- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz
Gyufaaa #3413 üzenetére
köszi, én is azt érzem, hogy ráfér. szerencsére eddig semmi gondom nem volt ezzel a géppel, úgyhogy valóban megérdemli
(ráadásul úgy néz ki, örökölni fogják a családból. szóval rendbe kell tenni)
azt meg tudod esetleg mondani, hogy mik volnának az ideális értékek? hol lehet ennek utánanézni? google nem igazán volt partner most ebben...
-
NandorHUN
addikt
válasz
Gyufaaa #3315 üzenetére
Már majdnem egy éve, hogy beállítottam, ha jól emlékszem akkor netről néztem le egy olyan értéket, ami még nem veszélyes meg forumokon. Utána terhelés alatt néztem a hőmérsékleteket és addig csökkentettem amíg a gép még engedte (ha már kék halált dobott a gép akkor emeltem egy kicsit).
Mennyi lenne a normális szerintetek? -
Attila8006
aktív tag
válasz
Gyufaaa #3047 üzenetére
Szerencsére nincs semmi gond,csak azt hittem nem megfelelően tettem rá a Mugen2-t mert az AMDre mikor rátettem 2x kellett levennem,mert nem sikerült megfelelően elkennem a pasztát és azt hittem itt is kicsit eltolhattam
Meg picikét furcsa volt hogy 45fokos is lehet a cpu terhelés mellett egy mugen2-vel -
Weareus
addikt
válasz
Gyufaaa #2954 üzenetére
Megtettem.
Találtam egy béta-verziót.
Működik.
Végre ki tudom iratni a CPU hőmérsékletet játékok alatt.
Most tényleg minden ok.
Csináltam néhány képet a Metro-ban és a Crysis 3-ban.
1.
2.
3.
Azért érdemes megnézni, hogy a Metro elvan ~ 3.5 Gb rendszermemóriával, míg a Crysis 3...
Ráadásul a Metroban, ebben a "szarul optimalizált" játékban milyen jól fut a CF, míg a Crysis 3-ban... (Bár a képen épp 84%-ot mutat, de játék alatt úgy ugrál, hogy rossz ránézni). Metro-ban stabilan 90% fölött van, ami azért FPS szempontjából (sem) mindegy. -
Weareus
addikt
válasz
Gyufaaa #2951 üzenetére
Próbálkozom én is, de semmi reakció...
A második karimat pedig eddig nem sikerült kiiratnom OSD-re, mert alapból ugye nem megy, és így nem is látom a kipipálható dolgok között.
Próbáltam ugyan futó játék alól alt+tabbal kilépve beállítani, és így már ugyan megjelenik az AIDA-ban, hogy GPU 2, ki is pipálom, de nem jelenik meg a játékban az eredmény (újraindítás után sem).
Azért ez így is valami, és én is próbálkozom, hátha... -
Weareus
addikt
válasz
Gyufaaa #2949 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült!
Most már csak a cicamica méretű OSD betűket kellene valahogy megnövelnem játék alatt...
Tudom, hogy a RivaTunernél van egy ilyen opció, de hiába állok rá az AIDA 64-re a RivaTunerben, majd állítom be a csuszkát, stb. semmi nem változik a játékban.
Ez vajon miért lehet? -
flamicom
csendes tag
válasz
Gyufaaa #2899 üzenetére
a leptopba tuning nincs de meg most se tudom mert laptop coolerel probaltam meg egy nagy muanyag doboz jeg hkiideg vizetis probaltam mar ala tenni de nem jo lassu akadozik es nem mondhatom hogy kezes benne a ramm mert 2x6gbs van benne.
es a gepet azt mar megcsinaltam par ventilatorcserevel -
flamicom
csendes tag
válasz
Gyufaaa #2896 üzenetére
a leptopba pontosan intel centrino duo jatekra nem hasznalom sokat ha hasznalom hetente 1szer de azis max 1 orat de counter strike 1.6 hd csak ezt jaccom rajta de probaltam mar a crysis 3 mat is es azis jolment de 2 ora es akadozott de ez regebben volt intel t7300 2.00giga herc
a gep meg amd seprom 7.00 giga herc de a ventilatorat a procinak ma lecsereltem es kicsit jobb es a ventilatorral volt a procihoz paszta de meg a videokartya szar mert hangos a cooler je
de minden jatek fut rajta perfekt nvidea gforce 7300gt es 4gb rama leptoppal vagyok bajba -
-
Senais
aktív tag
válasz
Gyufaaa #2803 üzenetére
Nem vettem hozzá hűtőt, az alaphűtő van, amit közvetlen a cpu fölé kell csavarni.
Nem frissítettem még BIOS-t, őszintén megmondom, hogy félek tőle, mert sokat olvastam, hogy mások teljesen elrontották az alaplapjukat, és szervízbe kellett küldeni.
A Gigabyte DualBIOS-a se nyújt 100%-os védelmet... -
petiwr
senior tag
-
Boogie33
senior tag
válasz
Gyufaaa #2627 üzenetére
Egy Fractal Core 3000-ben Noctua NH-U12 P SE2 vel hűtöm de csak egy ventivel mert van kettő 14 es a tetőbe is .
Akkor most a X6 esetében mondjuk járható út lenne az hogy egy Aida 64-el monitorozom az ügye jelzi a kupak hőmérsékletét ( Mert azt alap méri ) ami 30-35C között szokott lenni és akkor nagyon közel járok ahhoz hogy hány fokos a procim ?
-
fbeni91
tag
válasz
Gyufaaa #2554 üzenetére
Üdv. Segítsen valaki! MSI K7N2 Delta Csak ide csatis!! 462-es foglalatú!
Hömérséklet rendben!Vissza jumpolva minden az eredeti biosz be állításra! minden stimmel! de a gép akkor is magától csinál egy reset indulást! se kék halál se semmi!! Úgy érzem h a ramok kicsit melegednek! Alap gyári Beállításként is 2.7Voltot kapnak! DDR3 400MHz ramok!
Ram feszkóját vegyem lentebb? Vagy mit tegyek! a gép 40-45fok között mozog! Gyári hűtője sajnos kevés neki! most a proci 160MHz 1.75V Kap! Mi a fene lehet a baj? Már megőrülök tölle!!!Helyesírásért Bocsi. azt ne nézzétek! :S :S
-
válasz
Gyufaaa #2485 üzenetére
Köszönöm!
Még bőven tudom lejjebb venni, ha akarom, de természetesen ettől a 40-42 foktól (alapon) nem akarom jobban fűteni. Amikor meg emelkedik a hő, természetesen emelkedik a fordulatszám is, 50 foknál lehet 60-70%, 60-65 foknál már mehet akár 100%-ra is a venti. Nekem a lényeg most az volt, hogy alap és kis terhelés környékén mennyi lehet hosszútávon a hőmérséklet. Akkor ez a 40-42 jó lesz.
Köszönöm szépen! -
-
janmano
csendes tag
válasz
Gyufaaa #2480 üzenetére
Sajnos a "kupakhőt" sem tudom megállapítani. 800 MHz-en 1,1 V ugyanúgy 39 fokot mutat az ASUS PROBE II mint terhelési próba alatt. A HWMonitor meg a már említett alacsony értékeket, de legalább dinamikusan. A hőcsöves hűtőm talpának oldalára odarögzítettem a ház hőmérőjének érzékelőjét. ez max 42°C-ig kúszott. Persze ez a hőátadás minőségétől függően ez akár semmit sem jelent.
-
LYRI
tag
válasz
Gyufaaa #2474 üzenetére
Majd az lesz de egyelőre mindenre megfelel a gép, úgyhogy addig nem terhelem fölöslegesen. Éppen bírja a 400W-os tápom a configot nem akarom, hogy lehaljon!
Hamarosan veszek új tápot meg még 1 vga-t crossfirebe majd akkor pörög a húzás! Köszi a gyors válaszokat! Kitöltöm 1 perc
-
zümzümm
senior tag
válasz
Gyufaaa #2452 üzenetére
Igen, de az a porcica már inkább portigris volt
A hőmérséklet a tisztítgatás után már rendben volt, a fordulatszám 1800ról fel is ment 3ezerre és 4ezerre is...
Ja, és kicsit eltűnt a 2db vincsiből az egyik. Ahogy a ventillátort szedtem le, lehet hogy kimozgattam a helyéről egy két csatit. Remélem a procinak nem esett baja ahogy a hűtőt berheltem felette, mert egy kicsit megmozgattam... A csatikat visszaillesztgettem aztán a következő újraindításnál már felismerte a gép. Remélem nem fog eltűnögetni...
-
fbeni91
tag
válasz
Gyufaaa #2421 üzenetére
amint azt írtam már 100x h telyesen tiszta a gép, új paszta! Minden portalan! és tökéletesen illeszkedik a hűtő!! 2 csöves (réz),kissebb alu bordákkal,de nekem nagyon acél lemez bordának tűnik!! :S :S Megy egy nagy felűletű aluminium hűtőrész van melette! alul a réz és alu egyben van! egy ponton!! ha gondoljátok képet megpróbálok feltölteni rolla!!
-
Szajo
őstag
válasz
Gyufaaa #2399 üzenetére
Nah tegnap előtt megjött a paszta maszta
Ma értem rá, délelőtt kitakarítottam munkahelyről elhozott kompresszorral erős fuvással. Hát esküszöm mintha sivatagi viharban érezném magam annyi por kijött belőle (még szerencse, hogy a garázsban takarítottam). Videókártyát, tápot gépházat mindent kifújattam jól. MX-2 paszta rá szétkentem, kb olyan vastagon mint a vajaskenyeret (már ki hogy szokta de én úgy kenem a vajaskenyeret is hogy látszik alatta a kenyér.
) a szélén kis foltokban maradtak ki úgy, hogy látszik a proci de nem sok helyen van ilyen ahol látszik, többin jól meg van kenve, de nincs pocsékolva azért
Előtte letöröl tiszta benzinnel, hűtő alját letöröltem, de azt nem pasztáztam be csak a procit, gondolom ez nem gond ?!
ELőbb nem indult, mondom jajaj csak nem elbasztam valamit, de aztán jöttem rá, hogy 2x4GB ram van benne és az alaplap BIOSa ilyenkor meg resiződik, nah akkor egyik RAM kivesz, Ai Tweakernél viszaálítottam 3GHz re amennyin volt a procit meg a ramokat 1002MHz re stb stb, (alap órajelen volt 26-30fokos a proci Idle). Szóval most minden ugyan az mint azelőtt, és el kell mondjam, hogy előtte Idle volt 50-55Fok pörgetve pedig 70-80 na most pedig idle 36fok ugyanazon órajelen stb.
még most sem hiszem el hallod...
Egyébként mikor levettem a régi paszta olyan volt, hogy közepén szinte mintha nem is lett volna, hanem kinyomta ilyen kör alakba a pasztát és ott volt több így egy vékony körben .... Mert tudod, pöttyöt rá majd rátesz hűtő és örül
Nem jó taktika most már tudom...
Na szóval ezer köszi és majd még tesztelem full loadban, de ha már idle ennyivel jobb, akkor gondolom hasonló képpen lesz Full Loadban is
-
Szajo
őstag
válasz
Gyufaaa #2388 üzenetére
Nekem ez is lehet akkor a baj, majdnem hogy pilótakeksznek nevezném, nem nyomtam rá ész nélkül a régi pasztából de azért nem is nagyon picit, és apropó el se kentem csak rátettem a hűtést mondom majd az szétnyomja
Akkor csak a procira rakjak, a hűtő részre ne? Mivel érdemes tisztítani az előző pasztázás után? (Nincs speciális alholos szarságom) Meg lehet ezt oldani valahogy házilag valamivel?
-
-
Szajo
őstag
válasz
Gyufaaa #2380 üzenetére
Nem az hogy nem márkás, EKL narancssárga Csak hirtelen nem jutott eszembe a neve
-
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1781 üzenetére
Értem. Most csináltam egy olyat, hogy a chipset borda alatt lévő rózsaszín genyót kivakartam, és átpasztáztam. Utána teszteltem a PC2700as rammal (xerox MB 320 MHz) és 17 perc után se fagyott ki (és olyan 38 +/- 1 fokos volt everest szerint 17 perc után). Gondoltam zsít, meg van a gáz. Betettem a két PC3200ast (kingston 2x512 MB 400 MHz dualch-ben), néztem a hőt alapból több volt mint az elöző felállásban (akkor 33-ról indult) itt 39-40 és olyan 45 fok volt mikor kifagyott
Tudom nem olyan burutál hőmérsékleti adatok, mert még 70-80 fokon is el-el mennek a chip-ek (cpu-k, északi/déli hidak), de úgy tudom a P4es chipsetek nem melegszik túl magukat annyira. Lehet egy aktív hűtés segítene? Esetleg 40 fok feletti instabilitás már jele a deszka halálának?
-
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1779 üzenetére
Még annyit kérdeznék:
Hogy az elem csere segítene, vagy az más hibát eredményezne, mint a most tapasztaltak (hogy kifagy terhelés alatt, rendszerstab. teszt stb.)?
A másik amire gondoltam, az alaplap ki volt szedve nemrég tisztítás miatt, ha valamiért rosszul lenne visszarakva (földelés vagy nem tudom mi lehet még gáz), esetleg attól nem lehet?
Mert everestbe is kiírja, hogy "burkolat behatolás történt", azt tudom, hogy vmi egyszerű megoldással van ez a "burkolat elenörző" dolog kivitelezve, de hogy miaz és, hogy mennyire fontos erre odafigyelni azt nem. -
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1774 üzenetére
A régi proci egy 512 kb-s 400 fsb-s 1,8 ghz-es northwood volt, prescott (1 mb 800 fsb-s 3,00 ghz-s SL7PM) kb. 1 hete van benne amit itt PH-n vettem, és mivel a srác rendes volt küldöt még egy ugyanolyat, mert én a procira gyanakodtam, de ezzel a csere darabbal is szaraszik, azóta ráfrisítettem mégegyszer a "legújabb" 2004-es bios-t ami van a laphoz, de maradt minden a régiben. Cmos reset nem volt mivel arról még nem hallottam.
-
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1772 üzenetére
És az lehetséges, hogy nem bírja az alaplap az 1M cache-t? Elindulhat egyátalán olyan cpu-val a gép aminek nem minden paraméterét szereti a lap?
A kézikönyvekben ír vmit, de nem vágom. easy installation guide, manual
Elkezdtem tesztelni egyesével a ramokat, és egy másik ugyanolyan procival, eddig fagyi. Memtest hibát nem jelez, viszont kifagyott a második körbe. Most ua. a ram egy másik slotban várja a további tesztet, de egy everest tesztbe már ebben a felállásban is kifagyott a gép. -
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1769 üzenetére
Egy rammal is kifagyott, bár csak az egyiket próbáltam és nem tudom már melik vót
meg milyen teszt progi futott (talán everest). Én azért a procira gyanakszom, mert a régi hűtővel se haladta meg soha azt bizonyos "fagyáspontját", mint most se az új hűtővel (a max 70, és most 59 fokot), ami furcsa összefüggés lenne egy ramhibával.
Ja meg vissza vett FSB-vel nem fagy csak nagyon ritkán, mivel nem éri el a "fagyipontot", igaz akkor a ramok is alacsonyabb frekin mennek
-
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1769 üzenetére
Értem, csak a régi northwood-omnál nem volt gond, igaz 266-on futottak. Mojdjuk arra figyelmes lettem, hogy mikor prime95-tel csak a ramokat küldtem meg, ilyen furcsa "nyeszergést" hallottam egy kis idejig (itt forumon olvastam, hogy vidikarik is szoktak, ilyen "elektromos zajt" produkálni, és állítólag az természetes, nem utal hibára). Remélem bírja a ram meg a lap egymást, mert azért akarom kicserélni egy 800 FSB-s procira a régi northwood-ot, ami csak 400as és ezért a ramok is csak 266on mentek, nem 400on.
-
kekkec
aktív tag
válasz
Gyufaaa #1767 üzenetére
prime95-tel simán a cpu-t és cpu+ram-ot is futattam. Mindkét esetben hopsz és egyszer csak kifagyott (újraindúl, vagy full fagyás semmi reakció és újraindul, de állt. rá kő resetelni 1et), meg everest stresszel is kifagyott, és van mikor csak fut egy kiss process igényes cucc melegszik pár fokot és így is kifagy (ritka).
Ez a lap amiben van: MX4SG-N
R1.08 BIOS-szal ami a "legfrissebb" a gyártó honlapján és egy 2003-aschipset driver van telepítve szintén az aopen oldaláról.
MemTest86 v3.5 is próbáltam futtatni, de kifagyott kétszer.... másodszor már gyorsabb volt a fagyás, hibát nem jelzett.
Amúgy alapjáraton 48-50 fokos a cpu (BIOS-ban: cpu kernel, gondolom mag), és terhelve 57-59 fok ahol ki szokott fagyni. Gyári hűtővel 54-55 fok volt terhelés mentesen, és 70-nél fagyott úgy ahogy már írtam.
A ramok: 2x 512 kingston -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Gyufaaa #1722 üzenetére
érdekes, és számomra érthetetlen. mármint az FSB azaz RC beli különbség...
az FPS dolog meg érthető...némely jááték jobban szereti, ha bővelkedik a proci cache méretben. L3 nélkül pedig fele akkora a cache a 620asban, mint a Q8200ben. de ennyi...amugy egy szinten vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest