- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfer
tag
Én is küzdök velük ugyanezért. Még nem adtam fel de kettő hónap alatt több levél váltással nem jutottunk semmire. Itt az utolsó válaszuk.
"Beau here, following up on your case.
I’m really sorry to hear that you’re experiencing difficulties viewing your limits within the app. We're aware of an issue that's causing a small number of our customers to experience this issue. Sadly, your account has been affected.
Let me assure you that we’re currently investigating this problem with the relevant team and we’ll get back to you as soon as we have any updates.
Just to manage your expectations, we don’t have a set timeframe to resolve this for you at the moment.
I'm truly sorry for any inconvenience caused and appreciate your patience – please let me know if there's anything else I can help with in the meantime"
-
Migiri85
csendes tag
Ugyanúgy küzdök velük én is. Nem értem miért nem reagálnak, vagy csinálnak valamit. Egy ideig tökéletesen működött a kártya, mostanában állandóan elutasításra kerül, bárhol vásárolok. Írtam nekik, hogy legyenek szívesek emeljék meg a limitemet, vagy segítsenek megoldani a problémát. Azóta nincs válasz. 🙄
-
warcat
veterán
Nem tudom hirtelen mikor tárgyaltam velük a kártyalimitek megemeléséről, 2-3 hete talán? Ekkor külön problémaként megemlítettem, hogy nem látom az appban a limiteket, csak megtippeltem, hogy ez lehet a probléma a visszadobott terheléssel (és tényleg).
Ekkor kért tőlem külön képernyőmentést erről (null value) az ügyintéző (előtte a szokásos, töröljem le és rakjam fel újra az appot az áruházból). Továbbítva lett a probléma, azóta sem történt semmi
-
Fifi
őstag
A Curve-ről ne mondj le!
Nekem is van Curve. Aki bankkártyát használ, annak a világ egyik legjobb dolga. Még ha nem több bankkártyával rendelkezik, hanem csak egyetlen kártyája van még annak is hasznos.Én csak arra reflektáltam, hogy van más pénzintézet is az ERSTE-n túl jó kondíciókkal.
Én ezt a számlacsomagot használom, amióta kivezette az ERSTE a Privilégium L számlacsomagom, de ez ahogy nézem nem ad annyi mindent ingyen, mint a Te jelenlegid. Amire én használom arra pont jó.
És bankszámlája sem muszáj, hogy egy legyen az embernek, mint ahogy hitelkártyája, bankkártyája sem ...
Tudom, hogy az ERSTE hitelkártyákat most nem tudjátok Curve mögött használni, GBiT-elni a visszatérítések minél optimálisabb kihasználása miatt, így azok maradnak egyelőre direktben, nem Curve mögött.
Persze csak addig, amíg picitigjis le nem boxolja ezt az ERSTE-vel -
Fifi
őstag
Nem tudom, hogy mit takar ex Citiseknek a "pofátlanul kedvező díjmentesség", de van más bank is, ahol ingyen lehet bankolni bizonyos feltételek mellett. (Se számlavezetés, se tranzakciós díj, se kártyadíj. Sőt új ügyfélként 20eFt ajándék jóváírás a számlán és a meghívó félnek is).
ERSTE-nél nekem is volt ingyenes számlám, aztán kivezették azt a csomagot, így bankot váltottam.
-
pictigjis
Topikgazda
ha visszaadtak pénzt, az elég durva beismerése annak, hogy egy kalap trágyát adnak magyar bin-es kártya formájában
holnap van első válaszadási határideje a panaszomnak, alig várom, mivel magyarázkodnak majd. ezt a legújabb google-ös szarakodást is figyelembe véve én tényleg nem tudok elfogadni más megoldást, csak azt, hogy adjanak egy uk bint. nem érdekel, hogy oldják meg (mindent lehet, csak akarni kell), vállalhatatlan, amit most előadnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest