- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS #2107 üzenetére
ok,rajta vagyok...a vírusírtót csak a terhelés növelésének céljából kapcsoltam be...de a szavaidból ítélve ez lényegtelen dolog.nem vagyok igazán jártas a számítástechnika világában (sajnos),csak ami rám ragadt hézagosan.
viszont kitérnék a problémámra...
van egy SilverCrest webkamerám. VGA üzem módban használom,működik de...számomra érthetetlenül leterheli a gépet! ha MSN-en kapcsolom be,akkor az egész gép belassul.ha a Skype-n,akkor marad 20% átlag szabad processzor...az alaplap és a kamera is gyári driverekkel van telepítve.a videó kártya is.
mi lehet a probléma,mi az oka? -
törölt tag
válasz
JoolsNOS #2104 üzenetére
sziasztok
nem tudom,hogy mit csinálok rosszul...leírom a történteket,mert nem kételkedek benne,mert szeretném kizárni,hogy esetleg én tévedek.a helyzet a következő:
alaplap:asrock p4v88.memória:4*256 mb dual chanel.a cpu már ismert...alap MHz-en megy,3195.a tápegység egy CODEGEN 400W-os,12 cm-es ventillátorral.a processzor hűtőt is emlegettem már,az eddig egy 2,4-es celeront szolgált ki,ez volt rajta gyárilag.a ház oldalára van szerelve egy 12 centis ventillátor,ez most szűrés nélkül nyomja rá a levegőt a procira.volt rajta szűrő is,ennek függvényében változott az eredmény..
letöltöttem a prime95-öt és elindítottam a CPU tesztet.
kétféle eredmény született,a hőfokokat a speedfannal és az everesttel ill ezek mellett az aida-val egyaránt néztem,nincs eltérés.
a + ventillátoron mikor rajta volt a szűrő(ezzel ugye fojtva is volt)=
proc hőfok fél óra teszt után,100% terhelésnél,a gép nem fagyott,nézelődhettem közben a neten...szóval.
hőfok=50-53celvius. ventilátor fordulat=3000-3100.
szűrőt leszedtem a ventilátorról,teszt azóta is megy,már most egy órája.
hőfok=48 celvius. cpu hűtő vent. fordulat=2500
próbáltam vírusírtást is csinálni,elindítottam,de semmi változás.
más programmal kell tesztelnem? ha igen,légyszíves írd le a nevét,kipróbálom azt is...
de eddig a melegedésre nincs panaszomviszont mással van....de először a "prochevítés",aztán a többi
kikapcsoltam a prime95-öt...hőfok 38-on jár.
sziasztok -
Tomi58
csendes tag
válasz
JoolsNOS #2097 üzenetére
Proci gyári hűtő!THERMALTAKE VL80001W2Z V3 Black Edition házam van hozzá 5 ventim.
Videókártyám meg
[link]Na de tegnap azért volt sok a videókártyájé mert nem telepitettem a driverét és így az aida64 program nem látta szerintem jól.
Most ez a helyzet reggel óta megy
Alaplap 31.C
CPU 30.c
1.CPU/.mag 24.C
1.CPU/2.mag 24.C
GPU dióta 40.C
Merevlemez 31.CNa milyen?
-
GAbre
veterán
válasz
JoolsNOS #2080 üzenetére
Mint mondtam feszt auton hagytam,de sztem nem sok az alap 1.3 feszhez képest az 1.3(1.328)
És nem 5-10 perc után,hanem mint írtam azért 20-30 percnek el kellett telnie....
De amúgy köszönöm a segítséget,majd meglátom,h mi lessz,mert jönne még 1 5770 a gépembe,és ahhoz nagyobb proci órajel kéne... -
scream
veterán
válasz
JoolsNOS #2033 üzenetére
Hát attól függ ... nekem egy Mugen 2 passzívban elviszi 3.6GHz-re húzva a Q9550-emet ... és LOAD-is max 60fok, IDLE 40. szóval ez így nem igaz,amit írtál
a hőtermeléshez meg annyi,hogy minél régebbi a proci annál régebbi a gyártási technológia,tehát nagyobbak a régi CPU magok,ezért általában több hőt is termelnek. (hogy értsd : egy 90nm-es proci azonos órajelen jobban melegszik mint egy 45nm-es. persze ugyanolyan körülmények között
)
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
JoolsNOS #1996 üzenetére
Itt van 2 kép szemből:
első, második.
Piros vonallal jelöltem hogy hol van a vízszintes(nem sikerült pont egyenesen fotózni), a gépház hátsó kivezetéseihez néztem....amúgy sztem nincs neki mozgási lehetősége, de csavar van, mivel azzal lehet am3-as lefogatóra alakítani a hűtő talpát....mod: sry a nagy képekért
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
JoolsNOS #1991 üzenetére
szal alap órajelen majd 30 perc prime95el 57fok, ventifordulat max-on... én csak azt nem értem, hogy 1volton magonként 800Mhz-en mért majd 40fokos.... azéert egy mugen2 méretű hűtőtől többet várnék, tesztekben nem olvastam ekkora hőmérsékleteket....bár tény hogy most iszonyú meleg van. És az szerintetek normális, hogy lefelé lóg a hűtőm(olyan mintha ferdén lenne a procin, pedig minden csavart jól meghúztam...legalábbis remélem)? Ennyire sok lenne ez a majd 900 gramm súly(860 ha jól emlékszem
)?
jó lenne ha járna itt mugen 2 tulaj, hogy neki hogy áll a hűtő....
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
JoolsNOS #1991 üzenetére
ilyen melegben nem mertem prime-ot ereszteni rá.... am az alapfesz asszem 1,4, bár ebben nem vagyok biztos, ritkán lesem a biosom
az biztos, hogy C&Q belőve, szal most 1 volton megy magonként 800mhz-en és úgy 38fok....és szerintem úgy már nem az igazi....mod: cpu-z szerint 1,35 volton műkszik prime blend test alatt....meglesem alaphangon mitlyen hőmérsékleteket tol.
-
sg22
senior tag
válasz
JoolsNOS #1963 üzenetére
nemtudom, félek, hogy e miatt melegedik túl. az egyik ventillátor pont a huto borda hátára fujja, tudod ac freezer pro 64em van, pont a hátára fujja, aszittem jót tesz neki, de látod, hogy nem. a másik ventillátor meg a ház másik odlalában van, másik irányba fujja a levegot. ez nem okoz gondot, hogy az egyik balra fujja, a másik meg jobbra? btw alul feszeltem, prime 95ot futtattam, ház ventillátorok ki, oldallap le, és maximum 56-57 fokosak voltak a magok, a cpu 58. néha 1-2 fokot lejjebb ment, ezek voltak a max értékek. ezek már jobbak nem?
-
T_boy
tag
válasz
JoolsNOS #1945 üzenetére
Az a gond, hogy hátul csak 1 db 8 cm-es + 1 db 7 cm-es venti fér el. Mondjuk a nyolcas a hetes helyén elfér, csak máshogy kellett rögzítenem. Majd megnézem hogy befér-e valahogy oda nagyobb venti. A procival egy magasságban egy 12 cm-es venti az oldallapon, az segítene? Mert akkor valahogy vágnék lyukat az oldallapra.
-
T_boy
tag
válasz
JoolsNOS #1943 üzenetére
Alapvetően semennyire sem szellős.
Ezért, elől van egy 8 cm-es venti az befelé fúj. Hátul két db. 8 cm-es venti azok kifelé fújnak. Az a gond, hogy az idle 48 C°, terhelve max. 62 C° ez levetett oldallappal mért érték. Most, fent van az oldallap így 53-55 C° körül mozog idle, terhelve meg szerintem megint eléri a 70 C°-ot, de ez csak sejtés, még nem próbáltam. Fanmate2-ről ment idáig a hűtő, de most közvetlenül járatom a cpu hűtőt, mert így gyorsabban forog (kb. 100RPM-mel), mint ha be van dugva a potiba, és maxra van tekerve. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az egyik hátsó venti már régi, az nem is fúj annyira, a másik meg alul van feszelve, mert 12V-on már süvít. Elől szintén alul van feszelve a venti, ami a vinyót hűti. Megőrülök, így hogy maxon (1985RPM) jár a Zalman már nagyon hangos.
-
bendikeee11
tag
válasz
JoolsNOS #1916 üzenetére
Értem. Gép szellőzés annyi hogy oldala nincs rajta sehol viszont nagyon poros az tény régen volt takarítva. Új hűtést nem nagyon akarok venni.
Pasztázni nem akarok mert még sose csináltam és úgy tudom elég nehéz.
Ki takarításra milyen módszerek vannak a levegő sprén kívül? -
ZFZ
csendes tag
válasz
JoolsNOS #1904 üzenetére
Tehát nem számít mennyit mér kupakon? (főleg ha nem sokkal melegebb mint a mag)
Egyébként szerintem a 72 már nagyon magas, nálam ha a mag 60 felett van, gépigényesebb játékok vagy bármilyen 3d alkalmazás elkezd érezhetően rosszabbul futni, akadozik szaggat stb.
Én is 60 fokra tenném a határt. Biost frissítettem régebben lehet nekem is azóta ilyen, nem tudom. -
Malachi
veterán
válasz
JoolsNOS #1904 üzenetére
2500-at max fordulaton. így 63 fok körüli most. de van a házban egy 9600GSO passzív, biztos vagyok benne, hogy az fűti fel a légkört.
majd igyekszem jobb szellőzést kialakítani a házban, most csak egy 12cm-es húzza ki a meleget fent és egy 8 cm-es van oldalt, a videokártya magasságában. teszek be még alulra vagy az előlap mögé egy 12cm-est, hátha javít a huzaton.
-
fabko
tag
válasz
JoolsNOS #1889 üzenetére
Azt jelenti, hogy az a cpu csak azokban a lapokban indul el, amelyik támogatja a 333-as fsb-t, és ezt egy matricával jelzik. Az enyémen rajta van, tehát az nem lehet gond.
Újabb hűtőt próbáltam, mindhiába. Arra gondoltam tán a proci haldoklik és beletettem egy Athlon XP 1900+-t. A gép el sem indult, bios resetre sem. Tettem bele egy 1800+-t, azzal sem indult. Visszatettem a 3000+-t, azzal meg elindult. Levettem az órajelét 1,75 GHz-re a 2,15-ről, így Everest terhelés teszt alatt sem megy 60 fokig. Így marad
Hogy a másik két cpu miért nem indult el, nem tudom, talán az alaplap betegeskedik.
Köszönöm a segítséget! -
fabko
tag
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #1858 üzenetére
Na most állítottam olyat biosban, hogy riasszon a gép ha eléri a 60 fokot. Húztam a procin hogy jobban melegedjen. Úgy látszik bios a cpu hőmérséklettel ért egyet, mert everest szerint már 59 foknál (amikor még csak core 53-54 volt) elkezdett sípolni speaker. Ezek szerint elég jól melegszik a cucc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest