- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Hamarosan le fog járni a CCNA minősítésem és szeretném minél előbb megújjítani. Itt találtam infót a recerficationról:
https://www.cisco.com/c/en/us/training-events/training-certifications/certifications/associate/ccna-routing-switching.html?stickynav=1Jól értelmezem-e, hogy a megújjításhoz elegendő egy ICND2-es vizsga is? Nem vagyok tisztában teljesen a Cisco megújjításával ezért hálás lennék, ha tapasztalaitokat megosztanátok.
Köszönöm.
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Van valakinek infója, hogy a legújabb VCE Exam Simulator legújabb verziójához hol lehet hozzáférni?
Van aki esetleg elő fizetett rá valaha? Köszi!
-
szunyog199
tag
válasz
Hedgehanter #7868 üzenetére
Előre is elnézést kérek a kérdésért, de azt hol tudom megtenni a cisco.pearsoncred.com oldalon?
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Először is B.Ú.É.K. mindenkinek!
Korábban már érdeklődtem tőletek, CCNA cert érkezésével kapcsolatban. A helyzet az, hogy 2014 szeptember 16.-án vizsgáztam belőle, amit október 1.-én postára is adtak, viszont a mai napig nem érkezett meg. Cisconál már kétszer érdeklődtem, mind a kétszer azt mondták, hogy el lett postázva. Érdeklődtem a Postánál is, hogy tudnak-e arról, hogy beérkezett-e Magyarországra a csomag, de sajnos ők nem adhatnak ki ilyen információt.
Kezdek aggódni, hogy valahol elkeveredett. Mi ilyenkor a teendő?
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Akik az idén ősszel vizsgáztak bármi fél részből, azok megkapták már a kinyomtatott certet? Szeptember 16.-án voltam CCNA-zni és október 1.-én adták fel postára, de a mai napig nem kaptam meg, pedig a 8 hetes határidő már 2 hete letelt. Érdeklődtem Ciscoéknál, de ők azt mondták, hogy elpostázták. Kezdem azt hinni, hogy már nem is fog ideérni...
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Szeptember 16.-án csináltam meg a CCNA vizsgát, viszont a mai napig nem kaptam még meg a kinyomtatott tanúsítványt. Akik már vizsgáztak, azok mennyi idő után kapták kézhez?
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Ma sikeres CCNA vizsgát tettem!
51 kérdés volt ebből 2 laboros.
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199 #7138 üzenetére
Valaki?
-
szunyog199
tag
válasz
Cyber_Bird #7096 üzenetére
Köszi! Még olyan kérdésem lenne, hogy teszt kérdésekből kb. hány db van ill. mennyi laboros feladat? A labor részénél vannak részpontok?
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
CCNA vizsgára készülök, érdeklődnék, hogy a vizsgán milyen gyakorlati feladatok szoktak lenni? Miből érdemes készülni? Vannak-e mintafeladatok, természetesen megoldással?
Elméleti részre miből készültök? Mik azok a témakörök amiket ,,jobban,, érdemes megnézni? Minden infót a vizsgára való felkészülésből és magáról a vizsgáról szívesen fogadok.Köszönöm!
-
szunyog199
tag
válasz
Cyber_Bird #6745 üzenetére
Ha az ICND1 (100-101) vizsgát csinálom meg akkor az milyen Cert-et ad? CCENT?
-
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199 #6722 üzenetére
Illetve több helyen is felfigyeltem, hogy más kurzuskóddal szerepel az ICND2: 200-101 és 640-816. Ez akkor teljesen különböző?
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199 #6721 üzenetére
Még egy kérdés: Ha tanfolyamot is el szeretnék végezni, akkor ahhoz az ICND1+2 tanfolyamot kell külön-külön megcsinálni? Ha Egymás után más időpontba teszem le az INCD1+2-höz tartozó vizsgát akkor azt úgy is vehetem, hogy a két bizonyítvány kitesz egy CCNA-t?
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Szeretnék némi információt kérni CCNA vizsgával kapcsolatban. Foglalkoztam alapszinten Cisco eszközök konfigurálgatásával valódi ill. Packet Tracerbe. Mégis úgy érzem, hogy elég kevés dolgot tudok ahhoz, hogy egy CCNA-t megcsináljak. Olvastam, hogy kétféle vizsga van: egy vizsgás(640-802) és kétvizsgás(ICND1, 2). Melyiket érdemes megcsinálni? Mennyi idő kell ahhoz, hogy egy ilyen vizsgát könnyedén meg lehessen csinálni. Köszönöm!
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Adott két Cisco AP egymással szembe(A és B). A felől el lehet érni B-t(ping-re válaszol). B AP-re kapcsolódik UTP-n egy switch, a switchből viszont nem lehet elérni B AP-t, emiatt hálózat sincs a B oldalon. Lehetséges, hogy az AP hibásodott meg? Gondolok arra, hogy az Ethernet portján nem képes forgalmat fogadni és továbbítani? A switch azon portja amin kapcsolódik az AP power injektor ethernet protjába folyamatosan linkel, de az injektor portja nem is érzékeli a forgalmat(folyamatosan ég a 2 LED)
-
szunyog199
tag
-
szunyog199
tag
PT-ben már össze van rakva, ez igazából egy hálózat korszerűsítés lesz redundanciával, a piros vonal az ami a redundáns kapcsolat (gondolom az SW7 és SW13 közötti redundanciára értetted, hogy nem a kisebb költséget használom), a többi már jelenleg is üzemel, ezért azt ,,alapértelmezettként,, hagyom.
Csak mivel a költségeket nem tudom PT-ben lemodellezni, ezért biztos ami biztos alapon megkérdezem itt. Köszi a választ amúgy.
-
szunyog199
tag
Gyakorolgatom ezt az STP-t, csak nem vagyok benne biztos, hogy jók-e a meglátásaim a költség állítással kapcsolatban.
Szóval összeraktam egy elég összetett hálózatot és érdekelne, hogy az adott konfiggal azt érem-e el amit szeretnék.(minden konfig előtt ott van, hogy mit is szeretnék az adott redundáns összeköttetéssel)
Ezekkel az adott portokat blokkolnám?(nem úgy mint annó a Gyuribácsis videóba) Köszi.
SW2-SW10 közötti redundancia(SW2-0/2 és SW10-0/2 a root port) SW10-0/1 portot szeretném blokkolni:
SW10(config)#int gi0/1
SW10(config-if)#spanning-tree vlan 1,10 cost 50SW8-SW9 közötti redundancia(SW8-0/2 és SW9-0/1 a root port) SW9-0/2 portot szeretném blokkolni:
SW9(config)#int gi0/2
SW9(config-if)#spanning-tree vlan 1,10 cost 50SW11-SW12 közötti redundancia(SW11-0/1 és SW12-0/1 a root port) SW12-0/2 portot szeretném blokkolni:
SW12(config)#int gi0/2
SW12(config-if)#spanning-tree vlan 1,10 cost 50SW11-SW7 közötti redundancia(SW11-0/1 és SW7-0/2 a root port) SW11-0/3 portot szeretném blokkolni:
SW11(config)#int gi0/3
SW11(config-if)#spanning-tree vlan 1,10 cost 50SW7-SW13 közötti redundancia(SW7-0/2 és SW13-0/2 a root port) SW13-0/1 portot szeretném blokkolni:
SW13(config)#int gi0/1
SW13(config-if)#spanning-tree vlan 1,10 cost 50 -
szunyog199
tag
Ha már ennyire beleástam/tuk magam/magunkat az STP-be, kérdeznék még egyet ami még nem teljesen tiszta és sajnos ki se tudom próbálni PT-be és sajnos most élő eszközön sem.
Na szóval a költségekről kérdeznék (van elképzelésem, csak érdekelne jó-e):Van két switch között egy redundáns kapcsolat(SW1 Gi0/1-SW2 Gi0/2), az e közötti kapcsolat köldtségét szeretném megnövelni 4-ről 50-re úgy, hogy az SW2 Gi0/2 portja legyen blokkolva.
Így valósítanám meg:
SW2(config-if)#spanning tree cost 50
Költség állításnál a két switch közül csak az egyiken kell állítani?
-
szunyog199
tag
És az én esetembe mi a szitu?
B-C2960:
VLAN0020
Spanning tree enabled protocol ieee
Root ID Priority 20
Address 00D0.FFA7.9AE2
Cost 8
Port 5(GigabitEthernet4/1)
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec
Bridge ID Priority 32788 (priority 32768 sys-id-ext 20)
Address 000B.BEE4.3483
Aging Time 20
Interface Role Sts Cost Prio.Nbr Type
---------------- ---- --- --------- -------- --------------------------------
Gi4/1 Root FWD 4 128.5 Shr
Gi5/1 Desg FWD 4 128.6 ShrC-C29650:
VLAN0020
Spanning tree enabled protocol ieee
Root ID Priority 20
Address 00D0.FFA7.9AE2
Cost 8
Port 5(GigabitEthernet4/1)
Bridge ID Priority 32788 (priority 32768 sys-id-ext 20)
Address 00D0.9743.6ABB
Aging Time 20
Interface Role Sts Cost Prio.Nbr Type
---------------- ---- --- --------- -------- --------------------------------
Gi4/1 Root FWD 4 128.5 Shr
Gi5/1 Altn BLK 4 128.6 ShrSzinte minden megegyezik, port prioritiy, portszám, költség. Mégis a C-C2960 switch Gi5/1-es portja van blokkolva... Azt értem amit az előbb példaként mutattál, de ez most nem kerek.
-
szunyog199
tag
Értem, beállítottam 0-ra a ROOT ID-t.
Még egy kérdés, de nem ehhez tartozik:A héten már volt róla szó, hogy mely port kerül blokkolásra stb. stb. Ha a költség megegyezik, akkor nézi a legalacsonyabb küldő BRIDGE ID-t, és legvégül a port számot. De mi van olyankor, ha a költség, BRIDGE ID és az interfész száma is ugyanaz(SW1 Gi5/1-SW2 Gi5/1). Ilyenkor a kisebbik MAC cím dönt?
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Újra én az STP-s kérdésemmel.
Gyökérponti híd és RootGuard-ot próbálgatom. A gyökérponti hidam(SW1) RootID-je: 24576, az adott interfészre felkonfigoltam a root guard-ot. Erre az interfészre felkapcsolok egy olyan switchet(SW2), melynek a RootID-je 4096. Miután rákötöttem, a gyökérponti híd(SW1) jelzi is, hogy az adott port ,,root-inconsistent,, állapotba kerül, aminek hatására csak BPDU-ket képes továbbítani és küldeni, de fogadni nem. DE! Ha megnézem ilyenkor a SW2 switchet, akkor azt mondja, hogy ő a Root Bridge. És ugyanezt mondja magáról az SW1 is.Ebben a helyzetben az SW2-nek nem csak sima switchnek kéne lennie? Miért vált az is RootBrige-re?
-
szunyog199
tag
Köszi!
Kicsit szüneteltetem, de ha kérdésem lesz fogok írni ezzel kapcsolatban.
És olyankor mi történik ha két switchez ugyanannyi a költség(8-8), majd ez redundánsan van összekötve. Ilyenkor automatikusan blokkolja a redundáns kapcsolatnál az egyik portot.(Pl: SW1 Gi0/1 és SW2 Gi0/2 van redundánsan, SW1 Gi0/1 - OK, de SW2 Gi0/2 - blokkolva van). Mi határozza meg, hogy az S2 Gi0/2-es portja lesz blokkolva és nem a másik switch portja?
-
szunyog199
tag
válasz
szunyog199 #4741 üzenetére
Tehát az előző hozzászólásod alapján az L switch alsó portját(ami a Gi0/2) port-priority értékét vegyem 64-re? Ha ezt beállítom nem történik semmi, ugyanúgy blokkolva marad K Gi0/2 portja.
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Nem találtam megfelelő témát, de itt hátha tudtok nekem segíteni. Packet Tracer-ben létrehoztam egy elég komplex hálózatot STP bemutatása gyanánt. Létre vannak hozva a redundáns kapcsolatok, és ilyenkor a port prioritások miatt automatikusan kiválasztja magának a switch a blokkolt portot. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a blokkolt portot hogyan tudom beállítani, hogy az ne a Gi0/1 legyen, hanem a Gi0/2. Válaszotokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Suzuki topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Le Mans Ultimate
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged