egy w700 helyett lett ez a dell , a w700-at itt áruló emberke kicsit furcsa mentalítása miatt ejtettem, de nem bántam meg. Biztos jó az a beépített kalibrátor meg a prémium kijelző, ahogy w520-nál is gondolom, de ő meg ritka mint a holló egyelőre itthon pláne színkalibrátorral. Sajna money sem lett volna rá annyi, mint amibe a dell került. Monitorom megfelelő van itthon, ha komolyabb munkára kell majd, max összekötöm a lapossal és öröm és boldogság lesz. Persze a dell-t is lehetne adobe rgb100%-os panellal rendelni, de olcsóbb rákötni egy 23-24-es asztali monitorra ami szintén adobe rgb 100%-os.
-
Atish19
őstag
-
somasz
addikt
válasz
Dhampir #44410 üzenetére
Használt: Ha a bolt az első tulaj, akkor igaz. Ha nem, akkor valószínűleg ők sem vették a nevükre. Ha már ők sem tudják, kitől vették, akkor nem tudják kiadni az előző tulaj nevét, vagy az is lehet, hogy nem akarják kiadni.
Új: A nevedre írják, csak kérd meg őket! Vagy kérd el az ő adataikat, hogy te át tudd íratni. -
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #42788 üzenetére
M6600?
(#42787) 83tamas, A felbontas a siralmas meg 12"-on is, nem hogy 15"-on. Az akku ranezesre nem tul bika. HDD melle nem kell i7. De addig ne varj tanacsot, amig nem erulod el legalabb, hogy mire es mennyiert kellene gep, vagy van e valami kitetel.
A Inspiron minoseget meg az elottem szolo tokeletesen prezentalta az elso bekezdes utolso szavaiban. -
[P]laci
senior tag
válasz
Dhampir #41925 üzenetére
+ (#41926) kali:
Köszönöm szépen a segítségeteket!
btw ennyire nem éri meg újat venni?
Ezek közül pár honlapot már böngésztem nemrég, csak voltak problémáim velük... sokszor nagyon drágán is képesek érdekes konfigurációkat összepakolni.én aki mondjuk elég sokmindent csinálok: HD filmnézés, kicsi Lightroom, kicsi PS meló, némi játék, etc. ha Latitude szériából akarok vmit venni (hogy minőségi, hordozható, megbízható, értelmes borítású, prémium legyen), akkor 400k alatt nem is találok semmi értelmes opciót.
Tudom nem olcsó kategória, de nah... ha nem járkálok milliókkal a zsebemben, nem is vehetek semmilyen premium minőségű cuccot?
diploma után meg akartam "magam" lepni, de lassan kezdek erről letenni...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #41913 üzenetére
Linux alatt szebb, folyamatosabb a görgetés, de azon kívül Win7 alatt csak a jobb szélső sávval van gondom (amit itt már korábban mutattam), mert azon a részen nem működik a koppintás. A többi részen mindenhol jó. Állítható a görgetési zóna mérete, de se az, se a görgetés tiltása nincs hatással a koppintásra azon a sávon. Korábbi driverekkel jó volt, csak ebben a verzióban lett ilyen. Viszont az említett Aida64 miatti fagyás (összeveszik a Synaptics egyes verzióival) miatt nincs kedvem próbálgatni, hogy melyik a jó, ezért inkább megkérdeztem ki, melyiket használja.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Dhampir #41817 üzenetére
Tessék, 2006-os teszt
http://www.notebookreview.com/notebookreview/dell-inspiron-1501-review/
Attól hogy Te nem láttad, még volt.
-
kistewe
tag
válasz
Dhampir #41386 üzenetére
ilyesmire gondoltam... csakhat ez elfogyott..
BBéci van valami manager ahol be lehet állítani hogy ne akarjon energiát sporolni és ezáltal leállítani a HDD-t..lehet ezért parkol annyiszor... de lehet hüeséget irtam csak rémlik valami ilyesmi hogy valaki panaszkodott a lassú felpörgés és ezáltal várakozás miatt...
uff stewe
-
BBéci
legenda
válasz
Dhampir #41377 üzenetére
Az a plusz egy év NBD nem jönne rosszul és 15000 forintot igazán megérne. A duplájáért kenjék a hajukra.
Az E5530 belseje, a csuklótámasz pontosan olyan: jó minőségű műanyag. Nem szeretnék helyette alumíniumot tapogatni, volt nálam olyan gép pár napig. Előző laptopomnak (Pavilion) azon a részén (is) fémfólia borítás volt, azt sem szerettem. -
BBéci
legenda
válasz
Dhampir #41367 üzenetére
SzaboZE alumínium borítást írt, annak nem mond ellent egyik idézett szöveg sem. Az nem mindegy, milyen vastagságú, az a borítás. Lehet mikronnyi és néhány tized-milliméteres is. Nagy különbség.
E5530-am alumínium borítású, valóban tetszetősebb és időtállóbbnak tűnik, de csak akkor szembesülök vele, amikor használat előtt délelőtt felnyitom, majd amikor este 11-12 tájban lecsukom, Ezzel az erővel papundekliből is lehetne.
Viszont a kerete 1,5 mm vastag alumíniumnak tűnik, az már valami. -
[P]laci
senior tag
válasz
Dhampir #35644 üzenetére
az nem összeesküvés elmélet, hanem kb. tény...
előző laptopomat pl. 2 év garanciával árulták, augusztusban lejárt a garancia rá és szeptember meghalt benne az alaplap... amúgy ajánlom mindenki figyelmébe ezt az 52 perces videót!
-
-
premete
veterán
válasz
Dhampir #35408 üzenetére
Semmivel sem jobb érintőkijelzőn sem.
@ nem várható el egy teszkógazdaságos, laptopnak látszó tárgytól, hogy annyit tudjon, mint egy Latitude, vagy Precision.Ha van pár ezer intel wlan kártya, ami nem minden routerhez kapcsolódik rendesen, akkor mi van azzal a 100 millióval, ami rendben megy?
Napi szinten találkozok üzleti laptopokkal, de még egynél sem volt wlan hiba, mindben kb. ugyanaz a 6xxx intel van, hp, lenovo és dellek. -
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #35405 üzenetére
Igen sajnos egyre jobban ez megy minden műszaki eszköznél mióta nincs rendes fogyasztóvédelem, hogy komolyabb tesztelés nélkül kiadnak bármit, gondolják, majd a "hülye" vevő tesztel, megoldja, tanácsot ad és még fizet is. Tele vannak a hírek ilyen leírásokkal, amikor több hónap után, bevallja a gyártó, hogy ez és az nem jó, a felhasználók visszajelzései alapján....Ismert hiba az Intel vga "fekete halál" ATI-nál szintén, utóbbi főleg W8 rendszeren, a kettő gyakori inkompatibilitása, wifi, cpu gondok, akksik forrósodása és még sorolhatnám. Akik nem találkoznak a hibával, azok pedig elégedettek, hogy jaj de rendes az a gyártó még be is vallja, hosszú hónapok után, hogy tévedett, de ennek ellenére azt gondolják, hogy legtöbb esetben, akiknél gond van, az mind hozzá nemértő hülye. Olyan is van sok...de amikor nagyon sokan tapasztalják ugyanazt a hibát, akkor az már nem lehet csak user hiba.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Dhampir #35228 üzenetére
Lehet, hogy kicsit "gazdagabb" szegmensben mozogsz. Én főiskolás vagyok, de a nép gépének nem a Dellt látom, hanem az asus-acer párost. És abból is az alap felszereltséget. Bent ülünk több százan egy előadóban és mondjuk van 10 Dell 1 Apple meg 150 asus... De nem a gamer fajta.
Mellesleg igazad van 190 nekem már a plafon volt, fentebb képtelen voltam jelen pillanatba menni így ez volt a legjobb választás.
Ez egy ördögi kőr, ha 250 ezret szántam volna rá sem lenne a te/ti szemszögetekből gamer... mert nem... És mehetne ez a legvégső összegig, amikor már nem tudsz drágábbat és jobbat venni.
Tehát tapasztalataim szerinte (mivel én ilyet is használok). Aki ilyen gépet akar venni, mert mondjuk 200k a plafon, tegye meg nyugodtan, simán tudni fog rajta játszani! Akinek van 300k-ja az NE ilyen gépet vegyen mert annyiért kap jobbat! De mondok jobbat! Akinek van 500k-ja az meg végképp ne vegyen még 300 ezres gépet se , mert 500-ért tud jobba!
Remélem értjük miről beszélek.
-
válasz
Dhampir #35228 üzenetére
...és ott van normális support is. Közepes részletességgel meg egy nem IGP-s Latitude/Precision pár éves gamákkal simán elvan. Tegyük fel, mostani árfolyamok mellett egy Lati E6420 Quadroval legyen 140-150k használtan. Ugye ennyiért Inspiriont kapnék. Minőségen és supportban nagyot ott van, akkor inkább játszom közepes részletességgel rajta, de tudom hogy ha gáz van vele, akkor NBD gari bevéd. sőt a gép kicsit komolyabb mint bármelyik Inspirion széria. Persze nagyon lesarkítottam, de így van.
A másik hogy egyáltalán nem a DELL "hibája" hogy adnak el consumer gépeket erősebb CPU vagy VGA párossal, esetleg pusztán erős VGA van benne. Persze a gép izzad, mert a hűtése nem erre van kitalálva. De kérem, erre van igény, hogy olcsón, a legerősebbet akarja mindenki. Nézzük csak meg mire kíváncsiak az emberek... mekkora proci van benne, mekkora vga és menyi memória, mert játékra kell. Ha a Dell nem kínál ilyen gépet, más gyártótól veszik meg! Nem az hogy vesz egy gyengébb üzletit, azután ahogy lesz lóvé, kibővíti, nem, mert nem ért hozzá, nem akar foglalkozni vele, megvenni, használni akarja, minél olcsóbban. Ezért idővel (ált. 2-3 év) eldobja, és vesz másikat, ugyan olyan consumert... csak erősebb hardverrel.
-
Zenlee
csendes tag
válasz
Dhampir #35159 üzenetére
Félreértettél, igazából egy ingyenes TESZTPROGRAM-ot keresek.
Valószínüleg rosszul fogalmaztam, a legújabb Dell által kínált drivert tettem fel, viszont a windowsos tesztprogram nem ismerte fel a videókártyát. (Legalábbis nem adott normális eredményt.) És ezért egy ingyenes, és újabb típusú videókártyákat is felismerő tesztprogramot keresek! Valószínüleg még fogok ide írni más ügyben is, mivel sajnos nem nagyon értek a témához.
-
premete
veterán
válasz
Dhampir #31987 üzenetére
Észrevettem, hogy egyre többen büszkék is arra, hogy sötétek, mint az éjszaka, egyetlen mondatot nem tudnak leírni, nem tudnak elolvasni fél oldalt, elhiszik, hogy a Suzuki Ignis és a Mitsubishi Pajero egyforma terepen, csak az utóbbi háromszorannyiba kerül......
Én inkább a költő mondandóját preferálom:
Tőle, ki gyógyít és a ki fát vág
és aki az öltönyt varrja nekem -
Elvárom: remekül tegye dolgát,
dolga bármi legyen.
Nem, ne legyen közepes, vacak átlag,
sem a sárcipő, sem a ház.
Bűn a középszerűség, akárcsak
a hazug szó: elfajulás.
Buzdítsa ki-ki magát, hadd
tenne dicsőt, remeket.
Naggyá nem lenni - gyalázat.
Mind naggyá legyetek! -
premete
veterán
válasz
Dhampir #31981 üzenetére
Persze, mert az átlaguser és a kereskedő is csak a madarasteszkóban árult, notebooknak csúfolt cuccokat látott Dellből. Ami ilyen helyeken kapható, azt nem szabad megvenni, olyan "kereskedő" pedig aki előtte egy héttel még az üres bevásárlókocsikat tologatta minimálbérért, nem számít hozzáértőnek.
Információt azért nem nagyon kapsz ilyen gépekről, mert aki valamennyit ért hozzá, kezébe se veszi ezeket. -
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #31961 üzenetére
"Kigyógyították"
másfél hónap alatt 4x volt szervizben. 1Wifi csere, 2x hangszórók és 1 alaplap. Lett egy szép kis horpadás a bekapcs gomb mellett, pár karc és a zsanértakaró műanyag is laza volt, mert le volt törve a kis pöcök, azt is rendelni kellett...pár napot volt nálam a többit szervizben és most örülnöm kéne.
Érthető, hogy belefáradtam.
#31963: dehogy vagyok férfi, a saját fotóimról lett mintázva az önarcképem. Szerintem elég beteges, ha egy pasi nőnek adja ki magát. Ilyenre is csak a pasik képesek. Bár sosem értem meg milyen élvezetet ad az nekik, hogy nőként kezelik őket.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #31958 üzenetére
Enyém 5521, de ua a külső és én is csak azért vettem meg, mert elég ritka az ilyen nőies szín (pinkes-lilás) és megtetszett. Gondoltam, ha már Dell, akkor biztos jó lehet és tudom a korábbi Inspironokra volt panasz, hogy melegszik, nem stabil a ház stb, de a leírások szerint ezek jól sikerültek. Első bekapcsolásnál nem akartam elhinni milyen hangja volt és akkor egy szerelő ismerősnek (nem delles) telefonáltam, plusz a fórumokon is írták, hogy a Bios okozza és egy frissítés után rendbe jött. Ezt a hivatalos oldalon is írták az újabb Biosnál.
Fixes & Enhancements: Adjust fan control algorithm
Ugyanez volt a Wifi-vel is, ami miatt másnap szervizbe kellett vinnem és cserélték a kártyát. Utána találtam meg neten, hogy több 100 oldalas leírások vannak, már egy éve, mert ismert Intel driver hiba volt a gond, de a szervizben ezekről nem is hallottak.Most legutóbb az alaplapcserénél mondta szerelő, hogy jah ilyennel már találkozott, hogy a venti maxon pörög a bios miatt. Persze ettől még lehet más oka is, de nem az hogy Inspiron és akkor abban ez normális, mert gagyi. Többen is linkeltek itt képet, ahol látni, hogy náluk nincs gond. -
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #30097 üzenetére
Valaki már törölte a gyári Ubuntut, mert a Windows maradványai voltak láthatók.
Én is most telepítettem a win7-et, minden driver-t feltettem (alapból semmit nem ismert fel), majd a hangos ventit is megoldottam. Egyik szerelő ismerős segített rájönni a hibára és Bios-t kellett frissítenem. Órák óta állítom, tesztelem...közben észrevettem, hogy mozog a billentyűzet, vissza kellett pattintani, tehát ezt a gépet már valaki szétszedte.
Most pedig feltettem a HDSentinelt , ami kiírta, hogy csak 96%-os a HDD.
Szép napom volt... Nem is tudom mit tegyek, mert csak a színe miatt (pink-fekete) vettem meg, ami elég ritka..[ Módosította: philoxenia ]
-
oncsi
őstag
válasz
Dhampir #30011 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de nem mertem még nekiesni ilyen drasztikusan. Az törölni tudná a jelszót, de nekem bővíteni kéne.
Dell szervizt hívtam pár hete, de nem tudtak semmi programot adni. Service tag alapján eredetileg nem volt benne ujlenyomat olvasó (hát persze, mert külön vettem bele :-) -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #30004 üzenetére
Köszi láttam ezt is, i7-et rögtön cserélném is
De ez valami refurbished gép lehet az 1 év gar miatt, lehet nem is lehet rá bővíteni, ilyen nem érdekel.
Ezt néztem még, 160-ért jó lett volna. Erre felemelte 220-raBiztos én rendeltem le a havat hogy nem tudtam most rögtön érte menni
-
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Dhampir #29402 üzenetére
Inspiron-tól mit vársz?
Íme a videókártya-választék, amivel nálunk a 5721 forgalomba kerül (én ott látom a 7670-et):
Intel® HD Graphics (Intel Celeron® és Pentium® processzorok esetében)
Intel® HD Graphics 4000 (3. generációs Intel® CoreTM i3, i5 és i7 processzorok esetében)
AMD Radeon™ HD7670M 1 GB DDR3 VRAM memóriával (opcionális)
AMD Radeon™ HD8730M 2 GB DDR3 VRAM memóriával (opcionális)Normál felhasználásra még az Intel Graphics integrált videokártyák is megfelelnek.
Ezek nem Alienware gaming szériák.
Kár, hogy magyarföldön nem megy a dell.hu-n a laptop személyreszabás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest