- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
Aktív témák
-
dvdbackuper
őstag
válasz
jerry311 #5053 üzenetére
még én költsek rájuk, mert balfaszok...fel lehet bontani vhogy a szerződést? ilyen szemét tetű céget még nem láttam...nov. 1-jén leviszik a sebességet, és akkor most hónap végéig ilyen pöcs lassú netem lesz, vagy mi? és most akkor nekem is csak a 90%-át kell fizetni a havidíjnak?
egyébként Te ott dolgozol? utána tudsz nézni a problémémnak?
-
Gergolabs
csendes tag
válasz
jerry311 #5050 üzenetére
Ok.Persze.Ha működik tutin, akkor nem az az első, hogy leírjam, hogy milyen jó, de aki amúgy is fórumozik, az biztos közli a jót is.
A csomópontot priviben írom.Ui.:Most felhívtam 1 ismerőst a közelben, ő nem panaszkodik, de este magam is teszt alá vetem.
A T-onhánynál meg hiába 8M-ásat fizetek 10ért, amikor 2M-áig nem panaszkodhatok, de fizethetem.Micsoda nagylelkűség!
-
sgery
őstag
válasz
jerry311 #4989 üzenetére
köszi, félig sikerült de légyszi segíts mert valami megint nem oké.
szóval megcsináltam amit mondtál most már megy a net a router-ről wlanon, viszont a pc-t rádugom és arról pedig nem megy. és sehogy se sikerült.
most kicsit összegabajodtam és nem értem. szóval a router-nél a net mac címe ugyan az mint az asztali pc mac címe, nem lehet hogy ez a gond? a pc-n hogy tudok mac címet módosítani? vagy mit tegyek?megnéztem nem csak a wlanon megy hanem ha a laptopot is rádugom kábelen akkor arról is megy a net szóval biztos hogy az asztalin kéne valamit állítani, de mit?
-
muveszur
addikt
válasz
jerry311 #4966 üzenetére
Köszi! Még egy kérdésem lenne: A upc-s kábel 3felé van elosztva, mindegyik egy tv-hez megy. Na most az egyik ágára csatlakoztatom a kábelmodemet, vagy pedig az elosztás előtt kell??? Az internet minőségét befolyásolja, ha nem a fő ágra van kötve? (Meg ilyen szürőt kell használni?) Az a 2-3 /év az azt jelenti h nem fogom tudni magamnak megváltoztatni, pl rapidshare-ről letöltésnél? Előpre is köszi!
Más: Voltam benn a upc-nél okosodniKérdeztem h van-e p2p korlátozás... erre ő h nem tud róla, nincs ilyen korlátozás... na most mondja meg nekem vki, h ilyen ember h ülhet ott a upc-nál??? Mert mindha olvastam volna ilyenről... Köszi!
-
sgery
őstag
válasz
jerry311 #4959 üzenetére
félreértettem előszőr mert olyasmit mondtak a telefonba ügyfelesek hogy azért nincs akció mert már be van kötve. de mostmár értem mi a szitu, a lényeg hogy lemondtam itthoni tcom telefont és helyette lesz chello telefon így már 6900ft-ba kerül és a telefon is olcsóbb lesz
a digitv azért ilyen olcsó és gyors mert kevés embernek elérhető így nem tudják leterhelni a hálózatot. ha országos lenne akkor már nem lenne ilyen szép a helyzet..
de amúgy meg nincs mit panaszkodni, zárt torrenten kívül nehéz találni olyan helyet ahonnan 20mbit-el tudnék tölteni..
-
sgery
őstag
válasz
jerry311 #4951 üzenetére
de a rendeléskor azt írták hogy a sima net is 6900ft nem kell hozzá telefont és tv-t is rendelnem. meg ha most nem szüleimről lenne szó hanem laknánk itt 6család és valaki rendelt volna már akkor a többi 5 megszívja és nekik csak drágábban van már net? még mindig nem értem miért van ez:/
-
-
dchard
veterán
válasz
jerry311 #4845 üzenetére
Értem. Gondolom ezeket a ketyeréket - korábban már volt pár link róla itt is - ezek szerint a CMTS-ekben helyezték el, hogy megvalósuljon, amiről beszélünk. Bár jobban belegondolva:, mivel előfizetőknek fix IP-jük van, így az egyes CMTS-eken lévő ügyfelek adott szegmensre vetített forgalma akár központilag is priorizálható IP alapon. Asszem a korábban linkelt kütyük is erre vannak, meg elég drágák ahhoz, hogy CMTS-enként lerakjanak belőle egyet.
Egyébként ott ahol ezek a problémák vannak, ott a CMTS és az aorta közötti sáv kicsi, vagy a CMTS-ekből induló end-user felé menő optikai/koax vonalak nem bírják?
Köszi!
Dchard
MOD: mivel nálunk vadi új lesz az egész, így nem gondolom, hogy hasonló problémák lehetnének.
[Szerkesztve] -
M412311
csendes tag
válasz
jerry311 #4786 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a tippet, de azóta megoldódott a problémám a 1221 felhívásával. Többszöri próbálkozás után kaptam új jelszót. Új e-mail címet nem tudtam csináltatni, csak aliast engedett. Új email címhez kereszt- és vezetéknevet és jelszót kér. Az oldal alján pedig azt írja, hogy az e-mail cím birtokosa nem jogosult e-mail cím létrehozására. Ki érti ezt? Ha valaki tudna segíteni, annak előre is köszönöm. Üdv M412311 -
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #4789 üzenetére
Hmmm nem fogalmaztam pontosan..
Akkor mi van, ha mondjuk minden hónapban ~200-210 az adatforgalmam?
Esetleg dá-dá, levél, vagy csak elgondolkodnak-e hogy hogy csinálom? És miért?
Gondolom látják hogy mennyi a fel meg le külön...
Na röviden fogalmazva, lehet-e bajom a havi 200gb-tal? -
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #4787 üzenetére
De ő valszeg igen aktív klubtag
Így még nekem is elég könnyű grafikon csúcsot dönteni..
Most épp 112, de még csak 19-e van (párpercig) Szeptemberig tuti meglesz a 200...
Amúgy levelet azért nem fogok kapni, ha szinte minden hónapban kihasználom a lehetőségeket? Gondolok én itt a 250-re... -
-
Kanczy
veterán
válasz
jerry311 #4723 üzenetére
vagy lehet,hogy le kellene szállnod a magas lóról...Attól,hogy ph-n nem kezdem nagybetűvel a mondatokat,attól még nem kell istencsászárként leszólni a pórnéphez,legalábbis nem így.Hogyha megtanulod,hogy kell beszélni a többi emberrel,akkor jó cimbik leszünk,hidd el.Kérlek,hadd döntsem el én,hogy hány pontot rakok ki,és hogy nagybetűvel kezdem-e a mondandómat vagy nem.Köszönöm megértésedet.Egyébként a ,naponta 10' után nem kell vessző...ennyit erről
a hiba egyébként annyi,hogy böngészés,játék,írás közben egyszerűen nem nyitja meg a következő lapot,megáll a játék,vagy nem hajlandó belépni msn-re,ventrilo-ra vagy bármilyen netszükségletű programra.Egyszerűen eltűnik a net...régebben is előfordult már,de akkor 2-3 hetente egyszer,most pedig 2-3 óránként jön a hiba,és például egy hosszabb e-mail elküldése közben igencsak kellemetlen tud lenni.A modem újraindítása régebben működött,most nem,úgyhogy biztos nem itthon van a probléma. -
Armando_19
őstag
válasz
jerry311 #4692 üzenetére
Az a baj, hogy a lemondáshoz a hűségidőn belül fizetni kell kemény forintokat....
Emellett meg az is baj, hogy szerintem azért mert pár torrent őrült lemondja emiatt a szolgáltatást, nem fognak vele törődni. Annyival is kevesebb ember van a rendszeren, kisebb kihasználtságot meg kitöltik pillanatok alatt átlagos netezős userekkel...
Sajna ezzel nem lehet nagyon mit csinálni... -
-
djane
csendes tag
válasz
jerry311 #4615 üzenetére
bocsi, a munkaidőt nem én találtam ki nekik, ők mondták nekem hogy fél5 és 8 között az utsó időpont. én csak annyit mondtam hogy én fél7re érek haza és akkor már jöhetnek mert nem fogom a fél házat megkérdezni hogy ki ér rá őket fogadni
másik pedig hogy: rendelek és arról sem én tehetek hogy mennyit fizetek és mennyiért rendelek!
a pizza rendelésnél van minimál díj, internet rendeléskor nem láttam feltüntetve ezt hogy:
amennyiben ön csak a kis olcsót kéri akkor mi nem túlórázunk bár a munkaidőnk 8ig tart de mi hazamegyünk 5kor ... yeeee -
Grass
aktív tag
válasz
jerry311 #4606 üzenetére
Kérdést tettem fel pontosan azért, mert nem voltam biztos benne. Az emberek ezért szoktak kérdezni és a fórum is erre való. Érted?
Gratulálok hogy bemagoltad a teljes szerződést és kívülről fújod, ügyes vagy. De próbálj már meg normális módon és nem ilyen lekezelő stílusban válaszolni. Vagy ha nem megy akkor ne válaszolj.
Bejelentettem, azt mondták majd kiszámolják és levonják ezt a pár napot. -
shabbarulez
őstag
válasz
jerry311 #4534 üzenetére
1. Ha átolvasol HwSw-es topicban ott leírták hogy 2 napja ereszd el a hajamat van.
2. Nem hiszem hogy a core eszközeik szűk keresztmetszet lenne. Anno több mint 2 éve kaptak a corporatetől két Juniper M320-ast. Szerintem ez a két 320 Gbps-es router megbírkózik a UPC úgy jelenleg cirka 25 Gbps körüli aggregált forgalmával. -
bambano
titán
válasz
jerry311 #4484 üzenetére
Van az upcnak vagy 700-800 ezer tv előfizetője, meg talán már elérték a 200 ezer internet/telefon előfizetőt. Ebből 4-5 szokott itt dühöngeni. Szerintem ez meglehetősen jó arány még akkor is, ha némely hsz-ekből látszik, hogy nem is biztos, hogy a szolgáltató a hibás.
-
Chili7
őstag
válasz
jerry311 #4443 üzenetére
Értem, de on-line csak nagyobbra vagy ugyanakkorára enged hosszabbítani.
Ha a kitöltendő űrlapon a meglévő előfizetésnek a chello minimumot ixelem be, akkor persze ajánlja a minimumot és a mediumot is. Kérdés, ha ezt választom, nem látják-e hogy hazudtam?
...g*eci egy üzletpolitika. -
dchard
veterán
válasz
jerry311 #4429 üzenetére
Nem is mondta senki, hogy előfizetőnként kapcsolgatnák
A BIX-es node meg pontosan azt mutatja, amit írtál, semmi többet. De ha megnézed, az is látszik, hogy egyik oldalon rendszeresen 95% feletti a vonal kihasználása, míg a másik oldalon a legkritikusabb időszakban is van kb. 10 gigabit, amivel lehet gazdálkodni. Arról nem beszélve, hogy míg az ADSL2+-on átmegy max 24/1meabit ha a szomszédban van az alközpont, míg a kábelnél nem távolság érzékeny a dolog, ADSL-nél meg pontosan ez, vagyis a last mile fogja meg a sávokat keményen (meg a szar modemek, de az más tészta).
A lényeg - visszakanyarodva a lassú torrentre - az, itt nem sima QoS-ról van szó: mert akkor nem ennyivel lenne szarabb a dolog. A QoS nem KB/s szinten korlátoz: van egy mondjuk 1 gbit/s-os vonal azon áramlik a cucc. Ami prioritásban előrébb van, azt elsőbbséggel kezeli, ami nincs, azt meg nem. De ha nincs akkora terhelés a vonalon a priorizált csomagokból, akkor a nem elsőbbségi csomagok is gyorsan kellene hogy menjenek. De ezt neked nem hiszem, hogy magyaráznom kellÉs itt jön képbe, amit már többen mondtunk: hogy a sávszél emelés miatt adott hálózati szegmenseken nem nőhetett akkorával a priorizált csomagok száma, hogy a nem elsőbbségi (pl. torrent) csomagok ennyivel (nagyságrendekkel) lassabban közlekedjenek, miközben a http sebességekből is látszik, hogy bőven van szabad kapacitás az adott szegmenseken.
Dchard
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
jerry311 #4412 üzenetére
Én megértem a csomagpriorizálást, viszont marad mellette több kérdés, amire nem láttam még választ semerre. A lassulás állítólag a fejállomások túlterheltésge miatt van, mert néhány p2p-ező elvinné/elviszi a sávszél nagy részét.
Itt befejeződtek a fejlesztések április elsejével, azóta egész áprilisban nem volt érezhető p2p lassulás, de legalábbis nem tűnt fel, a nap bármely szakában jó sebességeket lehetett elérni. Mindemellett a nettel nem volt semmi gond, amikor le kellett szedni valamit (ftp, http), mindig közelített a maximumhoz a sebessége. Május első hete óta először csak a letöltés lassult le 30-50kB körülre, majd úgy egy héttel később a le és feltöltés is napközben 5-10kB, hajnalban érhető el a maximum 100kB körül. Ha áprilisban bírta, most miért nem? Ha tényleg a itt van a szűk keresztmetszet a vonal végén, miért van az, hogy Chellós és Monornetes peerek esetén nincsen korlátozás? Azok nem fogják a sávszélességet?
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
válasz
jerry311 #4412 üzenetére
Egyet is értenék veled, a probléma csak ott van, hogy a forgalom ütemezésnél csak akkor korlátozzuk mondjuk a p2p-t, hogyha a prioritási listában előrébb lévő forgalom elviszi a sávszélt. És ha emelés előtt valami ment 3-400K-val, és utána meg csak 20-40-100K-val, akkor nem igazán magyarázható ez a forgalom ütemezéssel. Ez sokkal inkább korlátozás, mint ütemezés. Ráadásul a probléma meglehetősen sok embernél fennáll.
Nehezen hiszem el, hogy az emelés után az egyes fejállomásokhoz tartozó gerinceken hirteken annyira megugrott a http/https/imap/smtp/pop3 forgalom, ami magyaráz ilyen mértékű visszaesést. A bix-es node-jaik meg elég jól állnak.
Azoknál, akiknél siralmasan megy a torrent: a titkosítás (kényszerített) bekapcsolása sem javít a dolgokon?
Dchard -
kennyke
aktív tag
válasz
jerry311 #4412 üzenetére
Ezt én mind értem, és egyetértek vele.
De inkább ne is emeltek volna, vagy legalább szólhattak volna hogy ez lesz. (ez egyéni vélemény! tudom hogy az emberek nagy részét ez krvra nem érdekli) Még szerencse hogy nem hosszabbítottam meg a szerződést.
Persze ha június végére minden visszaáll a régi kerékvágásba, nem is szóltam -
kennyke
aktív tag
válasz
jerry311 #4398 üzenetére
Nem akarom én támadni őket, jobb a békesség
Csak lenne jó a net....Emelés előtt tökéletesen működött minden, most meg hiába van gyorsabb feltöltésem, ha ki se tudom használni
Egyébként ez mitől függ, hogy nálam korlátozva van a p2p?
Terület? Modem? Fejállomás? Valami beállítás rossz? -
kissgy04
tag
válasz
jerry311 #4343 üzenetére
Szia
Gondolom a válaszoddal az én kérdésemre regáltál.
Mivel vadiúj hp notiról van szó előtelepített windowssal ahogy írtad nem hinném, hogy hálókártya hiba lenne, annyira peches megcsak nem lehetek hogy új notiban a hálókártya és usb csatlakozási módok is teljesen bedöltek volna.És mivel notiról van szó a hálókari csere, ahogy Iscariah javallotta, nem nagyon fog menni.
Amit javallottál az első pont megvolt, a másik kettő még nem, és ha úgy sem fog menni megpróbálom a windows reinstallt, ha lesz időm.
Köszi a segítő szándékot
Üdv
Gy -
Superman
nagyúr
válasz
jerry311 #4344 üzenetére
Próbáltam. Esetleg, ha a céged jobban szolgáltatna, akkor a fórum sem kéne, nem gondolod? Ha mondjuk 25k-ért minőséget szolgáltatna...tudom, védeni kell a mundér bescületét, de azért ez túlzás, amit te itt művelsz és már évek óta. Egyébként meg szerintem ne az előfizetőt nézd hülyének, hanem az olyan beszerelőket, akik elmennek, majd utánuk nem megy a net a delikvensél. Ó...igen...tudom, az UPC zsenikkel dolgoztat, ez elképzelhetetlen, biztosan mindenki hazudik, akinek baja van, te főzseni. ha ilyen értelemes dolgokat írsz, akkor kerüljük már el egymást jó? Az UPC-nek azért olyana színvonala, amilyen, mert olyan pasasokkal dolgoztat, mint te: se iskolájuk, se tudásuk.
-
ivcsi86
tag
-
dilipok
veterán
válasz
jerry311 #4324 üzenetére
tapasztalataim szerint mikor nem m1 a net, akár vért is izzadhatnék, akkor sem tudnám megcsinálni. Na ekkor segít a restart
Más: tegnapelőtt óta kicsit sz*r a net itt az árpád-híd mellett. Felfele megvan a sebesség, de lefele 3000kbit/secnél feljebb nem nagyon m1 (10/1). Már telefonáltam a kedves üfnek, de sokkal okosabb nem lettemremélem hamarosan javítják, mert így cs-ben is 100 körüli a pingem, az meg ugye nem az igazi
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged