- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5409 üzenetére
Bocsi, nem láttam, s mire észrevettem , kicsúsztam az időből.
Ha gagyi ramjaim lennének, már asszem i7-tel nyomnám, de így ..
Ha reálisan el tudnám adni őket..vagy lemennék alapra, s várnám mikor lesz emberi árban (most se rossz már) i7, vagy tennék bele 8giga sima ramot,s szarnék az egészbe 2 évig -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5409 üzenetére
Asszem Zájec barátomnak is volt olyan, Ő is dicsérte.
(#5410) DroiDMester: ? Miért, mit kéne még tudnia? A Asus inkább music center, sok kütyü, kevés tartalom. Én sose vennék asus lapőot, ill. vagy 10k-s lapot (ott mind1) vagy a full lapjait, de azok meg drágák, s tuningban nem virítanak. Az meg, hogy milyen a szolgáltatás..Nem érdekel. Nekem az a lényeg, hogy menjen benne a proci-ram, s tudjon fogadni sta HDD-t, dvd-t, legyen 1-2 usb,és kész is. Hiszed vagy sem, még hangfalak se vannak rákötve a gépre. Játszani úgy se játszok (törpéim fülessel nyomják). Zenére egy pc alkalmatlan, arra találták ki a hi-fi erölködő-cd párost.
Ezért sem tetszik a giga extreme lapja, parasztvakítás, 12fázis ide-oda, hűtés ide-oda, stb.. -
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #5324 üzenetére
Nem kap feszt? Nebassz, tán napelemes?
(bocsi, nem bírtam kihagyni
)
Hát sok lap (sztem mind)nem u.úgy szeret x-y osztókat, ez tény. Nem tudom, hogy mi lehet az oka a viszonylag nagy fesznek, se olyan lapom, se olyan procim nem volt még, de..fura. Pl. sok esetben a 8xxx-ek vagy jobban mentek p35-ben, vagy kevesebb fesszel is beérték. (Pl.BMW-nél)
El lettem küldve...
Majd jövök vmikorMINDENKINEK SZÉP INTELES NAPOT!
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #5319 üzenetére
Hát akkor nem éri meg sztem a plusz fesz 100-200MHz miatt. A legnagyobb szorzón nézd, ott nem fog annyi feszt kérni sztem, s a lapot sem kell annyira feszelni majd.
Zájec
Szia!Úgy látom 1ről beszélünk, teljesen 1et értek Veled.
akoska07: Barátom, lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam. Nem azt mondtam, hogy nem jó a DQ6, hanem azt, hogy a p45 jobb quad alá mint a p35.
S Zájec észrevétele telitalálat abban is, hogy nem gyakori a p45+q66 párosítás, talán ezért sem olyan látványos a kül.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5315 üzenetére
Hát barátom ezzel vitába szállnék. Lara is pont azt írta (uezt tárgyaltuk tegnap), hogy p35 kuka quad alá. A P35 DQ6 olyan messze van az UD3-as szériától , mint Makó Jeruzsálemtől.
Persze, mikor bejöttek jó volt, hisz nem volt p45, s a többi laphoz viszonyítva a DQ6 lehetett etalon is akár, de ma..már labdába se rúg.
Fázis persze, hogy kva fontos, de az se minden, "X"-es lapok is el vannak látva, s lám..nem sziporkáznak, sőt..
Quad alá UD3R/P vagy Extreme. Persze vannak sötét lovak, DFI vagy pl. a Te Biostar lapod, de ahoz türelem és jó beszállízó is kell.Este ha nem jut tovább a Loki meg fog ütni a guta, meghalom magam.
(#5316) hackeeeee : Nézd, érzi azt az ember, hogy szenved-e a lap-proc vagy nem. S bár kva fontos a fesz, de ha nem melegedik, jól érzi magát, én simán adnám neki, mint ahogy a 8400/8500 is kapott léggel (adatlapom) VALÓS 1,7-1,72v-ot is. (persze tesztre) -Itt mentek 5,1GHz-et.- S utána teszteltem, semmi károsodás.
Én mindíg az eredeti állapothoz viszonyítok. Pl. x feszen (alacsony) megnézem a végét, s jegyzem, s a hőfokokat is. Majd egy durva feszelés után uezzel a fesszel-beállításokkal megismétlem MINDEN esetben.
Ha nem kér több feszt, nem melegedik jobban, akkor hiba egy szál se.
Szerintem egy nem alacsony VID-es 45-ös proci, ami nem forró és jó hűtésed is van, simán mehet 1,4v-on 24/7-ben is. (Ez magánvélemény)
Én azért nem hajtom most még 1,2v-se mert nincs értelme. Fesz nélkül is megy mint állat ha akarom, s egy feszfröccs se tud sajna számottevő pluszt hozni. Magyarul: 1,2v-körül megvan a 3,8 - 3,88, de 1,4v kell 4GHz-hez (kb). Így értelmetlen, hisz szinte semmit se kapok a plusz feszért cserébe.. -
lipi67
nagyúr
Ha tudnám, hogy hol kell megfogni, én kiemelném
Mennyiben fáj egy ilyen kütyü mint amit vettél? -
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #5268 üzenetére
Szerintem fogsz (szenvedni vele-jó értelemben).
Én..ha elkezdődik a suli, bezárkózok délelőtt ide, és megnézem, hogy mit tud. Eddig azért nem is kapott feszt stb..mert nyári proci. Ilyenkor nem csak a hőmérséklet, a családtag is sok, nagyolni meg nem szeretek(#5269) toyone85-90° az nem kevés bakker. Kben..Igazad van, attól hogy itt sírok-rívok..el kell fogadni, sajna ez van. Azért ..próbáljunk majd "tenni ellene".
A fiam hazavágott, mennem kell. Este jövök (remélem)Addig is: További szép napot!
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #5263 üzenetére
Én ezért nem is kezdek bele. Úgy, hogy 1-2 órát matatok rajta, nem megy. Most meg nincs időm 10-12 órákat itt üldögélni, ez az átok gép is kell mindíg valamire, valakinek..
Láttam az eredményedet.(#5265) toyone: Megindul a feszültség éhsége.. -Annyira jellemző ez a mai procikra, nem? Régiek lineárisabbak voltak. Ezek ellébucolnak x pontig fesz nélkül vagy alig-alig odapörkölve, utána meg nagy stop, jön egy üresjárat, s kérik a szuflát.
-
lipi67
nagyúr
Szép, jó napot az uraknak. Látom vannak eredmények, repkednek (röpködnek?) a MHz-ek. Ákoska, tedd már be egyelőre max OC-nek, mikor megvettem akkor csináltam, csak kiment a gagyi fejemből.
[link] -
lipi67
nagyúr
Én a boxot lestem,s 1 hete alig aludtam vmit.. Azt se tudom, milyen everest van fent , meglesem.
5.02.175
DroiDMester: Valóban jó!
(Vidje is alacsonyabb)
toyone:
Hát..ilyen ez a Kínai piac
-Olyan Tesco gazdaságos..-
Te! Hogy hívják a Rigó Jancsi sütit? Ma a Tiszainál bementem a kis sarki boltba, s az volt kiírva: Rigó János 135FT.Asszem elteszem magam holnapra.
Jó éjt mindenkinek! Holnap megnézem, lefutott -e az 1,2v-os teszted! -
-
lipi67
nagyúr
Látom, nem tétlenkedtetek
.
-Ezt a B.Karcsi gyereket meg jól elverték.. -
lipi67
nagyúr
Milyen atom 8xxx-ek vannak, beszarás.
-
lipi67
nagyúr
Ha jól emlékszem, nagyon is számít alatta a ram sebessége, ezért is lett ejtve. Mert ha menne, akkor megint meg kéne állapítani egy pontos ram sebességet (ami ugye a szorzó-FSB miatt nem lehetséges) vagy akkor mindenki 7*266-on nyomná..
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
Szép estét!
Pár napig sajna nem tudok lenni, most is csak beestem, s bele-beleolvastam. Everest folyamatosan frissül, s a cpu fesz a lényeg rajta.
Fritz..kuka progi, csal össze vissza ezért lett elvetve. (asszem Aggregátorral néztük, majd visszakeresem).
Miért nem ok a CB R10? (ne értsétek félre, nekem mind1, de a fritz irreális.) -
lipi67
nagyúr
Jó estét!
DJ Anti: " inteléknél csak úgy találomra írják a VID-et".? Itt elakadtam
(#4960) rvn_10: Korrekt
hackeeeee: Én is 2x2GB-ról beszéltem,s 2v az ok.[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #4952 üzenetére
Én is ezt mondtam, ill. hogy az első 2 meg 2 és már ok.
S igen, menj alá! Volt itt a miltkor nálam Ős Cruc.ramja (meg is vettem,de 2 nap után eladtam) Jól mentek 1100 felett lazán a kis 800-asok. Megkeresem, hátha megvan valahol..(#4954) rvn_10: Szia! Azért nem kaptál választ, mert NINCS konkrét válasz, tesztelgetsd,de.. attól a laptól csodákat ..ne várj.( most látom, kaptál, igaz kb uezt..)
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #4947 üzenetére
Persze, tök mind1 hogy 14-15-18 stb..csak vannak lapok és ramok, amik nem szeretnek ezt azt, de nézd meg. 5-5-5-15 vs 5-5-5-18 . Milyen brutálisan jobb az 5-5-5-15...? Sőt! A 2gigás modul (látom Neked az van) sokszor kevesebb fesszel is beéri mint az 1 gigás, majd nézd meg. Van, hogy a plusz fesz inkább gát mint előrelépés.
Ja!
Sajna én nagyon buta vagyok a keresésben, de Laragirl valahol (ramos vagy c2d tuning) topikban részletesen írt és linkelt az első két szám plusz 2 ről, pontos írások vannak, hogy mit s miért (ok-okozat). Hogy hol..nemtom, de a lényeg az amitz írtam kb.
Akkor nálad most 4-4-4-10 is mehet, ha megeszi a lap, igaz, mind1 mert jobb nem lesz tőle. Viszont ha ramtuning..nézd meg itt pl. a tuningtáblázatot a ph-n (Brumi féle, ha működok még, mert nem ment csak a topik), hogy ott is mind1, h 5-5-5-15-tel vagy 5-5-5-18-cal küldted a tesztet, seb.különbség vagy nagyon minimális, vagy nincs. -
lipi67
nagyúr
válasz
blazsey2 #4944 üzenetére
A biosban keress olyasmit a ramok körül, hogy Static tRead Value (tRd), vagy ha nincs olyanod, (nem ismerem a lapodat) akkor tedd fel a memset nevü progit, ott performance level néven találod majd. Ha ez az érték ilyen 800MHz környékén magas, lassítja a memolvasást. (800-nál ramtól-laptól függően 6-7-8 az ideális, e felett túlzás-kisebb értáék a jobb)
az 5-5-5-15 -ből az ut szám "lényegtelen", ha az első két számot összeadod és plusz még 2 (esetedben 5 + 5 + 2= 12) már ok. S hogy 5-5-5-12 v 5-5-5-18..sebességben SEMMI kül. viszont tRd visszafogja a memolvasást.
(ha túl alacsonyra veszed, akkor se tudsz ártani vele mert be se boot-ol majd) -
lipi67
nagyúr
Szép alulfeszes eredmények! Táblázatos nem lesz?
-
lipi67
nagyúr
Jó reggelt! Akinek van még ötlete az i7-hez, jelezze már, hogy ez is tisztába legyen téve.
-
lipi67
nagyúr
Nekem teljesen mind1, mi lesz az új opció, igazodom a tömeghez
csak azt kérném, hogy ami eddig volt, az maradjon is úgy, ne vesszen kárba annyi teszt eredménye. i7 más..ott kompromisszumok kellenek ahogy látom.
Akoska: Miért nem tudsz elmenni holnap érte? Hova kell menni, s miokor kéne?
Nekem reggel menni kell biróságoskodni K.barcikára (nem 1xü mert nyáriszüneten vannak), onnan meg Miskolc. Ha valamit onnan kell elhozni, elhozhatom. -
lipi67
nagyúr
Procihoz érdemben nem tudok hozzászólni, tőlem ok. Tesztet meg ..1 konkrét tesztprogi kell, ne legyen kavarodás. Maradjon a prime, legyen valamiben egységes a többivel.
(#4901) akoska07 Szerintem is ok. Akkor majd csinálj neki táblázatot légyszi.
A cineb.R 10 az jó. Ott kijön az erő. Kíváncsi lennék, mit tud ott egy ilyen rendszer..
Neked? Mikor lesz meg kb a cucc??? -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4896 üzenetére
Szép estét!
Ok, nézz akkor majd utána, meg látom Zájec is írt, s Ő csak azt használ, s szereti a tuningot is
(#4897) Zájec Hát..nem 1xű akkor. Jó lenne, adnál támpontokat továbbra is, én azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák.
Ram: Meg fogják kapni azt ami jár nekik. Szerinted ezek a ventis ramhűátők gond nélkül elférnek a lapon, s nem lógnak É.híd , VGA -ba?
(#4899) akoska07: Kellemes elfoglaltság
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4893 üzenetére
Konzultálj Pl. Zájeccel, én nem tudom, hogy mit bírnak az átlagos i7-es procik. Vid-hez kéne igazodni. Az első opció lehet a bios/Vid, a többit..nemtom..
Zájec: Szia!
Mondj már valamit az i7 feszeiről..Mi az a fesz (mik azok) amiket minden i7-nél lehet tesztelni a táblázatban?Ram: Hát ja. Ezek 2,2v-on voltak 1266-on, meg 2,3v-on 1300-on. Többet nem kaptak, sőt..24/7-ben 2v körül 1066-on ballagnak.
-
lipi67
nagyúr
Majd [e] fölé akarnék menni, s megadni nekik a gyári 2,45v-ot..
-
lipi67
nagyúr
válasz
DJ Anti #4868 üzenetére
"lefelé a legkisebb lépcső a -0,050V, ami így 1,194 V lenne de terhelve még kevesebb" Ok , hogy lefelé..de felfelé? 1,21v -ig ok!
(#4865) akoska07 Bitangok bizony, meg nem is csúnyák
Sajna 750-es nincs , asszem veszek egy másik 450-est csak "kékbe".
Régebben az 520-ról semmi negatívat nem hallottam, most meg azt írják a srácok, hogy túlmelegedik..#4871) subaruwrc: Kutyaütő! Tudod mi a különbség köztünk? Nekem 6300-as volt a procim, Neked meg annyin megy..Majdnem uaz!
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Értelek én csak Te meg jól ismersz..Ha én adom el a procimat (2 hónapos-Iponos) akkor se hozok ki belőle még 40k-t se. Venni meg tuti sikerülne a legdrágábban. S ez kb mindenre érvényes nálam, mert idétlen vagyok. Hát igen, a 30k miatt nem tapsikoltam, de lenne még azért annyi, hogy lecseréljem valahogy.
Nem a mennyiségre mondom! Illetve kell a fenének 700-800-Watt! Csak ezeknél a 12v-os ág..erősebb. Olyan táp kellene ami vagy 400-500Watt, de a 12v-os ága meg egy 850-esé.
Mikor a 4850-et (gpu meg ram is)+ a procit is megnyígattam durván..hiszed vagy sem barátom, a táp szenvedett. Emlékszel a 2xxx tuningjainkra? Akkor figyeltük, hogy 3,8Ghz környékén már a 12v-os ág kvra esett,s szállt el a tuning. Na, most kb uez volt. Különben mindenben teljesen igazad van. Ha nem akarok mindent szétfeszelni, akkor bőven ok a corsair 450-es Mod. is. S az még szép is, jól muatna a kék a fekete házban
Arra is emlékszem amikor vetted a 620-ast..Hát igen, jól, nagyon jól vetted. Az 550-es Vs 520-as meg tudod miért rahgadt meg bennem? (Evely-en kívűl) Emlékszel? Engusz is akkor vett 550-est és abitosba írta be. Mi meg (Te meg én) ott ordítottununk neki, hogy NEEE! Vissza is ment és becserélte egy 520-as mod.-ra. Lépnem kell, összebarmolom a fagyasztót -
lipi67
nagyúr
Átnéztem pár specifikálót, csak corsair-nál kellene maradni..
Jó éjt! -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4835 üzenetére
"ugy gondolom hogy az talán kiszolgál addig amig a garancia érvényes lesz rá "
Igen , ez is szempont. Viszont én..Nem hiszem, hogy váktok. 9400 vagy 9550..szinte mind1, nem éri meg, hogy bukjak sokat rajta. 9650-es irreálisan drága, akkor már i7. Viszont ott meg ram-lap s még lefogató a hűtőhöz (ha van) stb..
Lap: jobb lenne egy "egyedibb", de most, hogy az UD3R/P lassan nem is kapható már..az lesz ez isTeljesíteni meg teljesít. Vga még sok is a fiamnak, engem meg nem érdekel. Így végre szeretnék rendet tenni a gépben, megszüntetni a kábelmizériát. Lehet veszek a ramokra valami jó hűtőt, igaz kell valami, ami le is fujja a hőt róluk. Majd kiokoskodom. Lényeg: Csak moduláris kell nekem. Ház..Jól jönne egy SharkonSeraphim Economy, tök jó, nagyobb is mint ez a mostani és nem vészes az ára sem ,21k. Vagy a chieftec -től valami nagy bazi. Néztem most az Ocz-ket.Tök szépek,de az a 12v-os ág..gyengus a Corsair-hoz képest. Ami meglepett most az 520-as és a620-as 12v-on uazt tudja. Ez eddig fel se tünt. Mivel rákötve meg nem sok lószar lesz, tuti ilyen kell nekem. Csak kapnék valahol olcsón, Iponnál drága.
-
lipi67
nagyúr
Nem is akarok én csak modulárist, de pont azt néztem, hogy nem éri meg csak a 620-as a VX450 után. 520-as jó lenne csak nem ennyiért.
(#4829) akoska07: Ezt mire alapozod? Én-Zájec még bizos emlékszik rá- Eveliy-nel megégettem magam a trutyi 550-es tápjukkal, igaz az a széria hibás volt,s nem is ss belsős -most se az-, de többet sose kéne. -
lipi67
nagyúr
Vagy veszek sima tápot és házat is cserélek. Bár..[Őt] sajnálnám, szeretem mert kis tugalmas, csak..nagyobb kellene akkor Pl. egy chieftec nagytorony..
-
lipi67
nagyúr
Köszi fiuk, utánaredek. Ocz?
A 450-es VX -et eladom, Ipontól ha rendelek, futárral 21 felett vagyok és szart se léptem előre (Nekem a hűtések miatt -bedobok pár 12-es ventit, ezért szeretnék cserélni- kell a hely, kell a moduláris.
520-as 29,5 és nem nagy fejlődés teljesítmény szempontjából. Akkor már 620-as 33-ért (futárral írtam az árakat)
Eddig erre jutottam... -
lipi67
nagyúr
"De ismerősek" -Ja! A végén kiderül, hogy az 1ik az anyád, a másik meg a nővéred
Nekem is táp kell!!! Nem jött össze a hx520-as, mire postázták volna..elromlottPont most agyalok, hopgy mi kellene, csak moduláris kell.
Van valami ami 12v-os ágon eléri a corsair szinvonalát?(#4817) akoska07: "ruhában nem nagyon ismerem meg őket.." -???Hát vetkőzz le,s rögtön beugrik, hogy a Bözsi meg a Mari!
-
lipi67
nagyúr
Zájec!:
Örülök, hogy hallatsz magadról. Ezt át kell olvasnom párszor, hogy fel is fogjam, este meg is teszem,de most el kell mennem. A ami napom nem ok, egy tápot lemondtak, cigánybalhé miatt 30 nap vagy 30.000FT (fura nekem csak 1000FT/nap, másnak meg 5000). Mind1. Be kell fizetni mert van még ilyen kis paskolásból lógóban lévő ügy..
Este ha nyugi lesz jövök s átolvaslak, mit, mennyiért, mit tudodtt, s miért
(Minden infó érdekel, nagyon azonosk voltak a módszerek régen, ami Neked bejön, az nekem is)
Bagira: Szerintem is, ahogy tetszik mondani. Én a listán az "E"-t néztem.
Bár..szerintem még az IB9-es is meglepne 1-2 lapot!
Szép napot mindenkinek!
(nekem megvan..)
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4770 üzenetére
Elvileg lesz, talán holnap ide is ér
Ákoska-Bagira: [ha ez működőképes, szarni a csigabigára egy nagyot!]
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4765 üzenetére
Hát..megesik. Pontosan mi is van most akkor?
Zájec: Szia Öreg harcos! Én már nagyon rég nem tudlak követni ám! Hanyadik I7-es szerkód ez? Mikor utoljára olvastam, akkor azt írtad, hogy túl nagy az , eladod az egészet és kisebbre cseréled a cuccost. Hát..úgy látom, ez nem egészen sikerült!
-
lipi67
nagyúr
Jó estét! Ákoska mi van???Elment a lap a proci meg maradt?
Bakker
Kben..láttátok az árakat? 8400 34,8k(+3500pk),9550 meg 48,8k
[link] -
lipi67
nagyúr
Nem ma jártam erre
. Visszaolvasok!
Addig is: Szép estét, erős lehülést! (nem testhőmérsékletre értettem)
(#4660) hossszú Ilyen melegben nem is ok az 1,5v. Ez meg amit linkeltél ..tök rendben van
-
lipi67
nagyúr
Hát.. itt meg lehet dögleni. Én meghalom magam, az tuti.
(#4589) DroiDMester: Köszi! Megj. Ahogy olvasgattam, az F10f-es bios gáz..nem kell foglalkozni vele. UD3R-nél még mindíg F10c a nyerő.
Bakker, valóban nem bírom. Nem vok én afrikai!
#4591) akoska07: Szia!!!!!!!!!
Itt voltam én, hétfőn voltam csak barcikán ,csak..Ugye nem lakunk messze..A szoba olyan fekvésü, hogy folyamatosan napsütötte, légkondi luxus, halok meg. A tuning..lehetetlen. Éjszaka van bent 27-28. Szenvedünk. A törpék se tudnak aludni se, én is hajnalban elalszom, reggel 8kor ébredek, utána forgás-főzés majd véglegesen dél körül térek magamhoz. 1re szarabbakat főzök, szerencse, hogy senkinek sincs étvágya
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4378 üzenetére
Olyan eredményt nem tudsz esetleg ami szarbb véletlenül mint az enyém?
(#4379) subaruwrc: Attól függ, hogy mennyiért, s mikor szólsz, tudsz-e előre szólni (ha ezt el kell adnom, hogy meg tudjam azt venni). Érdekel.
MOD: Várj bakker! kvra kiment az eszemből a DDR 3!!!
A Team ramjaimat nem nagyon szeretném eladni. (szart se kapok értük)
-majd még agyalok!- -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4376 üzenetére
Hát azt nem tudom. Nincs viszonyítási alapom, hogy mennyi ez az érték x-y proviknál, igaz..valahol elkezdtem 1x , s sokan be is szálltak a 2xxx-es topikból. Utána is nézek!
MOD: Meg is van. Sajna,akkor mindenre figyeltünk, s az volt a cél, hogy MINDENKI tudja megcsinálni, procitól-ramtól függetlenül. Ezért FIX 7*333 -on kellett nyomni. Még a rambeállítás is pontosan meg volt adva. Most megcsinálnám ezzel is, de raból csak annyira emlékszem, hogy 5-5-5-15 és PL 10 talán.
Ez volt az az idó, amikor haldoklott a 2xxx topik, pedig szerettem nagyon,s gondoltam ha tesztelgetünk hátha életben marad. Csak utána történt 1 s más..(igaz Kulerr?), s i nem nagyon jártunk már oda...[Everest-WinRar] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4374 üzenetére
Itt van a kért WinRar a quaddal :
[alapon]
[3GHz-en]
[3,2GHz-en]
[3,4GHz-en]
[3,6GHz-en]
[3,8GHz-en]
[4GHz-en] -
lipi67
nagyúr
Bakker ember! Van ott ész! Valóban annyi kellene csak, hogy tüntessük fel, hogy LLC-vel vagy nélküle, még ha bizonyos esetekben (nagy droop) ez magától érthetődő is lenne a link alapján!
Kis okosom!
SubaruWRC -MZ/X: Arany bogaram, polirbajnokok gyöngye! Tudom én, hogy nem arra találtál ki, ill. nem egy bajnok benne a quad, de nem csak tesztből áll a világ, s nekem a 2,66-3,4GHz-es tartomány..kvra elég lenne.
CB10-et meg nyomtam én!! Mutatom:[8500/alap]
[8500/4,4GHz]
[8500/4,6GHz]
Mivel más nem csinálta (szerintem nagyon hűen tükrözi pedig a cpu erejét,( s nem annyira ramfüggő (sőt..) mint a pi.), én se folytattam, untam 1edül. Ill. Aggregátor nyomott még asszem 1 tesztet -tényleg? Hol van az a srác?-. Kb ennyi volt. -
lipi67
nagyúr
válasz
pokol ura #4352 üzenetére
Élő példa arra, hogy viszonylag nagy a droop s még is megy a proci. Ha most ez jobb lap és LLC, akkor ezt az opciót 1,272v-on futtathattad volna. Kben szép..
(#4353) akoska07 : Este csinálok Neked! Jobbulást!!!!!
(#4354) subaruwrc:
Ha pl. Téged elkapnának gyorshajtásért nem ám pénzbünti, vagy felfüggesztett stb..Lószart! 2 évig nem lehetne hardvert cserélned. Bele is halnál
Szaros 645..S engem meg lebeszélsz a Re-ről. (tudom-tudom, 2vs4 mag)
-
lipi67
nagyúr
Miért ne lehetne? Ha van rá igény(Itt a Te példád
)és Ákoska meg tudja oldani, hogy ne legyen túl zsúfolt a táblázat, tegye- tegyétek. Régebben nekem is megfordult a fejemben (nem röhögni, igen is gondolkodtam
), csak..Régebben nem voltak ilyen brutal 8xxx-ek (persze kivétel Te voltál azzal a procival ami eltünt az éterben..), szóval sokszor az 1,2v-os eredmény uaz lett volna mint a 4GHz.
A teszteket ha akarjátok, reformozhatjátok (de gagyi szó lett, istenem), szóval ujítani lehet, ha jó, csak a tesztfeltételeket ne piszkáljuk,s a régi opciók maradjanak, mert ha nem, nem lesz értelme a régi eredményeknek, nem lesz viszonyítási alap.
(#4349) akoska07 : Felőlem , akár külön opció is lehet. Tudod , volt "vita", hogy az vagy CB R10-es legyen. Én csináltam ezt is, azt is, de végül 1ik se maradt meg mint opció. Szavazni kell, vagy inkább véleményt nyilvánítani, s ha van létjogosultsága, legyen.
-
lipi67
nagyúr
4 magnál értelmetlen kihagyni, annyi adroop.8xxx-nél már sok esetben nagyon is van értelme. Én amiért elleneztem az nem az az, hogy pl max oc-n ha benyomod, jön egy feszcsorduéás ás pá-pá procio (mert ugye itt 1,7v körüli eredményről beszélünk már) SZ.J az élő példa, hogy mennyivel jobban ment neki kikapcsolva kis feszeken. Milyen hsz-emről volt kben szó? Nem értem. Az viszont tény, hogy felemás az első opció, hisz ott nem fix érték van megadva!!!!Ott igen is a lap vizsgázik. Minél kevesebb a droop, annál több feszen tesztelheted a procidat.
-
lipi67
nagyúr
Szégyentelen!
(#4314) akoska07:
. WinRar..nemtom, majd este nézem Neked ha érdekel. Nemrég jöttem haza..(WinRart nem néztem régebben se, kimaradt az életemből
, ha kell, pótolom)
LLC: Szerintem tök mind1! Kinek, hogy szereti. Elvileg lehetne előny 24/7-ben a jelenléte, de ez se igaz. Ill. csak 4 magnál jön az a böhöm nagy droop, s ezért kényszerülök bekapcsolni. Tuningnál..Kikapcsolva jobban ment, szóval szerintem nincs miről beszélni. Kb olyan, mintha kikötnénk, hogy csak passzív hűtést lehet használni, vagy meg kellene határozni a ventik fordulatát. Akkor meg..azt is, hogy hány °-os szobában kell futtatni, milyen oprendszeren.
-
lipi67
nagyúr
válasz
blazsey2 #4309 üzenetére
Minimális az a droop. Olyan gyenge nem lehet azért az a bios, ha jól megy a proci, minek cserélgetni?(Mondom én, s ha valami jön, rögtön nyomom is fel. -Később meg vissza az egész
)
A 4830 alá sok is. Persze, hogy elég. Nálam is 2,66-on ketyeg 24/7-ben.(#4310) 19balazs86 : Akkor várjuk! Majd szólsz, mit, s hogyan, és mikor.
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Szoptam reggelig 1,3v-on se stabil a 4GHz. Én is úgy csinálom ahogy írtad,hagy vigye magával. Ha nem stabil akkor meg játszok a ref-ekkel. 8xxx-nél az mch ref soknak bizonyult, azt mindíg 0,74 körülire le kellett vinnem. Az ET6-tal kapcsolatban nem tudok semmit mondani. SOSE használtam, s nem ís nagyon érdekel, hogy mit mutat, úgy se valós. Arra jó, hogy lenyagyold. Úgy értem, hogy biosba belövöd azt a feszt ami kell nekled (ahol nézni akarod), majd win alól tolod az FSB-t. Ha hibázik..Akkor én az az értéket (FSB-t) állítom be biosban és ott kavarok addig, amíg nem lesz stabil. ET6-meg kilőve. Sokan a set FSB-vel nyomattak jó eredményeket, azzal jött sok plusz mikor tuningoltak. Én..Nálam a 2180/4060MHz -en kívül, minden eredmény bios/boot.A 2180-as is 3960-on bootolt,s nem mind1.
Szóval..sajnálom, ET6 ügyben nem igazán tzudok hozzászólni, kivéve azt, hogy ..felejtsd el. Ha kbra megvan az érték, akkor biosból csináld. Lassabb (elvileg) de legalább tiszta tuning és nem bűvészkedés egy progival. S ha az (bios) stabil, akkor azt tudja is rendesen. Tudod, sokszor látni, hogy panaszkodnak, hogy megvették a procit x-től és nem megy csak 3,6-t, pedig x-nél ment 3,9-et is. Szerintem ez az ok. Nálam 3960-on ment a 2180-as (bootolt és működött minden, csak tesztek 1mp alatt hazavágtak).24/-be 9*425 volt ami stabil. Eladtam chibonak. Ő egy bishibás ds3l-be tette, ami mint mondtam , hibás volt. És..Nem sírt ám! Nem, mert a procim, nála is lazán 3,8-on ficánkolt olyan körülmények között is. Pontos számot nem tudok most mondani, érezte benne az erőt,s 100%-ig meg volt elégedve vele. Nekem ez nem mind1.
Inkább közlök gyengébb eredményeket (akár tudatosan is), de tuiti, hogy más lapban se lehet olyan brutál eltérés , vagy ha igen, az user error vagy user lustaság.Szép napot!
(#4300) blazsey2: Valóban nem sok eredmény (semmi?) van róla. Vid-je alatt plusz 700MHz szép.
. Azt nézd már meg, hogy VID/Bios -on mennyit tud, s az meget is listára! Köszi!
-
lipi67
nagyúr
Hát akkor megérte
Ez jó, örülök. Én Re-t szerettem volna mindíg..az milyen lehet?
Igen, erről beszéltünk, ez valóban hiányossága. 1,2v-lesz, be tudod majd lőni. Akkor elmaradtam, én régebben néztem, akkor még csak béta volt. Meglesem(#4294) Főcske: 8400-nél és 8500-nél (mikor az volt nekem)nálam is 0,72-0,74 környéke jött be, Mind1 milyen VTT-t állítottam be. Most 9400-gyel..Ha nem viszem 1ütt vele, dob el mint az állat..
-
lipi67
nagyúr
Mindíg a VTT-hez állítsd a ref-eket. Ha ez ok, akkor ram téren keresgélj.
[2-es opció javítás] -
lipi67
nagyúr
Szia!
Ha mindent a gyári értékre raksz, akkor ha módosítod, viszi magával. Ha visszavéve is tudja, akkor ok. Igen, Cpu Terminationnál 1,2 a gyári és ez mozgatja aref-eket amik ugye ilyenkor 0,76.
Ha a ramokat levetted 1,75-re, akkor nézd meg a dram tem, chanek a-b, és az MCH/Dram ref-et mert annak is csökkenie kell. (Szíved joga, hogy kben miket állítasz be. Lényeg, hogy a VTT ha lehet ne legyen nagyon sok. Kben..Egy gyári érték jó lehet hozzá, a ref-term stb..elvileg 4 magnál jön(ne) ki.
Nálam pl. Abitban a VTT és ref minden esetnben valóban akkor vizsgázott a legjobban, ha a szorzatuk 0,8-volt. Kivéve 2xxx-es proci. Ott bármihez nyúltam szarabb lett minden(#4287) kulerr: Ok, nyertél. Engem üt a guta, nem értem, hogy az UTE -fattyak meccset miért nem közvetítette semmi.
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester #4281 üzenetére
Valóban nagyon szép!
-
lipi67
nagyúr
Fog az menni!(már most is kvajó!)
(#4279) DroiDMester : Miért? Amit írtam az ok. Gorni oldalán néztem UD3R/P-s lapban s 2q9550-es eredmény árválkodott ott, s 4GHz-hez 1,328v valós fesz kellett.
A Q9300-nak meg 1,39V a 3,5-höz. DQ6-ban. Mivel más eredményt nem láttam, mit mondhattam volna.Nálad..Hsít, s ettől félek. Magas a VID-je a 9550-ednek. Alul nem tudom, de gondolom nem bajnok, viszont felül teljesít szépen. Nálam fordítva lesz..
-
lipi67
nagyúr
Javítás [1,248v-on (2es opció)]. Elég nehéz. bzs: Igen, most ütköztem bele abba, hogy túl nagyok a fesztávolságok a biosban. Nem tudtam kihasználni a kiírás szerinti1,25+0,01= 1,26V-ot, sőt..alá kellett mennem, mert a következő már 1,264V lett volna (megint az a 4 ezred!)
Mára elég volt, s szerintem nincs is benne több (ilyen időben)Jó éjt mindenkinek!
(jó lenne ha vki tuningolna 1 kicsit, elég unalmas egyedül.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest