- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdr755
aktív tag
válasz
kleinguru #17045 üzenetére
Nem ide tartozik de:
Nem hinném hogy bármilyen argentín fintech szrt lehet nyitni DNI (személyi szám) nélkül. Az meg csak ott intézhető.
Török újratölthető bankkártya az "ininal" nevű alkalmazással igényelhető, elvileg külföldieknek is.
Korábbi leirásokban azt olvastam hogy a török youtube megy vele, én még nem próbáltam. -
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kleinguru #16960 üzenetére
noha ez sürgős ügy lenne, azok alapján, amiket mostanában olvastam, valószínűleg kell egy kis türelem, amíg érdemben reagálnak egy ilyen bejelentésre (is). kártyát gondolom, már fagyasztottad, úgyis újat fogsz kapni
(és akkor most mondhatom nyugodtan, hogy szarjon sünt minden magyar bank, amelyik képtelen megoldani a szaros pushküldést 2024-ben)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kleinguru #10920 üzenetére
nekem fizikai kártyával is sikerült lyukra futnom az mkb-val, pénzt nem kaptam, de az összeg le lett vonva
apropó, tegnap megjött a refund és az mkb válasza is arra, hogy mire számíthat egy átlagos magyar user, ha csak a bizonylatot szeretné elkérni a sikertelen tranzakciójáról, amikor még a papírt is benyeli a szar atm-jük. most nem másolom ide a sok blablát, a lényeg az, hogy az írásos panaszra is azt írták válaszul, ők nem tudnak segíteni, nem adnak ki semmilyen papírt, forduljak a számlavezetőhöz, csak vele állnak szóba
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kleinguru #10516 üzenetére
akkor feltételezem, kb. 1200 eurót tudnál kivenni/nap, de én inkább 1000-rel számolnék, biztos, ami biztos
de alig hiszem, hogy találnál olyan eurós atm-et itthon, ami egyszerre kiad ennyit, bár nem nagyon van konkrét tapasztalatom
egymás utáni, folyamatos nagy összegű atm-kivéteknél amúgy ne lepődj meg, ha kapsz néhány kellemetlen kérdést
-
zerodot
aktív tag
válasz
kleinguru #5266 üzenetére
Ja, elég sok minden változott
Itt van a tegnapi update: [link], fölötte a régebbiek.
Elvileg a jövőben majd lesz több pénznem a Curve Cashben, nemcsak GBP. Addig, ha valaki veszteséget szenved refundkor a megkerülhetetlen pénzváltás miatt, írjon a supportnak.FAQ:
Top Trending Questions from our Customers:
When can I expect my refund? – All refunds (before and after the #Wirecardgate) are being released today. You should see the money on your Curve Cash Card balance, to pay using these funds, select your Curve Cash before making a payment.
What if I don’t want my money on my Curve Cash Card? – We thought this might come up. This is the fastest way for us to get your money back to you, so you can spend it. The additional functionalities we’re building will allow you to move this money to a payment card, so if you don’t want your money on your Cash Card, it doesn’t need to stay there. For the moment, we ask you for patience and to use Curve Cash as if it were your payment card.
Are refunds added to my Curve Cash Card done in GBP? – Yes, for the time being, but we are working to update this. We’ll make sure it won’t count towards your limits, nor carry any fees. Please do contact us if you see this happening so we can rectify it -
Grande Ale
őstag
válasz
kleinguru #4276 üzenetére
Visszaolvastam, köszi, közben megoldódott. Rájuk írtam az appban, szinte azonnal valaszolt. Módosított valamit a kártyán, próbáljam újra. Jött is az sms ahogy kell.
Eddig simple-t használtam, ott fel kellett oldani a telefont, a Google pay-nel is fel kell? Alapertelmezettkent beállítom az OTP kártyám, nem lesz semmi hátránya ugye? Gondolok itt arra, hogy ezentúl a curveval fizetek a GPay-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged