- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
83tamas
csendes tag
válasz
soldi3r #42789 üzenetére
akkor segitsetek legyszives
dellt szeretnek, nem 1evre, hanem legalabb 3ra de inkabb 5re!
tok hulye vagyok hozza jo lenne ha megalna 200bol, de ha tobb akkor majd meglatomszoval mi az amit mar megsazabad venni?
ha valamit kihagytam akkor szoljatok hetek ota keresgelek, de egyre jobban ossze vagyok zavarva
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?minel elobb ,de nem minden aron(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? kb. 200e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
semmi extra(netezes, film nezes, blogok olvasasa...)(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?Minoseg
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!igen szeretnek idovel
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?15 mindenkeppen matt
(8) Notebook tömege? nem fontos
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?mindeggy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?minimum 500GB HDD SSD utolag Optikai nem fontos! Minimum 4GB RAM
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)HDMI fontos
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?Nem, vagy nem tudok rola
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) 15 5547
http://outlet.euro.dell.com/Online/InventorySearch.aspx?brandId=7&c=uk&cs=ukdfh1&l=en&s=dfh(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?jobb lenne az új, vagy felujjitott
koszi elore is
-
tk86
újonc
válasz
soldi3r #42683 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Használt gépet nem szeretnék, jó lesz nekem ez akkor SSD-re telepített oprendszer nélkül.
Netezésre használom a mostanit is, videók, zenék, office... ezeknél, gondolom, nem lesz számottevő az SSD hiánya.Megnéztem, megtapogattam ezt a gépet, az is tetszik benne, hogy olyan könnyű. Ez fontos szempont, sokat kell cipelnem. Kész csoda lesz kb. minden szempontból az 5 éves Toshibám után.
-
premete
veterán
válasz
soldi3r #42719 üzenetére
A Dellnél legalább kicserélik ha rossz, de egy Lenovonál például, ha a legdrágább Thinkpad is, mire a Telemax megjavítja, beletelik 3-4 hónap.
Én Latitude 6430u-ban próbáltam a 7260AC-t, ment rendben, mondjuk nem volt olyan, routertől távol, mint egy 3x3-as Intel 6300BGN. Holnap jön az XPS 11-esem, abban is ez lesz, majd kiderül.... -
premete
veterán
-
somasz
addikt
válasz
soldi3r #42643 üzenetére
Nem értek hozzá, most papagáj üzemmódban válaszoltam.
Én elviszem az ismerősök gépeit (természetesen mind a legolcsóbb amd-s konfig) a reballing.hu-hoz, megcsinálják az orrom előtt, elmondják, hogy mi volt a baj és kész.Az más kérdés, hogy az egyik gép úgy szét volt gányolva, hogy szakadtunk a röhögéstől. Még több pasztát a kupakra módszerrel próbálták megoldani a hozzáértők a drivertelepítés utána becsöngető függőlegesen csíkozó kékhalált. Olyan chipre is jutott paszta, amin nem volt hűtő.
-
somasz
addikt
válasz
soldi3r #42575 üzenetére
Külsőre teljesen egyformák a review-k szerint (a gpu is majdnem ugyanaz, átnevezve, minimálisan magasabb órajellel). Tehát nem lepődnék meg, ha nagyon egyforma lenne belülről is. (rosszmájúan megjegyezném, hogy lehet, még az alaplap is egyforma, csak a ST beírásakor ki lehet választani, melyik nevet írja ki a bios a gpu-nak)
bár nálam még nem volt egyik sem
-
somasz
addikt
válasz
soldi3r #42213 üzenetére
De egy latitude on flash module kell hozzá!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
soldi3r #42142 üzenetére
Hát ezt mondom én is
Arra reflektáltam, hogy valaki írta korábban: "így kikerüljük a lemerülést és a 100%os töltésnél jelentkező hőterhelést."
Lehet csak nyelvtanilag rosszul értelmeztemA kémiáját is értem amúgy, ezért sem fogtam fel teljesen, hogy mit jelenthet ez... Tehát miért jelentene folyamatos hőterhelést az akkunak, ha egyszer 100%-ra feltöltöttük...aztán jó sokáig nem töltünk rá?
(A gépben való melegedést pedig a ház által átadott hőmennyiségre értem, ami azért jelentős tud lenni mondjuk egy forró tejfölösdoboz gépnél... bár nem tudom ez mennyit rontja az akku élettartamot)
-
olahjanos4
csendes tag
válasz
soldi3r #40606 üzenetére
Üdv !
Elnézést, hogy egy ilyen régi válaszodra reagálnék, de engem is érdekelne, hogy Inspiron 7537 laptop esetében ( mivel én sem találom az akkumulátor mérő app-ot) hogy és mivel lehetne maximalizálni a beépített akkumulátor élettartamát ? (win 8.1)
Köszönöm előre is !
-
Járókeret
senior tag
-
vati182
aktív tag
válasz
soldi3r #41978 üzenetére
ha játszom akkor 89fok is tud lenni de ezt eddig úgy mertem hogy a laptop kijelzot használtam szóval nem volt lehajtva... De viszont a kezem pluszban melegítette mert rajta volt a billentyűzeten amúgy meg amúgy meg külső billt használnék...
Csak amiatt aggódom hogy a képernyőnek ne legyen baja a hő miatt és nem találtam angol leírást erre csak azt hogy hol kell beallitani hogy ha a lid le van csukva ne csináljon semmit, azt meg amúgy is tudom. -
kistewe
tag
válasz
soldi3r #41980 üzenetére
Van is, csak olyan mintha a teljes kép 1/4-ét látnám csak és mikor elér az egér a széléhez akkor automatikusan húzza utána a képet , elég érdekes ha lesz időm majd csinálok róla egy kisfilmet, amúgy a fórumok alapján többféle jelenséget is produkált az a vidikari , asszem anno valamelyik régi Dellbe is került ilyen talán a 820-ba.
uff stewe
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r #41978 üzenetére
Jaja, egy T61 tipushibája az NVS140M dedikált vga döglött meg , cseréltem szagkábelt de pont ugyanúgy jött vissza, (szétesett a felbontás) majd sikerült addig nyomkodni míg alapból kiadta a képet a külső kimenetre , kapott egy dokkolót és most asztali gép lett belőle...
uff stewe
-
Mate-HS
csendes tag
válasz
soldi3r #41966 üzenetére
Igen, próbáltam, de a laptopra valami titokzatos dolog folytán nem tudom felrakni a win7-et és nem vagyok hülye hozzá (UEFI biosban szinte minden kombinációt kipróbáltam, de nem működött). Egyszerűen nem akar felkúszni rá, telepítő indulásánál kifagy illetve van olyan próbálkozás, hogy be sem bootolt.
Egyébként Insyde h20 UEFI van rajta.
Másik, hogy eredetileg is win 8.1-el volt a gép telepítve (bing szoftveres cucc) és azon mintha nem tapasztaltam volna ezt a hibát. Sajnos nem tudom, hogy mit tegyek. egyébként dell inspiron 3531-em van. szóval nincs lan csati, csak wifi, illetve nincs odd-m sem -
somasz
addikt
válasz
soldi3r #41946 üzenetére
Grafikai teljesítményben teljesen más liga (, de amik nálam vannak, ezek sem váltanak grafikát integráltra, az m8900 még nem támogatja).
Persze, meg tudod nézni, most hétvégén elvileg elviszik az egyiket, másik meg még bajos, de lassan rendbe jön.
Hogy szeretnéd-e cipelni, az ízlés dolga. Ha kell, akkor meg mindegy.
-
mghltm
addikt
válasz
soldi3r #41946 üzenetére
kicsit modositani kell az operacios rendszert, utana mukodokepes lehet
-
-
-
-
válasz
soldi3r #41225 üzenetére
LED-es a dög! De van vezérlés a kijelző alatt is, no meg gondolom a deszkán is. Most pillanatnyilag megy, erről írok. De gondol egyet és lekapcsol. Már kiszedtem a szalagkábelt a kijelzőből, a deszkából, megrángattam, megcincáltam, menet közben hajtogatom a kijelzőt. Semmi!!!!
-
válasz
soldi3r #41212 üzenetére
...az inverterre gondolsz? Az nincs. Általában a kijelző alá szokták tenni, de itt nincs. A felső részen van egy kamera panel, meg egy fekete lap a jobb sarokban, de az szerintem a Wi-Fi antenna lehet. Ha LED-es a kijelző akkor nem hiszem, h kell inverter. Vagy én nemtom jól???
-
Team64
csendes tag
válasz
soldi3r #40916 üzenetére
Próbáltam már azt is de semmi! Elindul, bejön a dell logó, végigfut a "csík" és bejön ez a szürke hátterű valami! Külföldi oldalakon nézegettem, pl.egy vinyócsere miatt is lehet, mert ez valami védelemszerű dolog, és ott rengeteg ember azt írja, hogy a kapott kóddal sikerült...nekem az a bajom, hogy nem tudok írni, mert nincs kurzorom, ha beírom a nagy semmibe és enter akkor azt írja hogy invalid password. De gyanítom hogy ez azért lehet mert nem így kell beírni, vagy valami gombot nyomni közbe vagy ilyesmi! Ha csak entert nyomok akkor is invalid a válasza rá...
-
SzaboZE
addikt
válasz
soldi3r #40888 üzenetére
Én nem használom ki a vga-t, a mozizás miatt kellett a nagy, de jó minőségű gép. Most XPS duom van sima integrált vga-val, i7 cpuval. Mivel mostanában sokat hurcolom, nagy a változás
Most a cuccaim mellé csúsztatom be a notit, nem a noti mellé a cuccaim
A gyerekek meg tapizhatják az új játékokat
Hiányzik időnként a nagy képernyő, de közelebb teszem kicsit a gépet
Egy E6530 majdnem lett a Precision helyett, de aztán mennie kellett
Majd ősszel talán lesz Precision utód, addig nem kell a sok mozgatás miatt.
-
tvamos
nagyúr
válasz
soldi3r #40888 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e idle win alatt egyaltalan... De az Aidan kivul nem ment mas, szerintem. Annyi, hogy amikor a text filet generalta, akkor lett ennyi, elotte 5-7 fokkal alacsonyabb volt a proci, csak nem volt kedvem kepernyo kepet beilleszteni.
(#40890) somasz válasza tvamos (#40886) üzenetér
Sima ugy... Nem is akartam reklamalni...Apropo. Nincs a Dell-nek valami progija, vagy tablazata, hogy milyen szenzorok pont mit mernek, vagy ilyesmi? Valahogy mozgatja ez a kerdes most a fantaziamat.
-
somasz
addikt
válasz
soldi3r #40851 üzenetére
820qm a legjobb bele szerintem, ~15e-ért adják itthon. (ha nem kell a sok mag, akkor i5-580m vagy i7-620m-mel csendesebb, ill. magasabb az órajel)
Sérülékenyebb design az m4600, könnyebben horpad, nem olyan robosztus. Van numpad benne, meg cserélhető vga, ha szükséged van rá. IPS panel is rakható bele, m4500-be elvileg ritka és drága.
Akár frissebb szériába is (m4700) belevágnék, abba még lehet ésszerű áron procit találni. Bár igazán lehetnének mxm3.0b-sek mind, az lenne a királyság!Modernebb és drágább procik gyorsabbak is és maguk a gépek is jóval drágábbak. Ha olcsón tudsz szerezni, próbálj ki egyet, aztán legrosszabb esetben add el árában.
SzaboZE sem talált még utódot az M4500-a után, ő nem szereti az utódait, kérdezz rá nála!
-
bexinho23
őstag
válasz
soldi3r #40842 üzenetére
Mi az hogy garanciám típusát? Mint említettem barátnőmé a gép, magyarul a kérdést úgy teszem fel, hogy a garipapír meg egyéb dolgok nincsenek a közelemben. Azonban annyit tudok gyorsban, hogy Laptop.hu (nem sufni bolt, elég ismert. Tehát számtanilag nagy az esély, hogy van itt olyan, aki tőlük vett gépet, ne adj isten DELL-t...)... PH Addikt létedre nehezen értelmezed a leírtakat, és én nem támadtam senkit, csak hasonló stílusban válaszoltam.... és nem neked, így nem is értem, mire ez a stílus tőled.
-
moklys1
aktív tag
válasz
soldi3r #40783 üzenetére
ha nekem címezted akkor - nem adnak. A kép is mutatja, hogy DVD-t adnak.
Én ezt írtam:
2. Korábban még Windows alatt Dell recovery- vel készítettem egy biztonsági mentést a gyári állapotról. Ide egy 16 GB –os pendrivet használtam mert a mentendő állomány az 12-13 GB –ot tett ki. -
kistewe
tag
válasz
soldi3r #40660 üzenetére
Ott valami nem kerek, ha a Dellék 2 szer cseréltek lapot akkor valszeg szerintük is meleg..... különben elhajtották volna a p...csába...
Inspiron nálam akkor vágta el magát mikor a palmrest is dombornyomott volt és nem ragadt rá a post-it ... hóúú azt naon utáltam....
uff stewe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest