- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #147760 üzenetére
Nekem annyi a sms díja, más számláról nem tudok ilyen szempontból nyilatkozni
Én hozzá vagyok szokva a kp-hez már 90évek elején közepén milliókat számoltam 11-13-évesen, édesapám munkájából kifolyólag
Volt hogy gyereknét ~100.000Ft értékben számoltunk meg 20forintos érmét, ledaráltuk egy kosárba(darálónak neveztük ezt a fajta érmeszámlálót)Na az volt durva amikkor a prostik megtömték a gépeket román fém pénzel mert 20forintosnak nézte a érmevizsgáló, végén volt már vagy 20kiló román semmirevaló érme
Később se volt másként
Igen sok tranzakció
Régen volt olyan hónap hogy több mint 100 rendelésem volt ebay-ről
Csak ép egy rendelés érteke 3Ft volt
Csak úgy poénból licitáltam 0,01$ért ilyen műanyag ceruzára, rengeteget megnyertem
Volt hogy a postás 20-30 borítékot adott átAztán aliról is rendeltem csomó pár forintos cuccot, éves szinten több száz rendelésem volt tavaly nyárig
(#147761) saril
Erste bank régi fajta számla, ott még ezek a konstrukciók
Nézegetem én a számla csomagokat, de mivel én kp kapom a fizetésemet, így az olyan kedvezmény egyből kiesik hogy a számlára érkező pénz csökkenti a havidíjat
És akkor meg már megint ott tattok hogy havi 1000-1500Ft-al többe kerülne a havi díjam mint most, nem is beszélve a kártya díj összegéről
Na meg nekem csak Visa kártya a jó -
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #147755 üzenetére
Nálam nincs sms értesítés
Nem fogok 24Ft fizetni 1db sms-értVolt hogy havi több ezer lett volna csak ennek a díja
(#147756) Cs1csó
Nem tudják meg hogy hol másolták le, mert bárhol bármelyik fizetésnél megtörténhetett mielőtt elkezdték lehúzni a pénzt
Akár több héttel előtte is
És nem ott fogják használni ahol lemásoltákMondjuk mára már ez is nehezebb mert már nem kell húzogatni csak érinteni
Azt nem tudom hogy az érintésest tudják e másolniAmúgy ilyen dolog még a telefon számhoz tartozó emelt díjas dolgok vagy előfizetések
Aki Telenoros(yeti) annak megelőzés céljából érdemes ezeket kikapcsolni, mert havonta pár havonta a ph fórumra is jönnek panaszok hogy de ők nem fizettek elő semmire de mégis számlázva vanAnnyi minden lehet olvasni a netten hogy a bűnözők miket ki nem találnak
(#147758) paatrick
Kamerák
Sokszor a bankokban olyan elavult kamerák vannak hogy azt nem lehet megállapítani hogy férfi vagy nő volt a bankrabló
Nemhogy máshol
Na meg mióta maszk mindennapos lett arcot nem igen vesz fel a kamera még az utcán se -
Papaj x
senior tag
válasz
Pyttawrx #147458 üzenetére
20 éve szerelek autót a BMW-től az Alfáig, sosem a típushibája miatt volt nagyobb baj, egyikkel sem. Mindössze, az elhanyagolt szervíz...
A tipushibák már napvilágon vannak, delphi porlasztók/magasnyomású, avagy lánc problémák. Benne van. 200e csere/felújítás. Ha megvan, akkor..
Amire oda van írva, h 200e csapágy csere, az csapágy csere. Stb stb.. -
-
mghltm
addikt
-
bobace
addikt
válasz
Pyttawrx #147225 üzenetére
Ezek már elvileg nem azok, mint amikor megjelentek az ilyen gyorstesztek, jóval megbízhatóbbak.
Apósom meg ellenpélda a PCR-re, egyértelműen COVIDos volt, de a tesztjei negatívak lettek, mind... Sógoromtól kapta el, ugyanazok a tünetek, minden ugyanaz volt, még is negatív.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Pyttawrx #147036 üzenetére
szerencsére ilyen dolgok nem kellenek, mert alapvetően csak audio streamernek használom,
így telefonról / böngészőből vezérlem...Csak képet tennék ki TV-re évente 1-2 alkalommal, amikor troubleshootolok, és jó lenne látni hogy viselkedik, amíg mondjuk CLI-ben matatok
-
zsolti1debre
tag
válasz
Pyttawrx #147007 üzenetére
látod, épp erről van szó! én az eredeti posztomban a magazinban lévő kódot kértem, nem mást. tehát nem okoskodást, vagy jótanácsot. a segítség nem az, hogy megkérdőjelezed, hogy minek van szüksége az illetőnek arra, amit keres, vagy elővezeted neki, hogy nincs is arra tulajdonképpen szüksége. a segítség az, ha rendelkezel azzal, amit a paraszt kér, oszt adsz neki. ha meg nincs olyanod, akkor felesleges okoskodni!
-
zsolti1debre
tag
válasz
Pyttawrx #146984 üzenetére
"Vagy miért kellene az neked?" két okból kifolyólag:
1) android alatt használom az eset mobile security progit, ahhoz kell
2) le szeretném tölteni a mellékletet, ehhez is ezen kód kell@mások:
azzal viszont, amit más irogat, hogy "átlag user-nek elegendő a beépített védelem" nem értek egyet. de az, hogy ki mivel ért egyet, meg mivel nem, az tökmindegy, nekem csak az újságban lévő kódra volna szükségem értetlenkedés/okoskodás nélkül. -
válasz
Pyttawrx #146978 üzenetére
Szívesen elmagyarázom. Tudod, van az a vicc, hogy a zenész az az állatfaj, aki fogja a milliós hangszereket, berakja a százezres kocsiba, hogy elmenjen tízezerért haknizni.
A megrendelő szolgáltatást vesz és idő alapon fizet. 10 perc X Ft, fél óra 3X Ft és így tovább. Ehhez jöhet még +útiköltség, ha városon kívül van a helyszín, városon belül még "kiszállási díjat" sem kérünk.
A megrendelőt nem érdekli, hogy mi hogyan állítjuk elő a tartalmat, és nem is kell, hogy tudja/érdekelje, hogy mennyit próbálunk, például. És ez nekünk így természetes.
A hülyézést direkt eltúloztam, a drámai hatás kedvéért.
-
válasz
Pyttawrx #146955 üzenetére
A te árazásodba is benne lesz, max nem tünteted fel.
Nem. Ilyenekért soha nem kérnék pénzt. Mint ahogy azért az időért sem kérek pénz, amit a fellépés előtt várakozással töltök, dacára annak, hogy az alatt az idő alatt máshol dolgozhatnék (nem). Például ma is csak 10 percet zenéltünk, de előtte másfél órával már a helyszínen voltunk.
nem írtam senkire sem hogy hülye lenne.
v.s.
"ha nála kötsz ki, akkor az "ingyen" konzultáció, máshol fog jelentkezni, csak nem lesz így kiemelve."
Ez burkolt lehülyézés, úgy teszel, mintha mi azt hinnénk, hogy később már nem lesz lehetősége a kiesett bevételt legombolni rólunk.
-
kugli
aktív tag
válasz
Pyttawrx #146965 üzenetére
De akkor más oldalról közelítem meg. Minden szakma,szakterület más. Ebben remélhetőleg mindenki nagyságrendileg egyet ért. Értelem szerűen egy kőművesnek,vízvezeték szerelőnek,festőnek,burkolónak stb ki kell mennie házhoz-címre felmérni konzultálni stb. Autószerelőnek,lakatosnak asztalosnak ácsnak már nem feltétlen kell helyszínre mennie. De ez csak egy szelete annak a tortának,ami a foglalkozásokat összegzi. Vannak ugye azok a szakmák, ahol az ember magyarázat nélkül is tudja,hogy ha szüksége van az adott szolgáltatásra,akkor venni kell a fáradtságot a személyes találkozáshoz. És a szolgáltató részéről itt jön képbe,hogyan is viselkedik.
-
kugli
aktív tag
válasz
Pyttawrx #146965 üzenetére
"Plusz magánrendelésről van szó, aminek van költsége, de még mennyi. Az sem számít neked?" Ez is teljesen igaz pl egy autószerelőre,vállalkozásra. Vagy ott szerinted nincs rezsi,bérleti díj,egyéb költség?
Az egészségem mindennél többet ér! Nézetem szerint pénzben nem kifejezhető... Ettől többet csak a családom ér nekem. Szerintem mi elbeszélünk egymás mellett. Nem azt mondtam,hogy semmit nem ér a sok sok évnyi tanulás,lemondás áldozat stb,hogy orvos lehessen valakiből. Azt mondom ,hogy ez miatt nem kell vissza élni vele. És TISZTELET a kivételnek!
Lezárom a témát részemről azzal,hogy minden szakember azért kér pénzt amit akar,majd én eldöntöm hogy kell e a szaktudása vagy sem. (iszonyat pénzéhes lett a világ)
-
belinho
senior tag
válasz
Pyttawrx #146955 üzenetére
Pedig ez teljesen ugyanaz az eset, csak más jellegű szolgáltatás. Attól mert Aryes nem kér el 10 ezret a megbeszélésért, attól még lehet egy rohadt jó zenész, és ha őt választod egy csuda jó lakodalmat zenél majd le neked a zenekarával. Sőt, Aryes még akár olcsóbb ajánlatot is adhat neked mint a többiek, akik 10 ezret kérnek el már a megbeszélésért, és még a megbeszélés árát sem fogja neked kiszámlázni. Mert Aryes egy okos és jó zenész, és tudja ha olcsóbban dolgozik és jól, akkor híre megy, és rohadt sok kuncsaftja lesz.
-
válasz
Pyttawrx #146943 üzenetére
Szándékosan kiforgatjátok a szavainkat.
Egyikünk sem hülye.
Mondok egy másik, saját környezetemből vett példát: tegyük fel, hogy esküvőd lesz (vagy bárkinek a családból). Zenészt keresel a lagzira/szertartásra, ajánlanak valakit. Elmész hozzá megbeszélni a műsort, az időpontot, a tiszteletdíjat stb. de csak úgy áll veled szóba, ha előtte a kezébe nyomsz egy tízest. Ez is rendben van szerinted?
Ha igen, és lesz esküvő a családban, akkor jó szívvel ajánlanám a zenekaromat. -
belinho
senior tag
válasz
Pyttawrx #146935 üzenetére
Onnan indultunk, hogy a srác mondta, hogy felhívtak egy dokit és 10 ezer Ft-ba kerül az első alkalom. Erre mondtam, hogy akkor nézzen szét máshol is, mert sok helyen akár ingyenesen is megnézik. Erre le lettem támadva, hogy a szakemberek idejét meg kell fizetni.
Egyedül Aryes értette eddig, hogy miről beszélek. -
RandomName
senior tag
válasz
Pyttawrx #146542 üzenetére
Az esetek kb felében befektetésnek lesz vásárolva.
Már ott tartunk, hogy abban az épülő társasházban amin most dolgozunk, már több lakásról lehet tudni, hogy nem napi lakhatásra kell..
12 lakásból 1 még biztosan nem kelt el, 2 egyházi vásárlás, 1 valami gazdag ember csajának lesz, 1 után az előző ütemben épült ház egyik tulaja érdeklődik, 2 meg kijelentette, hogy ki lesz adva. A maradék kb ott akar lakni. -
Shokkolo
addikt
válasz
Pyttawrx #146542 üzenetére
a kettő együtt...
mi most veszünk, de hardcoore...
- kompromisszumot kötöttünk
- van tőke
- van fundamenta (3 is)
- van segítség
- és így is rengeteg hitel...Más választás nincs. Ha ebből csak 1 nem lenne meg, akkor semmi esélyünk nem lenne.
És az a hardcoore, hogy a vonzáskörzetbeli települések árai elérték az ittenieket. Tehát már kifejezetten "messzire" kellene menni, ami mindennapi ingázással sámolva, már nem nagyon opció -
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #146438 üzenetére
2000Ft adtam volna az sértés lett volna naki, tudom mennyiért dolgozik amúgy, mennyi az órabére
Másiknál
Ott voltunk szombaton reggel 9-től 11-ig, annyit segített hogy a haspáncélt levette meg az olajleeresztő csavart kiszedte leengedte az olajat, és megemelte a kocsi jobb oldalát és levette a kereket
Én meg onnan bontottam tovább és cseréltem ki a szélvédő mosó szivattyút, az olaj szűrőt mi cseréltük ki fent míg szedte le a haspáncélt
Megkérdeztem mennyi lesz azt mondta adjak 1000Ft-ot, én meg adtam neki 2000Ft-otÉn nem szeretek szívességet kérni inkább fizetek
(#146441) mezis
Mozgó rendőrök kellenének és kiszedni a veszélyesen közlekedőket, és nem csak gyorshajtásra gondolok
Zebra előtt nem állnak meg, Stop tábla, átmennek a piroson, úgy váltanak sávot városon belül is hogy majd összeérnek a kocsik, ezekhez nem kell gyorsan hajtani -
mezis
félisten
válasz
Pyttawrx #146436 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy veszélyeztetek! Egyrészt magamat, utasaimat, másrészt a szemben jövőket is, mert az ilyen bele fog kezdeni egy erőszakos előzésbe. Aztán majd lesz valahogy.
Inkább nem a 30-as táblával foglalkozom.
A traffival meg jobb lenne ha a munkavégzés alatt mérnének, büntetnének.
Mert akkor tényleg szolgálnának és védenének. [link]
Amikor dolgoznak az úton, akkor sokszor még a maximummal sem megyek, ha úgy látom, hogy túl közel vannak és nagyon elfoglaltak a munkások. Néha nagyon kicsi az oldaltávolság. -
mezis
félisten
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #146409 üzenetére
Van az a gyorshajtás ami nem veszélyeztet senkit
Én sokkal nagyobb gondnak tartom azt hogy sok sofőr azt nem tudja belátni ha a körülmények nem teszik az lehetővé hogy akár a megengedett sebességgel való közlekedéstGyorshajtásra fognak minden sofőr hibát, gyorsan hajtott igen, de nem azért ment neki a másiknak hanem mert rosszul mérte fel a távolságot, akár abból kifolyólag hogy keveset vezet nincs gyakorlata, túl agresszív volt
De a másik sofőr aki ugyan úgy gyorsan hajt de fel tudja mérni hogy mi a határ, mi fér bele, mi nem, és nem veszi sértésnek hogy ha még valaki tőle is gyorsabban akar menni, és hiába hajt gyorsan nem okoz balesetet soha
Engem nehéz megsérteni, mindenkinek az a véleménye ami
És meggyőzhető vagyok
És nem is hibátlan, pl rettentő kényelmes ember vagyok jó van az úgy mentalitással
Meg néha vannak rossz napjaim is(#146410) zeon.hu
Indéglenes korlátozásoknál is tartom azt a sebességet ami még belefér a túlzott gyorshajtás elkerülésébe
A megállítós gyorshajtást senki nem tudja kivédeni csak ha nagyon nem figyel vagy állandóan sebességhatár alatt nem autózik
Mert ugye 50-nél már 53felett büntethetnek, csak feltétele hogy megállítsák a járművet és helyszíni bírságot szabjanak ki
Most őszintén olyan sofőr nincs aki mondjuk 50-nél ne 55-57-el menjen néha néha, és elég az a pillanat hogy ép mögötte vanRégen nagyon nem érdekkelt a sebességkorlátok csak akkor még nem is volt ennyi sebességmérő
Én az útra a vezetésre szeretek figyelni kocsi minden rezdülésére
Tegnap is abban a röpke 950Km alatt egy percet nem ment a rádió, de szinte az egész útszakaszt vissza tudom idézni a kátyúkkal együtt
2007-2009 körül valamikkor voltunk autóval Horvátországa(soha többet), szinte az egész út a fejembe van, hol álltunk meg tankolni, pihenni, hol mentünk le kocsival a víz szélére hogy fürödni tudjunk, hol láttunk balesetet, hol autókáztunk mire szállást találtunk
Ebben elég jó a memóriám (Na de a nevekkel bajba vagyok)
-
sto1911
veterán
válasz
Pyttawrx #146355 üzenetére
Persze, de amugy tenni meg akkor se tenne erte, ha tudna. Nyithatott volna o is boltot, meg jarhatna Mustanggal, de jobb kopkodni. Ja, meg ha annyira draga, akkor fogjanak ossze, es hozassanak maguknak a Tescobol vagy ahonnan jol esik ketnaponta. De hat ugye ehhez mar gondolkodni kellene, nem csak fujolni...
-
bobace
addikt
válasz
Pyttawrx #146118 üzenetére
Mindkettő reális szerintem közép távon, gondolom jövőre még nem lesz drágítás, lenne is népharag. De tartok tőle, hogy a szolgáltatás színvonala is hanyatlani fog, de jobb biztosan nem lesz.
Hát a Telekom annyival drágább jelenleg, hogy jobban megéri az upc és mondjuk backupnak fenntartok egy mobilnetetTény, hogy a Telekom ha egyszer fejleszt, akkor szemre jobban csinálja. A környéken most húzzák az optikát, és nem csak felmennek az oszlopra, mint a többiek, hanem szépen földkábeleznek, azért ennek ára van ám. Másrészt le vannak maradva 3 évvel..
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #145998 üzenetére
Én 20GB HDD-nél léptem be a számtech világába, legalábbis a hardver résznél
Szakmunkásban 1995-96 még 286-386 gépeken tanultuk az alapokat, és még zöld háttér világításos monitoron, azt hiszem MS-DOS használva.
2db 486 gép volt rendes színes monitorral Windows 95-elAztán később(1997-98) még volt óránk ahol táblázatkezelő meg szövegszerkesztőt tanítottak alap fokon
Konkrétan annyi volt hogy ki volt osztva mindenkinek egy lap és azt kellet lemásolni, táblázatokkal együttAztán szünet jött, szakközépben ha jól emlékszek nem volt számtech óránk
Aztán belevágtunk a zenegép üzemeltetésbe vagyis a cég aminek dolgoztunk, na akkor kerültem kapcsolatba hardveresen a számítógépekkel, ugyanis zenegépekbe egy "PC" volt beépítve, ez túlzás, egy faros lemezre volt rácsavarozva az alaplap, a többi meg csak úgy mellédobálva tápegység, HDD, az alaplapból ment a hang a erősítőbe
Na ekkor kellet a HDD jumperezni hogy felismerje
Mennyi gond volt ezekkel a gépekkel, hol az erősítő hol a hangszóró halt meg, egy hangszóró csere kész élvezet volt a sok kiszedendő facsavar miatt amivel az elején a rács rögzítve voltSaját PC-m később lett nem volt pénzem sajátra, aztán egy két alkatrész jött a zenegépekből(memória, HDD) és akkor rászántam a pénzt egy alap gépre, de internet az még sokáig nem volt
Egyszerűen a falunkba nagyon sokká lett internet akkor is ilyen Dunaweb fajta antennás, 2006-ban vagy 2007 legelejénÉs a vicc az hogy azok a 20GB HDD még a ma napig megvannak, jó pár éve mikkor próbáltam még működtek is
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #145688 üzenetére
Hát én messziről jövök így az hogy mondjuk fél egy órával hamarabb érek be alap, így még arra az időre is fizessek a parkolásért
Mondjuk mikkor a Vásáry I. u. volt dolgom több órás akkor Keleti sor utcában parkoltam és szépen gyalogoltam (Térkép)
Ha egy mód van rá én nem fizetek parkolásért, már ha valamennyire ismerős vagyok a helyszínen
-
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #145591 üzenetére
Igen
Öcsém ép utazott a buszon azt hiszem csuklós volt, majd abban a kanyarban olyan lendülettel vette a sofőr hogy az egyik nagy tábla üvegje berobban, a kaszni csavarodása miattRégen Debrecen is milyen más volt, milyen nagy szám volt mikkor megnyílt a Metro, majd jóval később a Cora, na meg a pláza
(#145592) pomorski
Nekem az a bajom vele hogy még mindig egy nagy falu
Mint a DM esete is példázza hogy nem volt akkora forgalom hogy nyitva tudjon maradni és bezárták az üzletet
És régen meg még rosszabb voltÉn a 126-ba jártam végig először szakmát tanultam 2+2év(Komádi kihelyezett 2év, majd 2év szakma,elektroműszerész), majd még 3év szakmunkások szagközépiskolájába, értségi miatt(azért lett 3év mert buktam, kémia meg a német nem ment)
-
dobolan
senior tag
válasz
Pyttawrx #145189 üzenetére
Értem én, csak az eljárást nem. Az autós rész onnantól tele van, hogy nem a mekihez tartozó úton kell várakoznod.
Egy erőltetett példa: Ha teszem azt a Fórum parkolójába nem fér(sz) be, mert tele van (volt már ilyen) akkor lehet kezdeni befoglalni a Hunyadit a Bartókig a buszsávban? Ne már
Ha nincs hely, és nem akarsz az étterembe menni, akkor várakozz ott, ahol megengedett. Főleg ne akadályozd azt, aki arra használná a bekötő utat, amire az való. Szerintem. ezt ne vedd magadra, csak így könnyebb volt fogalmazni.Tegnap a Tesco-KFC-nél az István útról egyenesen a Tesco parkolóba sem lehetett bejutni, mert 2 vödör moslékért blokád alakult ki
-
dobolan
senior tag
válasz
Pyttawrx #145184 üzenetére
Mi a kivitelezhetetlen? Ja, hogy nem 10 méterre parkolsz le az épülettől? Hát az biztos, viszont a szervízút mindkét oldalán van parkoló egészen az Aldiig
Sajnos gyalogolni kell, de hát erre valók a lábak!
Amúgy meg van olyan szitu is pont ennél a Mekinél, hogy a drive behajtó sávjában a 10 emeletesek felől kanyarban végig a sor, de akad olyan majom, aki a Füredi felől jön, és balra kiteszi az indexet, és stop. Szal aki kifele/befele akar menni, mondjuk a lakótelepre, mert ott lakik, az nem fér el.win win szitu a javából.
-
Diokhan
addikt
válasz
Pyttawrx #144779 üzenetére
A végfok csak az előfokból érkező jel végerősítéséért felel, nem a komplett tápellátásért. A végfok hibánál nem megy el minden teljesen, hanem csak kásásan, halkan és recsegve szól, ha szól egyáltalán. Ezt a hibát okozhatja egy elvált forrasztás gyakorlatilag majdnem bárhol.
-
Soma01
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest