- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobolan
senior tag
válasz
KROK640 #169132 üzenetére
A nyomorultság felsőfoka nem ez, mert ennek legalább van autós szempontból értelme.
Van a monostorpályi u.- mikepércsi u. kereszteződés, ott a mikepércsit átszelő zebrára csak akkor kapsz zöldet, ha nyomkodod az oszlopon a baktérium és vírus transzmittert.
Amúgy akár piros, akár zöldet ad, a kocsi forgalom rendje semmit nem változik. Lehet spórolnak az izzóval...
Ráadásul bicajosnak még kényelmetlenebb, mert, ha nem nyomták, nincs olyan, hogy szerencséd van és zöldre vált. Ja, tényleg tolni kéne. Ettől már csak az jobb, ami 200 méterrel arrébb van és a Meki szülte meg. Természetesen nulla keresztforgalom érzékelővel, 2x1,5 perces zöld a semminek feltartva a monostorpályi út forgalmát. -
válasz
KROK640 #169095 üzenetére
Nem tudom honnan hová jártál autó nélkül, hogy régen még jó volt, de én 24 éve kerültem Debrecenbe, de első megállapításom az volt, hogy katasztrófa a tömegközlekedés, iszonyú nagy távolságok vannak, autó nélkül hogy lehet élni ebben a városban?
Budapest és Miskolc után tettem ezt a megállapítást, mindkét helyen mintaszerű a tömegközlekedés, és tegyük hozzá, hogy akkor itt még a Volán csinálta, több/nagyobb buszokkal, azóta ez valóban romlott, de előtte és azóta is el lehet mondani, hogy minden a villamosra van felfűzve (a 2es vonal indulása óta ez még inkább így van), csak annak kényelmes a város, aki a villamos vonala mellett lakik, és oda akar eljutni, ahol jár a villamos.
A buszok ritkán járnak, a megállók iszonyú messze vannak néhol egymástól, átszállással közlekedés gyakorlatilag teljesen véletlenszerűen lehetséges, semmiképpen nem átgondolt tervezés eredménye... -
bobace
addikt
válasz
KROK640 #169088 üzenetére
Most volt nagyon durva a kontraszt számomra, mikor a héten Veszprémben voltunk.
Alig voltak autók, itt-ott van egy lámpa. Főbb belvárosi utakon is csak lézengtek az autók, mint itt a 90-es években utoljára kb...
Persze ott meg a kis utcák és kevés hely miatt amúgy sincs parkoló, mindenhol is állnak.. járda, sarok, bárhol, ahol csak úgy tűnik, hogy nem akadályozza a forgalmat..
Mondtam is magamban, ide kéne költözni.. -
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #168997 üzenetére
Nálunk kb 10:30-kor lett áram egy fázison az utcában, a másik kettő még nem megy. De hidd el elesett a Nyírség nagy része is, sajnos nincs elég ember (vagyis ugye leépítették a nagy létszámot). Most jöttem Nyíregyről, haváriaközpontot is felállítottak pedig, gondolom itt Debrecenben is van valami hasonló, de arról nincs infóm.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #168984 üzenetére
Olyan 16óra óta itt falun Debrecentől 60-70km nincs áram.
De érdekes mert közvillágítás meg van. És a falu másik felében is. Tippre nem minden fázis van oda.Remélhetőleg holnap déllelőtig helyreáll mert addig kibírják a hűtők.
Uttána kénytelennek leszünk öcsémékhez áttvinni amit csak lehet. Nem tudom ha lesz kárrunk erre a biztosító fizet e. -
válasz
KROK640 #168921 üzenetére
Jaja, ez a kettő volt a két 'menő' áruház. Amikor megnyitott a Marathon meg az Adams vagy Adam's... ott csodálkozott mindenki.
Tiszta nyugati feeling.
Az Unióban én is emlékszem a büfére. Régen sok helyen 'karos kávé' volt. Nővérem azt vadászta még 12-15 éve is. A Csapó utcán volt, a főtérhez nagyon közel egy kis kávézó...ott sokáig túlélt egy ilyen gép.
A Centrumtól nem messze a Helyőrségi vagy milyen klub (tiszti klub?) mellett volt a csavaros (Carpigianni) fagyi. Nálunk az volt a menő még gyerekként.Bár már nem emlékszem rá mikor nyitottak ezek. A Marathon a Miklós utcán volt, a Piac utcához közel, az Adams meg a Petőfi téren.
-
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #168894 üzenetére
Úgy vártam ezt a visszavágó kérdést...
A gyerekek nem hiszem, hogy autóval közlekednek...
A tanárok... hát, lehet, hogy ők jönnek-mennek
Én meg HOban vagyok, és csak diszkosz halkajáért ugrok be a belvárosba leginkább.
De akkor is, máskor nyáron szerintem napközben tuti nem volt ekkora a forgalom. -
-
elfelejtette
veterán
válasz
KROK640 #168833 üzenetére
Hivatalosan azt mondták anno, hogy a Kossuth-Burgundia kereszteződésben így a Kossuth utcán kifele jövők folyamatosan több ideig kapnak zöldet, mivel ott a Faraktár felől befele nincs autós forgalom, az alatt a kis idő alatt, míg a buszok zöldet kapnak, annyi idő alatt meg nem érnének át a gyalogosok a sok sávos úton.
Mechwartnál dettó. -
Dan-szan
senior tag
válasz
KROK640 #168822 üzenetére
Most hogy végigolvastam és aztán végig is gondoltam összeállt a kép. Ezek tényleg előre tervezett dolgok és abban az állapotban ahogy írtad.
Ugyanis a környezet már régóta kikerült a képletböl ( Civaqua - akksi gyárak program), tehát mehet a gyalogos szivatás teljes gázzal. -
vlevi
nagyúr
válasz
KROK640 #168709 üzenetére
Nekem egy másik legendás autótípus jutott eszembe erről a színről, akkoriban libafos zöldnek hívtuk
[link]
De igazából ezen a Mercuryn nem tűnt fel olyan nagyon, hogy ez az a szín lenne.
Aztán lehet, hogyha élőben látnék egy ekkora, közel 5x2 méteres valamit, akkor lehet, hogy feltűnne -
-
-
-
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #168635 üzenetére
+1
Rengeteg ideig használtam utcára is munkavédelmi megoldásokat, de mára én inkább túracipőt veszek.
Átlag sportcipőnél bele van írva a papírba, hogy alkalmi használatra, a túracipők meg 10+ órát is tudnak, illetve nincs korlátozás, hogy csak terem/pálya/stb....
Bőrcipőből meg kb az ortopéd ami engedi, hogy egész nap talpalj, és ne csak kocsiból ki, irodába be, ott ülve elvagy, onnan haza jellegű felhasználás legyen. A legtöbbre, mint a sportcipőkre az van írva, hogy alkalmi. Ezt jellemzően úgy nevesítik, hogy max 4 óra/nap. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #168592 üzenetére
Nem tudom.
Imádnivalóan vadregényes az építőipar azon része amit csinálok, de a körülményekből kezd elegem lenni.
Elegem van a télen befagyott fesztiválwc-ből (már ahol van egyáltalán wc az építkezésen), a hungarocell-en (ha van) egészi évi hideg kaját ebédelésből, az ivóvíz nélküli építkezésekből, a téli -15C és nyári akár +60C közötti melókból.
Valami télen-nyáron egyformán temperált melót szeretnék*, rendesen bejelentve, munkaruha/táppénz törvény szerint, legalább ennyi pénzért (400+ nettó), Debrecenben, vagy a H.böszörmény felőli oldalán.* Az sem baj, ha nem klasszikus épületvillamosság. Értek rengeteg dologhoz, de mivel ez 1996 óta az első munkahelyem, elég hülye CV-t tudnék csak írni. Egy melóhely + motiváció + 1 oldal kiemelt project + skillek.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
KROK640 #168475 üzenetére
A One topikba írtam pár napja, hogy egy hónappal ezelőtt indult a szolgáltatás áthelyezési mizéria, és még semmi.
Bár ebben a Telekom is vastagon benne van, (bérelt vonalon leszek) ők is töketlenkednek rendesen . Ügyfélszolin a csaj azt sem találta hogy jönniük kellene bekötni. Aztán csak meglett, és akkor derült ki hogy a szerelő beírta, nem tud jönni, tehát ha nem telefonálok nem tudom meg, hogy hiába vagyok otthon és várom bizony nem fog jönni aznap
.
Most ott járunk, hogy holnap jön bekötni , pár nap múlva jön a futár a box, modemmel. -
foxymaci
senior tag
-
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #168318 üzenetére
Tavaly az egyik 3 éves őszibarackon már egy kisebb kosárral termett. A 2 éves nektrarinon is volt egy szem termés. Idén azon már sok lett volna ha nem fagy le. De a sárgabarack már évek óta lefagyott, kb 5 éve volt utoljára bár azokat is fiatalítani kellett, mert az öreg fák kipusztultak.
Állítólag ide a falu szélébe is lakóparkot akarnak építeni nekik, kurva jó lesz ha tényleg így van.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #168314 üzenetére
Ezt írtam, a Vekerinek már vége. Be kéne szántani, befüvesíteni jobb mint az a sívó föld.
Nem azért ide teszik mert otthon nem gyártják már, hanem a VÁMOK miatt, az volt a lényeg hogy az EU-n belül legyenek. Az hogy itt meg több ok:
- egy marék rizset kell fizetni a melósnak
- NULLA környezetvédelmi ellenőrzés/követelmény
- brutál támogatásokat is kapnak, hogy KONKRÉTAN IDE és pl. ne a románokhoz menjenslek. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #168309 üzenetére
Ezt szajkózták sokan: SEMMILYEN szükség sincs a gyárakra, a legfontosabb, hogy nincs elég helyi munkaerő de a bérek sem olyanok (hisz csak "gyári meló") hogy jelentős számú minőségi életkörülmények alapítására alkamlas munkaerőt eltartson.
Nyersanyagok sincsenek, egyeb erőforrás sincs: pl. víz
Anno is jól megvezették a népet a "Civaqua" programmal ami (kapaszkodj meg) már az 50-es években szükségesnek láttak azaz: a keletiből (tehát a Tiszából) vizet juttatni a Nagyerdőbe és a Vekeri-tóhoz is. Erre mit csináltak: az akkugyárig megépítették majd HUSS "véletlenül" elfogyott a pénz...
A Vekerinek gyakorlatilag konyec, de a Nagyerdőnek is lassan annyi...Nyilvánvaló (így utólag) hogy fű alatt már egyezkedtek a kínaiakkal akik kikötötték, hogy CSAK akkor jönnek, ha lesz VÍZ , hiszen az akkugyártáshoz kiemelten fontos. (Nem pontos hasonlat de mint a timföld az alumínium gyártáshoz)
Erre előásták ezt az évtizedek óta elfekvő ötletet és ennek "leple" alatt nyélbeütötték a dolgot. -
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #168310 üzenetére
Őszintén szólva nem is tartom olcsónak, így nem is veszek. Inkább eszek befőttet tavalyról (körte, barack, szilva, cseresznye - persze idén szinte minden lefagyott).Az almát vagy 3 éve ősszel vettem Nyíregynél az út melletti árusnál utoljára szóval nem értem minek volt annyira bekenve azzal a valamivel, amikor még kb akkor szedték le nem sokkal korábban.
-
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #168257 üzenetére
Régen egy rakás traktor állt meg menet közben a kocsma előtt a faluban. Bedobtak valamit és mentek tovább. Ma már nehezebb, mert kb a kocsma is bezárt a faluban, illetve talán egy van még ami nyitva szokott lenni. De alezredes ismerős is simán beült a kocsiba pár éve még, miután benyomott egy pár páleszt. Ma már nem tudom meg merné-e tenni, de valószínűleg igen.
-
-
schulc99
aktív tag
válasz
KROK640 #168205 üzenetére
Ez a garancia dolog valahol a bizalomról szól a részemről.
Valamelyest segít az adatlap is, hogy látni mióta tag az illető van e minősítése és az milyen.
Sajnos nagyon felhígult az oldal és sokakhoz hasonlóan én is fizettem tanuló pénzt. Megnézem kivel és hogyan üzletelek.Gondolom azt a 118 ezret Te sem egy friss tagságú embertől vetted aki 2 hete van az oldalon.
-
schulc99
aktív tag
válasz
KROK640 #168196 üzenetére
Nézd én abból indulok ki, hogy aki nem ért hozzá az nem egy félgépet vesz, hanem egy komplett gépet összerakva és telepítve.
Nulla tudással nagy hülyeség belevágni gépépítésbe sztem, mert sokat bukhat rajta az illető. Ilyenkor keres olyan embert mint Te, aki profi ebben.Aki egy pici józan ésszel meg van áldva az nem kockáztat.
Bár igaz nem normális világban élünk és sok nagy egós ember is van aki mindenhez is ért.Erre írtam neked, hogy igazad van abban hogy nincs bolond biztos megoldás.
-
schulc99
aktív tag
válasz
KROK640 #168191 üzenetére
Én pont emiatt gondolom úgy (de lehet rosszul), hogy HA nálam teszteli, akkor ért valamennyit hozzá hogy mit is kell nézni, illetve HA ki tudja szerelni, akkor csinált már ilyet és a beszerelésnél ordas nagy hibát nem követ el ami a gép használhatatlanságát eredményezheti.
Persze 100% garancia nincs, de ha lehet, akkor miért ne csökkentsem a kockázatot azzal, hogy lássam a vevő járatos a dolgokban. Nekem sem célom egy vita hogy szart adtam el és adjam vissza a pénzt és csak a szarakodás megy.De teljesen igazad van abban, hogy nincs bolond biztos megoldás.
-
sto1911
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #168149 üzenetére
Pontos dátum nem volt a hírekbe említve, következő hetekben
#168150 SlyChocolate
Volt régebben hogy a Román Lidl-be vettem 10doboz jégkrémet, 35Km hazáig az út csak a hattáron kifogtunk egy 43perces araszolást, az egész út 73per volt. De a jégkrém kibírta nem olvadt meg, kicsit lett puha szélén pár mm. -
Salex1
őstag
válasz
KROK640 #167655 üzenetére
Vigyázzatok Pest felől az autópályán is, mert csak Józsánál és utána a 4-nél lehet lejönni, mert lezárták a Db-nyugati lehajtót. Nem tudom meddig fog tartani...egyébként így kb. mindenki a 4-en jön be a korábban említett átalakítás alatt lévő, Szoboszlói-István kereszteződés felé.
-
-
mezis
félisten
válasz
KROK640 #167336 üzenetére
"...kolonc..."
Súlyhuzamú falióra!Amit linkeltél, az egy giccs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen program, ami...?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest