Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sajnos Indiában tényleg vannak arra szakosodott cégek, hogy ccie lab-okat dumpoljanak... :(
    A CCIE RS v5 nagyon népszerű volt, mert "népszerű" technológiákat kért számon, sokszor nyakatekert scanario-kban (hiszen mégiscsak CCIE...). Nagyon nagy volt az igény, nagyon sok hivatalos tananyag készült, több cég tartott bootcamp-eket, így nyilván több infó is szivároghatott ki vizsgákról, nagy study group-ok is alakultak. Valóban tűnhet úgy, hogy "csak" be kell gyakorolni a sok infó alapján task-okat és meg is van...
    Hát nem. Sok emberrel találkoztam Brüsszelben, akik 3-4-5x voltak már RS lab-on. Néhányan tudták, min csúsztak el korábban, viszont meglepően sokan nem tudták... merthogy szerintük működött, úgy működött ahogy kérték, de aztán a kiértékelésnél ott virított a megmagyarázhatatlanul kevés % egy-egy section-nél. Szóval van egy ilyen faktor is. Hiába dump-olsz, az sem garancia. Meg ha tudod, az sem.
    Egy ismerős, akivel egy bootcamp-en voltunk, már eleve JNCIE-SP volt, amikor elkezdte a CCIE-SP-t. Kisujjában volt az egész, nagyon éles esze volt ehhez, öröm volt vele készülni. Ötödszörre lett meg neki... Ebből az 5-ből 2 alkalom olyan volt, hogy egyszerűen nem hitte el, hogy nincs meg. nincs magyarázat, már csak dühből ment vissza ötödjére. Volt néhány ugyanolyan task, mint a korábbi vizsgákon, de a józan ész és a konfig guide-ok alapján sem volt más megoldás, mint amit először kitalált, nem tudta máshogy csinálni. Ötödjére már megkapta a pontokat ugyanarra a megoldásra, amire korábban nem.

    Lehet, hogy van "birkapásztor" CCIE, de szerintem ez a jelenség nem tömeges, főleg nem az EU-ban vagy az USA-ban.

    A mostani CCIE lab-ok pedig tényleg húzósnak tűnnek nem csak a kibővült topic-ok és az automatizáció miatt, hanem a lebonyolítás miatt is. Az egész az eddigi DIAG section-re hasonlít nekem, csak itt még konfigolni is kell, meg design, meg tshoot... de mintha a CLI már nem lenne annyira fókuszban. Érdekes lenne tapasztalatot olvasni valahol erről, de még egy darabig nem lesznek lab vizsgák.

Új hozzászólás Aktív témák