- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.adam.92
őstag
Hát más RAM-om nincs amivel ellenőrizni tudnám, mindent átfogdoztam a lapon 2-3 perc járatás után minden meleg vagy langyos volt, kivéve a RAM. lehet h neki van vmi baja?
de nem hiszem, úgy tettem félre h tökéletesen működött kb 3-4 éve. az egyetlen dolog amit szétbarmoltam a gépen az a táp, mert kioperáltam belőle a ventit
, de ez nem is számít mert a mostani 450-esről ment. szóval nem tudom mi a teendő...
-
-
Zájec
veterán
"1,15-1,16 stabil 4Ghz HT on"
ahhoz procit kell cserélned nem lapot...
elég magas a mérce, ritka az olyan proci ami tudja...átlagosnak biztos nem mondható...csak a saját példámból indulok ki... ami épp most van procim az már 3-dik db x58 lapot látja, és mindegyikbe ugyanazt a feszt kérte...
-
tom_tol
addikt
szerintem ez rapszodikusan rátör az emberek egy részére
látod a Te volt procid már nekem is csak volt (ma föladtam ) pedig nem oly régen még azt gondoltam soha nem fogom eladni és a jó kis wolffal együtt díszdobozban megtartom ha kijön a gulftown az i7-t meg egyszerűen kihagyom
de most elment a kedvem az egésztől és megy új gazdához aki remélhetőleg ugyanúgy örömét leli benne mint jómagam
de igen nagy a valószínűsége hogy ez az állapot nem fog soká tartani és rövidesen megint a teraszon ülök majd tesztelvén az újabb konfigot -
nincs ezzel semmi gond.
inetelék ezt kva jól kitalálták.
én csak jókat tudok róla mondani. nem igazán birnék belekötni,mert nincs mibe.
kib@szott erős,mindenben,de tényleg.lekötött.
teszteltem is vele rendesen.
abban ami engem főleg izgat-ott.relativ hogy mi drága.
ez a platform megéri az árát,ezt bizton állithatom.
ez most tényleg csucs kategória.
aki teheti vegye meg.csak az én vérem az nem a normálisakéhoz tartozik
a fejem meg pláne nem.
viszont sajna nincs annyi pénzem,hogy az i7 mellé tudjak venni más alkatrészeket, olyanokat,amivel tudok tesztelni ill. eredményeket elérni.
vhol már leirtam.. amióta eladtam az amd-s cuccaimat,
Sandiego 3700+,Dfi , a-data ddr600 ramok (ezeket majdnem megkönnyeztem)
azóta megszünt a szerelem bármilyen alkatrésszel.
szeretem én mindet,mert másképp nem venném meg.
de jön egy ujabb gondolat.ill. az ahhoz tartozó terv amiből azt gondolom mutatós eredmény jöhet ki,és akkor megy a háztól minden ami nem kell hozzá
legyen az akár i7 is.
nem vagyok tekintettel semmire. ez van.#7238 krammerka : és akkor a fentiekkel meg is magyaráztam mindent
-
nem foglalkoztam még vele.
most másra voltam ráállva teszt ügyben.
3dmark-okat nyomtam.
jónak mondható eredményekkel.elméletileg a köv héten lesz egy-két komolyabb tesztem.
majd akkor utána nézek.egyébként tudod,ill. tudják hogy milyen vagyok.
pár helyen tesztelek amit jónak látok,de főleg a kemény tuning az ami engem megmozgat.ezért is fogok megint kicsit változtatni a konfigon. -
yolan
őstag
nem alapfeszen tesztelem, hanem 3ghz-ra, 7.5*400-ra szeretném belőni, minél alacsonyabb feszen. A 400-as fsb-hez szerintem nem kell olyan irdatlan fesz az mch-nak, eddig se ds4-ben, se dq6-ban nem adtam a 400-as fsb-hez feszt a lapnak.
most a fentebb linkelt feszeket kapja.CPU PLL: 1.5v
CPU Term. (vtt): 1.1v
CPU Ref1: 0.76v
CPU Ref2: 0.8v
CPU Vcore: 1.1vVDIMM: 1.98v
DRAM Term.: 0.9v
Channel A Ref1: 0.9v
Channel B Ref2: 0.9vMCH Core: 1.14v
MCH/DRAM Ref: 0.9v
MCH Ref: 0.72v
ICH I/O: 1.5v
ICH Core: 1.1v -
bzs73
őstag
Hát szerintem nem törtem szét.Azért az a wolfi ami 1.20v alatt viszi a 4ghz-t az már igen jó procinak nevezhető,és hát van 1-2 ilyen ritkaság is.Megmondom én is hogy sok ilyet nem láttam,pedig bújom a külföldi tuning fórumokat is.1-2 e8600-t láttam ami ilyet csinált.Ez komoly.Szép kis irodai élmunkás volt ez,mert ott dolgozott.Na de elfelejtheti az excel-t,mert olyat csak ritkán fog látni most már.Eleget lazsált.
-
tudod,nem vagyok ijedős
próbálgatom a cuccot.
egyébként meg minden alapon megy 24/7.
igen,beszéltük már zájec-el az uncore dolgot.
4GHz-en 20*200 is kb ezt tudja a cucc, 4000 uncorral.neked jó procid van,az tuti
ma sztem alakitok egy 4GHz tesztet.
utána néztem az FPO-nak,és a 4.2GHz 1.28-29V körül tud stabil lenni.(másoknál)
ebből kiindulva necces lesz az 1.2V 4GHz-el.
az 1.22-23V ami vszinithető,sztem.
majd kiderül,mire jutok vele.nyomtam tegnap 3dmark-ot nem gyenge órajelekkel.
és most hallottam először felpörögni a táp ventijét mióta megvan. -
lipi67
nagyúr
Nekem is az van most a proci alatt ( thermalright ), s nekem is ok nagyon. Csak ..lassan újra kell kennem mert darabokra szedem, s semmilyen paszám nincs itthon. (fog-cipő stb.. van, de az nem az én asztalom, se a lekvár)
Ki dobta hozzád? Felidegesítem, hátha hozzám is hozzámvág 1-2 tubust. -
lipi67
nagyúr
Mi köze a 32 vs 64 bitnek?
Memória meg..Hát ha valahol, Nálad szaldgálhat rendesen
-Többit majd szóban- Lassan ott is vok!
(#6493) krammerka ?: Azt hittem, lesz másik lapom. Kben meg azért jó ez is meg a 2xxx is, mert nem drága, s nem sajnálnám annyira ha 1,9v-on elégne. Széthajtanám az agyát.
-
el voltál kicsit tünve.
mizu veled?
hogy tetszik az uj géped,sikerült már beletanulni ?mihez képest nem mérvadó ?
ne egy celeronhoz hasonlitsd
jöhet még ide több i7 cucc is,és akkor ők majd tudják a tiedhez hasonlitani.
ha ugyanazon beállitásokkal megy.egyébként az i7 tulajoknak,nem könnyü beállitani a 7*333 -t
krammerka : tőlem mehet a téma.
várjunk még azért észrevételeket,hátha mond vki vmi okosat. -
3.5-3.6GHz mire nem elég 24/7 ?
anno az E2140 procimat is kb ott járattam.
és az is bőven elég volt mindenre.
3.5GHz HT-vel mire nem elég ?
mi az a progi amit ezzel az órajellel nem tud kihajtani az átlag user ?
a quad-os ismerőseim 24/7 nem hajtják 3.6GHz-en a procit.
mondván minek...
akkor az i7 3.5GHz-en is elég -
-
ha neked megfelel,akkor felrakom az eredmény alá a képet.
az eredményről vélemyény...
más topic-ból elolvasott eredmények alapján ill. zájec gyári hütős C0/C1 hasonló alaplapban történt tesztje alapján azt mondanám nem tul erős eredmény.
hozzáteszem,csak az olvasottak alapján tudok véleményt mondani.
egyenlőre nincs saját tapasztalat. -
gondolom te is látod...
feleslegesen hosszu az a kép.
a képfeltöltésen már jpg-t kinál fel a mentésnél.
megnéztem amit lementettem onnan,
és az a kép hát nagyon nincs rendben méretügyileg.
én felrakhatom,
de ahhoz hogy bárki adatokat olvasson ki belőle információ gyüjtés gyanánt... -
frissitve... részben
megkérnélek,hogy ne bmp formátumba mentsd el a képet.
(amit le tudtam menteni,az 10.5Mb)
nyomd át jpg-be,mert én nem nyulok a képhez.#5798 DroiDMester :mindent leirtam a dologgal kapcsolatban!!!
engem nem kell,és nem is tudsz meggyözni a gemini2-ről.
használd egészséggel és bárki más rajtad kivül.
ettől nem fogom eladni a mugen2-t mert én ezt választottam és rajtam kivül még nagyon sokan.vannak mindig kivételek,anno a big typhoon-nal is bizonyitottam,el is adtam belőle 3db-ot.de a gemini engem nem győzött meg és nem is fog,ha 6 venti lesz rajta akkor sem. -
Bagira01
veterán
Hát effektíve jó áron tudnék venni i7-es rendszert, de erre amire nekem kell felesleges. Egyre kevésbé használom a gépet, kb már csak nezetek, meg néha adok-veszek. Szóval ez is kvára felesleges ami van. Most vettem egy netbook-ot, de még azt se nagyon használtam 1 óránál többet. Egyre feleslegesebbé válnak a dolgaim
-
Bagira01
veterán
Most a jól megszokott lapom egy ep45-ds3r lett. Proci most egy e8400 van bent, de az eladó meg van még 2db e7200 abból az egyik a féligmeddig hozzámnőtt darab a másik az for sale. Vga-m nincs csak egy s3 azzal meg crt monitorral tolom mert a húgom lenyúlta a vga kábelem
Ramok meg a jó öreg kingmaxok amit még anno egy pot-ért cserébe kaptam
-
Bagira01
veterán
Sok ismerősöm tud olcsóbban alkatrészeket, de nem tartják magukat szerencsésnek, mert nem vmi nagy gépguruk. A szerencse mellé meg azért pénz is kell mert hiába jönne ki 100-110k körül az is baromi sok
Másik meg az h sokan össze vissza veszik a hweket, kicsit több gondolkodással kemény tízezreket meg lehet spórolni
-
Bagira01
veterán
Ezek nem bolti árak, azért ott még nem tartunk
. Ramnak még nem kérdeztem utána, ezeket is csak egy kósza ötlettől vezérelve kérdeztem meg. Előreláthatólag nem lesz túl sok időm a géppel szarakodni úh lehet nem lesz belőle semmi
Ramkit asszem nem lenne ennyivel olcsóbb a boltinál de 30k-s kit olyan 22k körül jönne ki kb.
-
bzs73
őstag
-
lipi67
nagyúr
Bakker ember! Van ott ész! Valóban annyi kellene csak, hogy tüntessük fel, hogy LLC-vel vagy nélküle, még ha bizonyos esetekben (nagy droop) ez magától érthetődő is lenne a link alapján!
Kis okosom!
SubaruWRC -MZ/X: Arany bogaram, polirbajnokok gyöngye! Tudom én, hogy nem arra találtál ki, ill. nem egy bajnok benne a quad, de nem csak tesztből áll a világ, s nekem a 2,66-3,4GHz-es tartomány..kvra elég lenne.
CB10-et meg nyomtam én!! Mutatom:[8500/alap]
[8500/4,4GHz]
[8500/4,6GHz]
Mivel más nem csinálta (szerintem nagyon hűen tükrözi pedig a cpu erejét,( s nem annyira ramfüggő (sőt..) mint a pi.), én se folytattam, untam 1edül. Ill. Aggregátor nyomott még asszem 1 tesztet -tényleg? Hol van az a srác?-. Kb ennyi volt. -
fix fesz teszt van három is a táblázatban. nem tudom kell-e oda mégegy
a Cinebench helyére be is férne egy alulfeszelős opció.
(pl. gyári órajel-min fesz,vagy kijelölünk egy órajelet,ahol a legkisebb fesszel lehet tesztelni amire képes a cucc)
jöhetne minél több vélemény azokkal kapcsolatban amit felvetettünk.
gyertek,nyilvánitsatok véleményt. mondjatok ötleteket.#4366 F.B.I. : nahh,akkor megvetted a vendettát
kiváncsi leszek a hőfokokra. -
lipi67
nagyúr
Miért ne lehetne? Ha van rá igény(Itt a Te példád
)és Ákoska meg tudja oldani, hogy ne legyen túl zsúfolt a táblázat, tegye- tegyétek. Régebben nekem is megfordult a fejemben (nem röhögni, igen is gondolkodtam
), csak..Régebben nem voltak ilyen brutal 8xxx-ek (persze kivétel Te voltál azzal a procival ami eltünt az éterben..), szóval sokszor az 1,2v-os eredmény uaz lett volna mint a 4GHz.
A teszteket ha akarjátok, reformozhatjátok (de gagyi szó lett, istenem), szóval ujítani lehet, ha jó, csak a tesztfeltételeket ne piszkáljuk,s a régi opciók maradjanak, mert ha nem, nem lesz értelme a régi eredményeknek, nem lesz viszonyítási alap.
(#4349) akoska07 : Felőlem , akár külön opció is lehet. Tudod , volt "vita", hogy az vagy CB R10-es legyen. Én csináltam ezt is, azt is, de végül 1ik se maradt meg mint opció. Szavazni kell, vagy inkább véleményt nyilvánítani, s ha van létjogosultsága, legyen.
-
lipi67
nagyúr
Szégyentelen!
(#4314) akoska07:
. WinRar..nemtom, majd este nézem Neked ha érdekel. Nemrég jöttem haza..(WinRart nem néztem régebben se, kimaradt az életemből
, ha kell, pótolom)
LLC: Szerintem tök mind1! Kinek, hogy szereti. Elvileg lehetne előny 24/7-ben a jelenléte, de ez se igaz. Ill. csak 4 magnál jön az a böhöm nagy droop, s ezért kényszerülök bekapcsolni. Tuningnál..Kikapcsolva jobban ment, szóval szerintem nincs miről beszélni. Kb olyan, mintha kikötnénk, hogy csak passzív hűtést lehet használni, vagy meg kellene határozni a ventik fordulatát. Akkor meg..azt is, hogy hány °-os szobában kell futtatni, milyen oprendszeren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest