- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
őstag
válasz
stopperos #1591 üzenetére
A szerződésben garantált sebesség 15 Mb/s a szervizt pont akkor hívtam mikor beírtam az első hsz-emet, csak azért írok ide mert szeretnék kicsit képben lenni, általában ők sem nagyon tudják mi a baj, ahány szerelő kijön annyifélét mond és szidja az előzőt, hogy mit csinált.
5-7-8 megákat mérek ez letöltésben ténylegesen olyan 1-2 mega összesen. Feltöltésem az egyébként jó.
Kali: Én konkrétan nem mértem jelszintet csak amikor az ürge beszerelte az új modemet akkor kicserélte az elosztókat (még kint a villanyoszlopon is) és mondta, hogy ennek nagyobb az igénye mint az előzőnek, a padlásra nem tudott felmenni mert az kicsit problémás nálunk de azt mondta ha gond lesz kénytelenek lesznek oda is felmenni, szóval azért kérdeztem, hogy talán a jelszinttel lehet probléma.
Egyébként van olyan progi amivel én is megmérhetem? Wifi-re vonatkozót már találtam de ilyet még nem, vagy ezt csak műszerrel lehet?
-
bb0t
őstag
válasz
stopperos #1589 üzenetére
Természetesen nem fut torrent miközben a teszteket csinálom azelőtt viszont még a torrent futásától függetlenül is tudtam mérni 50 megát... egyébként pont a torrentből jöttem rá, hogy valami gond van mert a megszokott 6 megás sebesség helyett mindössze párszáz kB volt vagy még annyi sem.
És mondom, korábban bármikor bármilyen körülmények köztt mértem mindig 50 fölött volt kicsivel.
-
törölt tag
válasz
stopperos #1571 üzenetére
Köszi, nyert a tipp, eddig abban a hitben voltam, hogy mikor bridge módba kerül, akkor megszűnik dhcp szervernek lenni ( a felületről is eltűnik az összes idevágó beállítás ), csodálkoztam is hogyan tudok belső IP-t kapni. Kilőttem a DHCP-t a bridge-be váltás előtt, utána kapott még egy újraindítást, és pöccre meg is kapta az Asus a külső IP-t.
-
-
válasz
stopperos #1483 üzenetére
Teljesen jól értelmezted!
Tettem még egy próbát egy router resettel, ez alapján, közben lehúztam a routert a gatewayről és csak a géppel volt összekötve. Kikapcsoltam a dnsmasqt + átállítottam router módba (lehet ez volt a gond előbb, mert gatewayen maradt...), wan auto dhcpn, így már működik, bár a DNS-t be kellett állítanom a gépen, de lehet újraindítás után az is jó lett volna.
Most elérem a Ciscot is, routert is és van net is, bár közben dobott egy resetet a gateway, mikor rákapcsoltam újabb két eszközt (gondolom a megváltozott hálózat miatt).
-
válasz
stopperos #1479 üzenetére
192.168.1.1 az alap a TP-Linken, de mivel van egy SamKnows (szintén TP-Link) "mérő" router ugyanezen az IP-n a Ciscora kötve, vagy kikapcsolom addig vagy átállítom a 1043-at más IP-re. Viszont a lényeg az lenne, hogy az összes eszköz a 192.168.0.xxx IP tartományba kerüljön és elérjem a Ciscot és a routert is. Mivel a 4 port kevés a Ciscon, muszáj benn hagynom a routert, illetve annak a wifije sokkal erősebb.
Idáig a 192.168.1.2-n volt a router (1.1-en ugye a Samknows, amit nem lehet átállítani), és ment két DHCP szerver, egy a Ciscon a 0.x tartományra, egy pedig a routeren 1.x-re és LAN-WAN kapcsolattal a két eszköz. Így viszont egy-két eszköz nem látta egymást. Ezt akarom most megoldani úgy, hogy minden a 0.x tartományba kerüljön, de a routert is elérjem (tudom, sok szolgáltatás így nem megy rajta, de a többi mondjuk kellene).
Igazából abban nem vagyok biztos, hogy a TP-Linken mit állítsak a WAN-hoz (fix ip, dhcp auto, egyéb), hogy átmenjen rajta a net és a Cisco minden eszköznek tudjon IP-t osztani (auto dhcp wannal pl. a windowsos gép egyáltalán nem akarta elérni a netet) illetve a DHCP-nél jó a mostani forwarding vagy ki is lehet lőni teljesen valahol a DD-WRT-ben (most, hogy nem érem el, nem tudom megnézni). Tűzfal mindkettőn ki van lőve, mert szoftverest használok desktopon.
Biztos nem a Ciscoval lesz a gond, hanem a TP-Link valamelyik beállításával, de 2 óra után most feladtam, mert elég sok volt a resetelésből
A WAN-nál static IP-hez mit kell írni? a router IP-jét vagy a gateway-ét? Vagy egy szabad harmadikat?
-
válasz
stopperos #1469 üzenetére
na akkor még egy kérdés, csak hogy tényleg értsem mit csinálok:
ez a sorrend jó lesz?
1. cisco-ból mindent kihúzok, csak egy laptopot kötök be lanon.
2. cisco-t gondolom érdemes lenne resetelnem a bridge módba állítás előtt, ezért a laptopról nyomok egy factory resetet.
3. átrakom bridge módba (gondolom innentől a cisco admin felületét nem fogom tudni elérni. ha gáz van, van rajta hardveres reset? most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni.)
4. cisco-ból egy lan kábelt dugok az új router wan portjába, annak a lanjába meg a laptopot.
5. újraindítom a cisco-t és várom, hogy legyen net a laptopon(?). ezt addig ismétlem amíg nem lesz net.
6. ha lett, az iptv-t bedugom az új routerbe és várom, hogy működjön.hm?
köszi,
red -
RudY
addikt
válasz
stopperos #1311 üzenetére
Köszi, már megvan a megoldás [(#1303) Gubek-Einste], a DHCP kikapcsolása és a járulékos tennivalók némileg elmaradtak
Egyébként a Cisco USB portja mire használható? Erre még nem sikerült rájönnöm
-
stopperos
senior tag
válasz
stopperos #1283 üzenetére
Hogy akkor már kerek legyen a történet. Amikor az eszköz bootol be, van egy kb 5 másodpercnyi ablak, amikor ipcímet lehet kapni a t szervertől. Ha ezt az ablakot bukjuk, akkor nem kapunk ip címet.
Első indításkor ezért ügyelni kell arra, hogy a 3 vilogó led+semmi és a sok égő led+1 villogó között kérjük a címet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest