- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #158492 üzenetére
Szoktam nézni, csak amikor beleakadsz saját sztorival...
Ha valakit érdekel a sztori:
Feleségemnek vettünk egy régi Ignist. 1. autó, friss jogsihoz... tökéletes.
"olcsó", van alkatrész és nem egy vagyon ha baj történik, de cserébe megbízható és működik.
A gond, hogy anno gázos volt, ki lett véve, de nem lett lepapirozva rendesen a covid érában. Sebaj, kértünk hozzá minden papirt, kitölt, pecsét bla bla bla, irány az NKH, mert ez "átalakítási engedély" utáni vizsga, és csak az NKH-nál lehet.
- Elmentünk, 1. vizsga bukta > túl magas a CO érték
- Szereztem kölcsön lambdaszondát, jó volt egy próbamérésen (fékcentrum),
így nincs mit tenni vettem ÚJ-akat, alsót és felsőt is.
Próbamérés a fékcentrumban újra, perfekt.
- Irány a 2. vizsga > bukó, rosz a CO (WHAT ?! ?! ?!)
- ha már ott vagyunk, irány a Balmazújvárosi-Köntösgát sarkon lévő Suzuki szalon, próbamérés (5 perccel a bukás után) > tökéletes érték!
Szóval előtte utáni 2 külön helyen tökéletes... ott pont nem. (rendes fizetős mérés, nem "haveri")
Mivel nem vihettem máshova, le kellett nyelni a békát, vettem egy új katalizátort (nem épp olcsó).
Berak, próbamérés, érték változatlanul tökéletes... irány a vizsgasor.
Látták hogy új a katalizátor, egyből átment. Köszicsoki...
A csattanó, hogy a régi állítólag "szar" katalizátort eladtam (visszavásárlási garral), hősünk berakta az autójába, mert neki tényleg tönkrement, elment egy független vizsgahelyre és instant gond nélkül teljesen jó CO értékkel át is ment.
Köszönöm NKH, +2 vizsgadíj, 5-6 próbamérés ára, és egy feleslegesen megvett katalizátornak hála szegényebb lettem közel negyed millióval.
Tehát bárhová, csak oda nem (csak na nincs más opció). -
-
7Sony7
addikt
válasz
Aryes #158311 üzenetére
Vasárnap nemigen találsz.
Viszont én leszedném a kereket, megézni, hogy mi van. Lehet, hogy el sem szabad indulni vele, mert valami beakad valahova, stb. Bár a legvalószínűbb, hogy beszorult egy kavics a fékhez. Ez elvileg kijön, ha lassan hátrafelé gurulva fékezve mész 1 métert .
-
-
-
-
-
gazso75
aktív tag
válasz
Aryes #158086 üzenetére
Én meg inkább a Wise-t ajánlom, és ha érdekel tudok küldeni ajánló kódot
A Revolut évek óta folyamatosan veszteséges a Wise nyereséges, emellett a rajta lévő pénz után kapsz minden hónapban visszatérítést, a számlaszám magyarnak számít tehát sok esetben ingyenes az utalás rá, és él a másodperces küldés. -
vlevi
nagyúr
válasz
Aryes #158103 üzenetére
Én sem vagyok teljesen benne a témában, csak azt tudom, amit olvastam.
A te általad említett cikk ott sántít egy kicsit, hogy 90 helyett 103-t említ. A vezess.hu táblázatban viszont az van,nehogy ott 15 a kozig bírság határa, tehát 105-ig nem kapsz csekket, ha a +3-t meg bele számolod, akkor 108-ig.
De tényleg nem érdemes rugozni azon a +3-on.
Aki 150-el közlekedik városban, az leszar mindent. Telexen olvastam, hogy ma is bemértek valakit az Árpád hídon 167-el. [link] -
vlevi
nagyúr
válasz
Aryes #158100 üzenetére
Nincs +3
Most ezt találtam.
[link]
Van egy táblázat, 100foltootti sebesség határnal, +20km/h nal jon a 30 ezres csekk. Vagyis pályán, 150km/h.
De,ha megallitanakakkor 131-nel is befigyel a helyszíni bírság.
Persze pályán nem fognak megállítani, ezt csak úgy mondtam.
De városban lemeszelhetnek 51-nel is. Igaz, eddig is megállithattak volna 54km/h-nal, helyszíni bírságra, de ilyen szerintem nagyon régen nem történt már meg senkivel. -
-
-
-
-
patex1983
őstag
válasz
Aryes #157986 üzenetére
Én meg már idejét sem tudom, mikor kapcsoltam be utoljára a "gépet", ami egy ezer éves laptop.... Régen én is építettem asztali pc-t, fejlesztettem, szeretgettem, de aztán eladtam. Lett egy laptop helyette. Eleinte hiányoztak a játékok, de aztán leszoktam róluk.
Ma meg már mindent telefonról intézek, kényelmesebb, gyorsabb, mindig kéznél van és nincs olyan, amit ne tudnék rajta elvégezni. -
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #157983 üzenetére
Nekem üresjáratban 2012 decemberében 1.7GB evet
De akkor szinte nem ment semmi program
[kép]Ha elkezdtem böngészni akkor 2.7-3-ra fel is kúszott
Amúgy ugye ez attól is függ mennyi van a gépbe mert ha több van akkor üresjáratban is többet használ valamennyivel
Mostani gépem se csúcs (profilom) főleg VGA terén inkább gyenge
Játék közben 10GB felett eszik kicsit, úgy hogy a vga 100%-on pörög[kép]
Ha vga cserélnék akkor memóriát is kellene vennem mert kevés lenne a 16GB -
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #157951 üzenetére
"Valamit nagyon jól eltaláltak rajta annak idején, mert gombnyomástól kb. 20mp alatt feláll a rendszer " - úgy 10 éve nekem is volt egy ilyen lassú gépem
, már majdnem el is feledtem
Ami az SSD-t illeti, ha szerencséd van, akkor nem forrasztott (2nd gen Iszéria, még aligha, viszont M2 se igen van), jó eséllyel nagyon olcsón tudsz bele rakni egy 1TB-osat, ami tuti jó ideig elég leszA Noname-ek 15 ezer ft-tól indulnak (ehhez a géphez szerintem az is OK) a nevesebbek 20 ezertől. Ha pedig nagyot gondolnál, 31 ezertől már van 2TB-os is.
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #157951 üzenetére
Sajnos nem tudom felfogni milyen lehet 4GB-vel az élet manapság, már 11. éve 32+ ram van a gépben
Gondolom SSD-re menti a ram tartalmát, olyan hibernáció féle lehet, mint amit a Windows csinál.@Pyttawrx: "kiválóan alkalmas játékra" < "Játékra,munkára,tervezéshez tökéletes választás!"
Csak remélni tudom, hogy aki megveszi, az is tisztában lesz vele, mint mi.Mondjuk mit érdekel az engem, nem én árulom
A saját gaming laptopomon inkább lemondtam a 144Hz-ről a fényerő javára, azóta se bántam meg.
-
werszomjas
addikt
válasz
Aryes #157920 üzenetére
Mi idén a Nádudvari idősek otthonában kaptunk helyet nagymamámnak. 1-2 hónapot kellett csak várni.
De igen, kérdezz körbe, küldd el mindenhová az ajánlatot, iratkozz fel.
Nádudvarinál pl úgy volt, hogy fel kellett iratkozni várólistára, be is kellett fizetni pénzt előre. -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #157920 üzenetére
Úgy tudom ilyen nincs.Vedd fel a kapcsolatot MINDEGYIKKEL "hátha" alapon. (Nyilván minél jobb és/vagy drágább annál esélytelenebb.
Még az sem megoldás hogy árgus szemmel figyeli az ember hogy mikor szabadul fele egy hely (mert ugye a "műfaj" miatt biztos gyakran van üresedés) de már be is töltik.) -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #157856 üzenetére
25 vagy 26 fok teljesen rendben van amikor odakinn kánikula van. (főleg ha alacsonyabb páratartalommal is párosul ez a hőmérséklet mondjuk 50-60%-ossal mert 26 fok 80%-os páratartalom mellett már kellemetlen, azaz izzadsz.
Főleg hogy a hivatalosan egészségügyi ajánlás a külső és a belső hőmérséklet között MAXIMUM 8 fok celsisuban.
Ami valljuk be nem annyira baba ha kinn van 36 fok árnyékban.Nekem a 25 fok celsius alacsony páratartalom mellett a lakásban tökéletes: nyilván egy pólóban rövidnadrágban, vékony zokni pl. titok vagy boka. (nem szeretek zokni nélkül lenni)
-
Sanki
addikt
válasz
Aryes #157820 üzenetére
Vettem 1 sóklíma gépet allergia miatt itthonra (illetve mivel helyileg Hajdúszoboszlóra kellene járni évente, 1 teljes pedigkezelés 20 alkalom), amibe nagy tisztaságú sót érdemes rakni (jó elvileg a sima bolti só is, ami rendes NaCl, de ugye sok termékre rá sincs írva, hogy mi, illetve hány % egyéb anyag van benne).
-
Thermaltake
tag
-
dobolan
senior tag
válasz
Aryes #157620 üzenetére
Szerintem is erről van szó amúgy némi guglizás után:
Check the light on your power supply. Your Xbox 360's power supply also has a light on the back. This light can help you determine if your power supply is failing:No light - The power supply is not receiving power from the wall.
Green light - The power supply is working correctly and the Xbox is on.
Orange light - The power supply is working correctly and the Xbox is off.
Red light - The power supply is failing. The most common cause is an overheating power supply. Unplug it on both ends and let it sit for at least an hour. -
vlevi
nagyúr
válasz
Aryes #157562 üzenetére
Valami hasonlót akartam én is írni.
Ha jól tudom, a HD az a 1366x768 felbontás volt, ami kábé semmivel sem egyezik, minden fajta TV adás formátumot (minőséget) konvertálni kell rá.
A HD TV-k képesek voltak fogadni a FullHD tartalmat, de értelemszerűn kábé 1.5-el le kellett osztani a pixeleket, hogy meg tudja jeleníteni.4K tartalmat én is nagyon ritkán nézek, megeléxek a FullHD-vel.
De, éppen azért, amit te a HD TV-re írtál, egy 55 vagy nagyobb méretben már érdemes a 4K-t keresni.
Miért? Mert a FullHD az már szinte csak a legalja belépőszintet jelenti a gyártóknak, kb ugyanúgy, mint 15 éve amikor lehetett kapni HD és FullHD TV-t, már akkor is a HD-k azok a futottak még kategória volt, és a FullHD-ban lehetett látni az újdonságokat.
Manapság már a 4K panelek gyártása nem nagyon drágább, mint egy FullHD panel, és a fejlesztéseket inkább a 4K TV-kbe teszik bele.
Egy 4K TV teljesen jól meg tudja jeleníteni a HD minőségben sugárzott focimeccset, mint ahogy a Colombo századik ismétlését is az Izaura TV-n
Nagyon nagymértékben függ a forrástól. Van olyan, nem HD minőségű TV adás, ami teljesen elfogadható, de példának okáért a Viasat Film az egy okádék, annyira foltos, pixeles, mintha 20 évvel ezelőtti, kaputelefonnal felvett videót néznél a Youtube-on, 240p lebontásban... -
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #157542 üzenetére
Én már volt, hogy kerestem annyit amennyiből 60 ezer mínuszt nem vettem volna észre, de nem sokáig sajnos.
2020-ban barátnőmmel havi 300 ezer ft + rezsit fizettünk csak az albérletre, mindenünk megvolt, és ígyis eltudtunk tenni havonta 3-3 kilót ... Akkor gondolhatod, milyen volt a fizetésAmi pedig a családját illeti apuka vállalkozó akinek elég jól megy az üzlet, és mivel a hobbija is amit csinál, ezért nála heti 6-7 nap a munkaidő, és így szépen lehet gyűjteni.
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #157435 üzenetére
Már az is baj, hogy segítőkész akar lenni az ember az embertársával, és hogy fel akarom készíteni a rá váró eseményekre.
Idén nyáron lehet kitekerek 6 év után újra Váradra, és gondolkodok rajta, hogy szerzek valahonnan egy bicajhoz való pótkocsit, aztán jól bevásárlok odakint...
-
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #157373 üzenetére
nem értem miért akkora baj ha nyitnak egyet a város ezen felére is...
nem vagyok nagy meki látogató, de hébe hóba 1 sajtburger jól szokott esni, főleg egy húzós nap után mikor szó szerint hajnalba esek haza és SOS kell valami kaja.
Akkor egy nonstop mcdrive kb a megváltás. -
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #157347 üzenetére
Vagy esetleg az első "talpraesettségi" teszt, hogy képes-e bedobni egy google translate-be ?!
avagy van-e problémamegoldó képessége?Egyébként megnéztem, itt tényleg kell a kaníi nyelv, tehát maga a hirdetés is egy nyelvi előszűrő:
-személyzeti koordináció
-Vízum és munkavállalási engedély ügyintézés
-Szállás, utazás, segítségnyújtás egyéb felmerülő kérdésekben
-Segítségnyújtás a hatóságokkal kapcsolatos adminisztratív ügyekben
-Tolmácsolási feladat -
RandomName
senior tag
válasz
Aryes #157302 üzenetére
Amúgy meg nem röhög, együtt érez.
Kb 20 éve a Pósa utcán melóztam, és átmentem délben egy kávéra a közeli kocsmába.
Talán ez az épület volt: [link]
Úgy fogadtak, hogy "szia Sanyi, mi ez a fejkendő, sör, vagy kávé?"
Be kellett mutatni a személyimet, hogy nem én vagyok a Sanyi.
És akkoriban többen is mondták mások, hogy van egy alteregóm, de fél év alatt kikopott a dolog. Kerestem, de nem találtam meg.
Pedig szívesen végigtrollkodtam volna az összes kocsmát vele ahol bármelyikünk előfordult. Mondjuk 20-40 perc különbséggel megérkezünk, és adjuk a hülyét, meg ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest