Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bruce20
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Pár hete lettem Latitude D620 tulajdonos, használtan vettem. Core2Duo T7200 2Ghz 4MB cpu dolgozik benne, és hűtési gondjaim vannak.
Előtte egy hp nc6220-am volt, 1.86-os sima Centrino procival, és ez egy maximálisan csendes gép volt, hétköznapi használtatnál simán lekapcsolta teljesen a ventit, full zajtalan volt. A Dellnél azonban folyamatosan megy a ventillátor, ami zavaró, de elfogadom, hogy ez egy melegedős processzor, és a teljesítménye hőtermeléssel jár.Amit viszont nem értek, az a D620 ventillátorkezelése. Úgy tűnik, mint ha nem is a cpu hőjét nézné. Pl. ha kocsiból hozom fel a gépet, és még kívül-belül hideg, nem kapcsol be a venti. Most direkt kipróbáltam, HD video alatt 65-70 fokon volt a proci, és meg se nyikkant a hűtő, majd ahogy melegedett át a ház, egyszercsak bekapcsolt, és azóta a cpu már 44 fokon van, de eszébe sincs lekapcsolni, akár reggelig tekerne.
Már próbáltam fullra szétszedni, kifúvattam a hűtőbordákat, újrapasztáztam a cpu-t (bár a régit rákövesedett cuccot nem szedtem le mindenütt). Ez valamit segített (a proci általában 46-49 fok körül van), de a ventillátor ettől még ugyanígy teker, de alapjáraton, ám hallhatóan. Pl újabb hd video után növeli a fordulatot, majd ahogy visszahül, úgy lejjebb veszi. A BIOS verzióm A10-es, tehát ez sem zavarhat be. A Speedstep be van kapcsolva, progival csekkolva az órajelet látszik, hogy szépen váltogatja is.
Próbáltam minél többet visszaolvasni a fórumon, többen írtátok, hogy ez fűtősebb gép, de a fentiek alapján nem tűnik normálisnak a dolog. Tudtok tanácsolni valamit (pasztázzam újra jobb anyaggal, vagy bármi)?
És általában mi a normális hője a T7200-nak? Kétes értékeket találtam csak neten.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Le Mans Ultimate
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest