- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hol tartanak most KDE verzióban? 4.4.5 a stabil és 4.8.4 a Wheezy-s?
Amikor próbáltam, a stabil squeeze-vel jött 4.4-es KDE verzió tele volt buggal, mikor váltottam Wheezy repóra, akkor felkerült a már használható 4.6, csak maga a rendszer halt meg nem sokkal később. (vagy legalább is általam meg nem javítható gondja lett)
Ekkor kerestem meg disztrowatchen a friss KDE-s disztrókat, úgy jött a Chakra, de azt ismered. -
Jester01
veterán
Én szívesen mondom, hogy aki kde-t használ az meg is érdemli
Na de komolyra fordítva a szót, első körben megnézném indulás alatt a rendszer terhelését, egyszerűen top-ban hogy processzort vagy i/o műveleteket végez (esetleg egyiket sem), illetve ltrace segítségével a rendszerhívásokat valamint a c függvényeket naplóznám. A végső fegyver persze a forráskód és egy debugger.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én Firefoxot használok, még P3 kategóriás gépen is. Ott egyszerűbb, csak ennyi a beállítás:
Be kell írni a címsorba, hogy about:config, majd pedig létre kell hozni egy új stringet, aminek ez a tartalma: browser.cache.disk.parent_directory és ez az értéke: /tmp
Nekem nagyon bejön ez a módszer, mert leállításkor ugye a teljes /tmp tartalma törlődik. Manapság már nem tudok olyan lassú internetet találni, ahol hátrányt jelentene a weboldalak újbóli letöltése.
-
Sweet Lou 6
addikt
sudo gedit /usr/share/applications/chromium-browser.desktop
az exec sort kell cserélni, az eredeti:
Exec=/usr/bin/chromium-browser %Uúj:
Exec=/usr/bin/chromium-browser --disk-cache-dir="cache elérési út" --disk-cache-size=104857600
a size érték itt 100 MB-ot engedélyez, alapból 500 MB van.
Ezek után a ~.cache/chromium könyvtár törölhető (böngészőt be kell zárni előtte) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem érzem lassúnak vagy erőforrás zabálónak a KDE-t. Egy AthlonXP 2400+, 1.5Gramos gépre raktam legutóbb Chakrát, teljesen normális sebessége volt. Az R52 kb. ugyanez a szint.
Viszont van 2, disztró független fstab opció, az egyik a noatime, ami nem menti a fájl hozzáféréseket, másik meg a nobarrier, amit akkor írd be, ha nem tud hirtelen lemerülni a gép. Ezek gyorsítanak kicsit a vinyó kezelésen, ha jól néztem, az R52 a vinyó sebesség terén nincs nagyon elengedve.
Még a /tmp-t a ramban tartani sem árthat, aztán böngésző cache is mehet oda:
none /tmp tmpfs nodev,nosuid,noatime,size=1024M,mode=1777 0 0*csak legyen kikapcsolva a nepomuk fájlindexelő, ha kipróbálsz bármi KDE alapút.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én egy T60 ThinkPaddel nyomulok, ezen volt már mindenféle "desktop Linux", meg Debián is ebben a sorrendben: Mint -> Opensuse -> Debian + KDE -> Debian + KDE a testing repókkal -> Chakra Project
Mint egy frissét után kernel panicos lett -> kuka
OpenSusét szerettem, fasza novelles cucc volt, csak valahogy az RPM nem az én világom, most meg már asszem az is Unitys lett, így nekem kiesik.
Debian + KDE jó volt, csak régi a KDE és csupa bug...
Ugyanez testinggel: KDE bugjai megjavultak, de idővel valami olyan hiba lett a rendszerben, ami miatt meghalt az egész. Ha nem lennék KDE-s, akkor stabil Debiánt javasolnám a Backportsos tárolókkal. KDE-hez nincs Backports.
Chakra: most ez a kedvenc, ez tisztán KDE-s disztró, arch alapokon. Szerintem kapd le a telepítőt, lilivel (linux live) egy penről ki tudod próbálni rögtön live módban. Akiknek eddig javasoltam, szeretik.
-
chab7
addikt
Azért, hogy elsőre ne legyen minden olyan jó, nem csak a kde-s progik indulnak baromi lassan (de legalább utána viszonylag kevés erőforrással elmennek) de ha pl a torrent kiterjesztéshez társítva van a deluge, akkor rákattintás után bejön a deluge, de már a letöltés részletei ablakot nem dobja fel. (Félmegoldás itt is ugye, hogy a deluge-n belül + gombbal hozzáadom. De hát ezek a dolgok nem voltak meg sem Ubuntun sem LMDE-n. Remélem itt is lesz rá megoldás hogy ezek is flottul menjenek ahogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged