- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Magisk
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
fueloep89
csendes tag
Helló!
Ide irányítottak, hogy itt tegyen fel a kérdést, mondjuk ez nem linuxos probléma szerintem, de hát ez a fórum szabályzat
A fennálló probléma: az internet szolgáltató által hozott router tud DHCP-t szórni. Ez szép és jó, rákötöm a hálót és megy minden, de ebben a routerben nincs tűzfal. Na én összeraktam egy Debian alapú szervert tűzfallal, ami még nincs beüzemelve a hálózatba.
Az a gondom, hogy a DHCP-t hogyan oldjam meg. A tűzfalon keresztül menyjen ki DHCP kérés a routerig, vagy inkább a szerver legyen a DHCP kiszolgáló? De akkor a 2 DHCP kiszolgáló "nem veszik össze"? Vagy ne engedjem át a tűzfalon a DHCP kéréseket a routerre, ezáltal nem okoz gondot a router a címkiosztásban? Még fel tudom hívni a szolgáltatót, hogy jöjjenek ki és vegyék ki a DHCP-t a router-ből, de előtte mindenképp szeretném beüzemelni a tűzfalat.Erre kérnék valami javaslatot, hogy melyik a legpraktikusabb megoldás
Köszi előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Billentyűzetbe oltott számítógép: itt a Raspberry Pi 400
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G2 - i5-11G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Watch S4,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest