- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
válasz
Sanki #101786 üzenetére
Én az Orbán autóssulinál voltam 5-6 éve, s Varga Lajos volt az oktatóm. Nagyon érti a dolgát, türelmes, és segítőkész. Alaposan megtanít mindenre. Mindenképp őt/őket ajánlanám, a Kresz oktatás is színvonalas volt.
Bejárni egyébként nem szükséges, anélkül is meg lehet tanulni, de én sok mindenre úgy emlékszek, ahogy a hölgy előadta a dolgot, szóval inkább az a megoldás ajánlott.
Apropó, láttam Lajost múltkor a forgalomban, egy új fehér Toyota Corollával. Hát, abban szívesen újból megtanulnék vezetni... -
-
Zola007
veterán
A 2. posta a központi csomagos posta, ha az elosztóból a csomagos postaauto közvetlenül viszi es nem talál otthon, akkor ide is adja le.
16-os ablak
De ezt rá szokták irni az értesitöre is.Ui: ha fehér nyomtatott szelveny, akkor biztos, hogy a 2-es postàn van és el kell keseritselek, de erte kell menned, különben visszaküldik.
Az a hivatalos csomagos posta, a lakcimtöl fuggetlenul minden központi csomagos postaauto altal kezbesithetetlen csomag oda kerül vissza.
Tudom, hulye a rendszer, de csak nekik van erre külön nagy raktáruk -
birq
tag
Erről eszembejutott egy sztori ami kb 1 éve történt velem. Hasonlóan kezdődött csak én értesítőt sem kaptam a küldeményről, hanem felhívtak a postáról hogy van ott valamim, amit ha nem veszek át akkor holnap visszaküldik
Ekkor jeleztem hogy délután értemegyek. Meló után be is ugrottam a postára és kértem a csomagomat. Legalább 20 percen keresztül keresték mindenhol, már majdnem el akartak küldeni hogy nincs csomag, aztán egyszercsak az egyik ügyintéző asztalán megtalálták, mert odakészítették hogy gyorsabban meglegyen ha megyek érte
-
törölt tag
Akkor az vélhetően a 17-es postán lesz. Azt tudom elképzelni, hogy a kézbesítő még nem ért vissza, és nála van a csomaglista. Amikor arrafelé laktam is ilyen volt. Valami miatt húzgálják magukkal feleslegesen azt a papírt is amihez nincs náluk küldemény... Vagy ilyesmi. Nagybátyám dolgozott ott sok évet (kirabolták a Derék utcán, azért jött el) ő mesélt erről sokat.
-
bul07
nagyúr
gearbest már nem játszik, főleg az ilyen kicsi olcsó dolgoknál, amióta van szállítási költség
Konkrét esetben is 0.42$ a szállítás , na ezért nem rendelek már semmit tőlük
Oké hogy pár dolog összepakolva és nincs szállítási díj, de én amit kitalálok hogy kell azt meg is akarom venni, nem várni hogy hátha jön még valami hogy 0 legyen a szállításMost is linkeltem a Sim adaptert, és rendeltem is 3db-ot, mert jó ha van(persze van itthon vagy két szett, de osztogatni szoktam ismerősöknek)
(#97111) sto1911
Na igen a szükség nagy úr
Egy ismerőst dögevőnek csúfolnak, és nem azért mert dögöt eszik , hanem mert falusiakat fuvarozza ha szükség jön, kórház, temetés ilyenek, és jól megkéri az árát egy 15Km út oda vissza 4000Ft, ha várni is kell akkor több, na ezért dögevő más kárán gazdagodik
(#97113) sirály69
Ha gondolod nekem van(bár meg kell néznem hogy nem a fogytam ki), és 100Ft + postáért küldök egyet
Írj rám ha más nincs -
Morgal
aktív tag
Van még egy nem annyira ismert, de minőségi fotólabor - Profilabor a neve, a Kölcsey Központtal átellenben van a bérházsoron - pont a zöldséges mellett. Elég alacsony áron dolgoznak és minőségi Kodak Royal papírra hívják elő a képeket - mert ugye nem gagyi módon nyomtatják, hanem vegyszeres technikával dolgoznak. Kicsit olcsóbb a Tennó-nál és a Kodak Royal papír vastagabb és tartósabb is, mint a Fuji amit a Tenno-ban használnak!
-
mghltm
addikt
-
zeon.hu
nagyúr
A Román helyi sim a legegyszerűbb, ha csak 3 napra kell, de hosszútávon a voip-al rengeteget lehet megtakarítani.
Nincs itthon semmilyen szolgáltatónál/flottánál még csak hasonló sem, hogy 3Ft-ért beszélhessen az ember.
Mobilnetre többet költök (korlátlan, 3690/hó), de mivel itthon nincs vezetékes net, ezt használom, így ez is költségcsökkentő. -
zeon.hu
nagyúr
Veszel egy orange sim kártyát, nevetségesen olcsón adnak rengeteg percet és még adat is lesz benne.
De ha mindenképpen ragaszkodsz a saját számodhoz, akkor ugyanitt vehetsz csak adatkártyát is.
Még itthon regisztrálsz egy voip szolgáltatónál (Megavoip most a legolcsóbb), feltöltöd 5 Euroval (10 a minimum feltöltés, de külső oldalról lehet 5-öt is tölteni, amerikai címmel meg a 27% áfa is csak 6% lesz), telefonra felteszed a legegyszerűbb voip klienst (MobileVoip), belépsz a Megavoipnál megadott adataiddal (caller id-nél bejelölöd a számodat) és percenként max 3Ft-ért telefonálsz (vezetékes irányba kb 60 fillér).
A megmaradt összeget itthon is felhasználhatod később.
Voip híváshoz mindenképpen kell net.(2 éve nem indítottam gsm hívást se itthon, se külföldön, szóval működik és sokkal olcsóbb minden másnál)
-
hucsikoi
senior tag
Annyit tennék még hozzá diablo1984 kolléga válaszához, hogy elvileg kapsz egy tájékoztató SMS-t miután átléped a határt. Abban minden pontosan le van írva. Nekem legalábbis azonnal küldték, amint átléptem a határt.Egyébként én is 30-as vagyok.
#94439 A telefonod beállításai között tudod engedélyezni vagy tiltani.
-
diablo1984
veterán
Ha hívatod magad, akkor ők helyi tarifát, te meg 4+áfát fizetsz a fogadásèrt! Ha ingyen hívjátok egymást, akkor ha tèged hívnak ingyen, akkor csak a fogadásèrt fizetsz! Ha te indítasz hívást kintről, akkor helyi tarifa+20+áfa a díj!a roaming szolgáltatás aktívságát határt lèpès előtt ellenőrízd, mert lehet aktiválni kell ès azt csak honos hálón tudod! Az adatforgalmat a telón kapcsold ki, mert tud roaming adatforgalmat is generálni! Az árak amiket írtam nem forintra pontos árak, nem kerek forintba kerülnek!
-
devil-k
nagyúr
Mondhatni "semmi".
Ubuntu Desktop Edition
700 MHz processor (about Intel Celeron or better)
512 MiB RAM (system memory)
5 GB of hard-drive space (or USB stick, memory card or external drive but see LiveCD for an alternative approach)
VGA capable of 1024x768 screen resolution
Either a CD/DVD drive or a USB port for the installer media
Internet access is helpful -
mezis
félisten
-
copass
veterán
ha szerencséd van akkor előzményekből, a törölt fájlokat visszatudod kaparni.
de azért mennyire bexariak:
"The Cerber Encryption ProcessWhen first run, Cerber will check to see if the victim is from a particular country. If the computer appears to be from any of the following countries, it will terminate itself and not encrypt the computer. Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Moldova, Russia, Turkmenistan, Tajikistan, Ukraine, Uzbekistan "
-
br.rak
őstag
Én már régóta nem követem aktívnan, hogy melyik vírusirtó a legjobb, de van itt külön topic e célra
http://prohardver.hu/tema/melyik_a_legjobb_virusirto_progi_kerdes_elott_olva/friss.html
malware irtásra talán ez:
Malwarebytes Anti-Malware
-
br.rak
őstag
ha egyszer bejutott, egy rendszerfolyamatnak álcázza magát, minden indításkor betölt és kódolgatja a fájlokat. Nem kell megnyitni magadtól semmit, pont ez a lényeg, ha egyszer elkaptad, akkor marad.
Szóval szerintem szereld ki a hdd és egy tiszta gépen futtass le egy alapos vírus vizsgálatot,rootkit és malware irtással egybekötve.
-
tahepa
senior tag
-
Real Ghoost
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest