Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß #5728 üzenetére
Én egyáltalán nem kesergek, és akkor se éreztem rosszul magam a bőrömben
. Az egünkre meg külön büszke voltam, olvasgattam a Meteorban, hogy mit meg nem szenvednek az emberek a lófej-köddel, elfordított látás, boszorkányvérrel behintett távcső, rózsafüzér az állványra: nekem meg a fent említett Cassyban instant helyben azonnal megvót amikor vacsi után kisétáltam a kert kb közepére a kisműszerrel. Lehet persze köze volt a dologhoz a ~15éves szememnek is.
#5730: abszolúte így van. A technika akkoriban kezdett ELMÉLETBEN megjelenni, a meteorban hirdetett egyik-másik távcsöves vállalkozó pl Meade LXD goto csöveket, amik Amerikában is újdonságok voltak.
-
popey37
addikt
-
popey37
addikt
válasz
Dißnäëß #5725 üzenetére
legalább olvasni tanulj meg az okoskodásod helyett./ már ne is haragudjatok ,de kicsit kibac**a a biztositékot./
ad1: ha a te eq1-en inogott a cucc, igy jártál, az EQ3 csak 2 kategoriával jobb mint az eq1, ezért eq3 a neve.
AD2: a keret max 50k volt, olvass és értelmezz mielött baromságokat irkálsz/ néha én is szoktam/
AD3: szo sem volt newton távcsőről, én MC-t ajánlottam EQ-3-al.
AD4: egy kezdö cucc bármi is legyen vizuális megfigyelésre van kitalálva/ más kérdés, hogy a forgalmazók olvasatában mást jelent a "kezdő" mint az amatőrcsillagászok között/
ha arra ráeröszakolsz egy közel kilos dslr-t, pláne eq-1-en. hát megérdemled.a következő pár sor meg minden olyan topiclátogatónak szól, aki épp csak elkezdené a csillagászatot, mint hobbit:
tudomásul kell venni, hogy ez nem egy homokozó szett, amit pár forintból meg lehet venni./ meg lehet, de az kinlódás lesz észlelés helyett/. nem azért ajánlunk drágább felszerelést, hogy kiba***sból elköltessük veletek a pénzeteket, hanem azért, mert saját börünkön tapasztaltuk meg a leirtakat. magyarul végigmásztuk azt a bizonyos létrát, sok-sok magyar forintot kidobva az ablakon.
egy vizuális kezdő felszerelés ritkán áll meg 200k alatt: tubus,mechanika, pár jó okulár, néhány szürő és máris 200 felett van a végösszeg.
ha fotozni akarsz, hát az meg megközelitőleg a többszöröse: minőségi távcső/használtban is üti a 150k-t/ mechanika, itt alap 350k a belépő szint
reduktor-korrektor majdnem egy tubus ára, a szürő ugyszintén, vezetés a másik 150-200k.szóval mindent egybevetve fotozáshoz megközelitőleg 1 milla a belépő szint.
és akkor a tudás még midig hiányzik: hiába van fullos szetted, ha tök kuka vagy a használatához.
ezért minden kezdönek azt tanácsolom, hogy keressen a lakokörnyezetében amatörcsillagászokat, menjen el hozzájuk, észleljenek közösen, és utána eldöl, hogy akarja e vagy nem. meg kell ismerni a különböző távcső tipusokat, használatukat, hadrafoghatoságukat.tehát mégegyszer leirom: 50k -ból egy jo binokulárt kell venni, azzal is lehet jokat észlelni és ha esetleg nem tetszik a dolog, akkor sem buko, mert a bino kirándulásokhoz is kiválló társ.
-
t72killer
titán
válasz
Dißnäëß #5725 üzenetére
, részvétem. Amúgy egy dolog kéne még ehhez a hobbihoz, és sztem fontosabb, mint a pénz: TÜRELEM. Fordul az anyabolygó 30 ívmásodpercet, nem fehérruhás szüzek hozzák eléd a HST minőségű képet és te máris plafonon vagy, betonba öntésen morfondírozol és küldenéd Kopernikuszt a grillre
.
Attól, hogy egy roller beázik és <20km/h-val tudsz vele melóba járni, még nem feltétlen kell rögtön a Bentley kapuja előtt óbégatni, hogy csak ott létezik megoldás.
FYI: amikor én ezt a hobbit kezdtem tizenkevés évesen, az óragép (nem ám goto meg mindenféle kinyalja az asztrofeneket csilivili) luxusnak számított, nemhogy kézzel tekertem szépen a 150/2250-es Cassegraint, de mivel az egész finommozgatás kerék híján egy menetes szárral volt megoldva, úgy fél óránként vissza is kellett tekerni a cuccost. Élveztem? 110%-ban!
-
popey37
addikt
válasz
Dißnäëß #5718 üzenetére
azért hülyeséget ne irj, egy belépő szintű cucc: tubus+mechanika kijön 200-250k-ból és az már nem csak vizuális kukkolásra alkalmas. pláne, ha használt cuccokat veszel.
bolygozni egy 120-es MC már nagyon jo választás egy EQ-3 szintü mechanikával. kiszolgál nagyon sokáig. a tubus használtan 100-120k, a mecha meg 100 alatt böven.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux felhasználók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest