Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
akoska07 #4678 üzenetére
Szerintem ilyen hűtővel nem szabadna gondnak lenni még ilyen melegben sem, pláne nem 1,200V-on.
Én ma reggel futtattam 1,200V-os tesztet és csak 51-52°C voltak a magok, míg valamelyik nap a délutáni nagy melegben is csak 55-56°C.
De még az 1,264V-os prime sem volt vészes a maga 57°C-val.A procihűtő TRUE Black egy S-FLEX 1900rpm-es ventivel "megtámogatva".
Persze Te tudod, hogy neked mi a jó, és mennyire melegedős a procid.
-
Zsubi
őstag
válasz
akoska07 #4670 üzenetére
Ha lesz valami komolyabb procim arra csak is ilyen hűtőt fogok venni ThermoLab Baram
Meg valami brutális venti hozzáHajrá várjuk az eredményeket
Nincs is meleg nem tudom miről beszélsz -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4657 üzenetére
Csak akkor oda megint más osztó kell... mert ugye oda akkor ezzel az osztóval elég lassúak lennének a ramok... Meg most nem tom mivel járnék jól, nagyobb órajel, és lassabb ram, vagy így valahogy, hogy "egyensúlyban" legyenek vmennyire.
Megpróbáltam a 3700mhz-t így, nem ment..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4654 üzenetére
TenkLYú
~30 fok van a szobában.. szal nem csoda... Ventillátor megy, dehát lókakit nem ér.. Szal nem csoda..Remélem így már nem lesz gond, nem fog szenvedni, ki-be kapcsolni, előző fesznél egyszer csak megfagyott, azért kapott még1 lépcsőt..
Meg fogom próbálni 3700-on, de sztem nem fog menni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4618 üzenetére
Még az E6400 ügyében érdeklődtem ott annó.. ott se nagyon tudtak mit mondani...
Amit írtak, próbáltam de nem volt jó.Amikor hozzám került a proci, 3720on úgy lett stabil, hogy másra állítottam az osztót. Mondjuk akkor is kapott ~1,4V-t.. Mondjuk lehet ment volna másképp is, max szenvedek az osztóval alacsonyabb feszen, aztán majd lesz valami.. Mert primestabil alacsonyabb feszen, az már tuti...
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4613 üzenetére
Hát ahogy hallottam nem drága a net ha aláírsz 1-2 évet,viszont ha visszalépsz utána sehol nem lessz neted a saját neveden.Itt ahogy hallom mindennel így vannak amúgy.Nagyon komolyan veszik ha valaki szerződést szeg,vagy valami törvénytelen dolgot csinál.A pontos árakat nem tudom amúgy de mint mondtam a műszaki dolgokkal kapcsolatos dolgok nem drágák,és itt azért van minőség is,nem úgy mint sok helyen.Lakás,luxus dolgok-dohány-pia szórakozás stb amik drágák itt.
Azért ahogy írtam pl egy 8400 proci itt is 32-35k magyar ft mint otthon,csak az a külömbség hogy itt egy átlag user lazán vesz pár db-ot a havi fizetésből és még megél.Otthon meg na.... -
-
válasz
akoska07 #4573 üzenetére
de igen de ezem mi a 780?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4565 üzenetére
No, és most ennek, vagy a CPU-Z-nek adjak igazat? Mert ez idle 1,41V-t ír most, Tehelve 1,38-ot pont, mert adtam neki még1 lépcsőt, mert restartnál ki be kapcsolt. Viszont a CPU-z meg terhelve pont 1,36V-t ír, néha felugrik 1,376-ra.
Ez most 365*10. De lehet visszamegyek 360*10-re, aztán kész.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
akoska07 #4533 üzenetére
Ja Everest a 3.db OPT Venti hőszenzor érzékelőjére mutatja a minuszokat mert nincsenek rádugva a szenzorok a lapra és azokat össze vissza érzékeli igy van hogy a 3.ból csak 1 vagy 2.öt mutat van mikor minda 3.at a hőfokokra is mindég más mutat van hogy -30.at van mikor +18.at!
de mutatok én neked minusz fokokat procival M2F lap mér mínuszba is!
-
válasz
akoska07 #4532 üzenetére
Igen felmegy a RampageFormula X48.asnak a biosa módosítás nélkül 1:1.ben a MaximusFormula és a P5E.lapra is, ha rá erőlteted! parancs soros Flash progival!
igen jobb lenne egy nem gyári hűtő (volt is rajta egy CM TX2.es csak eladtam) és akkor került rá a gyári hűtő! de asszony gépébe van eza cucc (7300+X38) őmeg nem hajtja ki csak kb 3-5.% ra a netezéssel 3000.re bevan lőve neki a proci úgymeg nem melegszik
-
válasz
akoska07 #4437 üzenetére
No kicsit megkésve de van pár teszt!
E7300. FPO: 3828A664 ViD: 1,2250
Alaplap: Maxius Formula X38 (Rampage Formula X48.Bios + vDroop-mod)
Hűtés Gyári Intel
Ram: 2*1.giga Kingmax 1066.MHz
Tesztek:
majd lesz még vele pár teszt!
és még a Q6600.teszt is bővült
no most adtam 1.kis munkát ezt az 5.eredményt bepakolni!
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4526 üzenetére
Na az jó csak ne lenne olyan nagy.Az egész házat elfoglalja az nem tetszik ezekbe a hűtőkbe.Ezért gondolkodok abba amit beszéltünk.
Ez a feles szórzó szerintem a giga lap miatt van.Bár nem tudom.Az tuti hogy a gigának ahogy nézegetem mások teszteit a +0.5 szórzó jobban fekszik mint a kerek szórzó. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4523 üzenetére
és milyen hűtés lessz.?
Amúgy pont vasárnap kezdtem el az 1.2v-os teszteket hogy rájöttem hogy 8.5 szórzóval teljesen jó a blend is meg a proci is jobban megy.1.2v-on 4332mhz-n voltam már smallfft-be.Akkor jött a telefon kb 23 óra körül hogy hajnalba van-e kedvem jönni németbe.Gondolhatod. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4520 üzenetére
igen néztem.Hát azért sokkal barátságosabb.Jobb így nézegetni.
Alkatrész ügybe azt a vízhűtést szeretném csak amiről beszéltünk.Annak utána járok,aztán ha olcsóbb itt akkor esetleg azt megveszem.Nagyon nem birok költekezni,de mondjuk ha találok valami brutál E8600-ot képes leszek kérni rá lóvét a haveroktól.Úgy is jól keresnek. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4512 üzenetére
Ő
Na mindegy, max 2szer meglesznek az adatok, mert ment mail-ben is arra a címre, ami az oldalon van.
Szóval:
proci: Intel Pentium Dual Core E5200/stepping: M0
Alaplap: Gigabyte EP35-DS3
Memória: Crucial Ballistix Tracer RED/LED 2*2gb 800mhz
Hűtő: SilverStone Nitrogon NT06 V2 + SilverStone FM-122Írtam bazsinak privit, lehet meglesz.
Ha meglesz, akkor küldöm priviben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4509 üzenetére
Nála ment p45ös lapban. Nála 3750-et ment.
De kevesebb fesszel..
Arra a mail-re küldtem, ami az oldalon van. Rossz helyre ment?
De akkor írom ide is:
proci: Intel Pentium Dual Core E5200/stepping: M0
Alaplap: Gigabyte EP35-DS3
Memória: Crucial Ballistix Tracer RED/LED 2*2gb
Hűtő: SilverStone Nitrogon NT06 V2 + SilverStone FM-122 -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4486 üzenetére
Hát, ja.
P45-ös lapban nem kellett neki ennyi, ~1,35V körül elrohangált 3750mhz-n, ebben kell neki ennyi, nem tom megérteni, hogy miért. De túl nem melegedett... Abba a kib@szott melegben sem...
A DRAM : FSB arány miatt hibázhat a proci? Szal ha úgymond az nem tetszik a lapnak? És ez miatt nagyobb fesz kelljen neki? Mert ugye amikor próbálgattam, akkor sokszor újraindult restartkor, mostmár ez megszűnt. Ebből kifolyólag lehet elég lenne kevesebb fesz is. Mondjuk a p45-ben ment olyan aránnyal is, ami ebben a lapban nem jó, szal jönnek a restartok...
-
johniee
senior tag
válasz
akoska07 #4476 üzenetére
Biosban 1,2625 volt beállítva. Na most 1,256 is volt Prime közben, de leginkább 1,248 - ez alá soha nem megy, eléggé konstans az érték
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4465 üzenetére
Jobban néz ki a lista így.
Remélem egyszer felkerülök már én is rá.Volt már jó pár procim pedig,és hát jól is mentek mert szinte mind 1.2v alatt vitte a 4ghz-t és hát sehol se vagyok.Persze ez az én hibám mert nem igazán foglalkoztam vele.Majd ha hazaérek tényleg csinálok már táblázatos tesztet.Amugy mi már megint ez a cpuz izé hogy az 1.52.1 verzió nem jó.Az már nem béta és ugyanazt mutatja mint a régi,esetleg kicsit többet.De ha ez is kikötés nem probléma amúgy.Arra az 1-2 tesztre az lessz.Csak nem értem.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4461 üzenetére
Amugy AQUA computer-be nem soká lehet kapni azt írták és 18k körül lessz.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4455 üzenetére
Na mindeggy.Nekem ez tetszik és ha nem is jobb a Thermalright Ultra 120 eXtreme-nél nagyon de egyszerű,nem foglal helyet és annyira csak nem befolyásolja a külső hőmérséklet mint a léghűtést.Mindíg is szerettem volna vízhűtést és nekem ez megfelel nagyon is.Nekem tetszik az a lényeg.Hátha kapok itt olcsóbban.Örülnék neki nagyon.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4453 üzenetére
Teszt
Itt Thermalright Ultra 120 eXtreme -el tesztelik és annál jobb és csendbe van.A lényeg hogy a nyári meleg nem szól úgy bele mint léghűtésnél,és csendes.Nem utólsó sorba pedig 2 db-ból áll tehát egyszerű,és nincs teli csővel meg stb a gép.Nem egy bonyolult szerkezet láthatod a tesztbe.Nekem tuti ez lessz ha kapok.
A legjobb benne tényleg hogy nagyon kevés helyet foglal,egyszerű sok vízhűtéssel szembe.Persze biztos hogy van nála jobb vízhűtés csak nem ilyen egyszerű. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4451 üzenetére
Csak a procira.
Ez a Corsair Hydro H50 tetszik és egyszerű,de otthon még nem lehet kapni,pedig elvileg már kiadták európába.Néztem már teszteket és jól hűt. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4441 üzenetére
Hát lehet biostar lessz.Otthon úgyse nagyon kapni,de majd meglátom még.Nem tudom érdemes-e cserélni mert jó most már a lap.Rájöttem hogy ha visszaveszem a szórzót 8.5-re sokkal stabilabb.Gigának jobb a +0.5 szórzó.
Most már ment a blend is lazán ugyanazokon a feszeken,sőt még jobban is megy 8.5 szórzón a proci mint 9-es szórzón.Még átgondolom mert fsb is jó nagyon az ud3p-be és nem hiszem hogy proci már ennél is jobban menne.Erre se gondoltam volna mikor még asus volt hogy így fog menni ud3p-be.Egyedüli dolog ami nem tetszik ez a fesz lépés,hogy hiányoznak a köztes feszek.De mondjuk ez nem gond, csak engem zavar.De hát hibátlan lapot tuti nem fogok találni.Tuti biostar-nak is van valami hülyesége ami zavarna.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4439 üzenetére
ja ja wifi van.itt elő se kell fizetni netre.
Igen azt mondom én is hogy boltokba nem úgy van hogy csak rendelésre van hanem van pár db,és hát ha a dobozt elkérem már fpo alapján birok válogatni.Majd valamelyik nap végigjárom a boltokat de annyira nem izgat a dolog mert jó a procim.Inkább majd lap ügybe nézelődök jobban. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest