- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan widgetet ami kiirja a procimagok hőmérsékletét?
Mert most letöltöttem az all cpu metert, de az csak akkor mutat, ha fut mellette a core temp.
Valami olyan kéne ami tudja maga a monitirizást.
küszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
#10726912 #2105 üzenetére
Nem értem az összefüggést a hőfokok és a vírusírtás közt. A hőfokok jók, sőt én alacsonynak találom, bár nem tudom mennyi szokott lenni másoknál (mintha említettél volna 70 fokot másnál) Még ibtvel próbáld (intelburnteszt) legalább 10 kör. És a coretemp nevű programmal nézd. Esetleg everestet is frissíts ha régebbi a verzió. A porszűrő mehet vissza, ha a hőfokok nem fals adatok akkor abszolut jó értékek.
Illetve tölts ki az adatlapod és akkor nem kell mindig leírnod mid van. -
JoolsNOS
veterán
Pont itt irogatjuk, hogy nem. Vagy szenzor hiba, de inkább a szoftveres mérés hibája. Esetleg frissítsd az everestet vagy éppen használj régebbit. Általában 3-5 fok különbség elfogadható, de a nagyobb már fizikai lehetetlenség. Bár mintha intel prociknál láttam volna már nagyobb eltéréseket.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Maniac84 #2038 üzenetére
Első lépésben próbálj egy újabb verziós everestet. Általában az segít. De a core temp értékek általában valósak. A maghő a lényeg. De a kupakhő is be fog állni ha új everestet raksz.
(#2039) patakij: a proci nem valószinü hogy károsodik, tesómnak régen volt 62 fokos max amd-m ami rendszeresen 70 fölött járt és soha nem volt gondja. De ez akkor sem állapot ugye
. Házad szellőzik? Mennyi pasztát raktál a procira?
-
JoolsNOS
veterán
De gondolom a passzív procihűtőd nem magában csücsül a házban, hanem elölröl hátulról a házban meg van támogatva ventikkel. Tehát akkor már rakok a procira is egy ventit, mert akkor már legalább 10 fokkal lejjebb van a hő és nincs nagyobb hangja mint a házventiknek.
A hagyobb gyártástechnológia meg általában együttjár a magasabb tdpvel is.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Bikkrom #2032 üzenetére
Hát sokat nem tudok segíteni táblázat ügyben, csak pár dolgot próbálok segíteni: Az intel oldalon megadott hőmérséklet elvileg a max hőfok amit bír terhelve a proci. (általában bír többet is, dehát kell egy biztonsági határ) A max tdp az a maximális fogyasztást jelenti. Ezt általában agyontuningolva maxra pörgetve se éri el a proci. És minél nagyobb a tdp általában annál jobban melegszik a proci. A passzív hűtés inkább meg szerintem csak irodai gépeken megy el.
-
-
JoolsNOS
veterán
Intel oldal 60 fokot ír neki. Húzva van? De ha nincs akkor is lehet több oka: most meleg van, ha nincs rendesen szellőztetve a ház akkor a gyári hűtő kevés lehet. Esetleg szedd le a hűtőt, pasztázd újra, takarítsd ki a bordákat. Esetleg szedd le a ház oldalát amíg ilyen meleg van.
-
JoolsNOS
veterán
Egy kis felülfeszelés:[link]
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Gabesz016 #1955 üzenetére
Procialulfesz: biosban a feszeket (voltage control) manualra állítod. Lesz olyan hogy processor core voltage talán. Pl nálam a gyári érték 1.35v. 0.025 egységenként tudom állítani. Én 4 egységet állítva lefele most 1.25 volton nyomatom. Szépen egységenként kell tesztelni meddig nem hibázik a proci.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
maxika15 #1924 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni, hogy a hűtőre kenek egy akkora kocka pasztát mint a proci. Persze csak vékonyan. És utána ezt lehúzom egy plasztikkártyával. Ami rajtamarad bőven elég. Nem fog semerre se elfolyni. A középre paszta dologgal nehéz kiszámolni mennyi legyen, és az körbe terül. Nem kockába
-
JoolsNOS
veterán
válasz
bendikeee11 #1918 üzenetére
Látod a portalanítás sokat segít. Főleg mikor már jól összeáll a bordák közt. Egyébként pasztázás nem vészes. Lényeg hogy szép vékony rétegben kell felvinni és azt is egy plasztikkártyával "lehúzni". Ami marad az bőven elég. De ha félsz szétszedni a gépet akkor inkább hagyd. Régebben én is mindent összeraktam, de a procihűtőt nem szerettem le- felrakni. Ma már át nem adnám senkinek ezt a munkát.
Szeretek a géppel tökölni. Ezért nem vagyok konzolpárti.(#1919) papaizsolt: nekem az amd procin hasonlóak az értékek, de intel procikhoz nem értek
-
JoolsNOS
veterán
válasz
bendikeee11 #1915 üzenetére
A procid hűtője valszeg maxon pörög ilyen hőmérsékleten.(ezek az értékek nagyon magasak) Megoldás: jobb gépszellőztetés, egy kis takarítás a gépben. (biztos sok a por) Esetleg újrapasztázás. Új hűtő. Ebben a sorrendben. Az új hűtő persze csak ha van rá pénz.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Malachi #1905 üzenetére
Akkor pedig jól megy. Amúgy 2800on a proci húzva van? Vagy az az alap. Nem ismerem az órajelét. Mert nekem 2.8ról 3.5re húzva éri el a 63at a kupak. De magok akkor is 60 alatt maradnak. Bár jól szellőzik a házam. Esetleg a passzív gpura szerelj egy hűtést, meg melegben szedd le a ház oldalát. Vagy elöl legyen legalább egy befújás is.
-
JoolsNOS
veterán
Elvileg igen. Nekem a biosfrissítés óta mutat többet a kupak kb 5 fokkal, azelőtt ugyanaz volt mindkettő. De azt mondják a magok a mérvadóak.
Malachi: mennyit pörög a freezer terhelve? PWMs slotba dugtad a lapon?
Ugyanez a hűtő van phenom2 920amon és prima alatt nem megy 53 fok fölé alapórajelen. -
JoolsNOS
veterán
Van olyan program amd procihoz, amivel lehet figyelmeztetést állítani egy adott hőfokra? A real temp elvileg tudja, de az nem tudom műxik-e amd-n.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #1858 üzenetére
Na most állítottam olyat biosban, hogy riasszon a gép ha eléri a 60 fokot. Húztam a procin hogy jobban melegedjen. Úgy látszik bios a cpu hőmérséklettel ért egyet, mert everest szerint már 59 foknál (amikor még csak core 53-54 volt) elkezdett sípolni speaker. Ezek szerint elég jól melegszik a cucc
-
JoolsNOS
veterán
Hali!
Max hőmérsékletnél mi számít jobban (ph2 x4 920)? Cpu vagy Core? Mert everest szerint Prime alatt cpu 58 core 53. Core temp szintén 53at mutat. Biosfrissítés óta ilyen különböző a hőmérséklet. előtte max 1 fokos eltérés volt a kettő közt.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest