Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

válasz _kovi_ #13505 üzenetére

hát én nem tudom, hogy ahol te vagy ott hogyan azonosít be a szolgáltató, de egy biztos valahogy be kell azonosítson.

én vagy 10 éve futottam bele a UPC akkori módszerébe, amikor is a MAC cím alapján azonosította az előfizetőt. Korábban azt irtad, (vagy mások?) hogy esetedben nincs ilyen. Ha mégis lenne, akkor a korábbi eszközöd WAN portjának MAC cimét kellene megnézni és azt a router-re beállítani.

A PPPoE azaz point to point over ethernet-et pont azért használják, hogy PAP (remélem már nem igen) vagy CHAP authentikációval (felhasználó és jelszó ellenőrzéssel) lehessen az előfizetőt beazonosítani.
    (Csak érdekesség, de jellemzően, amikor a PPPoE kapcsolaton keresztül kap IPv4 címet a router-ed, akkor azt nem DHCP folyamat során kapja és az is valószínű, hogy a túloldalon lévő készülék interfésze nem is abban a subnetben van, amiben a router wan portja IPv4 címet kapott.)

Egyébként PPPoE lehet authentikáció nélküli is (mint bármelyik PPP).

Ha rádugsz egy sima pécét a bejövő kábel végére (amit a router WAN portjára dugsz) akkor a sima PC-n lesz internet? DHCP-n kap cimet a PC? Ha igen milyet?

Új hozzászólás Aktív témák