Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lcee79

    őstag

    válasz Muerte #21734 üzenetére

    Hi!

    Gondoltam beírom ide, ha már úgyis annyian segítettek

    Nem vittük vissza a laptopot (lentebb erről kérdeztem...), inkább ismerősöm megbarátkozott vele, (nem az enyém a laptop csak én segítek informatikailag :) ) mert vmi történt, közben. Méghozzá az, hogy vmi driver vagy nem tudom, mert nem voltam ott mikor csinálta, de valahogy a GT525 intel HD graphics combó felgyorsult a 4,8/6,3 as eredményről mindegyik 72/7,5-re, de még a processzor is 7.6 helyett 7.9-et kapott és memoria is, csak hdd volt 5.9-en.
    de nem tudom hogy csinálta, ismerős meg nem emlékszik már mit csinált... :(

    Ezt a dolgot akarnám most visszacsinálni, csak előbb megy bele az SSD...

    De sorjában mondom :)

    SSD-re cserélni a HDD-t nem egyszerű...
    Először az volt, hogy veszünk egy rack-et, és SSD be lesz rakva DVD meghajtó helyére.
    A rack teljesen jó, fel is ismeri a gép az SSD-t is benne, el is lehet kezdeni a telepítést, de sajnos onnan arról a helyről nem bootol és biosban sem lehet beállítani, de gondoltam, ha már úgyis benne vagyok akkor bizony én szétszedem, és kicserélem a HDD-t SSD-re. (persze eredeti felállásban ezt szerettem volna elkerülni főleg :) )

    A billentyűzetet kell levenni, aztán látom hogy kb a touchpad alatt van a HDD.... :(
    Nem baj megyünk tovább, a laptop alján kicsavarni az összes csavart (20 körül, pár rejtett), ha idáig eljutok akkor már csak le kell pattingatni a fedlapot a laptopról, ezek után elém tárult végre egy negyed óra óvatos csavargatás után a HDD. Azt is ki a helyéről és helyére az SSD.
    Aztán mindent vissza, ez ugye már könnyebb volt :) Csak a kis papírvékony kábelek visszadugása volt nehézkesebb, de rájöttem a nyitjára :), aztán vissza a csavarok dvd helyére a másik vinyó és kész. Kis izgalom, hogy mindent bekötöttem-e :) de szerencsére igen, elindul, ahogy kell

    Mivel már le voltak töltve driverek azokat most gyorsan vissza tudtam telepíteni, hogy tesztelhessem végre a rendszert (persze SSD lehetett már menet közben is érezni, hogy gyorsult rendesen.)
    Lefuttattam élményindexet és most nem 4.8 de csak 5.3 és 6.6 lett az eredmény (tehát nem a 7.5 körüli érték)

    Szóval az lenne a fő kérdésem, hogy tud-e valaki hogy mit csinálhatott ismerős, hogy ennyire meggyorsult a VGA a tesztben?, mert simán a gyári driverekkel sosem lesz olyan... :(

    [ Szerkesztve ]

    https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

Új hozzászólás Aktív témák