Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Üdv!
Csak átnyargalok ide, tuti lesz még 1000+1 kérdésem mikorra végzek.
Előzmény ez, bár ez megoldódott, köszönöm megint a segítséget!A célom: TFTPD szerver létrehozása, amivel tudok egy másik gépre felrakni egy Windows XP-t, mivel beszrt az optikai meghajtó benne, pendriveról meg nem hajlandó bootolni. Anno csináltam Windows alatt TFTPD32-vel, ergo nem annyira idegen a téma, de csak Linux alatt lenne az igazi.
Az itt található pdf alapján indultam el, felraktam az atftpd-t, a DnsMasq-t, Debian telepítéskor felraktam a Samba-t.
smb.conf-ba beleírtam amit kellett, épp a dnsmasq.conf-ot töltöm ki, de itt most elakadtam, egy nagyon kezdő dolgon: Hol találom meg a NETBIOS nevet?Más: kell ehhez amúgy DHCP server? Ha van routerem az nem osztja ki neki a megfelelő IP-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest