Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FecoGee

    Topikgazda

    válasz suomalainen #15605 üzenetére

    Én személyes tapasztalatból mondom mert a v4-en voltam először a vége előtt pár héttel hogy nem volt ám az könnyebb. Nem volt olyan hogy 30 perc plusz a tshootra ha akarod, nem volt minscore rendszer, és bár 4 switch és 6 router volt csak de agyament feladatok voltak. És pont azért mentem el rá mert egy éve készültem kb. 600 órát, és meg akartam próbálni hogy ne kelljen az új topikokat megtanulni. Ahogy a v5-t is most sokan. El is húztak csúnyán.

    Három olyan dolog jut hirtelen eszembe ami robbanásszerűen hozzájárul a számok növekedéséhez:
    - sokkal több a track
    - egyre több embert érdekel mert nő a piac és az igény rá
    - sokkal könnyebb laborhoz jutni. Anno hol tudtál virtuálisan 50 routert futtatni? Esély sem volt készülni mert nem volt vas vagy arra pénz. Mikor még két napos volt itthon se sokan fértek hozzá. Most bárkinek elfut egy alap notin kis túlzással 20 router.
    Az, hogy vannak dumpra szakosodott cégek az tény. Ahol van kereslet ott lesz kínálat is. Ismerek jó CCIE-kat és kevésbé jókat is. Ahogy jó ügyvédet és rosszat is. Pedig mindegyik doktori címet kapott. De végigtolta az X évet, puskázott vagy sem.

    Én a CV-n, Linkedin-en, blogon stb. kívül nem használom a számomat, mert nem jelenthet erőfölényt. Azért ne merjen nekem ellent mondani valaki mert CCIE vagyok? Azért nézzem le mert ő nem az? Na akkor nagy baj lenne.
    Szoktam tévedni, sok dolgot nem tudok, és ez így van rendjén. Fel szoktam vállalni.
    Viszont a CCIE sok dologra megtanított a CLI-n kívül:
    - hogy ne adjam fel
    - hogy legyek kitartó
    - megtanultam tanulni
    - megtanultam menedzselni az időmet
    - megtanultam priorizálni
    - megtanultam átlátni magasabb szinten dolgokat, rendszerben gondolkodni
    - képes voltam 8 órán át stressz helyzetben koncentrálni
    - hoztam áldozatot (1600 órát a szabadidőmből) és megtérült
    - rájöttem, hogy rengeteg dolgot nem tudok, és ez azóta is így van

    Nem azért tisztelem az embereket mert CCIE-k vagy CCNA-k hanem amilyen emberek. És nem várom el hogy tiszteljenek mert CCIE vagyok. Tiszteljenek azért ha bizonyítok, ha segítek, ha magyarázok és tiszteljék azt az 1600 órát amit beleraktam. Mert nem hiszek a rövidebb útban. Abban hittem hogy a CCIE a mellékterméke annak hogy egyre jobb szakember vagyok. Nem a cél, a következmény. A tiszteletre rá kell szolgálni. És ez nem egy generált számon múlik.

Új hozzászólás Aktív témák