- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
fueloep89
csendes tag
Hali
Segítséget szeretnék kérni tűzfal ügyben.
Router és switch közé szeretném beállítani egy számítógépet tűzfalként.
router 192.168.64.1
tűfal külső: 192.168.64.2 - eth0
tűzfal belső: 192.168.64.3 - eth1
a switchre kötött gépek dhcp-vel kapják a címeket illetve fix ip-vel rendelkezik 1-2 gép/eszköz.A tűzfalszabályokkal nem is lenne gond, csak azt nem tudom megcsinálni, hogy a külső hálókártya és a belső hálókártya között átmenjen a forgalom. Erre kérnék segítséget.
Kezdő linuxos vagyok, de a tűzfalszabályokkal még elbírok, de erre még nem jöttem rá.Köszi előre is
-
fueloep89
csendes tag
Helló!
Ide irányítottak, hogy itt tegyen fel a kérdést, mondjuk ez nem linuxos probléma szerintem, de hát ez a fórum szabályzat
A fennálló probléma: az internet szolgáltató által hozott router tud DHCP-t szórni. Ez szép és jó, rákötöm a hálót és megy minden, de ebben a routerben nincs tűzfal. Na én összeraktam egy Debian alapú szervert tűzfallal, ami még nincs beüzemelve a hálózatba.
Az a gondom, hogy a DHCP-t hogyan oldjam meg. A tűzfalon keresztül menyjen ki DHCP kérés a routerig, vagy inkább a szerver legyen a DHCP kiszolgáló? De akkor a 2 DHCP kiszolgáló "nem veszik össze"? Vagy ne engedjem át a tűzfalon a DHCP kéréseket a routerre, ezáltal nem okoz gondot a router a címkiosztásban? Még fel tudom hívni a szolgáltatót, hogy jöjjenek ki és vegyék ki a DHCP-t a router-ből, de előtte mindenképp szeretném beüzemelni a tűzfalat.Erre kérnék valami javaslatot, hogy melyik a legpraktikusabb megoldás
Köszi előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest