- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacikaaaa
csendes tag
válasz
somasz #44234 üzenetére
Nyugi értem én
A helyzet, hogy imádom ezt a laptopot. 1,5 év alatt kapott hideget meleget, napi 24 órából 18-at üzemel. Még 1,5 év garis, ezt a két dolgot megcsináltatnám és +memóriával és ssd-vel kihúznám még vagy 2 évig vele.
Humansoft végzi a garanciális szervizelést ugye?
-
nlq
aktív tag
válasz
somasz #43926 üzenetére
en azt szoktam javasolni, ha folyamatosan 230rol van hasznalva, hogy havonta egyszer meritsd le 5% ra utana pedig fullra toltsd fel
ha biosban allithato (ujabb gepek) hogy meddig toltse akkor 95% ot szoktam beallitani a sokat utazoknal
ha sokat megy 230 rol akkor 80-90% ig engedem... -
fulton
addikt
válasz
somasz #43921 üzenetére
Rendben van. Megpróbálom a stciket.
Ez a beépített tényleg harmat. Most itt vagyok a router mellett közvetlen a 30 mb ból mért nekem 15-19mb. A routertől 1 méterre. Felvátva mértem sebességet az asztali PC és a 7537 között.
Most 10 perc után rámértem megint, 7537-en is ment 30 mb. Na .... most akkor hogy van ez. Utána megint nem ment csak 16mb. nem értem én. Nem lehet hogy valami energia séma kavar bele?
-
thomasvold
őstag
válasz
somasz #43873 üzenetére
Az O2 Micro Card Reader driver és a Freefall Sensor kellett, köszönöm
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy melyik programmal tudnám a processzor feszültségeit állítani? Nem órajeleket akarok fentebb tuningolni, csak a feszültségeket lentebb tornászni, hogy ne melegedjen annyira. Régen az RMClock nevezetüt használtam teljes sikerrel, de az egy régi T40-nél volt, teljesen más processzor. Most pedig i5 2540m van (E5420)
Köszönöm!
-
ginola
addikt
válasz
somasz #43822 üzenetére
Szia
Végre megérkezett a páromnak a Dell 6320. ezért is írok. Pár kérdésem lenne.
Az mitől lehet, hogy, ha rádugom a töltőt a gépre, vagy ha lehúzom pár másodpercre elmegy e kép, majd visszajön?
Pont ennél vettük észre, hogy, ha csak akkuval megy a gép mintha kicsit remegne a kép, amint rárakom töltőre megszűnik, ez normális, vagy vmit nem állítottam be?
Ami még fura, hogy a Dell Battery Informationban csak Standard, ill. Express Charge opció van, Dell 5430-nál az AC, Adaptive is elérhető.
Sajnos az akku elhasználódása 54 %, cserélni kéne.Elnézést a sok kérdésed.
-
-
AstraCDX
senior tag
-
-
fulton
addikt
-
AstraCDX
senior tag
válasz
somasz #43763 üzenetére
Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6235 WLAN kártya van benne, ezt a Intel 6235 WiFi Driver -t tettem fel hozzá .
Másikat kellett volna ?
Üdv.
Astra
-
szabonagyur
félisten
válasz
somasz #43724 üzenetére
Hmm pedig pont itt írta valaki, hogy képes arra is, hogy csak net kell neki és kiírja mik vannak hozzá és leszedi, akkor semmivel sem több így mint a inspironhoz adott Dell Update program. Mondjuk nem tudom mennyit frissül a latitude de az enyém kb fél évente, szóval kb felesleges.
-
thomasvold
őstag
válasz
somasz #43706 üzenetére
Én is csak kipróbáltam, mert nem volt még ilyenem, de azóta sem tudok belépni
Mikor 20 lehúzásból egyszer sikerül, kiírja, hogy üdvözöljük (win7) akkor is csak forog 20 sec-ig és ugyanúgy kiírja hogy nem található azonosítható ujjlenyomat. Nem értem mi van vele újból meg nem szeretnék win-t telepíteni. -
thomasvold
őstag
válasz
somasz #43701 üzenetére
A Dell Controlvault driver-t feltenném, de nem indul el, azt írja, hogy a gépemen frissebb verzió van, azt hogy honnan került oda, azt nem tudom és azt sem, hogy hol van
A firmware meg DOS alól telepíthető, ez most megfektetett
Kipróbálom ezt a Dell Command Update-et, hátha alakít valamit.
-
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
somasz #43627 üzenetére
Ahogy írtam az a fura helyzet állt elő, hogy amíg SSD-HDD, HDD-ODD felállásban volt akkor minden második indítás/újraindítás során eldobta a HDD-t.. Azonban ha SSD-ODD, HDD-HDD a felállás akkor nem dobálja el.
Tehát igen van 2 választásom... illetve ez sokak számára kérdés lehet akik az említett 4 szériát így használják.
Amúgy érzésre talán leállásnál volt egy nagyon picivel lassabb ha az ODD helyén volt.
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
somasz #43562 üzenetére
Win update automatára van állítva, de napi többszöri leállítás esetén is lassan áll le, szóval nem hinném hogy azzal függ össze. Van fent egy valag program, hogy tudom megnézni, hogy ezek közül garázdálkodik-e valamelyik a háttérben?
Nincs szükségem a wwan-ra, de a vinyóra se, mindent külsőn tárolok. Szóval a súlyt és a folyasztást is szem előtt tartva szerintem a HDD helyére menne az SSD. Oda sata3 megy, ha jól tudom... Van valami ajánlott, vagy kifejezetten nem ajánlott márka/típus? Vagy ezzel inkább vonuljak az ssd fórumba? -
GeryFlash
veterán
válasz
somasz #43555 üzenetére
Igen, a baj, hogy a windows telepítését még én csináltam, de a driverekre már nem maradt időm, ezért belinkteltem neki, hogy miket kell, remélhetőleg az lesz a gubanc hogy 7-es drivereket töltött le.
A durva, hogy jó pár driver meg működött, eszembe nem jutott volna, hogy a srác nem tudja kiválasztani az oprendszert -
-
koevari
csendes tag
válasz
somasz #43404 üzenetére
Amit írtál azt raktam fel mikor telepítettem a drivereket. Sima E5420
Gondolhatod hogy én mennyire lepődtem meg. A sima winyó hangnál van 3 hangszóró jel, a mikrofonnál meg 3 mikrofon jel. Most meg a hangnál van egy hangszóró/fejhallgató meg egy kommunikációs fejhallgató. A mikrofonnál meg ezek vannak: dokkoló mikrofon, mikrofon dugasz, mikrofon tömb, felvett anyag lejátszása.
És még annyi hogy a sima winyónál a nem használt mikrofonoknál egy karikában van egy piros lefelé mutató nyíl. Na jelen esetben itt nincsenek. -
koevari
csendes tag
válasz
somasz #43401 üzenetére
Szia!
De teszteltem mindkettőt. A hangszórók jól működnek viszont a "tömb mikrofon" jelszintje egy kicsit ugrik egyet és utána semmi. Vezérlőpult/Hardver és Hang/Hang-nál semelyik mikrofon nem reagál beszédre. Ha bedugok egy telefonos headset-et és átállítom dugasz mikrofonra akkor hallják amit mondok. Tömb mikrofonnál semmi. Hardveresen nincs gond mert amivel vettem winyóval ott minden okés volt. Beleraktam egy SSD-t és az eladótól kapott OEM win7et raktam fel a gépre. Minden driver fel lett rakva.
Vélemény? Köszi! -
oncsi
őstag
válasz
somasz #43370 üzenetére
Igen. Még a rendszerbetőltés elött. És a bosszantó az, hogy 3. Sikertelen beadás után admin jelszót kér amít valamikor még tudtam. Ha ilyenkor ujrainditom, akkor a bekapcsolás után a csík 2-3 percig is megy mire ujból megpróbálhatom beadni. Nem tudom miért, van, hogy hetekig-hónapokig egyből műkődik, de van, hogy csak 3. Inditás után megy.
-
oncsi
őstag
válasz
somasz #43366 üzenetére
Lehet, hogy jó lenne. De nincs win-es gépem, másrészt meg jó nekem az ujlenyomat, csak kellene az asszonyé is bele, meg/vagy egy alternatív jelszó amivel indulna, hogy ő is használhassa. Valamikor volt ilyen jelszó, de vagy nem jól emlékszem rá, vagy valamit elirhattam, mert ezzel kellene tudnom a BIOS-ból is törölni elvileg.
Ha ezzel le is szedem, van valamilyen program, amivel vissza lehet rakni, bövitve, jelszóval? -
Wyll
őstag
válasz
somasz #43345 üzenetére
Így van, itt is ez a helyzet, a cég felajánlotta és megvették igen olcsón az üzleti laptopot, használták is egy csomó ideig, és most először kéne belenyúlni a bios-ba, és jön a meglepi, hogy jelszóval védett....
Csak a kereshetőség kedvéért tehát:
Dell Latitude D630 BIOS jelszó leszedő program
(pontosabban ha jól értem minden -595B végű modellhez jó)
Nekem működött! Beírod neki a service tag-et a végén az -595B -vel (BIOS-ban alul ki van írva a teljes string), és ad rá egy olyan jelszót, amit el fog fogadni a BIOS. -
SAIKON
tag
válasz
somasz #43322 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat, de valamit félreértettetek
pl. ha windows backup-ot szeretnék, akkor a windows reinstall nem megoldás, vagy igen?Szerintem ez egy teljesen normális dolog, hogy szeretnék egy BIOS-ról backup-ot készíteni. Vannak olyan brand-ek, ahol ezt automatikusan felajánlja a tool (pl HP).
Tehát nem BIOS- frissítés, hanem backup lenne a jelenlegi BIOS-ról.
Lehet hogy BIOS-os topic-ba kellett volna írnom, bocsánat. -
Roxkex
senior tag
válasz
somasz #43225 üzenetére
MBAM + avast vizsgálat is meg volt kétszer is , és minden virusosnak véltet ki is irtottak ..
Illetve ismételten le frissítettem a windows frissítéssel .. De az SVCHOST még most is tudja hajtani a procit eléggé .. :\
Valakinek esetleg nincs ötlete , mi lehetne a megoldás ? :\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P16s Gen2 16" 4K+ OLED Ryzen 7 PRO 7840U 64GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest