- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Elnézést, ha nem ide való, nem találtam általános cisco topikot.
Adott egy Catalyst Express 500 Series switch, 2 napja szívok vele.
Feladat:
Mikrotik router az egyik portján access (Cisco terminológiában native) portként kiadja a az mgmt hálót (VLAN 31), + tagelve a "VLAN 2" guest hálót.
A switchen ubiquiti unifi AP-k lesznek, amik az MGMT -t csak tageletlenul tudják fogadni. A guest hálót pedig a 2-es VLAN-ból szórják. Ezen a VLAN-on külön DHCP van a routeren.Akárhogy tekerem ezt az express 500-at, sehogy nem tudom megvalósítani azt, hogy kint legyen native az mgmt, tagelve pedig a 2-es VLAN.
Ráadásul a saját menedzsment IP-je, uplink portja se egyértelmű nekem, hogy mi alapján akar dolgozni.Cisco 2950-en is összeraktam Itt vannak a configok.
Linuxos laptopot simán rádugva megkapom az mgmt hálót, eth0.2 (=vlan 2 interface) pedig a 2-es VLAN-ból osztott IP-t. Úgy néz ki itt működik.
- a 2950-es config így korrekt? (leszámítva a jelszavakat, alapból CCNA teszt környezetből bontottam ki)
- 500-assal meg lehet valahogy oldani? Aki ismeri, ennek van olyan csodás web felülete.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- DOOM - The Dark Ages
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Motoros topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest