- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
LorD_ARmES #2953 üzenetére
Szerinted a hőcső felesleges?
-
d@minator
addikt
Mivel a TX3-mat PWM-mel szabályozta a lap így nem ment full fordulaton és nem tudta megmutatni a TX3, hogy mit tud.
Ellenben a te teszted reális, mert egy normális felhasználó nem hiszem, hogy 2800-on szeretné járatni.Az vehető ki a tesztből, hogy minél nagyobb a hőterhelés annál jobban előjön, a TX3 ereje.
Amúgy zárt vagy nyitott házban tesztelted és a real temp mely értékeit ábrázoltad? -
d@minator
addikt
Nekem a TX2 fix 6V-on nagyon halk volt. Vissza kellett kötni az előlapi LED-eket, mert többször előfordult h a bekapcsolt gépet kikapcsoltam.
Viszont a géphalkítás nem olcsó főleg ilyen tápárak mellett egy 26-30K-s tápon kell gondolkodnod. A VGA hűtő 8-10k. És még ott a vinyó. -
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
válasz
zsirfecske #2847 üzenetére
Akkor az benne sem volt normálisan...A helyzet az, célszerű kiszedni a lapot és úgy betenni a hűtőt.
Rezonálnia nem kéne 1800-on sem. Legalábbis nem érzékelhetően. Nincs baja a lapátoknak?
-
d@minator
addikt
Lehúztam a TX2 ventijét játék alatt és egy fél percen belül kifagyott...
-
d@minator
addikt
A bajom a beírásoddal csak annyi volt, hogy ha azt valaki elolvassa soha az életben nem vesz TX2-t a kattogó zavaró hang miatt. Szerintem túl erősen fogalmaztál.
AXisBOLD és lsc is teljesen elégedett a ventivel és ahogy írod "leszabályozás után a többséget nem zavarta". A gyári ventiket simán űbereli mind hangban mind hűtésben egyaránt emellett "olcsó oszt jó".vPhis: látod Q6600-ra ez a hűtő rossz választás ha totál csendet akarsz.
-
d@minator
addikt
Zavaró??? Kattogó?
Két darab TX2-vel volt dolgom, az általad leírt jelenségek egyikre sem igazak. 1050-es fordulaton járatom és szélzajon kívül semmi mellékzörej, zaj nincs. A gépem oldala le van szedve, a vinyó a leghangosabb pedig a zaj miatt ebből is újat vettem, ahogy a 22k-s Enermax táp és a VGA hatalmas Auras+12cm ventije sem zajos.Azt sem tudom megerősíteni, hogy utcai forgalom vagy zene kell a ventillátor hangjának elnyomásához. Lehet, hogy az általad leírt "zajok" hibás TX2 eredménye és általában a CM ventik kattognak, nem tudom.
Az is igaz, hogy vannak ettől csendesebb ventik de általában azok áráért majdnem egy komplett TX2-t lehet kapni. -
d@minator
addikt
válasz
technoboy19 #2680 üzenetére
Jóval halkabb. 1800-as fordulaton van szélzaj de felesleges ennyin járatni. 1000-1200 körül kell beállítani és "hangtalan" lesz. (a hangtalanságon az éjszakai környezeti zajszint körüli szintet értem)
-
d@minator
addikt
Nekem működött rendesen ez a megoldás csak sok volt a 7V. Így váltottam 6V-ra stab IC-vel. De majd utánanézek az általad írt "problémának".
Én inkább a venti bezárlatosodása miatt tartottam ettől a megoldástól. A táp ugyan rövidzárvédett a test és a pozitív között, ezt ki is próbáltam, szépen újraindította a gépet. Két pozitív ág között nem tudom ez a védelem hogyan működne. Bár én még nem találkoztam zárlatos PC ventillátorral.
-
d@minator
addikt
Pü-ben leírtam a megoldásokat de akkor itt is megteszem a többiek kedvéért.
1. A tápegység 12V-os és 5V-os (sárga és piros vezetékek) közé kötöd a ventit. A két pozitív ág feszültség különbsége 7V.
2. Veszel egy 7806 feszültség stabilizátor IC-t. Három lába van. Egyikre kötöd a +12V-ot a másikra a testet (fekete) a harmadikról veszed le a fix 6V-ot. A test természetesen közös.
3. Zalman feszültség szabályozó. Kb. 800-1200Ft ha nem vagy szerelős típus.
Új ventit nem javaslok, mert a TX2 ventije nagyon jó. Nekem 2éve megy és még nem lett "csapágyas". A 2. megoldás az 3GHz-re tuningolt 1,6GHz-es procimat hűti.
-
d@minator
addikt
válasz
Dark KillerX #2169 üzenetére
Alapfeszen 2800-ra 1,5V körül 3500MHz-re.
-
d@minator
addikt
Ezt már én is próbáltam és működik. Egy esetben nem működne ez a fajta fordulatszám kijelzés ha a ventit a táp 5V-os és 12V-os ágai közé kötöd. Ebben az esetben 7V-ról megy a venti és mivel nincs közös testpont az alaplapi csatlakozóval ezért a fordulatszám mérés nem tud működni.
-
d@minator
addikt
Az ok.,hogy a lapokba PWM-et raknak de nem világos, hogy a TX2-t miért butították vissza. A TX1 PWM-es volt.
-
d@minator
addikt
Az előző hsz. igaz de hogy jól értsd a 4tűs azaz PWM-es procihűtő ventit minden korszerű alaplap tudja szabályozni a 3tűst nem mindegyik.
pl. Giga P35C-DS3R szabályozta a 3tűs TX2-t, a mostani ASUS P5K lapomban fullon pörög ha a 4tűs procicsatira dugom. Ha a házhűtő csatira dugom akkor szabályozza de úgy meg nem az igazi. -
d@minator
addikt
Három dolgot csinálhatsz:1.megmutatod egy hozzáértőnek hátha meg lehet bütykölni, 2.gariztatod, 3.Veszel egy 9emm-es ventit Vagy elviszed egy futóműszervízbe és kicentírozzák.
Na jó, tényleg sajnálom, hogy ilyen.Én pl. futárral rendeltem és ha ilyen baja lett volna ráment volna az ára a gariztatásra.
tresh: lehet, végül is BobChemistry-nek is hasonló. Bár nem a hűtőt kell fogdosni (hanam a csajokat, mert képzelj el egy marha nagy hűtőt az szinte szobahőmérsékletű lenne. Ezért a maghő a lényeges adat.
Ha valakit érdekel az alábbi feszültségeken és csúcsra járatva is kipróbáltam a hűtőt. Orthos: Small FFT/7Priority7. A proci E2140 3000MHz-en azaz 188%-on hajtva emelt tápfesszel. A maghőmérsékletek a következők:.
5V - 1055 RPM 63-63fok
6V - 1172 RPM 62-63fok
7V-------------------62-62fok
1758RPM-------- 59-59fok
Mivel erősen húzott a proci ezért nem a hőmérséklet a lényeges hanem a különbségeik. Ami számomra érdekes, hogy terhelés alatt a TX2 1000-es fordulaton alig hűt rosszabbul, mint full fordulaton. -
d@minator
addikt
válasz
Zjunior #2087 üzenetére
Sajnos akkor rossz a ventid...
M@nH:Neked meg excentrikusan forog. Valszeg gyári hibás. Szét fog törni.
tresh:neked nem olyan alacsony a proci hőfokod hanem rosszul mér a CPU szenzor ugyanis ha a maghőmérsékletet nézet az 16 fokkal többet mutat és az az igaz (de attól jól hűt)
Sajnos mára csak rossz hírek vannak. A 8800GT-m is megadta magát. 65000Ft volt... -
d@minator
addikt
Valószínüleg a gyári venti PWM-es volt a TX2-jé meg nem. Nekem P35C-DS3R lapom volt az szabályozta mindkét fajta ventit. Aztán hozzátettek egy E betüt (EP35C) innentől kezve ez nem működik. De ezt pletyka szinten hallottam a Giga P35 topikban kellene megkérdezni.
A P35C úgy szabályozta, hogy a BIOS-ban PWM-ről át kellett állítani Voltage-ra a venti vezérlést és úgy rendesen működött a TX2.A másik a hőfok kérdés. Én mindig a mag hőmérsékleteket nézem, mert ugye az a lényeg. (1.mag, 2.mag) te viszont a CPU értéket. Utóbbit a CPU alatt lévő érzékelő méri ha jól tudom. De most elkondolkodtam, hogy emberkék itt melyik értékeket adják meg.
Nálam a CPU 1 vagy 2 fokkal alacsonyabb a két magnál nálad viszont 16-18 fokkal.
Alapjáraton neked az nagyon magas főleg ha azt nézem, hogy a tied egy 45nm-es az enyémnél kisebb fogyasztású proci és a hűtőd is fullon megy.
Majd én is megnézem ha lesz időm 3200MHz-en és 1800-as fordulaton. -
d@minator
addikt
Köszi, hogy utánanéztél. Lehet, hogy én is kipróbálom.
Egyébként nekem szabályozta az alaplap, mert a CHA_FAN1-re dugtam és 60%-ra levettem biosban. Így 1350-től 1950-ig pörgött terheléstől függően 2800MHz-nél. De az nekem hangos volt.
Most levettem 2600MHz-re és csak 5V-ot kap a tápból. Így orthossal terhelve 65fok.
IDLE-ben 1950MHz-en megy (internethez elég) és 37-40fok.
tresh: mekkora fordulatnál? vagy ennyire hüvös a 45nm-es 8xxx-as sorozat? -
d@minator
addikt
Úgy nézem ugyanolyan konfigunk van...Az érdekelne, hogy hangosabb lett e gyári ventivel a TX2 és a BIOS, hogy van beállítva és mennyit forog IDLE állapotban a venti.
Most a TX2-t kisérleti jelleggel a táp +5V-os ágára kötöttem. Így 46 fok IDLE-ben de terhelve eléri a 65 fokot és nincs rajta a ház burkolata. -
d@minator
addikt
válasz
Hunter2 #2000 üzenetére
Most vagy be van kapcsolva pl. a C1state a BIOS-ban és a procid órajele leszabályozódik (bár akkor terhelve magasabb lenne a hőfok) vagy rossz a venti beállítás a BIOS-ban. A TX2 ugyanis nem PWM-es. Állítsd Voltage-ra ha van ilyen. Már nem emlékszem, hogy volt a P-35C lapomban.
-
d@minator
addikt
Nem te vagy béna hanem ha hajlik az alaplap akkor eléri a pöcök a ház alját és nem akar bekattanni, ezért legjobb kiszedni azt és úgy felrakni a hűtőt.
A paszták közül az Artic Cooling MX-2-t istenítik. A Coollaboratory liquid folyékony fémet nem ajánlom senkinek, mert "összeolvad" a proci a hűtővel.
-
d@minator
addikt
válasz
s.s.j.goku #917 üzenetére
Ha nem tuningulod jó a gyári is az arra lett kitalálva.
Ha tuningolni akarsz akkor kevés a Hyper TX. Ami neked legjobb választás:
Thermaltake Big Typhoon 120vx
Thermalright Ultra 120 extreme
Scythe Ninja Plus Revision B
Vagy valami hasonló nagyobb darab. De inkább ezt a Quad topikban kérdezd. -
d@minator
addikt
A 7600GT-m hangosabb volt ezért nem cseréltem az nforce hűtőt. Most, hogy eladtam a lapot és egy passzív 8600GT került bele így marha hangos.
A megoldás Evercool chipset hűtő kit. Vannak benne bordák, paszta és egy 4cm-es venti. A ventit az alaplap valamelyik szabályzott vagy kisebb feszültségű kimenetére kell dugni. Ez a legolcsóbb megoldás. - 1100 Ft
A tápod nem szerepel a konfigodban de az is nagy zajforrás. Most volt szerencsém egy Codegen-hez amiben 8cm-es venti van...No komment. Már csak ezért megéri egy FSP táp 12cm-es ventivel 7k-ért.
-
d@minator
addikt
Elvileg 3 pöcsön nincs PWM.
V+ / test / fordulatszám visszajelzés. A negyedik lenne a négyszögjeles fordulatszám szabályozás azaz a PWM.
Érdekes, hogy egy újabb P5B alaplap nem szabályozza a 3 pöcsös ventit. Egyik ismerősömnél a TX2 1800-on megy a P5K-ban pedig a qfan be van kapcsolva. Még majd személyesen is megnézem, mert elég hihetetlen. -
d@minator
addikt
válasz
Veriakilis #853 üzenetére
Szerintem ezzel már egy kicsit elkéstél.
-
d@minator
addikt
válasz
RedMantis #811 üzenetére
Próbáld meg egy másik csatira dugni akár négy akár három tűs. Nézd meg a BIOS-t van e valami venti leszabályozó opció, mint pl az asusnál a qfan. Szerimtem ezektől nem lesz jó. Megoldás viszont van. Ellenállás vagy potméter beiktatása. Ezekkel csökkentheted a fordulatszámot.
-
d@minator
addikt
válasz
elfelejtette #801 üzenetére
COD4 full 1680x1050 alatt:
E2140@1600MHz - 1350RPM - CPU:35fok
E2140@3300MHz - 1500RPM - CPU:43fok -
d@minator
addikt
válasz
Tuco Ramirez #786 üzenetére
Nem jelent gondot a gumibakok hiánya. Szerintem 99%, hogy az alaplapod szabályozni fogja de biztos ami biztos kérdezd meg valami Giga alaplap topikban.
-
d@minator
addikt
válasz
janika16 #780 üzenetére
Hosszú távon idegesítő. Persze könnyen beszélek passzív vga-m van. Amúgy az alaplap leszabályozza 600-ra. A lényeg hogy 1800-on hangos. Annyin viszont még 100% tuningnál sem megy játék alatt.
Mod: inkább úgy fogalmaznék 1800-on kellemetlen, mert a hangos az erős szó rá. -
d@minator
addikt
K. jó ez a Hyper TX2. Az alaplap leszabályozza a fordulatszámot és atomhalk. Könnyű felhelyezni a lapra négy gombnyomás és kész. És nagyon hűt...
-
d@minator
addikt
Huh de sokára jöttek a válaszok, amik szerencsére megnyugtatóak.
Köszönöm. Meg is rendeltem. -
d@minator
addikt
Most akkor a TX2 hangos mert fullon megy? Az alaplap nem szabályozza le, mert nem is lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest