- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
raiffeisen baromi sokáig tart zárolásban tételt. amúgy de, rohadtul hozzájuk tartozik. pár hete egy 200 ezres vásárlásom ragadt zárolásban, akkor a curve elküldte a feloldó tranzakció azonosítóját, és az alapján kb. azonnal töröltette a zárolást a prémium ügyintézőm
ehhez persze kell az RRN (Retrieval Reference Number)
-
-
Doky1988
senior tag
És azt hozzáteszem, hogy ez nem kártya hiba, mint sok helyen irják pl facebookon is, hogy cseréljünk kártyát.. ezévben 3. kártyám! És mégis...
#15283 ddsteel
Én is Plutusoztam egy ideig, de én úgy mértem fel, hogy itthon a folyamatos EUR átváltás miatt nem igazán éri meg, főleg így hogy asszem 15 euro körül lesz az everyday csomag, egyébként meg 250EURig ad PLU-t.. Ettől jóval többet fizetek kártyával, kb 400.000 körül...
Az a baj igen, hogy ott a fizetős csomag a Plutuson, plussz hozzájön ugye az EUR árfolyam ingadozása, hol jobban jársz hol rosszabbul.. Viszont annyi PLUt meg nem kaptam, hogy megérje úgy, hogy előfizetek az everyday csomagra, plus folyamatos váltása a Curvenek, én nem éreztem azt, hogy ebből pfú de jól jöttem ki sajnaNagyon sok a probléma mostanság a Curvevel..
#15284 pictigjis
Revoluttal az égvilágon semmi gondom nincsen, éppen hogy hozzáérintem a terminálhoz a telefonom, már nyomja is a pipát, veri is kifele a terminál a blokkot és heló.. semmi késedelem nincs, 2 éve revolutozok SOHA nem volt elutasításom vele sehol itthon. Külföldre meg nem járok..
#15285 Oliverda
Tehát azt mondod, ha pl Revolut vagy Wise, esetleg Plutus van a Curve mögött, akkor nem kapsz elutasítást? Hát de itthon pl ha Raiffeisen plasztik kártyával, vagy érintősen fizetek, esetleg RaiPayel telefonon, mert ugye úgy működik csak telefonon a Raiffeisen kártya, akkor semmiféle elutasításom nincs, megy minden a maga módján! De az tuti ha Curveel fizetek terminálnál, az mindegy hogy plasztik kártyával vagy telefonon Google Payyel, gondolkodik a Curveön elég sokat a terminál mire elfogadja... -
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
a legtöbb bank általában két hét után automatikusan feloldja a zárolást
ezt már kivárnám. ha ekkor sem tűnik el, akkor a curve tud segíteni
nekem egy pénteki elutasítást duplán zároltak, ebből egy eltűnt automatikusan, a második maradt azóta is. tegnap is volt egy decline, amit az app is így jelez, ez szintén zárolásban ragadt
-
pictigjis
Topikgazda
a leírásod alapján nagyon valószínűnek tartom, hogy az a tétel legfeljebb zárolásban van, ahonnan majd automatikusan kikerül. ami az appban "declined" státuszban szerepel, az 99,9 százalékban nem lesz könyvelve a mögöttes kártyán
a zárolásból való kikerülés ideje a bankodtól is függ, van, ahol 30 nap is lehet
-
pictigjis
Topikgazda
igen. olvastam. és ilyenek mindig lesznek is
de ez annyira extrém, hogy még a bank is benyelte a veszteséget
akármit találnak ki, x mennyiségű csalás mindig kódolva lesz a rendszerben. de még egyszer, paypal: bármilyen kártyát hozzáadhatsz a fiókodhoz, ha tudod a számát, biztonsági kódját, ÉS aztán a négy számjegyű kódot. biztos nekik is van x számú visszaélésük ezzel, de nem lehet kiugró számú. alapvetően ennyi biztonsági lépcső elég, aki meg csalni akar, több akadályt is megugrik majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged