-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
Hát ez az, nem valami spanyol viasz...aztán persze lehet, hogy egy kicsit másként dolgozik, mint például a Pandáé (valószínű, hiszen szabadalmai védelmet élvez) és az is lehet, hogy gyorsabb és hatékonyabb is lesz, vagy már az...
Valószínűleg megoldották, hogy mindig a legfrissebb adatbázisú és legújabb motorokat használhassák plusz viselkedéselemzés, természetesen a sandboxra is támaszkodva. -
Inv1sus
addikt
Nem csak nálam jelentkezik. Az egy dolog, hogy nem érkezett 10 válasz a hozzászólásomra, hogy másnak is lenne ilyen gondja...
Utánakerestem neten és másnak is volt hasonló problémája: felrakta a Comodot és elkezdett magától megszakadni a net. Ez lehet egyszerű beállítási probléma is, ami nálad nincs bekapcsolva, nálam meg igen stb.
Egy usernek úgy oldódott meg ez a problémája, hogy kivette a pipát két beállításnál. Én is kivettem, majd meglátjuk mi lesz.A szolgáltatásoknak pedig az év világon semmi közük ehhez. A kezdetektől fogva így használom a Windows 7-emet és egyszer nem rikácsolt.
-
W666W
tag
Most öszintén ???? Mitöl olyan fontos hogy mitöl müködik a Comodo cuccában van-e Dacs cacs deccs paccs meg mittudomén minek nevezett taccs Placcs meg kaccs ????
A Magyar és külföldi userek ugy is azt nézik mennyi plecsnije van egy cuccnak....Milyen a marketingje és valljuk be öszintén a szivünkre tett kézzel azért a Comodosok a marketing oldalról, még a szájhagyomány utján járnak Europa keleti felében is..csak egy példa
SRWARE IRON belekerült a böngészöválasztó ablakocskába ..Na most ha a Dragon is odakerülne végre amit szerintem MELIH el tudna érni a mikrofosnál már a böngészöjük is ismertebb lenne és használnák nem csak a bennfentesek....na most a Védelmi cucc is ilyen szerintem csillognak villogtatják a sok daccs paccs traccs technologiát csak éppen a plecsnics oldalakon mindig elbuknak és ha tetszik ha nem manapság még mindig a VB100 plecsni a huzóerö az usereknél...
Ha TÉNYLEG olyan JÓ cucc amit a Comodo használ akkor miért is a Virusbuster cég keresömotorját licenszeli a Microsoft is meg a Outpost is ????
nem vitatkozni akarok Veletek, de azt hiszem Melih és csapata a szélel szemben halad már Évek óta..nem véletlen volt az az affér a Nortonékkal is
azt akkro mire is jutottak a szájkaratén kivül ?????
Én azt hiszem igazából akkor tudnák befogni a Nortonék aés a többi kétkedö száját ha VÉGRE megszereznék azt a rohadt VB100 plecsnit ha másért nem hát a marketing miatt is sokat dobna......
Addig meg jöhetnek a szabadalmaztatott traccs oaccsok meg daccs technologiák akkor sem fog kitörni a CIS az "underground " statuszból, meg a lesajnált Ó csak egy ingyenes progi ami nem is olyan jó mint a fizetös megnyilvánulásból.... -
blattida
nagyúr
Nincs.
A DACS bejegyzése és szabadalmi védelme megtörtént, tehát már "publikálható" a megoldás, szerintem hamarosan jön majd belőle béta, decemberre vagy januárra ígérik.
Valószínűleg a cis részeként köszönthetjük majd, bár korábban azt mondták, először önállóan jön ki... -
Hali!
Biztos, hogy a 3.x-es változatot töltötted le? Félre ne érts, nem tartalak balféknek, csak azért kérdem, mert valamelyik gyári Comodo oldalról a 3-as helyett a 2.x-es jön le, én is becumiztam.
Szóval ha ez lenne a szitu, akkor innen töltsd le: [link]
(Igaz, W7 x64 alatt a 2.x-es az bugzott, mint atom...)Fire.
-
-
W666W
tag
Mi a különbség a
COMODO SECURE DNS
CLEAR CLOUD
OPEN DNS
között ????
Az Open DNS-t azt ha regelek tudom konfigurálni , hogy mit blokkoljon, de az elsö kettönél, meg rábízzam magam a Jóistenekre , hogy mit tartanak veszélyes oldalnak ???Azt mi történik akkor ha tévedésböl blokkolnak egy oldalt ??
-
Apis
csendes tag
Köszi , de ezeken már túl vagyok. Előzőleg elírtam a port számot a jó TCP 445.
Ledaráltam a CIS-t, Avira fel és nem talált semmit. CIS vissza és újra jön: "Frissítés sikertelen. Az antivírus motor nem inicializált.".
?????
Mindenre ezt mondja. Mit csináljak?
Jelenleg csak a tűzfalat futtatom. -
blattida
nagyúr
Igen, mert a régebbi mintákon kevésbé teljesít jól és ez az első vb tesztje.
Mondjuk amit nem fog meg az av, az úgysem jut át a viselkedés elemzés vagy a felhő után.Sőt, én arra számítottam, hogy lesznek fals riasztásai is, ami nem jött be, de ez jó, hiszen az 5-ös AV része rengeteget fejlődött.
riki
Mint ahogy az av topikban is írtam, ennek a tesztnek csak reklám szempontjából van jelentősége, emiatt ne háborodj fel, már csak azért se, mert teljesen más tesztmetodika szerint dolgoznak, teljesen más mintákon, így az eltérés nem számon kérhető, szerintem.
Az Emsi is bukta, igaz, hogy ők az FP-k miatt... -
blattida
nagyúr
Nálam szándékosan mindig magasra van állítva az av heurisztika, de az 5-ös már nem jelzett fals találatot, teljes vizsgálatkor sem!
Csak telepítés közben volt háromszor, hogy a uttorrent egyes összetevőire a dupla fájlkiterjesztés miatt rámozdult, természetesen jeleztem feléjük a fals találatot!aclandiae
Az érvényesíttel tudod ellenőrizni, hogy az ott szereplő bejegyzések a gépen valóban létező alkalmazásokra vonatkoznak. -
blattida
nagyúr
Azt, hogy az adott fájl dupla fájlkiterjesztéssel rendelkezik, például xy.exe.exe.
Ez a heurisztika szerint gyanús, hiszen normál körülmények között egy legitim alkalmazás összetevője nem rendelkezik kettős fájlkiterjesztéssel.Ettől persze ez még nem biztos, hogy valóban kártevő.
-
Hali!
Király oldalról...
Itt van amikor hamarabb jelennek meg a változatok, mint a gyári oldalon, de amint látod a Comodo server-ről jön le a cucc, úgy hogy megbízható.
(Fájlmegosztós linkeket nem tennék be...)
SoftpediaFire.
UI: Az a jó a Softpedia-ban, hogy nagyon sok cucc van fent és egy helyen: Antivirus
-
blattida
nagyúr
Igen, minden ismeretlen alkalmazást ott futtat.
Szerintem az lenne az üdvözítő, hogy ha számára ismeretlen alkalmazással találkozik a cis, akkor egy felugró ablakban értesítsen erről és kérdezze meg, hogy akarom e sandboxban futtatni!
Az auto sandbox csak azért borzadály, mert egy csomó legitim alkalmazást bevág oda, amik így nem működnek megfelelően.A fájlrendszer virtualizáció vissza fog térni az auto sandboxba, remélem, hogy minél hamarabb!
-
-
blattida
nagyúr
Elvileg tud, de az RC1 óta nem tapasztalom a működését.
Kézi vizsgálatkor sem...A sandbox sokkal csöndesebb, a fehér-lista biztosan bővült.
Gyorsabb és takarékosabb is lett.
Sok gui hibát javítottak.Egyelőre ennyi.
Amit L7wy írt, csak nála lett látható, nálam nem jelentkezett, mivel a fordításban nem derül ki, hogy egyes összetevők mi mellé kerülnek, milyen szövegkörnyezetbe...
-
blattida
nagyúr
Ezzel én semmit sem tudok kezdeni.
Lehet jelenteni nekik.Aki teheti, csináljon port scant az arra alkalmas oldalakon!
Többen jelezték, hogy három portjuk láthatatlan marad a cis 5 fent léte ellenére.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy bugról van szó, vagy felhasználó specifikus a dolog!Nálam minden rendben van, a portok láthatatlanok.
-
Hali!
Nem, ha jóbban megnézed a linkelt képet, akkor a vírusadatbázis verziója is ott van(csak FW-nál nem lenne), tehát az egész CIS-t felpakoltam (tesztelés gyanánt).
Az tény, ha kijön a végleges, nekem csak a FW része fontos, de van ahol kérik, hogy telepítsem az egészet, ezért nem árt tisztában lennem az AV résszel is...Szerk
Hát akkor mehet a Comodo fórumra a képözön...
Ezek szerint nem a Cleartype, de biztosan az a gondja, hogy valamiért "megnagyobbodnak" a betűk és ezért "kicsúszik" az ablakból a szöveg...Fire.
-
Hali!
Mondom én, lehet hogy a Cleartype csinálja a "galibát". blattida-nál biztos nincs bekapcsolva, mert "rücskösek" a betűk az ablakon, nálad viszont valószínűleg be van.
Ha igen, akkor kapcsold ki, szerintem meg fog javulni.Persze ez csak egy ötlet, és nem mentesíti a Comodo-t, hogy ez bizony hiba és tessék javítani.
Fire.
-
blattida
nagyúr
Jelenleg nem látom a cloud hatását, a korábbi build-ek esetében viszont észleltem a riasztásait, négy vagy öt alkalommal is, az egyiket ide is beraktam.
Láttam, amit jeleztél a comodo fórumán, nálam még nem jelentkezett, mivel egyszer sem raktam sandboxba semmit a d+ riasztási ablakán keresztül...
A cmdagent.exe viszont sokat fogyaszt (gyakran 80-90% processzorhasználat) és lassít nálam, jóval többet, mint a korábbi kiadásoknál. -
Hali!
Ööö, az nem angol verzió, csak angolul van leírva a "használati utasítás"...
Az független a CIS nyelvezetétől...(Már ha a #3707 HSZ-ra gondolsz)Na most húzok haza, egy havernál telepítettem laptopot, nincs messze, délre otthon vagyok, akkor azért kipróbálom blattida módszerét, hátha úgy meg megy...
Fire.
-
blattida
nagyúr
Egemen írta a fórumban, hogy még dolgoznak a véglegesen, a módosítások miatt lesz újabb RC, az ma jelenik meg elvileg, a végleges hivatalos megjelenési ideje szeptember 15-e.
F34R
Cloud vizsgálat valós időben és kézi kereséskor is, módosított gui, új av motor, javított sandbox és defense+ és természetesen hibajavítások. -
blattida
nagyúr
Igen,szerencsére sok mindent orvosoltak és valóban hasznos dolog a részletes hibajelentés.
Egyelőre nincs bővebb infóm, de biztosan így lesz, mivel több funkció jelenleg inaktív illetve még nem került bele csomagba.
Sokkal jobb ez a build, mint a korábbiak, de még nem RC szint, szerintem...
Remélem, hogy ennek a nagy rohanásnak jó vége lesz és nem egy használhatatlan bughalmaz... -
blattida
nagyúr
Szerintem igen.
Ha az adott alkalmazás nem rendelkezik digitális aláírással és nem is szerepel a kiadója a megbízható kiadók között, akkor a cis sandboxban futtatja addig, míg megbízhatónak nem minősíti a comodo vagy a felhasználó.A 4-es még valóban nem így kezelte, de szigorítottak, ami végül is nem baj.
-
Hali!
Az ilyen hibajelentést meghagyom másoknak Comodo esetén...
(Más általam használt védelmi progi esetén, van olyan is, ahol az egyik vezető programozóval leveleztem, igaz, az hasznosabb volt mint beírni a fórumba a hibát)
Én csak jelzem, aztán innen biztos vagytok páran, akik toljátok fel a CIS fórumba.A DT hibát meg már jelentették ki tudja hányan, előbb utóbb csak javítják...
blattida
Akkor ez megint úgy fog kinézni, hogy többen csináljátok a magyarítást aztán eldöntik, hogy kié lesz ami a telepítőbe kerül?Fire.
-
blattida
nagyúr
Akkor gyorsan válaszolok:
1: megváltoztatták a neveket, láthatatlan portok lettek belőlük, lehet, hogy mégis visszaírom...
A túlnyúlással jelenleg nem tudok mit kezdeni...ez comodo-s feladat.2: már javítva
3: a nem látszódás megint csak az ő saruk.
a nagybetűs részt módosítottam, így már szebb és értelmesebb is.4: Le van fordítva, de már korábban is írtam, hogy bizonyos sorok fordítása nem jelenik meg, ez is közéjük tartozik.
5: a Kiválasztott elemek a lista neve, ezért nagybetű.
Egyébként köszönöm és csak szólj, ha találsz még!
-
Hali!
Sajnos nem csak elhivatottság kérdése, mert az a hiba, ami a DT-vel kapcsolatban fennáll, az más programoknál is megvan. Mivel én programozok is, ezért elég kellemetlen hogy Delphi vagy akár Visual Studio-ban kinyúvassza a kernel mode debuggert, ami meg nem árt ha működik...
(Az SPTD.sys is egy kernel mode driver)
Amíg ilyen "kernel mode" drivereket telepítő/használó prognak bekavar, addig kiszámíthatatlan, hogy mivel működik együtt és mivel nem. Legközelebb lehet akár egy játék is, amit "kiüt a nyeregből..."
Szóval én effektíve nem tudok dolgozni azon a gépen, ha a CIS 5 fent van, akármilyen elhivatott is vagyok/lennék...
Ezért jó a DT tesztnek, mert ha javítják, akkor jó eséllyel más progik is működhetnek zavartalanul, csak a DT pár mega, míg a VS meg több giga, szóval nem mindegy hogy fel kell-e mindig telepítgetni vagy sem...
Fire.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
Tudom, köszönöm, már az is és más is javítva, de még lesz változás és várunk még nyelvi csomagokat.
A parancssori heurisztika segítségével már az ms telepítők, a java alkalmazások, a szkriptek is kontrollálhatóak a defense+ segítségével.
Most már az mrg comodo-s tesztjein sem fog elbukni a cis... -
blattida
nagyúr
A felhő alapú vizsgálat engedélyezve van, természetesen csak kézi vizsgálatkor működik, valós időben még nem.
Ez szerintem Felhő camas és azért van benne heurisztika, mert pontosan az adott fájl viselkedése miatt lesz gyanús, de ez még nem jelenti azt, hogy valóban felismerte vagy beazonosította volna.
Csak szokatlan, de teljesen logikus.Igen, sajnos nem árulja el a program, hogy mit lehet letölteni, mi az elérhető frissítés...mint sok más program esetében...
-
-
Hali!
Hát az AV javítás valószínűleg nem fogja érinteni a D+ bug-ját, hacsak nem egyúttal azért az ilyen hibákat is "becserkészik" a javítottak közé.
W7 x64 alatt tesztelek elsősorban, de virtuális gépek is vannak (XP x85 és W7 x86), de mivel általában x64 alatt szoktak másképp viselkedni a védelmi progik,(meg elsődlegesen én is x64-et használok) ezért x64 alatt tesztelek szívesen.
Van alternatív megoldás, próbáld ki ezt: MagicISO Virtual CD/DVD-ROM
Teljesen ingyenes, támogatja W7 x64-et, elég sok formátumot ismer, ezzel nem szokott gond lenni, és lényegesen jobb, mint a Virtual Clone Drive szvsz.
Én magam is kipróbáltam, de a kezdetektől DT-t használok, a megszokás meg nagy úr...blattida
Kösz a választ, hát akkor ez egy bug lesz. Korábban kérdeztem, hogy hol található a Saját Biztonságos Szoftverkiadóim lehetőség...
Azért kérdem, mert van olyan ablak, ahol azt javasolja, hogy tegyem azok köze, de nem lelem...Lehet, hogy a fogammal nézek, de nem találom...Fire.
-
-
blattida
nagyúr
Nem, mivel már megtették ugyanezt sokan mások...
Speckó hiba meg nem jött elő nálam, csak a már tonnaszám beküldött durva bugok.A nyelvi fájlok nagyjából megvannak, most a gui-hoz igazítást csinálom.
Stabil lesz belőle, de hogy mikor, azt csak odafönt tudják...
Arkangyallal nem tudom, mi a helyzet. Gyanítom, hogy nyaral...ha igen, jól teszi...
-
Hali!
Én az alap heurisztikát bekapcsolva hagytam, mert az tudom, ha közepesre állítom, akkor aztán szórja a falsokat...Annyi benne a "bosszantó", hogy ahogy a képemen látszódott, azért egy Eset uninstallert/MCaffe IS intallert illene ismernie...
Ahhoz lassú a netem, hogy egy McAffe installert feltoljak fals-ként elemzésre(de ha nem lenne lassú, akkor sem)Majd persze a későbbiekben én is visszapakolom, de csak ha ezeken a "gyerekbetegségeken" átesett a CIS5...
Fire.
-
Hali!
Na virtuálról lekerült, és úgymond élesben újra telepítettem, de itt meg az első indításnál teljesen lehalt a W7 x64, csak reset gomb.
Kinyírta a Daemon Tools-t (SPTD.sys), hiába pakolom a trusted alkalmazásokhoz, semmi.
Nem találom a biztonságos szoftverkiadóim lehetőséget, és a gépet is érezhetően fogja...legalábbis az első restert után kell vagy 5 perc, mire "magához tér" a gép...
Nem túl biztató..Fire.
-
Hali!
Nálam is a telepítést követő újraindulásnál volt gond. 3-4 perc várakozás után elmentem kávét főzni, mire visszajöttem már ment...
Most épp frissül (lassú a netem 1 Mbit), kíváncsi leszek, hogy az ezt követő restart-kor is kimehetek-e egy cigire mire elindul...
Fire.
UI: Virtuális gépen W7 x64 alatt lett telepítve és a teszt kedvéért az egész csomag, amúgy csak a FW részét szoktam használni a CIS-nek. Kíváncsi leszek, hogy a saját kódomat, amit a 4-es kártevőnek azonosított, azt most minek nézi, illetve a már sokadszor false-ként elküldött XP telepítőben megint talál-e kártevőt (eredeti XP telepítőlemez)...
-
blattida
nagyúr
Nem kaptuk még meg az újabb nyelvi fájlokat, csak a telepítőét, az már elvileg alkalmas a magyarul történő kommunikációra, viszont nem sokban fog változni a fordítás, hiszen minimális a különbség, ezért a jelenlegi nyelvi fájlok is nagyrészt stimmelnek...
Legkorábban kora délután várható, de inkább este, ám semmi sincs kőbe vésve...
-
Wolfskin
őstag
a homokozót csak első alkalomaml ajánlja fel, utána kilövöm, de később minden induláskor van egy figyelmeztető ablak, amit le kell okézni:
• a mindig megbízom a fájl kibocsájtójában (inaktív)
• elküldés comodo elemzésre (pipálható)
• win. rendszer visszaállítási pont hozzáadása (pipálható)ez a három opció van, és alatta három gomb
homokozó / mehet / tiltezt miden program (portable) minden indulásakor eljátssza.
a 3.xx verzió úgy emlékszem megjegyezte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest