- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Macrodroid
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
G@ben
addikt
Király lett a ház. Ahogy nézegettem a képeket, mintha a saját jövőbeni házamat láttam volna, csak ezen van festés is, ami mellesleg nagyon jól néz ki. Az enyém Codegen 7013, 350-es Enermax táp, 4x12 cm Coolink venti potival leszabályozva(1 elöl alul, 2 oldalt, 1 hátul fent). A CPU, NB és VGA hűtőm ugyanez lesz (a CPU csak AlCu) 2 héten belül. :D
Lenne egy kérédsem is, mégpedig hogy a VGA hűtőn az a kilógó kis csavarfej nem ér bele a 12-es Coolinkbe ott oldalt? Engem az aggaszt kicsit, hogy elég kicsi ott a hely és nehogy egymásbaakadjanak. -
_George
senior tag
up :)
-
Horny256
senior tag
Peterqe ha jól emlékszem neked is Ati 9800 van és ere raktad fel a pro bioszt
nem tudnád nekem elküldeni?
Köszi -
peterqe
aktív tag
!! Csekkoljátok a képeket! Van 3 új kép, ami a ''végleges'' designt mutatja !!
P.S.: ha lesz időm, akkor összeszedem magam és csinálok normális képeket az összes módosításról, némi magyarázó szöveggel. :) -
stpotty
tag
Nagyon szép lett :).
off
Az előlapi enermax panelt megmondanád, hol vetted?
on -
peterqe
aktív tag
Épphogy nem érnek össze. Van 0,5 mm hely köztük :) Még így is nagyon sokat tudnak hűteni, bár annyira nem szükséges hűteni a Ramokat.
Köszi a gratulát, nézz be holnap valamikor, az lesz az igazi! Lesznek új képek a korábban felsorolt változtatásokkal. (fekete drive festések - cool ;) )
A csíptetős hűtőnek szerintem túl kicsi a felülete, szerintem (szigorúan szvsz :)! ) nem sokat érnek. -
LukE
veterán
lehet kapni elektronikai bótban vinyo meg alaplapi 3 pin csatlakozot is. 30-40Ft/darab. + 1kis probapanel, meg forrasztas, es n->vegetlen szamu ventit kothetsz be magadnak:) Vagy nem is kell nyakra rakni, elegm ha siman osszekotod a drotokat (persze helyesen, nem az osszeset 1 csomoba:DDD)
-
Doviziozo
aktív tag
Nagyon cool a festés! :C
A parafa sokat csendesít a gépen? -Szóval érdemes használni??? -
peterqe
aktív tag
-
Legolas
senior tag
Lenne egy nagyon hülye kérdésem. Lécci segítsetek!
Szóval, ha valaki mondjuk 7 ventit rak a házába, az hogyan ad rá tápot? Lehet valami elosztót venni? Vagy a venti szabályozók az elosztók, vagy hogyan működik a dolog?
[Szerkesztve] -
peterqe
aktív tag
Feltettem néhány -sajna gyengus minőségű- képet a változtatásokról (később csinálok jó minőségű képeket, csak kell hozzá a jó digitfényképező), amik a következők:
1) Tápcsatlakozók kábelrengetege eltüntetve: nem használtam zsugorcsövet, 1 kis tekercs szigszalag tökéletesen megfelelt a célnak. :) (elég pofás így is)
2)Memória/videokártya memória hűtőbordákkal felvértezve :) (kis fűrészelés az egész, maradt a winchesteren lévő chipre is) (Magam sem akartam hinni, hogy a videokártya RAM hűtése mekkora ''csodákra képes'' -bővebben leírtam az erről szóló topicban)
3)Vinyóhűtés átalakítva: Zalman heatpipe vinyóhűtés gumin függesztve (továbbra is ventivel hűtve -szvsz tökéletes :) )
4)Enermax frontpanellel az összes venti szabályozva/teljesen leszabályozva. (molex csati 5V barkács lecserélve, továbbra is ultrahalk) A panel fordulatszám kijelzője: 1-procihűtő, 2-videokártyát hűtő venti. Hőmérséklet kijelző: 1-videokártya hűtőborda a GPU-nál, 2-vinyó chip.
5)Előlapi USB + mikrofon + firewire
6)kék venti a cool megjelenésért :)
Amit tervezek: feketére fújni az összes eszközt az 5,25-ös helyeken. -
peterqe
aktív tag
A változások elkészültek, de gyengén sikerültek a képek. (csak egy gyengus digitgép van most nálam) Remélem ma estére tényleg fel tudom pakolni őket.
-
peterqe
aktív tag
válasz
burgatshow #78 üzenetére
Baumax-ban vettem, asszem 1500 volt 5 lap, a fele még megvan. Thanx a dicséretet! :) :DDD
-
burgatshow
veterán
Fúúúú de szar!! :DDD
Áhh dehogy is! Viccet félretéve nagyon szép lett, a festés überistenkirálycsászár!
Off
a parafa mennyiért vágták utánnad és hol? Én is szándékozom majd kibélelni a házikóm, de még se energiám se ideőm nem volt rá főleg nem pénz! :DDD
ja On :))
[Szerkesztve] -
peterqe
aktív tag
Figyelem!
Ma este komoly változásokat láthat, aki megnézi a képeket!
Stay Tuned! :)) -
ArmanD.
őstag
Hát igen Horny256 ez Veszprém átka. Az az 5 számtek bolt szarik bele ezekbe a modding cuccokba, pedig egyre keresettebbek mivel egyre jobban terjed a modding, valamint ezek tényleg frankó cuccok. Nekem eddig mindent pestről kellett megvennem és hát nem örülök a feleslegesen kifizetett postaköltségeknek, mert abból már egy új moncsit vehettem volna. Amúgy milyen házat modolsz és merrefele laksz??
-
Horny256
senior tag
Mi van mindenki ''modding''-ol?
-
Horny256
senior tag
válasz
misimagaki #65 üzenetére
Köszi
-
-=Ghost=-
őstag
felbőszültem és elkezdtem csinálni és is egy HDD tartót!
plexiből van mert nálam láccik... a gumi meg nem valami szép látvány nem gondolog? legalábbis ilyen formában nem:))
majd rakok fel képeket róla az oldalamra de a topicomba nyugodtan lehet írni is nem csak úgy nézegetni! :(((
senki nem ír bele semmit csak nagyrabecsült Luke :O
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
1, bőven megelégszek azzal is, ha csak ici picit hallom az órámat ...
ha lekapcsolom a gépemet, akkor az óra miatt nem tudok aludni,
ha nem, akkor meg a gépem hangos ...
2, most vettem csak észre a rezgéscsillapítókat :) nekem ujjabb típusú házam van... szóval még ki kell találnom valami strapabírót
3, bakker elfelejtettem, mit akartam kérdezni ..., ha eszembe jut, akkor majd szerk lesz belölle -
peterqe
aktív tag
válasz
gromble_ziz #60 üzenetére
1. Ha nem mennek a plusz ventik, akkor kvázi hangtalan -3m-ről (ahol kb alszom :) )már szinte nem hallod. (ilyenkor azért illene már levenni a ház oldalát a nagy teljesítmény miatt, de ''downclockolva'' teljesen OK)
Plusz ventikkel kb olyan a hangja, mint anno egy régi AT-s gépnek, amiben 1 db ''átlagos'' tápventi ment rendes fordulatszámon.
Ha elég hangosan ketyeg az óra, mondhatnám egy súlycsoportnak is. :)
2. A fontossági sorrend szeritem:
1. processzorhűtő (NB hűtőt azonnal lecserélni, ha aktív!)
2. házon kívüli ventik
3. táp (a márkás tápok általában nagyon csöndesek. Én letekertem minimumra a potit a tápon)
4. a jófajta (folyadékcsapágyas) vinyók nagyon csöndesek, a felfüggesztés a rezgés átadását akadályozza meg
5. parafa burkolás igazából a belső magas frekvenciájú rezgést szűri, de azt nagyon jól
+versenyen kívül: a ''szivacs'' a ház érintkező fémfelületei között csodákta képes! -
gromble_ziz
aktív tag
Csak gratulálni tudok :D, meg irigykedni :)
lenne pár kérdésem:
1, egy pl éjszaka ''hangosan'' ketyegő óra hangjával összehasonlítva milyen hangos? (kitűzött cél, az óra tisztán hallása :D )
2, kérlek rakd sorrendbe a halkítás mértéke szerint az alábbiakat
- halk, és jó (és drága :O ) táp
- parafa burkolás
- winchik gumis felfüggesztése
- házon belül keringető ventik milyensége (átmérő és márka(típus))
- házba be és ki áramoltató ventik milyensége (átmérő és márka(típus))
nagyon felkeltette az érdeklődésem ez a ''házhalkítás'' dolog... thx, hogy megosztottad a tapasztalataidat (és képekkel is elláttad ezt a gyönyörű projektet) -
peterqe
aktív tag
Thanx az eddigi gratulációkat! :DD
-
Sick Boy
őstag
Vázzz megaatomkirály lett. Hitman kirrrály... :C
-
peterqe
aktív tag
Mire gondolsz? Csak a házra? A hűtés/zaj/szellőzés szempotjából a fontos alkatrészek:
Codegen 7002: több, mint két és fél éve vettem, anno asszem bruttó 15 volt (most már nagyon olcsó, kb. a fele -7500 bruttó)
Enermax táp: 19000 bruttó
2x12cm Coolink venti: 2x1500 bruttó (van hozzá poti)
1xEvercool 8cm venti: (halott tápegységből kioperálva)
Azona frontpanel: 3400 bruttó
festés: nagyon-nagyon baráti ár :)
2x60cm Cooler master IDE kábel (hengeres): 2x1500 bruttó
45cm Cooler master Floppy kábel (hengeres): 800 bruttó
Zalman Northbridge hűtő: 1250 bruttó
Zalman Heatpipe VGA hűtő: 6600 bruttó
Zalman 7000Cu: 12500 bruttó
8 cm-es venti rács: 150
Parafa : 1500 (a fele kb. megmaradt)
Össz kb. 60E
Ezek az alkatrészek viszont baromi csendes működést garantálnak és brutális teljesítménye van a gépnek. Egy márkás ház (táp, ventik, nélkül) nem biztos, hogy nyújt ilyen szellőzési teljesítményt; ha leszámítod a Zalman cuccok árát, akkor már nem egyáltalán nem vészes.
[Szerkesztve] -
Joló
tag
Elég jó a házad!Mennyibe van eddig a vas?
-
peterqe
aktív tag
A festést Dokibá csinálta. Ha szeretnél kapcsolatba lépni vele, akkor keresd meg a docair@freemail.hu címen! (Megemlítheted, hogy én ''küldtelek'' :P)
-amúgy egyszínű festést valszeg autófényező is csinál, de egy profi airbrush minta már Doki asztala.
Azért a 12cm-es venti nem annyira extrém dolog. :) -
Horny256
senior tag
Tudom egy kicsit sokat kérdezgetek de szeretek tisztán
látni dolgokat mielőt szétdöntöm a vasat.
Ma akartam 12 cm-s ventit venni de salynos nem kaptam.
Vidéken elég nehéz az ilyen extrém dolgokat beszerezni.
Még a festés érdekelne de azt ha jól tudom nem te csináltad!
Igaz én csak színre szeretném nem kell kép. -
peterqe
aktív tag
Időközben (ma) bővült a ház a következővel:
[L]http://www.mistral.hu/uj/images/valid/2868_0.jpg[/L]
Az előlapi USB és a mikrofon csatlakozókat használom. Egész korrekt cucc, bruttó 3400.
(Ja: és Azona felirat nincs is rajta :) )
[Szerkesztve] -
peterqe
aktív tag
válasz
CharlieDrop #32 üzenetére
Valóban jó a légáramlás, de baromi csöndes. Asszem lassan muszáj lesz belinkelnem egy hangfelvételt is! :)
-
CharlieDrop
veterán
Laza hurrikán lehet a gépben :D
3 hűtőventi, nem sok kissé?:) -
_Volkovy_
nagyúr
Király!
A hangszigetelő anyag mi?Parafa?
Hol lehet venni? -
peterqe
aktív tag
válasz
-=Ghost=- #22 üzenetére
Zalman kétkomponensű ragasztót használtam, még korábban Vitustól (PH szintén :) ) kaptam -azt, amit a kisebbik zalman NB-hűtőhöz adnak. Egyébként kaphatsz többféle hővezető ragasztó megoldást, közel azonos áron. Amit a Zalmanhoz adnak, azt én is ''használtan'' kaptam, de elég volt kettő NB felragasztásához.
Valóban el van forgatva a Northbridge-en, de pusztán praktikussági okokból: így egyszerűbb a VGA, esetleg a proci hűtő be/kiszerelése.
Hőátadás szempontjáből tökmindegy az irány: lényeg, hogy a borda közepén van az NB chip, ami kb 1 cm2 felületű. -
-=Ghost=-
őstag
nem is azt mondtam hogy a topicomba írd :)) )
bocs ha a vége kicsit off volt -
-=Ghost=-
őstag
a zalnam nb hűtőm története néven kérem ide lírni! :DDD
-
-=Ghost=-
őstag
azt meséld már el hgy hogy dobtad fel a zalmant az nb re?
azt írtad h ic7-g d van nekem is! de nincs rajta lik:(
ragasztottad vagy hogy csináltad? -
peterqe
aktív tag
válasz
Joey_the_man #13 üzenetére
off:
Én is mosolyogva gondolok vissza az útra, pláne ha belegondolok, hogy a visszaúton kigyulladt a vonaton -abban a vagonban, ahol ültem- egy vezeték. :D
on -
peterqe
aktív tag
válasz
Joey_the_man #12 üzenetére
A hangja miatt cseréltem ki.(Nekem már az új venti volt a lapon) Tudom, a régebbieken még szarabb volt, de ennek is zavaró a hangja. Az original hűtővel 1-2 fokkal alacsonyabb volt a hőmérséklet, de a légáramlás így is simán megszellőzteti a Northbridge bordát.
Szerintem Tutira nem a Northbridge hőmérsékelt a hibás. Nekem a korábbi cuccal (BD7II+ ugyanilyen Zalman NB hűtő) még 55 fok fölött is volt a NB hőmérséklete (aggódtam is rendesen), de életében nem fagyott emiatt. (Videokártya driver lesz a hibás nálad. 3.9-es Catalyst néha nálam is bemondta az unalmast pár játékban.) -
Joey_the_man
tag
:C Csak így tovább..
Egy kérdés: A NB hűtését miért cserélted ki? IC7-en elég szép kis borda van...
Csak azért kérdezem, mert nekem is IC7 MAX3- am van, és NB általában(netezés, xvid tömörítés!) 30°C körül van , de játék közben (C&C generals 4aa+8af), 1-2 óra után egyszer csak ujraindul a gép... A proci nem lehet az ok, mert 52° fölé nem megy.. A váratlan idegölő reboot után gyorsan a BIOS hw monitort megnézem, és a PWM temperature 41°C!! Vagy ez lehet nem is a NB ?? Lehet, hogy a kondik??
Szó ami szó, nem tudod hány fokos volt a te NB-ed az original bordával.??? -
Zsiba
senior tag
De labilis, ha így szállítom! :) Annyi szerencsém van, hogy körülveszi oldalt a fémváz. Ide kellett eredetileg síneken becsúsztatni a gumibakos tartót. Nos én a tartót kivettem, felülről felkötöttema gumikat, de a felkötést is a gumibakokon keresztül oldottam meg. Egyébként hihetetlen, de nagyon jó tartásuk van ezeknek a madzagoknak. Úgy értem, ha kb. 45°-ban megdöntöttem a vinyót, akkor sem esett le a súlyánál fogva, mert megkapaszkodott a gumiban.
Szállításkor kiveszem a vinyót, vagy becsavarozom, az asztalon meg mitől mozogna? Ha belerúgok az asztalba sem mozog! (kísérlet kikapcsolt állapotban) :)
Így viszont egyátalán nincs hangja, még a munka közbeni kercegést sem hallani. :) -
peterqe
aktív tag
Kb. 2 és fél éve. Elzarándokoltam Pécsről Dunaújvárosba, mert ott kaptam anno csak ilyet :) (Persze egy fél évvel később már Pécsen lehetett venni...)
Általában megy az összes venti, nagyon csöndes így is. A talpait is doki fújta le, (neki van mindenhez eszköze :), sprayvel nem akartam nekiállni)
A ház világos színe az eredeti, de le van lakkozva.
A ventilyukakat átmenőfűrésszel vágtam ki faterom segítségével, nagy küzdelem volt. Baromi kemény lemezből van.
A lyukak becsszóra kör alalkúak, csak belógnak s szivacsok. :) Majd jól rendberakom! :)
A nagy ventik szerintem meghálálják a méretüket. Igazából csak a légáramlásnak van hangja, a venti pedig minimális fordulaton hozza ugyanazt a teljesítményt, amit egy 8cm-es csak magasabb fordulatszámon tud.
[Szerkesztve] -
_George
senior tag
érdekes ;]
mikor vetted ezt a házat? ha megkérdezhetem? mert az enyém (az aláírásomban szereplő) nem ilyen szerkezetű...
te festetted feketére a talpait? és amúgy a ház is lett fújva?
a ventilyukakat mivel metszetted ki? (hogy is mondjam.... télelg ''sokszögesek''...)
én szerintem nem tettem volna két ekkora ventit az oldalára, mert szvsz felesleges...
szvsz ez így elegendő:
elől egy be, oldalt egy be, felül ki, hátul ki
az összes venti megy mindig? -
Zsiba
senior tag
Gratulálok, nagyon jól néz ki a ház! Ez a gumis vinyófelfüggesztés érdekelne, hogy mennyire vált be. Én is elég sokat kísérleteztem ezzel. Tapasztalatom szerint a winchestert a lehető legtávolabb kell lógatni a fémváztól. Nálam most egyszerű gumikon, gatyamadzagon lógva van befüggesztve a winchester és így végre sikerült elkerülnöm, hogy átvigye a rezgéseket a házra. Bizony ezt még az alufelfogásos gumibakos megoldás sem segített.
Na, még egyszer gratulálok, szép a ház festése, és jól néz ki belülről is! :) -
peterqe
aktív tag
Tényleg sokszögnek látszik. :)
Kör alakú, csak a szivacs pöttyet belóg. Megigazítom.
A vinyón gondolkodtam én is, de ugyanerre jutottam. Nem látszik, és a célnak tökéletesen megfelel. (Lehet, hogy kap egy heatpipe-os hűtést a vinyó is, aztán úgy lesz felfüggesztve ''lefelé'' kicsit igényesebben. -
-=Ghost=-
őstag
tök jó!
:(
ez nem jön be de a tetején a ''hitman jel'' az nagyon király! :C
a gumis vinyó felfuggesztés nem nagyon teccik kicsit igénytelen de ha nem láccik... akkor tökmind1 de attól még meg lehetett volna csinálni alu ból vagy v.mi másból és gumis alátétekkel megoldani a rezonanciát
[Szerkesztve] -
mormota
senior tag
-
peterqe
aktív tag
Gépcsendesítésnek indult moddolásom eredményét láthatjátok itt:
[L]http://kep.tar.hu/peterqe/index.phtml?aid=27625115[/L]
A fő célom a minél halkabb számítógép elkészítése volt hatékony léghűtés mellett. Úgy gondolom ez sikerült is: tegnap nálam járt egy ismerősöm, és az alvó gépet egy idő után felébresztettem az egér megmozgatásával, mire ő megkérdezte: -''eddig is ment a gép?'' :)
A MOD lényegében néhány egyszerű alapelv alkalmazása a zajcsökkentés és hűtés terén, és persze csendes alkatrészek alkalmazása.
A gépben a következő -hűtés szempontjából fontos alkatrészek laknak:
-Enermax 350W-os táp (alul is van benne venti)
-Abit IC7-G
-P4 3.0@3,5GHz (800FSB, alapfeszültség)
-Seagate 7002.2 8MB cache
-Ati Radeon 9800@420/370
-Zalman 7000CU processzorhűtő
-Zalman NB47J Northbridge borda
-Zalman Heatpipe VGA hűtés
+1db 8cm-es házventi (evercool) 5V-on járatva
+2db 12cm-es házventi (Coolink) 5V-on járatva
A hűtés:
A kisebbik venti adja a procinak a friss levegőt, az alatta lévő 12 cm-es a VGA bordára fújja a hideg levegőt. A táp alsó ventije a prociról szívja el a meleget, aztán rögtön ki is fújja. A ház jobb oldali 12 cm-es ventije a felfelé szálló meleg levegőt szippantja ki, és hűti a felfüggesztett vinyót. Minden ventillátor a lehető legalacsonyabb fordulatszámon jár (a procihűtő minimálisan feljebb van tekerve, de ez nem hallatszik)
Zajcsendesítés:
-parafa belső borítás
-szigetelő ''szivacs'' a ventillátor és a ház fala között és a ház érintkező éleinél
A rendszer alapjáraton 44 fokos, teljes terhelés (pár óra Far Cry demó) mellett max 55 fokig ment fel a proci, 38-ig a Northbridge.
Airbrush festés ''Silent Assasin'' -a csend jegyében :P
-Dokibá munkája, Profi a srác. (szokott itt a PH-n fórumozni, emlékeztek még Kalandor házára? azt is ő festette)
Várom észrevételeiteket, véleményetek!
Üdv: peterqe
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest