- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
belinho #118243 üzenetére
Üdv.!
Valami más probléma lesz a panelekkel, ha nem hagyományos, 230V-os transzformátorral működnek. Ugyanis pont a mai. korszerű elektronikák azok, amik sokkal kevésbé tehet tönkre bejövő feszültség lökés. Ezt tapasztaltam a sok évvel ezelőtti "nullpont eltolódásnál", amikor pl az Alföldi Nyomdában igen sok meghibásodás volt. A szomszédom garázs ajtó nyitó elektronikájának tápegysége (hagyományos trafó) sem élte túl. Nálam semmi probléma nem volt (Bosch fagyasztó, WiFi routerek).
Ugyanis a kapcsoló üzemű, PWM tápegységek négy db diódával kezdődnek Graetz), amik kb 1000V-ig bírják. Ami ezután következik, az meg stabil 24V, 12V, 5V, 3,3V vagy valami hasonló egyen feszültség. (Sok tápegység felirata: Input: 120 - 240V váltó feszültség.)
A 240V-hoz meg el kell kezdeni "hozzászokni", mert úgy emlékszem, hogy ez a 230V csak az első lépés volt az EU-ba lépés után, cél a 240V.
-
Wajk
addikt
válasz
belinho #118243 üzenetére
nem semmi, én anno utánajártam a Gázkazánt szeretném szünetmentesre tenni ha van áramkimaradás, akkor legyen fűtés. Ami fotos, hogy a szünetmentes szinuszos legyen. Mára már elég elterjedt a kazánozok szünetmentesítése, akár úgyis rákeresel, hogy UPS kazánokhoz, vagy szinuszos szünetmentes, elég sok cég foglalkozik már ezzel, és nem annyira elborult árak vannak mint pár éve. Olyan 50 körül már lehet normálisak kapni. Igaz nem órákig képesek áthidalni az üresjáratot, de felém pl nem hosszúak amúgysem ha áramszünet van, hanem max 1 perces, csak gondoltam nem tesz annyira jót a kazának ha le föl kapcsol, esetleg kap egy kis löketet.
Egy ilyen mögött meg szépen le lenne védve, mert szépen egyenletessé varázsolja a görbét. Általában nem is feltétlen a minimális feszültségtöblet ami kinyírja az ilyen finom elektronikát, hanem ezeknek a görbéknek a nem megfelelő rajzolata, de ennél már nem mennék bentebb mert ehhez már nem értek.
PL erről a cégről hallottam jókat, de ha nem is feltétlen a neteen de tuti van is Debrecenben valami hasonló. Érdemes lehet helyit keresni bemenni elmesélni a problémát, és ha veszel is valamit de még valami mókolni kellene akkor helyben jobban lehet intézni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest