Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Monitor állvány
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
popey37 #2309 üzenetére
Ugye a távcsöves lencseje átmérője még ő, hogyha a fókusz korrektorral fotózol?
OK, a 457/1900 távcsövet rakjuk egy komoly equatoriális mechanikára. Mi változik fénygyűjtés téren?
SEMM!Én arra akartam felhivni a figyelmeget, hogy nem én járok rossz logikai irányban.
A leírásod hogy 8x annyi fényt gyűjt össze arra vonatkozik, hogy az f2/400 objektív/lencse/távcső 8x annyi fényt gyűjt össze, mint az f8/400.
Mert a fókusz azonos, és a front üveg nagyobb.Hiszen a fénygyűjtés képessége első körben csak az objektív nyílás/távcső átmérő függvénye. (de a bevonatok is sokat számítanak, de nincs az a bevonat, ami azt mondaná, hogy a mi 10"-os távcsövünk annyi fényt gyűjt össze, mint a konkurencia 12"-os műszere)
Új hozzászólás Aktív témák
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest