-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
kenwood #15402 üzenetére
Igen ez is egy megközelítés.
A tanár leadta, ha a diák nem érti, akkor az lusta / hülye/ stb..
Én a saját tapasztalataim alapján (két diplomát szereztem) anno. A legtöbb butaságot tanároktól hallottam és a legtöbbször azért mert "pongyolán" fogalmaztak:
Példák
A háromszög belső szögeinek összege 180 fok - ez csak a képzeletbeli Euklideszi térben igaz, a valóságban ezt már Gauss rég cáfolta. Ha így lenne, akkor a relativitás elmélet matematikai alapjai bomlanának, és az úgy tűnik működik.A folyadékok összenyomhatatlanok, nincs belső surlódásuk - csak az elméleti folyadékokra igaz. Vannak eszközök, amik a folyadékok összenyomhatósága elvén működnek. Ilyen például a batiszkáf.
Az elektromos vezető ellenállása függ a vezető keresztmetszetétől. - ez csak makroszinten igaz. Nanoszinten már más a helyzet.
Három halmazállapot van: szilárd, folyékony, gáz - és a plazmaállapottal mi van?
Matekból a felcserélhető műveletek elvégzési sorrendje tetszőleges, ugyanazt a végeredményt kapod - mi van ha végtelen tört az egyik? hány tizedesértékig fogod számolni? vagy természetes törtté alakítod, akkor már változtattál a műveleti sorrenden, amit elvégzel. A gyakorlatban, meg amikor számítógépek limitált lebegópontos regiszterekkel végzik a műveletet pláne nem mindegy.
Én nem emlékszem, hogy akár általános iskolában, akár a gimiben pár percet is mondott volna a tanár arról, hogy amit el fog mondani, azok nem általános igazságok hanem a Világ leegyszerűsítése, hogy megértsétek. Egyébként szerintem alapvetően rossz a feltételezés, hogy a valóságot nehezebben értenék meg a gyerekek. Hülyének nézi ez az el a diákokat.
A felsőoktatásban már más volt a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged