Aktív témák
-
petisan
csendes tag
válasz
afterburner_ #487 üzenetére
Nálam 2,2V-on 900-on is mennek 4-4-4-12-es időzítéssel. A melegedéssel nincs gond, mert egy 8 centis venti hűti őket. A venti nélkül viszont nálam is annyira forróak voltak, hogy rávertek a nb bordájára.
Tegnap kiderítettem, hogy cl4-es 430-as fsb-ig bírja a ram 1:1-ben. Szóval valószínűleg a proci nem bírja. -
petisan
csendes tag
válasz
farkas123 #484 üzenetére
Azt nem tudom,de kevesebb fesszel nem megy. Most 415-ös fsb-n tesztelem 1:1-ben 6-os szorzóval 2,1V-on 4-4-4-12. 29 perce megy az Orthos blend tesztje hiba nélkül.
Most jut eszembe, hogy win alól még nem próbáltam kevesebb fesszel a 800-as ram órajelet. Mindenesetre +0,2V-nál ha kevesebbet adok neki és 800-ra állítom a ramot fsb-től függetlenül még csak kép sincs a monitoron. Sípol a lap sok rövidet, majd visszaállítja magát 533-ra (1:1). A korábbi bios verzióknál ilyenkor csak az fsb-t állította vissza 266-ra a memória szorzóját nem, így ha alap fsb mellett 800-ra állítottam a ramot és kevés feszt adtam neki csak a cmos clear segített. Azt hiszem az f5-östől van, hogy már a memória szorzóját is visszaveszi ha valami gond van. -
petisan
csendes tag
Nálam a Geil-ek alap 266-os fsb-nél csak akkor hajlandóak elindulni 800-ra felosztva, ha legalább +0,3V-ot adok nekik. Ez alatt csak sípol a lap és visszaállítja magát 533-ra.
-
petisan
csendes tag
válasz
Palika71 #468 üzenetére
F6 van fent. MCH és FSB +0,1V-ra van állítva, RAM +0,3V. 3200-on 1,47V-on mondjuk a gyári hűtővel már jóval 80 fok fölé szokott menni core temp szerint, így a stabilitás már valószínűleg emiatt is sérülhet...
Viszont másoknak ekkora feszemeléssel jóval magasabb órajeleken szaladgál a proci, nálam 8x375-ön 1,328V-on stabil, míg 8x400-on eddig nem sikerült stabillá tennem. -
petisan
csendes tag
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy mit tudott az általatok eddig látott leginkább nem tuningolható C2D e6400 proci? Mert vagy ingencsak antituning példányt fogtam ki, vagy vmi nagyon nem stimmel a gépemmel...
Tápegység lehet akadálya a stabil tuningnak?
Már korábbi próbálkozásaimkor is feltűnt, hogy vmi nem az igazi, de amikor az itt megadott 1,3V-on elkezdtem keresni a proci végét, és 370x8-on már nem volt stabil a cucc el is ment a kedvem az egésztől.
Egyelőre csak gyári hűtőm van, így komoly feszemelés szóba sem jöhet, de annyit már kitapasztaltam, hogy 8x400-on még 1,47V-on sem stabil. Az érdekes az, hogy Orthos alatt a blend teszt hamarabb dob hibát, mint a small fft teszt. (7x400-on gond nélkül megy, ezért gondolom, hogy a procinak van vége)
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest