Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bruce20

csendes tag

Üdv mindenkinek!
    Pár hete lettem Latitude D620 tulajdonos, használtan vettem. Core2Duo T7200 2Ghz 4MB cpu dolgozik benne, és hűtési gondjaim vannak.
    Előtte egy hp nc6220-am volt, 1.86-os sima Centrino procival, és ez egy maximálisan csendes gép volt, hétköznapi használtatnál simán lekapcsolta teljesen a ventit, full zajtalan volt. A Dellnél azonban folyamatosan megy a ventillátor, ami zavaró, de elfogadom, hogy ez egy melegedős processzor, és a teljesítménye hőtermeléssel jár.

Amit viszont nem értek, az a D620 ventillátorkezelése. Úgy tűnik, mint ha nem is a cpu hőjét nézné. Pl. ha kocsiból hozom fel a gépet, és még kívül-belül hideg, nem kapcsol be a venti. Most direkt kipróbáltam, HD video alatt 65-70 fokon volt a proci, és meg se nyikkant a hűtő, majd ahogy melegedett át a ház, egyszercsak bekapcsolt, és azóta a cpu már 44 fokon van, de eszébe sincs lekapcsolni, akár reggelig tekerne.

Már próbáltam fullra szétszedni, kifúvattam a hűtőbordákat, újrapasztáztam a cpu-t (bár a régit rákövesedett cuccot nem szedtem le mindenütt). Ez valamit segített (a proci általában 46-49 fok körül van), de a ventillátor ettől még ugyanígy teker, de alapjáraton, ám hallhatóan. Pl újabb hd video után növeli a fordulatot, majd ahogy visszahül, úgy lejjebb veszi. A BIOS verzióm A10-es, tehát ez sem zavarhat be. A Speedstep be van kapcsolva, progival csekkolva az órajelet látszik, hogy szépen váltogatja is.

Próbáltam minél többet visszaolvasni a fórumon, többen írtátok, hogy ez fűtősebb gép, de a fentiek alapján nem tűnik normálisnak a dolog. Tudtok tanácsolni valamit (pasztázzam újra jobb anyaggal, vagy bármi)?

És általában mi a normális hője a T7200-nak? Kétes értékeket találtam csak neten.

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák