Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Köszönöm a segítségetek.
Próbálkoztam kicsit a dologgal és a következőkre jutottam:A gépen jelenleg átmegy a forgalom, tehát ha kérés érkezik hozzá, továbbítja és működik a net a hozzá kapcsolódó gépről.
traceroute segítségével meg is jelenik a listában, a router előtt.
Ha a gépet lehúzom a hálózatról, a kapcsolat megszakad....de olykor ha megpingelem a gépemről, a következőhöz hasonló üzenetet kapok:
PING akarmi.hu (79.172.196.4) 56(84) bytes of data.
From debian_gep (192.168.10.204): icmp_seq=1 Redirect Host(New nexthop: Router (192.168.10.250))Ezután viszont közvetlenül a routeren megy a forgalom, a Debianos gépet akár ki is húzhatom... ugyanez a traceroute lista esetén is, eltűnik a Linuxos gép.
Ezt mire véljem, hogy tudnám elkerülni?
Bambano:
Próbáltam az interfaces-be beírni eth0:1 bejegyzést, de nem jelent meg újabb "eszköz".Ha beírom, hogy ifconfig eth0:1 ipcím, akkor ez a cím megjelenik ifconfig alól eth0:1-ként és pingelni is lehet.
Próbáltam így 192.168.1.1 címet adni neki, de így is "kikerülődött" egy idő után.
Mit csinálok rosszul?
Azt hiszem, kicsit összezavarodtam...
Próbáltam 10.0.0.1-es címet adni neki. Ezt láttam a címtartományból, de netem nem volt.
Itt is próbált ugratni, de a 192.168-as tartományt nem érte el.Ping netes címre folyamatosan ezt írta:
From 10.0.0.1: icmp_seq=1 Redirect Host(New nexthop: Router (192.168.10.250))
Tudom, hogy ez így kicsit összevisszaság, de sajnos nem értem a dolgot... én csak azt szeretném elérni, hogy keresztülmenjen a gépen a forgalom, amit azon "szűrni" tudok.
...még valami: ha sikerül esetleg működésre bírni, hogy lehet mögöttes gépnek net felől (adott portra) érkező szálakat átadni?
A gépet vasárnap du. viszem a helyére, utána ezt a részét már nem tudom piszkálni...

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest