Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• popey37

addikt

válasz tegbashar #2034 üzenetére

igy van, jól mondod: "okoskodni" a Te szavaiddal élve.

ez egy amatőr csillagászattal foglalkozó topic és nem a tudományokkal. ennyi. és nem kell többet belelátni.
    tudod az a baj, hogy félévente, évente jön egy okoska és meg akarja mondani az igazat, amit még a nagykoponyák sem tudnak.
    itt csak akkor folyik az általad említett dolgokról szó, ha valaki betéved, mint te és elkezdi osztani az észt. gyorsba leoltjuk mint a lámpát és utána megint egy darabig nyugi van.

he elolvasod a topicot elejétől, akkor rájössz, hogy ez nem az amit te keresel.
    úgyhogy köszönjük.

• popey37

addikt

válasz tegbashar #2020 üzenetére

nem akartam már irni, de muszály: itt nem a kutatásokba ölt pénzről van szó, hanem arról, hogy olyan dolgokba ölik bele a sok pénzt, amik csak sok idő mulva fognak megtérülni, vagy nem megtérülni. közben a földünkön ahol élünk kaotikus állapotok uralkodnak és ha nem csinálunk ellene valamit, nem lesz kinek kutatni.lásd melegház hatás, szemétkérdés, járványok, betegségek, naponta több ezer ember hal éhen-szomjan, de nektek az a fontos, hogy ember jusson a marsra vagy hogy van e több millio fényévre tölünk "lakható" boygó, ahová ugysem fogunk soha eljutni.

és a pénz kérdésről meg csak annyit, hogy az általam mondott lóvét jobb helyekre kellene költeni. ez volt a mondandóm lényege másfél évvel ezelőtt
    a másik fele: ha a környezetedben, családodban halálos vagy gyógyithatatlan beteg lenne te sem igy gondolkodnál./ nálam nincs egyik sem és mégis más a nézetem mint neked/.

midenkinek meglehet a saját véleménye és elmondhatja, mivvel szólásszabadság van. és ezt mindenki tartsa tiszteletben.

és ezzel tényleg le is zártam az egész témát.

• vegyszer

addikt

Egyet kell értenem a gondolatmeneted egyik síkjával.
    azt akarom mondani, hogy olyan felfedezések előtt állunk, amiket az emberiség lassan a szolgálatába állítva mérföldkövet léphet előre rengeteg téren.
    A fejlődés valóban látszik.
    A gond ezzel pont az, hogy az emberiség tudása exponenciálisan nő. Egyre többet tudunk meg a praktikusan semmiről.
    Mégis olyan dolgok sikkadnak el, hogy hihetetlen.
    A tudás átalakulása érdekes és egyben szörnyű is szerintem.

A többi részét viszont nem tudom mihez kötni a topik témájában. Velem van a gond?

• Cray Tyler

támogató

Cuki vagy, de rákos hozzátartozó helyett írhattam volna Afrikában éhező gyerekeket, vagy PTSD-s veteránokat is. És sajnos félreértettél: nem akartam ezzel időt tölteni, de ezt a 2 percet beleteszem, a kedvedért. Figyelj jól:
    Évtizedekkel ezelőtt leszoktam róla, hogy morális alapon győzzek meg embereket. Időpocsékolás. És nem érdekel különösebben, hogy szerinted mi fontos. Én azt írtam le, ami szerintem az. És nem miattad, mert bocs, de sajnálom az időt egy ilyen diskurzusra. Amit írtam, azt popey kolléga miatt írtam, őt valamennyire ismerem és kedvelem, őt biztosítottam egyetértésemről. Rád és erre a párbeszédre ez a 2 percem volt. így el is köszönnék. Pár másodpercig még érzek majd némi sajnálatot, mert az, hogy 1,5 év után is reagáltál popey posztjára, azt jelzi, hogy ez neked fontos. Én pedig el fogom felejteni.

• Cray Tyler

támogató

válasz tegbashar #2016 üzenetére

Visszaolvastam, popey kollégával vagyok. Hadd világítsam meg az álláspontomat. Ha egy számodra fontos személy (ez lehetsz akár Te is) nehezen vagy egyáltalán nem gyógyítható betegséggel küzdene, benned is megfordulna a gondolat, hogy mars-kolóniák helyett lehet jobb lenne inkább a Földön lévő feladatokra és problémákra fordítani legalább a mars-bázisra szánt pénz egy részét (ha nem is mindet).
    Úgyhogy nyugodtan fogadd el, hogy számomra meg a jelenleg gyógyíthatatlan betegségek megoldása utáni kutatáson kívül minden egyéb másodlagos. A csudijó kvantummechanikával együtt. Ha ebben nem értesz egyet, azzal sincs semmi gond. De azért érdekelne, megváltozna-e a véleményed, ha látnál mondjuk egy hozzád közelállót rákban lassan elrohadni (úgy, hogy gondozni is neked kell, mert havonta 1x két órára meglátogatni szomorkodva, az kurvára nem ugyanaz).
    Úgyhogy inkább építsenek 1000 gyógyszerkutató központot, gyakorló kórházat, orvosi egyetemet, mint akár 1 stadiont is. Mert ilyenkor érzem, hogy a soraidat olvasva a liberalizmusom elillanna, mint fing a tornádóban, ha nem lenne bennem rengeteg empátia és emberség, amit a földön itt velünk lévő problémák miatt szenvedők közelében töltött időknek köszönhetek.

• popey37

addikt

válasz tegbashar #2016 üzenetére

mi van bogaram megébredtél? ezt már szerintem régen lezártuk. csupán másfél éve jegyzett poszta most irsz? miért nem akkor? ne is ragozzuk. és mégis forog a föld. még csak annyit, hogy én itt élek a földön a jelenben, és rohadtul nem érdekel, mi lesz 100-200-300 év mulva.

és itt tényleg zárjuk is le.

Új hozzászólás Aktív témák