- Apple iPhone Air - almacsutka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zone
őstag
Egy pár napja a subnetting.net oldalon gyakorlok és egyre jobban megy, de egy párszor jött egy ilyen típusú kérdés, amire nem mindig sikerül jól válaszolni:
Enter the maximum number of valid subnets and usable hosts per subnet that you can get from the network 172.30.0.0/26
Answer: Subnets: 1024, Hosts per subnet: 62
Ahogy én számolok:
A usable host simán megy, /26 miatt 6 bit jut hostra, 2^6 = 64 mínusz 1 network és 1 broadcast = 62.
A subnet számot nem értem, hogy a 2 borrowed bit mellé miért kell hozzáadni az előtte lévő nyolcat (2^10). Úgy szoktam számolni, hogy 2^b, ahol b = borrowed bits, ami általában jó is, de ez esetben a 4 nem jó válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Apple iPhone 15 Pro 100% Akku Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos. 1 Év Garanciával!
- Asus TUF Gaming A17 - 17.3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - HUN
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB 100% Akku Újszerű Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciá
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Újszerű,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Lian Li O11 mini snow edition // SFX 750W // 6x Deepcool argb venti
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest