- iPhone topik
- Google Pixel topik
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
TheProb #12403 üzenetére
én is a takaritónőre tippelek
a monitorozó szoftver gondolom egy olyan szerveren fut, ami a switch-ekkel azonos lan-ben van vagy legalábbis nem az interneten keresztül próbálja elérni őket ugye?mennyi ideig nem lehet pingelni 1-2 perc és eygenként jelentkezik vagy egyszerre több switchnél
ha egyszerre több switch-nél, akkor azok tápellátása nem azonos forrásról megy
vicces a takaritónő, de simán el tudom képzelni, hogy megy végig valaki és kihúzkodja a switch-eket és amig újraboot-olnak, nem elérhetőek
vagy szünetmentes ellátásról mennek
a switch-eken nem lehet lekérdezni az uptime-ot egy ilyen elérhetőségi szünet után?
nincs STP konvergencia a hálózatban? vagy akár routing protokol gyári timerekkel?
Egy nem optimalizált OSPF konvergencia is eltarthat egy pár percig is akár! Lehet akár 120 mp broadcast network type-nál a dead timer -
crok
Topikgazda
válasz
TheProb #12403 üzenetére
Pont ebben befolyásolhatja: ha távolról akarod elérni és a kifelé menő vonalad szakad akkor ami mögötte van az nem lesz elérhető. Azért kérdeztem az ADSL/PPPoE-t mert a legtöbb szolgáltató 24h-s időközönként eldobatja a PPP kapcsolatokat és újraépítteti hogy a halott de ki nem jelentkezett PPP klienseket kigyomlálja. Nekem ez így idle timeout dolognak tűnik így elsőre - mindig akkor szakad ha nincs forgalom..? Ha meg mikró akkor simán lehet PPP.. a Verizon adjon már valami logot. Meg én megnézném hogy a "központi" helyen, ahol a Microsoft Operation Manager fut ott a WAN routing táblában a annak a switchnek a prefix-e mióta van bent a routing táblában - gyanúra adhat okot ha pont azóta amióta megint elérhetőek a switchek..
-
TheProb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- VR topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged